smaku bardzo zbliżonym do Wedlowskiego ptasiego mleczka. Idealne również jako tort. To jedno z ciast, które zaskoczyło nawet mnie samą :-) - bez pieczenia - bez spodu - bez glutenu - prosty i szybki Ps. Kto jeszcze nie próbował najpopularniejszego w sieci przepisu na Śnieżny Puch ? :-) Czas przygotowywania: około 40 minut Czas chłodzenia: minimum 4 godziny Ilość: tortownica średnicy
AniaGotuje.plbył dość gęsty, ale wciąż lejący, wtedy szybko zastygnie. 1. Masło zmiksować z cukrem na puch, pod koniec miksowania wbijamy jajko i miksujemy do połączenia się. 2. Następnie dodajemy przesianą mąkę, mleko, esencję waniliową oraz amoniak. Miksujemy do połączenia się składników. Ciasto jest dość gęste. 3. Blaszkę od piekarnika wyścielamy papierem do pieczenia i w ramach pomocy ;) możemy
Gotowanie...to proste !mnie orzech laskowy) Wykonanie Ze składników zagniatamy ciasto. Patelnię nagrzewamy, smarujemy olejem i wkładamy kawałki ciasta. Smażymy/pieczemy z obu stron do zrumienienia. Wystygnięte skorupki orzeszków napełniamy kremem Krem Żółtka ubijamy na parze razem z cukrem do zagęstnienia. Masło ucieramy na puch, dodajemy po łyżce masę jajeczną. Dodajemy alkohol, kawę, startą chałwę. Miksujemy na gładką masę
Mieszam w Garnkuproszkiem do pieczenia. W drugiej misce ubijamy białka na puch, dodajemy do masy, delikatnie mieszamy do połączenia składników. Dzielimy masę na 3 części. Do jednej dodajemy mak, do drugiej kakao i mieszamy. Trzecią część pozostawiamy bez dodatków. Dno formy smarujemy margaryną i wysypujemy bułką tartą. Wykładamy kolejno warstwy. Ciasto białe bez dodatków, biszkopty, dżem, masa makowa, biszkopty, dżem
Gotowanie moimi oczamipomarańczy W jednym naczyniu wymieszać składniki sypkie.Masło utrzeć z cukrem na puch, dodać miód, skórkę z pomarańczy, na koniec po kolei jajka. Dodać mąkę z przyprawami i razem wymieszać . Wrzucić posiekane orzechy i jeszcze raz delikatnie przemieszać. Ciasto przełożyć do foremek na muffinki masą.Piec 20 minut do temp. 190*C. Posiekane orzechy wymieszać z cynamonem
Moje domowe kucharzeniemlecznej czekolady,50 g białej czekolady. Przygotowanie Masło utrzeć z cukrem pudrem na puch. Powoli do masy dodawać rozkłócone jajka. Dodać przesianą mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, mlekiem w proszku i nasionami wanilii. Dodać drobno pokrojone czekolady. Z ciasta robić kulki wielkości orzecha włoskiego, ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem, i bardzo delikatnie spłaszczyć. Piec
Z miłości do słodkościsztywno. Dodajemy stopniowo cukier cały czas ubijając. Następnie dodajemy stopniowo żółtka cały cas miksując. Na koniec dodajemy stopniowo przesiana mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy szpatułką. Ciasto przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno). Pieczemy ok. 25-30 min. w 170 st. C. Po upieczeniu odstawimy do całkowitego wystudzenia. Po wystudzeniu przy pomocy np. szklanki wycinamy(...)ognia i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło miksujemy z kawą na puch, dodajemy stopniowo wystudzony budyń i miksujemy na jednolitą masę. składniki n a poncz: 2-3 łyżki kawy 200 ml gorącej wody wykonanie: Kawę zaparzamy wodą i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. wykonanie ciasta: Na deseczkę lub do blaszki wkładamy jeden biszkopt kakaowy, nasączmy go 1/2 ponczu. Smarujemy
Domowy Smak JedzeniaWszystkie składniki do ciasta wymagają jednakowej temperatury – inaczej skończycie z zakalcem. Wyjmujemy wszystko na blat, odmierzamy i odważamy składniki około 2 godzin wcześniej. Rozgrzewamy piekarnik do 190⁰C, grzanie góra-dół, bez termoobiegu. W misce ucieramy mikserem a puszysto miękkie masło z oboma cukrami – białym i brązowym. Do utartego na puch – wbijamy po jednym całym jajku i miksujemy(...)sodą i proszkiem do pieczenia. Dodajemy partiami do mokrych składników, stale miksując. Na koniec dodajemy do masy jogurt, imbir i cynamon, a całość miksujemy do dokładnego połączenia. Gotowe ciasto wylewamy dokładnie pośrodku tortownicy – jest dosyć gęste, a pod spodem mamy cukrowy syrop. Lekko, bez użycia siły, poziomujemy ciasto łopatką silikonową po tortownicy – kiedy włożycie je do piekarnika rozpłynie się
Karo in the KitchenMasło z cukrem utrzeć na puch, dodawać po jednym żółtku cały czas mieszając. Powoli dodawać twaróg podczas mieszania. jak już twaróg jest wymieszany na gładką masę dodać olejek migdałowy, proszek do pieczenia, budyń, kaszę manną i odsączone rodzynki. Białka ubić na sztywną pianę i dodać do masy, wymieszać już bardzo delikatnie. Wyłożyć ciasto do blaszki wyłożonej papierem
Kuchnia Pokoleńdokładnie wymieszać. Sztywną pianę z białek wyłożyć na ciasto i posypać płatkami migdałowymi. Blachę wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 40 minut w temperaturze 175 C. gotowe ciasto dokładnie wystudzi a następnie przeciąć na dwie równe części. Krem Zagotować szklankę mleka, pozostałą części mleka dokładnie wymieszać żółtkami, obiema mąkami, oraz cukrem i cukrem waniliowym. Masę jajeczną(...)całkowitego wystygnięcia. Masło utrzeć na puch i cały czas miksując stopniowo dodawać przestygnięty budyń. Na końcu ucierania gdy krem jest już gotowy można dodać; kawę , kakao, lub alkohol. Na początku krem może wydawać się że jest „luźny” ale gdy się schłodzi w lodówce, robi się sztywny i puszysty. Pierwszą części ciasto posmarować kremem i nakryć drugą. Wstawić
RAROSSAdokładnie wymieszać. Sztywną pianę z białek wyłożyć na ciasto i posypać płatkami migdałowymi. Blachę wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 40 minut w temperaturze 175 C. gotowe ciasto dokładnie wystudzi a następnie przeciąć na dwie równe części. Krem Zagotować szklankę mleka, pozostałą części mleka dokładnie wymieszać żółtkami, obiema mąkami, oraz cukrem i cukrem waniliowym. Masę jajeczną(...)całkowitego wystygnięcia. Masło utrzeć na puch i cały czas miksując stopniowo dodawać przestygnięty budyń. Na końcu ucierania gdy krem jest już gotowy można dodać; kawę , kakao, lub alkohol. Na początku krem może wydawać się że jest „luźny” ale gdy się schłodzi w lodówce, robi się sztywny i puszysty. Pierwszą części ciasto posmarować kremem i nakryć drugą. Wstawić
RAROSSACIASTO:* duże jajka – 2 szt* mąka – 80 g* cukier – 80 g* kakao – 2 łyżkiMASA:* serek homogenizowany naturalny – 400 g* cukier wanilinowy – 1 op* cukier puder – 3 łyżki* wiśnie – 250 g* żelatyna – 3 łyżki* sok wiśniowy – 150 mlSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Całe jajka ubijmy z cukrem na puch , a następnie wsypujemy(...)blachy długości ).Serki homogenizowane mieszamy z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym , a następnie dodajemy 1 łyżkę żelatyny rozpuszczonej w 3 łyżkach wody – bardzo! dokładnie miksujemy.Przygotowane serki wylewamy na ciasto czekoladowe, wygładzamy.Wypestkowane wiśnie mieszamy z 2 łyżkami żelatyny rozpuszczonymi w 150 ml gorącego soku wiśniowego – dokładnie mieszamy.Wylewamy na masę serową, wygładzamy.Wkładamy do lodówki na conajmniej 3 godziny.Podajemy
Ostra na Słodkokruszonką. Do ciasta zużyłam 1 kg śliwek a resztę zjedliśmy zanim zabrałam się za pieczenie ciasta. Były takie smaczne, że nawet pomyślałam, że może mi tych śliwek do ciasta zabraknąć. Składniki: 1 kg dużych śliwek 300 g mąki pszennej tortowej 60 g mąki ziemniaczanej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 120 g orzechów włoskich 300 g masła(...)była dobrze utarta, wsypywałam stopniowo mieszankę z mąką. Utarłam na puch. Foremkę (36x26 cm) wyłożyłam papierem do pieczenia. Piekarnik włączyłam na 180 °C. Śliwki umyłam, wyjęłam pestki i przekroiłam na ćwiartki. Zrobiłam kruszonkę. Wymieszałam wszystkie składniki. Roztarłam palcami, żeby kruszonka nabrała konsystencji grubego piasku. Ciasto przełożyłam do foremki. Na wierzchu poukładałam śliwki skórką do spodu
Kuchnia u KrysiJagodzianki z mascarpone to cudowne drożdżówki. Uwielbiam tradycyjne jagodzianki, dlatego zdecydowałam się wypróbować wersję z mascarpone. Serek, który jest tak naprawdę bardzo tłustą śmietaną, świetnie się sprawdza w cieście drożdżowym. Jagodzianki są wilgotne i puszyste. Można zajadać je same, z lukrem, z kruszonką lub tak jak ja – z jednym i drugim. Przyznam, że nie lubię jagodzianek z cukierni(...)lekko przysypujemy z wierzchu mąką. Zostawiamy na 15 minut. Jajka ubijamy na puch z pozostałym cukrem i dodajemy do miski z mąką i drożdżami. Wlewamy pozostałe mleko (lekko podgrzane) i mascarpone. Mieszamy wszystko łyżką, dodając stopniowo stopione masło. Gdy składniki się połączą wyrabiamy gładkie ciasto. Przykrywamy ściereczką i zostawiamy na co najmniej godzinę do wyrośnięcia. Jagody myjemy, przebieramy
Poezja smakupuści sok który trzeba odsączyć ) Krok 2 Jaja ubijamy z cukrem na puch, dodajemy miękkie masło i mieszamy. Odmierzamy mąką z proszkiem do pieczenia i przesiewamy, dodajemy do jaj.Dodajemy wiórka kokosowe, mieszamy. Krok 3 Formę prostokątną smarujemy masłem i wykładamy papierem do pieczenia. Przekładamy ciasto i kładziemy odsączony rabarbar.Pieczemy w 17- stopniach 45 minut. Po wyjecie z pieca
Różowa kuchniaucieramy robotem na puch, dodajemy cukier puder. Biały ser, jajka i masę z masła umieszczamy w misce i miksujemy ręcznym blenderem. Kokilki wysmaruj masłem ustaw w niej obraną i wydrylowaną gruszkę, wlej masę serową. Pieczemy na złoty kolor przez 40 minut temp. 180 stopni C Studzimy i można się zajadać! Idealne mini ciasto na weekend
SMYKWKUCHNI