miarę szybko – bo mimo tylu składników, wszystko robi się łatwo, prosto i przyjemnie. CHIŃSKIE NALEŚNIKI To szybsza i zdecydowanie prostsza wersja tradycyjnych chińskich naleśników pełnych szczypiorku – bez formowania i wałkowania ciasta. Z wierzchu są lekkie i chrupiące, smakowicie przypieczone na niewielkiej ilości tłuszczu, w środku – miękkie i takie lekko do żucia. Siekamy drobno szczypior – cały pęczek, musi być go dużo
Karo in the KitchenChlebek bananowy, wilgotny, długo zachowuje świeżość, bardzo aromatyczny. Ma mięsisty, gęsty, słodki miąższ. Banalny do przygotowania, zrobisz go bez użycia miksera. Przygotowanie ciasta bananowego ogranicza się do wymieszania składników i im krócej mieszasz, tym lepiej. Takie ciasto dla leniwców. Banany można rozgnieść widelcem, ja jednak zblendowałam je na gładką masę z dodatkiem oleju. Smakuje do popłudniowego kubka kawy, możesz zapakować
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!mieszając połączyć ze sobą. Polewę rozsmarować na wierzchu miodownika,dowolnie udekorować. Ciasto nadaje się do spożycia dopiero na następny dzień po zrobieniu,kiedy dobrze zmiękną wszystkie warstwy ciasta i będzie można bez problemu je pokroić
Kolorowa kuchnia ElkiAmber zaprasza do pieczenia ;) Piekarnia w październiku bardzo jesienna. Chleb z pestkami dyni, tylko na żytniej mące. Wilgotny, długo zachowujący świeżość. Robiłam go bez problemów, do wymieszania ciasta wystarcza drewniana łyżka, chleby wyrastały bardzo ładnie. Może mogłyby być odrobinę bardziej słone, ale ja soli używam sporo więc nie jestem pewnie miarodajna. Bardzo, bardzo polecam - chleb pyszny! Chleb wybrała Małgosia, Autorka
Stare GarySMACZNEGO ! Uwagi: ciasto biszkoptowe można upiec bez dodatku proszku do pieczenia, ale dodając proszek masz większą pewność, że ładnie wyrośnie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Aromatyczny kokos idealnie pasuje do wiśni dlatego polecam tartę gorąco do kawy czy herbaty. Wiśnie miałam świeże ale równie dobrze sprawdzą się mrożone czy ze słoika. Kruche ciasto, kwaskowate wnętrze i beza kokosowa dopełnia całości, pyszne połączenie. Tarta wiśniowa z kokosem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePuszysty i pyszny serniczek dla każdego:) SKŁADNIKI 1,40 kg sera białego śmietankowego ( już zmielonego) 4 żółtka 3/4 szklanki cukru sok z 1 cytryny 250 ml
harrisarozsypałam połowę startego sera i pieczarki. Na wierzchu ułożyłam obie papryki i kukurydzę. Na koniec wyłożyłam ser. Piekarnik nagrzałam do 180 °C. Ciasto zwinęłam w roladę (bez papieru). Włożyłam do foremki keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Jajko roztrzepałam i za pomocą pędzelka rozsmarowałam po mojej roladzie. Wstawiłam do piekarnika na około 40 minut
Kuchnia u Krysiktóre mają tyle samo zwolenników, co przeciwników. Ciekawa jestem, do której z grupy Ty należysz? Choć mają specyficzny smak, to ja jestem zdecydowaną wielbicielką tych okrągłych, uroczych ciast z kremem (lub bez). W mojej rodzinie należę tym samym do mniejszości. Panuje u nas opinia, że muffinki to po prostu takie „buły”. Aby […] Artykuł Muffinki z jagodami, miodem
WiszniówkaWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Na zakończenie sezonu truskawkowego musiałam przygotować jakiś pyszny deser. Padło na sernik! Nie miałam ochoty włączać piekarnika, a więc
Marta GotujeWypieki bezglutenowe i te z kategorii „dietetyczne” pojawiają się u nas dość rzadko, co wcale nie znaczy, że za nimi nie przepadamy. Owszem, zdarzy
brunetkawkuchniNiebo w gębie Składniki: spód: 150 g herbatników maślanych 100g wiórków kokosowych 100g masła krem: 500g serka waniliowego naturalnego 100g śmietany 12 % 1/2 puszki karmelu
czarrna od kuchniGości na moim stole, zawsze gdy pojawiają się sezonowe owoce Składniki 1 kg sera 200 ml śmietany 30% 3 łyżki cukru pudru 1 cukier waniliowy 3
czarrna od kuchniCałość przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na kilka godzin lub na całą noc. Udekorować startą czekoladą, według mnie im bardziej gorzka, tym lepsza. ----- Podobne: Tureckie ciasto szpinakowe Jaglana szarlotka bez pieczenia Śmietanowiec majowy
Weekendy w domu i ogrodzie