Marzyło mi się ciasto z truskawkami. Tak po prostu. Pulchne ciasto i truskawki. Zero udziwnień w stylu budyniu, kruszonki, czekoladowej polewy czy tam innych bajerów. Miało
Fill The Bowlulubionych letnich przysmaków. Lody, dwa szybkie ciasta, drożdżówki i zimne napoje. Częstujcie się ;) Domowe lody truskawkowe Kakaowa tarta z musem z rabarbaru i melona, z puszystą bezą Drożdżówki z jeżynami Najprostsze ciasto z owocami Koktajl maślankowy z truskawkami Napoje arbuzowo-porzeczkowe Błyskawiczna kawa mrożona Orzeźwiający napój z cytryną i świeżą miętą
Codzienna kuchnia niecodziennaBlueberry Corner by "jagodzianka" Pyszne połączenie drożdżowego ciasta z czekoladą i bezą. Rozkosz dla podniebienia. Przygotowanie go nie wymaga dużo umiejętności. Drożdżowe buły z … Przeczytaj cały artykuł Post Drożdżowe buły z czekoladą pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry Cornerwysokości 1/2 szklanki zwykłym mlekiem. Mleko przelewamy do reszty składników. Dodajemy wiórki kokosowe i miksujemy całość do połączenia. Na patelnię z minimalną ilością tłuszczu (można smażyć też bez) wykładamy łyżką porcje ciasta tworząc w ten sposób małe placuszki. Ważne! Placuszki smażymy na małym płomieniu na złoto z obu stron. Podajemy ciepłe. Choć i na zimno są dobre w smaku. Smacznego
Słodkie okruszkiłyżeczki przyprawy do pizzy sól pieprz Dodatkowo: 2 jajka bułka tarta olej do smażenia Mąkę przesiać z solą, wlać 250 ml mleka, wbić jajko. Całość roztrzepać, aż ciasto będzie jednolite i bez grudek, wlać resztę mleka oraz olej.Dokładnie wymieszać.Usmażyć naleśniki. Oczyszczone i umyte pieczarki, cebulę , kiełbasę i szynkę pokroić w kostkę. Na rozgrzanym oleju na głębokiej patelni
Moje domowe kucharzenieOdkąd córka jest na diecie bezglutenowej i bez laktozy nasze gotowanie weszło w inny wymiar. O ile jeszcze dania obiadowe są w miarę łatwe to z
Bernika - moj kulinarny pamietnikPrzy diecie bezglutenowej, z ograniczonym cukrem córce najbardziej jest brak słodyczy, wypieków. Dlatego postanowiłam upiec jej chlebek bananowy, idealny na drugie śniadanie, bez glutenu, bez laktozy
Bernika - moj kulinarny pamietnikNajszybsza, najprostsza i bez glutenu oraz laktozy. Bo co najprostsze, to najlepsze. Jeden kawałek ma ok. 66 kcal. W tamtym roku robiłam bardzo podobną *link
CzarnawisienkaRurki...można nadziać czym się chce..u mnie masą budyniową tak jak u Asi , tylko bez likieru. Składniki na ciasto kruche : około 3,5 szklanki mąki 1 szklanka cukru pudru 3 żółtka 1 cukier waniliowy 250 g margaryny Kasi 200 ml kwaśnej śmietany do posypania : cukier trzcinowy 1 jajko 2 łyżki słodkiej śmietanki Masa budyniowa : 600 ml mleka
Moje domowe kucharzeniezimną, tężejącą, wylewamy na sztywną już masę, tworząc ostatnią warstwę. I ponownie do lodówki. Kiedy galaretka zastygnie całkowicie, ciasto jest gotowe do jedzenia :) Zainspirowana tym przepisem Artykuł Ciasto z pianek marshmallow ( bez pieczenia ) pochodzi z serwisu NiePieprz
NiePieprz.plBeziki... Kiedy zostają białka po ciastach, ciasteczkach możemy zrobić bezy :) Możemy je pokruszyć i wykorzystać do kremu lub zjeść bez niczego ;) Składniki: 5 białek 125 g cukru 2-3 łyżki soku z cytryny 2,5 łyżeczki mąki ziemniaczanej lub ulubionego kisielu. Ubijamy białka stopniowo dodając cukier, do czasu kiedy białka będą zwarte i lśniące. Do ubitej piany dodajemy
Pelusiowa KuchniaWiele osób, nie wyobraża sobie świąt Wielkanocnych bez mazurka. Mazurki przygotowujemy z różnych ciast biszkoptowe, marcepanowe, kruche. Ja przygotowałam z ciasta kruchego z ananasem i bakaliami, polany lukrem ze śmietany. Wierzch mazurków, można też pokryć różnymi masami np. orzechową czy kajmakową i udekorować je bakaliami lub owocami. Kto jeszcze nigdy nie piekł mazurka, niech spróbuje, bardzo pyszne ciasto
Kuchnia DanusiSkładniki 1 opakowanie suchych andrutów 1 szklanka mleka 1 szklanka cukru 1 margaryna 2 szklanki mleka w proszku 4 płaskie łyżki kakao Sposób przygotowania Mleko
czarrna od kuchniKiedyś w sklepach nie było gotowych mas kajmakowych i robiło się takie w domu..troszkę pracochłonne..w sumie nie pracochłonne, tylko czasu trzeba, bo taka masa
Moje domowe kucharzenierównież cukru ja pomijam gdyż banany są bardzo słodkie), wymieszać. Jajka roztrzepać, dodać mleko, olej oraz pokrojone banany. Połączyć ze suchymi składnikami i dokładnie wymieszać. Niewielką ilość ciasta wylewamy na nagrzaną bez dodatku tłuszczu patelnię i smażymy z obu stron na złoty kolor. Podajemy posypane cukrem pudrem
magiczna kuchnia Kasi