ciasto puch - 2218 przepisów (strona:65/148)

Tort czarno-biały 202

ostudzenia. Masło miksujemy na puch. Dodajemy po łyżce zimnego budyniu, ciągle miksując, aż do wykończenia. Masę dzielimy na cztery równe części. Polewa: wszystkie składniki rozpuszczamy w rondelku na małym ogniu, ciągle mieszając, a gdy tylko się połączą, wyłączamy ogień. Zostawiamy do przestudzenia. Gdy placki wystygną, każdy dzielimy na pół, czyli na dwa blaty. Ciasto jest wilgotne, więc

Poezja smaku
ciasto tygrysek 270

przez ok. 15-20 min., w 180 st. C. Po upieczeniu delikatnie usuwamy papier, wykładamy biszkopt na ściereczkę i razem ze ściereczką zwijamy w rulon. Odstawiamy do wystudzenia. Gdy ciasto wystygnie rozwijamy je, smarujemy np. marmoladą i ponownie zwijamy w rulon (bez ściereczki). Gotową roladę owijamy np. folią spożywczą i schładzamy w lodówce przez ok. 2 godz. Następnie kroimy(...)gęsty budyń. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Miękkie masło miksujemy na puch, dodajemy do niego stopniowo ziny budyń i miksujemy na gładką masę. dodatkowo: 3 galaretki brzoskwiniowe 2-3 połówki brzoskwiń z puszki wykonanie: Owoce kroimy w kostkę. Galaretko rozpuszczamy i odstawiamy do lekkiego stężenia. Na Upieczone ciasto z pierożkami wykładamy równomiernie masę budyniową. Na masie układamy plastry rolady

Domowy Smak Jedzenia
Piernik drożdżowy 161

Lekki, puszysty, delikatny i szybki... Dla mnie ten piernik okazał się rewelacyjnym odkryciem! I wrócę do tego ciasta, bo przepis ten na stałe zagościł w moim podręcznym notesie:) Za przepis dziękuję Malinnie :)   Składniki: 6 jajek; 60 g drożdży; 170 g cukru kryształu; 2 szklanki mąki pszennej; 1 opakowanie przyprawy do pierników; 1 łyżeczka sody oczyszczonej; 3/4 szklanki oleju(...)odstawić. Żółtka jaj ubić na puch, dodać rozpuszczone drożdże, olej i miód, składniki dokładnie zmiksować. Następnie do masy jajecznej dodać przesianą przez sito mąkę pszenną, sodę oczyszczoną i przyprawę do piernika. Dokładnie wszystko razem wymieszać, wsypać bakalie i jeszcze raz wymieszać. Białka jaj ubić na sztywną pianę, dodać do ciasta i delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do wysmarowanych tłuszczem

In my kitchen
Piernik na dżemie 230

śmietanki wiórki do dekoracji Wykonanie : Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puch, stopniowo dodawać olej, śmietanę , cynamon , przyprawę do piernika oraz mąkę z sodą ciągle mieszając mikserem. Na końcu dodać posiekane orzechy, ale nie koniecznie. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia  Przelać ciasto. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni i piec do suchego patyczka . Czekoladę rozpuścić

Sama słodycz i szczypta chili
Salceson z jabłkami i rabarbarem. 247

Typowe jesienne ciasto z pomocą jednego składnika  zmieniłam na wiosenne. Zmiana ta, to strzał w dziesiątkę.  Szybkie, efektowne i bardzo smaczne.  Składniki: 6 jajek 3/4 lub cała szklanka cukru 1 i 1/2 szkl oleju  (rzepakowego Polski) 1 czubata łyżeczka sody oczyszczonej 3 szklanki mąki (ekologiczna Szymanowska) 3 łyżki kakao łyżeczka cynamonu nasiona z laski wanilii/aromat waniliowy(...)miski (bez rozdzielania na białko i żółtko) i ubijamy na puch dodając cukier i wanilię. Następnie dodajemy przesianą mąkę z sodą, cynamonem i kakao i na najniższych obrotach miksera mieszamy całość do momentu połączenia się składników. Na koniec wlewamy powoli olej cały czas miksując.  Kiedy ciasto jest gotowe wrzucamy do środka wcześniej przygotowane jabłka, rabarbar i orzechy

Malinowe Pocałunki
Metrowiec staruszek 140

dawno nie nie robiłam metrowca, zapomniane to ciasto. Czas najwyższy powrócić do niego.Przejadły się torty ciasta z owocami i babki. Metrowiec staruszek dziś wraca w łaski domowników :)  Ciasto: 6 jajek 1 szklanka cukru 2.1/2 szklanki mąki 1.1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 16 łyżek oleju 12 łyżek wody błonnik kakaowy 2 łyżki(...)jaja temp pokojowa, miksujemy je z cukrem na puch ( masa potraja się). Przesiewamy mąkę w raz z proszkiem do pieczenia i dodajemy partiami do zmiksowanych jaj,miksujemy na małych obrotach. Do kubka wlewamy olej i wodę, dodajemy do reszty składników wraz z wanilią, teraz wystarczy już tylko wymieszać. Ciasto dzielimy na połowę, do jednej części dodajemy błonnik kakaowy

Różowa kuchnia
Tarta wieloowocowa 164

łamiemy i miksujemy na puch. 1/2 kostki margaryny rozpuszczamy i mieszamy z połamanymi herbatnikami. Gotową masę wykładamy na spód i brzegi tortownicy. Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach. Gotujemy budyń z godnie z instrukcją na opakowaniu a potem studzimy go. Gotowy budyń miksujemy z kostką margaryny. Masę wykładamy na wierzch upieczonego ciasta. Na masę układamy owoce. Galaretkę

ciastkarnia na kruchym spodzie
Piaskowiec z czereśniami na mące jaglanej 243

mają dziwnych posmaków i wprowadzają delikatny, lekki smak zamiast ciężkiego w przypadku ciasta tylko z mąki pszennej. Dodamy też mielone nasiona chia które będą wyglądać jak mak w cieście. O ich właściwościach pisze cały internet więc może czas najwyższy przekonać się do nich w tej formie choćby :). Ciacho jest lekkie o konsystencji piaskowej, idealne do kawy :] Na blaszkę:  40x25(...)200g porzeczki czarnej Przygotowanie: 1/ Jajka ubijamy z cukrem na puch, dodajemy do nich na przemian: mąki wymieszane z proszkiem i mleko ze śmietanką oraz miękkim masłem. Ucieramy na jednolitą masę, pod koniec dodajemy nasiona chia.  2/ Smarujemy blachę masłem i posypujemy bułką tartą. Wylewamy ciasto do blachy, posypujemy bułką tartą z wierzchu. Układamy na górę obrane

Kuchnia PROzdrowotna
Tort gruszkowy z kremem toffi 220

delikatnie mieszać drewnianą łyżką. Wylać ciasto na tortownicę o średnicy 26 cm, wcześniej wysmarowaną tłuszczem i wyłożoną papierem do pieczenia.  Piec  około 20 min w 180*C Krem: Puszkę krówki wkładamy do garnka z wodą, tak by woda sięgała do połowy puszki. gotować około 10-15 minut. Margarynę utrzeć na puch, następnie dodawać po łyżce krówki(...)pokrojone gruszki, 1/3 szkl syropu z gruszek i rozpuszczoną wcześniej żelatynę.  Wymieszać delikatnie. Biszkopt przeciąć na 3 płaty.  Pierwszy blat biszkoptu posmarować masą toffi, następnie kolejny krążek ciasta, nałożyć na niego warstwę gruszkową, przykryć ostatnim krążkiem ciasta. Najlepiej równomiernie rozłożyć masy by tort nie był krzywy. Brzegi wyrównać. Pozostałą część ubitej śmietanki obłożyć cały wierzch torta wraz

Garnkowe fanaberie
BUŁGARSKIE CIASTO KOKOSOWE "CAPRISE". 212

nietuzinkowe. BUŁGARSKIE CIASTO KOKOSOWE "CAPRISE"./źródło: sieć;/ 220g miękkiego masła280g wiórków kokosowych280g mąki1 łyżeczka proszku do pieczenia5 białek1,5 szklanki cukru pudrukogel - mogel:5 żółtek3/4 szklanki cukru pudruBiałka ubijamy na sztywną pianę, dodając pod koniec 1/3 z podanej ilości cukru.Mąkę przesiewamy z proszkiem i mieszamy z wiórkami kokosowymi.Masło ucieramy z pozostałym cukrem na puch. Dodajemy(...)rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na 30-40 minut, do momentu, aż wierzch się zezłoci, ale nie zbrązowieje.Z żółtek i cukru pudru ucieramy gęsty kogel mogel.Polewamy całością upieczone ciasto i ponownie wstawiamy na 10 minut do piekarnika, aż wierzch będzie beżowy.SMACZNEGO! Zapraszam do głosowania

W kuchni Karmel-itki
Seromakowiec 150

utrzeć z cukrem na puch, dodawać po jednym żółtku, a potem partiami ser nie przerywając mieszania. Dodać skórkę pomarańczową, olejek, a na koniec delikatnie wmieszać ubitą pianę z białek.4. Na podpieczony spód wyłożyć masę makową, równomiernie rozłożyć, a na mak ser.5. Całość piec przez 60 minut w 180 st. C.6. Ostudzone ciasto udekorować wedle uznania - użyłam mlecznej

Kuchnia domowa Ani
Tort ze śmietany, mascarpone,ponczu 237

łyżki Poncz: sok wyciśnięty  z dwóch pomarańczy  Wykonanie: Jaja ubijamy z cukrem na puch, masa podwaja swoją objętość.Mąkę przesiewam nad ubitymi jajami i delikatnie mieszam w jedną stronę. Formę tortową wykładam papierem do pieczenia dno i boki . Przekładam ciasto. Piekę w 170 stopniach 25 minut. Po upieczeniu biszkopt kroje na trzy blaty.Każdy blat nasączam

Różowa kuchnia
gotowana babka marmurkowa 151

wymieszać i przesiać. Masło rozpuścić i wystudzić.  Kakao rozrobić we wrzątku. Jajka ubić na puch razem z cukrem. Wsypać mąki, wlać masło i krótko zmiksować. Podzielić na połowę, do jednej części dodać kakao.  Foremkę do gotowania babki wysmarować masłem. Przełożyć ciasto i zamknąć. W wysokim garnku zagotować wodę i włożyć foremkę z ciastem (wody ma być

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Torcik z mascarpone i konfiturą z czereśni 174

kokosowy 10 łyżek woda przegotowana 5 łyżek   Przygotowanie biszkoptu: Jaja ubijamy z cukrem na puch. Dodajemy przesianą mąkę(przesiewamy nad ubitymi jajami) i delikatnie mieszamy w jedna stronę do ostatniej mąki.Formę okrągłą wykładamy papierem do pieczenia dno i boki.Przelewamy ciasto biszkoptowe i do pieca. Pieczemy na dolnym poziomie piekarnika w 170 stopniach przez jakieś

Różowa kuchnia
Ciasto Narcyz 6043

smaku bardzo zbliżonym do Wedlowskiego ptasiego mleczka. Idealne również jako tort. To jedno z ciast, które zaskoczyło nawet mnie samą :-) - bez pieczenia - bez spodu - bez glutenu - prosty i szybki Ps. Kto jeszcze nie próbował najpopularniejszego w sieci przepisu na Śnieżny Puch ? :-) Czas przygotowywania:  około 40 minut Czas chłodzenia:  minimum 4 godziny Ilość:  tortownica średnicy

AniaGotuje.pl
Amerykany 664

był dość gęsty, ale wciąż lejący, wtedy szybko zastygnie. 1. Masło zmiksować z cukrem na puch, pod koniec miksowania wbijamy jajko i miksujemy do połączenia się. 2. Następnie dodajemy przesianą mąkę, mleko, esencję waniliową oraz amoniak. Miksujemy do połączenia się składników. Ciasto jest dość gęste. 3. Blaszkę od piekarnika wyścielamy papierem do pieczenia i w ramach pomocy ;) możemy

Gotowanie...to proste !
Orzeszki z kremem chałwowo-kawowym 555

mnie orzech laskowy) Wykonanie Ze składników zagniatamy ciasto. Patelnię nagrzewamy, smarujemy olejem i wkładamy kawałki ciasta. Smażymy/pieczemy z obu stron do zrumienienia. Wystygnięte skorupki orzeszków napełniamy kremem Krem Żółtka ubijamy na parze razem z cukrem do zagęstnienia. Masło ucieramy na puch, dodajemy po łyżce masę jajeczną. Dodajemy alkohol, kawę, startą chałwę. Miksujemy na gładką masę

Mieszam w Garnku
Kantyczka 109

proszkiem do pieczenia. W drugiej misce ubijamy białka na puch, dodajemy do masy, delikatnie mieszamy do połączenia składników. Dzielimy masę na 3 części. Do jednej dodajemy mak, do drugiej kakao i mieszamy. Trzecią część pozostawiamy bez dodatków. Dno formy smarujemy margaryną i wysypujemy bułką tartą. Wykładamy kolejno warstwy. Ciasto białe bez dodatków, biszkopty, dżem, masa makowa, biszkopty, dżem

Gotowanie moimi oczami
1543. Mufinki z miodem i orzechami 215

pomarańczy W jednym naczyniu wymieszać składniki sypkie.Masło utrzeć z cukrem na puch, dodać miód, skórkę z pomarańczy, na koniec po kolei jajka. Dodać mąkę z przyprawami i razem wymieszać . Wrzucić posiekane orzechy i jeszcze raz delikatnie przemieszać. Ciasto przełożyć do foremek na  muffinki masą.Piec 20 minut do temp. 190*C. Posiekane orzechy wymieszać z cynamonem

Moje domowe kucharzenie
Mleczne ciasteczka podwójnie czekoladowe 253

mlecznej czekolady,50 g białej czekolady.  Przygotowanie Masło utrzeć z cukrem pudrem na puch. Powoli do masy dodawać rozkłócone jajka. Dodać przesianą mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, mlekiem w proszku i nasionami wanilii. Dodać drobno pokrojone czekolady.  Z ciasta robić kulki wielkości orzecha włoskiego, ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem, i bardzo delikatnie spłaszczyć. Piec

Z miłości do słodkości

Proponowane wyszukiwania