patelni to znaczy, że już ma dosyć. Wyłączamy patelnię i czekamy parę chwil żeby siemię przestygło. A w międzyczasie wszystkie pozostałe składniki bez zbędnych ceregieli wrzucamy do dużej miski. Dodajemy przestudzone siemię i wyrabiamy ciasto. Tym razem nie musimy tak jakoś bardzo długo, wystarczy 10 minut. Ale uczciwie tak. No i przykrywamy szmatką i zostawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia
Marder&Marder Manufacturezwykłe, bo takie właśnie najlepiej pasują do grillowanej kiełbasy. Nie będziemy się bawili we wstępne rozczynianie drożdży. Sprawdziłem - nie trzeba. Bułki i bez tego wychodzą doskonałe. Zatem wszystkie składniki łączymy ze sobą i wyrabiamy ciasto przez 15 minut. Ciasto powinno być idealnie elastyczne, w ogóle nie powinno przywierać do dłoni. Po wyrobieniu wkładamy je do miski i zostawiamy pod przykryciem
Marder&Marder Manufacturecukrem pudrem wlewamy cienkim strumieniem rozpuszczoną czekoladę -chłodną ,należy robić to z wyczuciem aby masa się nie zważyła.Tak przygotowanym kremem smarujemy wierzch ciasta posypujemy pokruszonymi w palcach bezikami schładzamy w lodówce.Dekorujemy pozostałymi całymi bezami i podajemy
Wanilia i Kardamonjednolita masę. Rozrobione ciasto odstawiamy na ok 15 minut. W międzyczasie obieramy jabłka i kroimy je na drobne kawałki. Dodajemy owoce do ciasta i mieszamy. Smażymy na rozgrzanej patelni do zarumienienia. Dobrze smakują smażone bez tłuszczu na ceramicznej patelni. Posypujemy cukrem pudrem. Smacznego
ChilliJemyszkl śmietana 24 % - 2 łyżki proszek do pieczenia- 1,5 łyżeczki budyń mleko - 4 szkl budyń śmietankowy - 3 opak bez cukru cukier - 0,5 szkl dodatkowo rabarbar - 600 g cukier - 0,5 szkl cukier puder do posypania ciasta motylki z czekolady - Od firmy SŁODKI ŚWIAT Sposób przygotowania: Rabarbar obrać, pokroić na kawałki, wymieszać z cukrem, odstawić
Kuchnia Danusipiekarniku, a klopsiki z pieczarkami są już ostatecznie przygotowane, zwarte i gotowe czekają na sylwestrowy wieczór. Na jutrzejszy dzień zostawiam m. in ciasto, będzie to znana już z bloga gostyńska krówka z dżemem porzeczkowym bez pieczenia (przy okazji postaram się ładniej ją sfotografować, bo dotychczasowe zdjęcie raczej odstrasza, no cóż wykonywane było tuż przed zniknięciem ostatniego kawałeczka), nie zabraknie
Kuchenne aromatySzpinak z twarogiem zapiekany w kruchym cieście. Wiosenne zielone wydanie Litewskich kibin. Składniki na ciasto, na ok 50 sztuk: 30 dag mąki
Apetyczna babeczkaPierwszy raz w życiu gotowałam jakiekolwiek ciasto! Nawet nie myślałam, że można ugotować sernik! A tu proszę. Ten gotowany niczym nie odbiega, od tego pieczonego. Więc
CookYourselfśmietana, jednolitej masy. Jeśli masa wychodzi za rzadka/gęsta dodać więcej mieszanki/mleka. Niewielkie porcje (niepełna chochelka) wylewać na rozgrzaną patelnie i smażyć bez dodatku tłuszczu. Przewracać na drugą stronę, dopiero w momencie, kiedy na cieście pojawi się duża liczba pęcherzyków powietrza. Smażyć ok.1 minuty. Podawać z ulubionymi składnikami. Smacznego! * przepis pochodzi z książki N.Lawson 'Nigella Ekspresowo
CookYourselfWarto mieć co najmniej kilka sprawdzonych przepisów na fit słodycze. Koniecznie spróbujcie tego przepisu na ciasteczka z jabłkiem. Mam nadzieję, że przypadnie wam do gustu i
Głodni Wrażeń - fit przepisyDzisiaj przepis na niedzielne ciasto, które jest bardzo smaczne, a co najważniejsze bardzo zdrowe. Ciasto to można robić na wiele różnych sposobów, można do kaszy
zdrowa vege kuchniazamieszaj do uzyskania gładkiej masy. Dodaj puree z warzyw oraz syrop klonowy lub pastę daktylową. Na koniec wsyp granolę i wmieszaj ją w ciasto. Masę wykładaj do przygotowanych foremek lub papilotek na muffiny (jeżeli pieczemy bez tłuszczu to warto zaopatrzyć się w silikonowe), najwygodniej jest zrobić to za pomocą łyżki do lodów i wstaw do piekarnika
Roślinna - blog wegańskiBez odpowiedniego fundamentu, każdy dom w końcu runie. Bez odpowiedniej bazy, każda potrawa w końcu nie będzie smakować. W wielu moich recepturach pojawia się bulion warzywny
W kuchni Karmel-itkiDzisiaj trochę wykwintnie ale bardzo prosto, zresztą jak zawsze. Bezy po prostu wyszły Niezłe, do tego pyszny kremik, w którym zanurzamy bezę, a jeszcze jak dodamy
Niezły MłynekŚWIĄTECZNA NALEWKA . Przepis wyszperałam w internecie zamierzam wypróbować i mam nadzieję, że będzie super w przedpołudnie pierwszego dnia Świąt Bożego Narodzenia do pysznego ciasta- wypróbujcie przepis ze mną. NALEWKA ŚWIĄTECZNA SKŁADNIKI: 1l wody 1 pomarańcza bez skórki 1 jabłko ze skórką garść rodzynek garść migdałów 4 suszone śliwki 4 suszone morele garść kandyzowanej papai sok z połowy cytryny 1/4 szklanki
Kuchnia Beaty