mikser ręczny Russell Hobbs o mocy 350 Wat), dodajemy miękkie masło, ubijamy dalej na puch. Do miski przekładamy twaróg waniliowy i 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego, miksujemy na średnich obrotach. Do masy serowej dodajemy stopniowo przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, łączymy dokładnie. Ciasto przekładamy na obsypany delikatnie mąką blat i rozwałkowujemy na grubość ok 2 cm. Za pomocą
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięTemperaturze Pokojowej ! 1. Masło miksujemy z cukrem na puch. Następnie dodajemy po jednym jajku i miksujemy cały czas. 2. Na sam koniec dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Mieszamy szpatułką. 3. Rabarbar kroimy w cząsteczki, obtaczamy w mące i dodajemy razem z bakaliami do masy. 4. Ciasto przekładamy do formy wysmarowanej masłem i wysypanej bułka tartą. Ciasto pieczemy
Gotowanie...to proste !lemon curd Ja poszłam na łatwiznę i mój krem czekoladowo – orzechowy to najzwyklejsza w świecie nutella. Myślę jednak, że warto byłoby ja zastąpić jakimś kremem własnego wyrobu. Ciasto byłoby wtedy na pewno smaczniejsze i zdrowsze. Składniki na blaszkę 20×20 cm: Biszkopt orzechowy: – 4 białka – 4 łyżki cukru – 3 łyżki mąki pszennej(...)stopniach. Odstawiłam do ostudzenia. Gdy wszystkie elementy wystygły zmiksowałam masło na puch i dodawałam do niego powoli budyń. Na biszkopt orzechowy nałożyłam warstwę nutelli. Na niej poukładałam herbatniki, które nasączyłam nalewką malinową, a na końcu nałożyłam krem budyniowy. To co widzicie na wierzchu ciasta to roztarte pomiędzy palcami resztki herbatników oraz odrobina kakao. Z foremki wykroiłam 12 porcji
RelaxtimeCiasto z dodatkiem buraka , to ciasto pyszne, wilgotne, po prostu do wypróbowania! Polecam gorąco...Bo smak jest obłędny! Składniki -250 g buraków -2 łyżki oliwy -200 g czekolady 70% 180 g masła -5 jaj -150 g cukru brązowego -2 łyżki miodu wielokwiatowego MIODY POLSKIE -130 g mąki pszennej pełnoziarnistej -pół szklanki kakao naturalnego SKWORCU -1 czubata łyżeczka proszku(...)dodaj miód, masło. Rozpuść. Wystudz. Ubij żółtka na puch, połącz ciągle miksując z burakami. Następnie dodaj masę miodowo -czekoladową. Żółtka ubij na sztywno z cukrem i dużą drewnianą łyżką delikatnie wymieszaj z masą czekoladowo – buraczaną. Dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz kakao, sól. Wymieszaj ,aż ciasto będzie jednolite ,ale puszyste. Przełóż do długiej około
Z Kuchni Do KuchniMoje imieninowe ciasto. Pyszne, lekkie. Nie za słodkie i z aromatem kawy. Jeśli kogoś przekonałam do tych smaków, to zapraszam. Składniki :Biszkopt :* 3 jajka* szklanka mąki pszennej* łyżeczka proszku do pieczenia* 3/4 szklanki cukruPrzygotowanie :Jajka ubić na puch dodając cukier, wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Całość wymieszać, przelać do prostokątnej foremki i piec 30 minut(...)przestudzić i po troszkę dolewać do ubijanej kremówki. Na połowę nasączonego biszkoptu wylać masę budyniową, przykryć ją drugim biszkoptem, nasączyć. Przygotowaną masę z kremówek wylać na drugi biszkopt. Schłodzić. Ciasto można posypać wiórkami czekolady
Magiczne Życie Martyciasto jest dla tych którzy lubią dodatek mąki gryczanej w wypiekach. Nam to ciasto średnio przypadło do smaku, ale postanowiłam je opublikować ponieważ wiem, że niektórym na pewno posmakuje, a dodatek tych czekoladowych, gorzkich piegów powoduje, że wygląda jak takie duże amerykańskie ciastko ;) :) Składniki na tortownicę o śred. 23 cm: 150 g masła 100 g cukru lub ksylitolu 3 jajka(...)karobu 1. Masło z cukrem ucieramy na puch. Następnie dodajemy po jednym jajku i miksujemy. 2. Następnie dodajemy po trochu suchych składników, a na sam koniec rozgniecione, polane sokiem z cytryny banany. Mieszamy całość i wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzch wykładamy/wciskamy delikatnie w ciasto kawałeczki gorzkiej czekolady. Pieczemy w 180 stop bez termoobiegu
Gotowanie...to proste !mąki 200 g cukru pudru 100 g masła 2 jajka 4 łyżki miodu, płynnego 2 łyżki kwaśnej śmietany 2 łyżeczki sody wykonanie: Z podanych składników zagniatamy gładkie ciasto. Dzielimy na 3 części i pieczemy każdy placek w 180 st. C przez ok. 15- 20 min. składniki na krem: 250 ml meka 100 g cukru 1 łyżka mąki pszennej 1 łyża(...)puch, dodajemy stopniowo zimny budyń i miksujemy na gładki krem. składniki na masę jabłkową: 1000 g jabłek 1 galaretka np. o smaku pomarańczowym 60 ml gorącej wody wykonanie: Jabłka obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach i podsmażamy. Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie, dodajemy do jabłek, mieszamy i zestawiamy z ognia. Na pierwszy blat ciasta wykładamy krem budyniowy
Domowy Smak Jedzeniasmakowało i zostało zjedzone do ostatniego kawałka. Wyszło trochę w takim tortowym stylu. Jak dla mnie było ciut za słodkie, ale to mogła być zasługa dodatku czekolady mlecznej. Ciasto: 220 g masła (dałam 240g) 180 g drobnego cukru 4 łyżki kakao 100 ml mleka 150 g mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki rumu 4 jajka Krem(...)około 10 minut). Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Miękkie masło ucieramy na puch. Nie przerywając miksowania dodajemy krem jajeczny. Masę dzielimy na dwie części. Jedną część masy łączymy z ajerkoniakiem i 1 łyżką roztopionej czekolady. Do drugiej części wlewamy pozostałą czekoladę oraz imbir, mieszamy. Wystudzone ciasto kroimy na 2-3 blaty. Nasączamy je naparem przygotowanym z rozpuszczonej
Smaki Na Talerzubędzie jeszcze więcej...Dziękuję bardzo za udział w akcji i zapraszam ponownie za rok.. Babki i babeczki-2012 Babki i babeczki-2013 A'la kuchnia Zielona babka czyli ciasto z cukinią Amanda Ricci-Butik z Przepisami Babka wielkanocna z bakaliami Apetyt i smak Babka orzechowa Babka trójkolorowa Arnikowa kuchnia Babka orzechowa z nutellą Babeczka Muffinki z prince polo Babeczki(...)makiem-bezglutenowa Cooking & goodlooking Babka-cytrynowy puch Crazy Cooking Creations Babeczki z masłem orzechowym i dżemem Czarna wisienka Bananowa babeczka z mikrofali Owsiana babeczka z kokosem Waniliowa babka jogurtowaBabeczki nadziane chałwąBabeczki waniliowe Czerwień i błękit Babka drożdżowa z dżemem borowkowym Babka mleczna z kolorową posypkąMuffiny z gruszkami iczekoladą Domowe ciasta i obiady Babka z krówkami Drożdżówka
Moje domowe kucharzenieplanowałam szpinakowe ciacho, słyszałam różna opinie, jednym smakowało innym nie. Postanowiłam sama to sprawdzić i nie żałuję, ciasto przepyszne, szpinak wcale niewyczuwalny. Piękne wizualnie i godne polecenia ciasto ze szpinaku, u mnie z bitą śmietaną, brzoskwiniami i granatem na wierzchu. Warto je upiec np na Święta:) Szczerze polecam :) 1 opakowanie mrożonego szpinaku (450 g) kupicie tutaj(...)Całe jajka ucieram z cukrem na puch, następnie dolewam olej, cały czas miksując wsypuję porcjami przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Do odsączonego szpinaku dodaję 2-3 łyżki masy i rozdrabniam go za pomocą blendera. Następnie przekładam go do reszty masy i miksuję całość aż się razem zmiesza. Ciasto przekładam do blaszki
Takie tam pichceniezdecydowanie bardziej wilgotny. Zapach rozchodzący się po całym domu w trakcie pieczenia ciasta... bezcenny ! Inspirację do upieczenia ciasta czerpałam z przepisu zamieszczonego na blogu Gotuje bo lubi. Cytrusowe ciasto z figami i daktylami Składniki: 5 jajek 2/3 szklanki cukru 100 g masła 150 g sera ricotta 2,5 szklanki mąki 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki sody 1 łyżeczka proszku(...)proszkiem W osobnej misce ucieramy na puch jajka z cukrem. Do ubitej masy jajecznej dodajemy 1/3 sypkich składników, mieszamy, następnie dodajemy 1/3 masy cytrusowej i mieszamy. Powtarzamy tę czynność do wyczerpania się składników. Bakalie mieszamy z odrobiną mąki, zapobiegnie to opadaniu owoców na dno ciasta, po czym dodajemy je do cista, delikatnie mieszając
Kulinarne przygody Gatityciasto ostygnie, ułożyć je na pierwszej warstwie. III warstwa: Mleko podgrzać. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać obie mąki, ekstrakt waniliowy i wymieszać. Cienkim strumieniem wlać gorące mleko do żółtek z mąką i (cały czas mieszając) zagotować. Trzymać na ogniu, aż masa zgęstnieje, następnie odstawić do całkowitego wystygnięcia. Masło utrzeć na puch i (nie przerywając ucierania) dodawać po łyżce(...)miseczki, zalać śmietaną. W kąpieli wodnej podgrzać czekoladę i śmietanę, mieszając od czasu do czasu, aż wszystko się rozpuści i powstanie gładka masa. Pozostawić polewę by przestygła, następnie polać ciasto i wstawić na kilka godzin do lodówki. Źródło/ Inspiracja: Najlepsze wypieki czytelników "Poradnika Domowego
Domowa Cookierenka Agidodajemy stopniowo cukier a następnie żółtka. Dodajemy wymieszane suche składniki i przy pomocy np. szpatułki delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do tortownicy (średnica 25 cm lub nawet troszkę większej, gdyż ciasto po „złożeniu” wyszło wysokie) wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno). Pieczemy w 170 st. C. przez ok 20 min. Po upieczeniu odstawiamy do wystygnięcia. składniki na krem(...)zgęstnieje. Masło ucieramy na puch, dodajemy stopniowo ostudzony budyń i całość miksujemy. Masę dzielimy na 2 części. Do jednej części dodajemy kakao i miksujemy. ponadto: 1 galaretka cytrynowa ok. 300 g świeżych truskawek 350 ml gorącej wody wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do lekkiego stężenia. Truskawki kroimy na połówki. wykonanie ciasta: Na wystudzonym cieście luźno
Domowy Smak Jedzeniaukręcić, a potem hop do piekarnika. Wystudzoną można polać ulubioną czekoladą, najlepiej gorzką, która fajnie komponuje się z pomarańczami. Uważam, że Boże Narodzenie nie może się obyć bez ciast z makiem, a taka babka może być fajnym dopełnieniem. ;) * SKŁADNIKI na formę na babkę o średnicy 23 cm Babka makowa: 200 g masła + do posmarowania formy 200 g cukru(...)cukrem za pomocą miksera na puch. Następnie zacznij wbijać po jednym jajku, nie przerywając ubijania. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i dodaj do reszty masy. Wsyp mak, dodaj otartą skórkę z pomarańczy oraz ekstrakt waniliowy. Zmiksuj ponowie do połączenia składników. Formę na babkę posmaruj masłem i wysyp mąką. Wlej ciasto i wstaw do piekarnika nagrzanego
Food Square