ciasto z beza - 18255 przepisów (strona:275/1217)

SERNIK W PASKI , Z KAJMAKIEM 286

serowych:- 1000g sera ( użyłam z wiaderka-gęsty)- 65g masła- 5 jajek- 100ml mleka- 100-120g ksylitolu- 260g kajmaku- 1 budyń waniliowy bez cukru+ dodatkowo:3-4 łyżeczki pudru trzcinowegokilka kropli olejkukilka łyżeczek kremówki2 krówkiWszystkie składniki na ciasto wrzucić do miski i dokładnie wyrobić ręcznie lub malakserem. Wykleić ciastem spód tortownicy( wyłożonej papierem, boki posmarowane).Miękkie masło utrzeć z ksylitolem

Smaczne Zdrowe
Malinowa chmurka 1096

tematyce ciast poruszamy się zawsze z ostrożnością, miewaliśmy swoje wzloty i upadki, i przyznajemy bez zażenowania, że są w tej dziedzinie znacznie lepsi specjaliści niż my;) Tym niemniej jest kilka takich ciast, które możemy uznać za nasze ulubione, a wręcz za swoiste "specialite de la maison". Kiedy moja żona zdecyduje się na ich upieczenie, muszę zmobilizować całą swoją silną wolę(...)margaryny  1 łyżeczka proszku do pieczenia  Żółtka z cukrem i miękką margaryną zmiksować na puszystą masę, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto podzielić na dwie równe części. Rozłożyć na dwie blaszki. Beza:  6 białek  1 szklanka cukru  2 paczki migdałów w płatkach Białka ubić z cukrem, c iasto posmarować tak otrzymaną bezą i posypać

Aromatyczne Podróże
Mazurek bakaliowy wg Aleex 125

dużych oczkach tarki schłodzone ciasto Ciastem wylepić spód formy i wstawić do lodówki na około 30 minut. 4. Piekarnik nagrzać do 160 stopni (góra i dół bez termoobiegu). Wstawić blaszkę z ciastem i piec przez około 35 minut na złoty kolor. Wyjąć z piekarnika i ostudzić. 5. Na spodzie rozsmarować powidła śliwkowe i ułożyć bakalie. 6. Połamaną na kawałki czekoladę

W mojej kuchni
Cynamonowe palmiers, czyli karmelizowane ciasto francuskie 222

macie pomysłu na poczęstunek do kawy? A może najzwyczajniej nie wyrobiliście się z czasem i deser poszedł w odstawkę? Nic straconego - palmiers, czyli karmelizowane ciasto francuskie przyrządzicie szybko i bez wysiłku. Wystarczy 20 minut w kuchni, by cieszyć się cudownym karmelowym zapachem tych kruchych i słodkich ciastek. Potrzebne nam:- opakowanie ciasta francuskiego- drobny cukier- cynamonPrzygotowanie:  Piekarnik nagrzać

W poszukiwaniu inspiracji
Drożdżowa baba z ziemniakami 187

mojprzepisna.pl | Drożdżowa baba z ziemniakami Myślę, że powoli trzeba zastanawiać się co znajdzie się na Wielkanocnym stole. Odkąd zaczęłam piec, nie wyobrażam sobie Świąt bez tradycyjnej Baby Wielkanocnej. Jest to proste ciasto drożdżowe, bardzo puszyste, delikatne, lekko słodkie, dzięki dodatkowi ziemniaków bardzo smaczne nawet 2 dnia (o ile przechowywane w szczelnej puszce), z dodatkiem rodzynek lub innych bakalii, polane lukrem(...)urosnąć do brzegów formy). Może zająć to nawet 1,5 lub 2 godziny. Piekarnik rozgrzać do 160 st. bez termoobiegu. Wstawić formy do piekarnika i piec 30-35 min lub do „suchego patyczka”, wsadzić patyczek w środek ciasta – jeśli jest suchy to ciasto jest gotowe. Lukier: 1 szklanka cukru pudru Sok wyciśnięty z 1 cytryny 2 łyżki

moj przepis na
Prosto, owocowo. Pysznie 133

Dziś przepis banalnie wręcz prosty, bez absolutnie żadnego odkrywczego elementu. Ale właśnie na coś takiego miałam ochotę - bez udziwnień, tradycyjna receptura, która w pełni uwydatni walory smakowe rabarbaru. Bo, moi drodzy, właśnie rabarbar kupiłam ostatnio, kiedy wybrałam się do sklepu po agrest. Zielonych kuleczek nie było, za to na ich miejscu pyszniły się różowe łodygi. Nie mogłam odmówić sobie(...)macie rabarbaru - taka tarta sprawdzi się z każdymi owocami - śliwkami, malinami, jabłkami, morelami... Z czym tylko chcecie. Na wierzchu zamiast kratki może być kruszonka albo beza. Taka tarta, gdzie mamy praktycznie tylko kruche ciasto i owoce, doskonale uwydatnia ich smak i... Tak, to jest smak lata. I dzieciństwa, kiedy to takie właśnie proste smaki królowały w kuchni Babci. Najpyszniejsze. Polecam

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Pizza z patelni bez drożdży 381

doczekiwały do wykorzystania przeze mnie i same zaczynały wychodzić z opakowania. Pizza z patelni bez drożdży to rozwiązanie tego problemu. Na co przede wszystkim zwrócić uwagę? Zauważyłem, że bardzo duże znaczenie ma, w przypadku pizzy z patelni, to na jaką grubość rozwałkujemy ciasto. Jeśli ciasto będzie troszkę grubsze, to nic się nie dzieje, bo surowa ani zakalcowata nie wyjdzie(...)związku z tym, że już nauczyłem się jeść pizzę bez sera, to bardzo, bardzo rzadko go dodaję. Przepis na sos do pizzy Przepis na ciasto do pizzy (z piekarnika) Artykuł Pizza z patelni bez drożdży pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna

Blendman
Keks / ciasto na białkach z borówką amerykańską 134

Kolejny fajny pomysł na wykorzystanie zalegających w zamrażalniku białek. Zamiast piec kolejną pavlovą (klik) czy bezy, proponuję Wam wypróbowanie tego przepisu. Ciasto wychodzi bardzo puszyste, a owoce, to kwestia Waszego wyboru - maliny, borówki, śliwki itp. Spróbujcie. Ja wiem, że następnym razem, dodam więcej borówek, bo przyznam się bez bicia, ale sceptycznie podchodziłam do takiej ilości borówek i zmniejszyłam ich ilość

CookYourself
Sernik z bezą i pistacją - najsmaczniejszy! 373

Sernik waniliowy z bezą oblaną czekoladą i pistacjami ;-))) Składniki: 1 kg sera (można użyć gotowego w wiadereczku) 1 całe jajo + 2 żółtka 1 szklanka cukru pudru

SMYKWKUCHNI
NAJLEPSZE MUFFINKI - KOKOSOWE Z MALINAMI, NA MĄCE ORKISZOWEJ, BEZ CUKRU 207

przy muffinkach) a cudowny smak pozostaje na długo..., są to zdecydowanie najlepsze muffinki jakie dotychczas jadłam... :-) Oprócz tego, że są bez cukru i bez pszenicy, to są także bez laktozy.Z przepisu wychodzi 12 sztuk.Składniki suche:- 320g mąki orkiszowej u mnie typ750      (pszennej troszkę mniej)- 1 łyżeczka (z lekkim czubkiem) proszku do pieczenia- 2 szczypty sody(...)temp.pokojowej, ja podgrzewałam mleka po wyjęciu z lodówki) i roztopiony, letni olej kokosowy. Mieszamy.Następnie do składników suchych dodajemy składniki mokre i mieszamy delikatnie (tylko do połączenia składników).Wymieszane ciasto nakładamy do formy wyłożonej papilotkami (najlepiej nakłada się łyżką do lodów). Otrzymane ciasto wykładamy na 12 muffinek. Na wierzchu każdej wciskamy delikatnie po ok.3 zamrożone maliny, Można delikatnie posypać wiórkami

Smaczne Zdrowe
CYNAMONOWE PLACKI Z JABŁKAMI 175

Składniki na 12 sztuk: 1 średniej wielkości jabłko (ok. 200 g bez ogryzka) 2 jaja rozmiar M 1/2 szklanki mleka 2% o poj. 200 ml 2 lekko czubate łyżki otrąb owsianych (ok. 20 g) 3 lekko czubate łyżki mąki pełnoziarnistej (ok. 30 g) 2 lekko czubate łyżki mąki ryżowej (ok. 20 g) 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka ksylitolu lub innego(...)sody oczyszczonej olej kokosowy/masło klarowane do smażenia 1. Roztrzepałam jajka, dodałam otręby, cynamon, proszek do pieczenia, sodę, ksylitol i obie mąki. Dokładnie połączyłam składniki. Ciasto ma być dosyć gęste. 2. Jabłko bez ogryzka (ale ze skórką) pokroiłam w małą kosteczkę, dodałam do ciasta. Wymieszałam. 3. Rozgrzaną patelnię cienko posmarowałam pędzelkiem tłuszczem. Smażyłam placuszki pod przykryciem na nie zbyt

Vroblewska-fitlife
Kruche ciasto z morelami i pianką budyniową 582

Blachę o wymiarach 23 x 35 cm, wysmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód zetrzeć na tarce większą część ciasta, lekko przyklepać i wyrównać (fot.1) . Podpiec na złoty kolor w temperaturze 190ºC (ogrzewanie góra-dół bez termoobiegu) przez około 20 minut. Odstawić do całkowitego wystudzenia. Kiedy podpieczony spód jest już wystudzony, zacząć ubijać białka. Po ubiciu na sztywno(...)wyłożyć ubitą pianę  (fot.2) . Wyrównać. Ułożyć ćwiartki lub połówki moreli, delikatnie wciskając je w pianę  (fot.3) . Na wierzch zetrzeć mniejszą część zamrożonego ciasta  (fot.4) . Piec w temperaturze 190ºC (ogrzewanie góra-dół bez termoobiegu) przez około 30 - 40 minut. Wyjąć, przestudzić, oprószyć cukrem pudrem. Źródło: przeslijprzepis.pl   drukuj przepis

Świat Ciasta
Ciasto z jeżynami na koniec lata 132

Teściową! Myślę, że powinna być to dla Was dobra rekomendacja – zważywszy, że moja Teściowa jest wspaniałą panią domu z Małopolski, a ciasta piecze po mistrzowsku. Kruchy spód, kwaśne owoce, słodka, puszysta pianka z podobnymi do bezy brzegami, marzenie… Teraz dodaję do niego jeżyny zbierane w maminym ogródku. Oryginalnym dodatkiem są maliny, przy czym mrożone sprawdzają się dokładnie(...)również powoli – cały czas ubijając wlewamy olej i ekstrakt z wanilii. Powstanie błyszcząca, puszysta pianka. Masę trzeba wyłożyć na wystudzony spód. Na wierzchu umieścić owoce (bez rozmrażania) i zetrzeć na tarce resztę ciasta. Piec ok. 40 minut w 190°. Wystudzić i posypać cukrem pudrem. drukuj przepis Smacznego!   Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Artykuł Ciasto

Patchwork
Jogurtowy sernik z wiśniami 1735

kruchym razowym spodzie z mnóstwem wiśni. Przepis powstał dość spontanicznie - z tęsknoty za latem i obfitością owoców. Do wykonania ciasta nie jest potrzebny nawet mikser a kompot z wiśni znajdziecie w większości sklepów (pamiętajcie tylko by były bez pestek..) Najważniejszym elementem przepisu jest odcedzenie jogurtu, dzięki temu pracuje się z nim jak z serem. Smak ciasta wyborny a kalorii znacznie(...)Boki tortownicy cienko wylepić pozostałym ciastem.  Masę jogurtową przełożyć do tortownicy. Na wierzchu ułożyć odsączone wiśnie. Piekarnik rozgrzać do 150 ° C bez termoobiegu. Piec około 2 godzin (u mnie zwykle trwa to 1.50h). Wyjąć ciasto z piekarnika, zostawić w formie do wystygnięcia. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable

maniapieczenia
Mazurek śliwkowy z bezą i orzechami 110

ciasta znajduje się już kilka mazurków, na które przepisy znajdziecie na blogu. A dzisiaj kolejny wielkanocny wypiek, mazurek z powidłami, bezą i orzechami. Sfotografowany pod presją, w biegu, bo chłopaki zaglądali mi przez ramię, gotowi dobrać się do ciasta. Ciasto: 320 g mąki krupczatki 150 g zimnego masła szczypta soli 3 żółtka z dużych jajek słoik powideł śliwkowych Beza(...)pieczenia. Po upływie tego czasu wyjąć ciasto z lodówki, rozwałkować, dostosowując kształt do formy. Nagrzać piekarnik do 180 stopni, wstawić ciasto i piec 35 minut. Wyjąć z piekarnika i schłodzić. Temperaturę zmniejszyć do 150 stopni C (góra i dół bez termoobiegu). Białka ubić mikserem na pianę. Pod koniec ubijania dodawać stopniowo po łyżce cukier cały czas dokładnie ubijając

Czerwień i błękit

Proponowane wyszukiwania