Pyszna, lekka jak puch, biszkoptowa rolada z musem jabłkowym rozpływa się w ustach. Rolada ma wnętrze jabłkowo- brzoskwiniowe przygotowane między innymi z musu jabłkowego Jamar . MUS JABŁKOWY JAMAR to świetne rozwiązanie na szybkie, zdrowe i pełne smaku wypełnienie środka rolady.Do przygotowania rolady wykorzystałam produkty Jamar, Ole! Stovit, oraz ePrezenty Składniki: 4 jajka 100 g drobnego cukru do wypieków(...)drobnym cukrem. Płaską formę o wymiarach 28 x 42 cm wykładamy papierem do pieczenia. Przelewamy masę, wyrównujemy. Pieczemy około 10 – 12 minut w temperaturze 180ºC. Natychmiast po upieczeniu ciasto przekładamy na ręcznik papierem do góry. Zrywamy papier, a roladę z ręczniczkiem zwijamy, wzdłuż dłuższego boku. Pozostawiamy w takiej formie do wystudzenia. Nadzienie jabłkowe: 600 g jabłek prażonych z brzoskwiniami
Podróż w kulinarianotuję wpadek :) - po trzecie zakochałam się z żurawinie , zarówno w deserach jak i w innych daniach No i o to powstał taki oto sernik zasypany białym puchem jak krajobraz za oknem . Popękany wierzch ciasta jest podobno oznaką ,że coś poszło nie tak ... jak dla mnie takie pęknięcia są niezwykle urocze i nie ujmują nic a nic ze wspaniałego
Malinowa Kawiarenkastopni. Ciasto wlewamy do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy o średnicy 27 cm. Pieczemy około 40 minut. Sprawdzamy patyczkiem, jeśli jest suchy, ciasto jest gotowe. Odstawiamy do przestygnięcia.W misce ucieramy masło z cukrem na puch, następnie dodajemy po łyżce serka. Miksujemy do uzyskania gładkiej masy.Ciasto przecinamy na pół, dolną cześć smarujemy masą, układamy(...)drugą część ciasta i smarujemy kremem wierzch i boki ciasta. Ozdabiamy plastrami pomarańczy i posypką.Ciasto jest najlepsze następnego dnia
Kulinarne przygody Gatitycytryny Masa śmietanowa: 200g śmietany 30% 200g mascarpone 4 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny 8 łyżek mleka Dodatkowo: 2 migdały kolorowy lukier Wykonanie: 1. Ciasto: Masło utrzeć z cukrem na puch, ciągle miksując dodać jajka i dalej miksować. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, sok i skórkę z cytryny. Całość dokładnie wymieszać. Przełożyć do natłuszczonej
Szalona Kuchnia Ewelinydziś (przez cały miesiąc) będziecie mogli znaleźć na blogu mnóstwo inspiracji na świąteczne, a następnie sylwestrowe dania. A więc zaczynamy! Na dobry początek prezentuję znakomite ciasto bez pieczenia, które nazwałam: pomarańczowy puch! Ma konsystencję delikatnej, rozpływającej się w ustach pianki (a’la ptasie mleczko), pięknie pachnącej i smakującej pomarańczami. Wyglądem na pewno przypomina Wam wciąż bijący rekordy popularności
MyCookBook.plmasło, 125g cukier puder, 50g budyń śmietankowy, 1 łyżka jajka, 3 szt Przygotowanie Masło roztapiamy w rondelku, studzimy. Jajka ucieramy z cukrem na puch. Stopniowo dodajemy mąkę i wystudzone masło. Ciasto przelewamy do blaszki (24 x 24cm). Wkładamy do lodówki na czas przygotowania nadzienia. Cytrynę sparzamy gorącą wodą, suszymy, ścieramy skórkę i wyciskamy sok. Jabłka obieramy
Gotowanie moimi oczamimamy sierpień a moje rabarbalove love nadal trwa. Dopóki rabarbar na straganach to moja miłość się nie skończy. Tym razem ciasto nazwane krajanką rabarbarową czyli pyszność, puch i kolor, zapraszam serdecznie. Krajanka rabarbarowa. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniełyżki * truskawki – ok. 300 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Herbatniki drobno siekamy/ miksujemy, dodajemy roztopione masło i wszystko razem dokładnie mieszamy. Ciastem wylepiamy delikatnie natłuszczoną formę, wkładamy do lodówki. Śmietanę kremówkę ubijamy na puch z cukrem pudrem, dodajemy mascapone, dokładnie mieszamy. Masę wylewamy na schłodzone ciasto. Dekorujemy pokrojonymi truskawkami i wkładamy na ok. 3 godziny do lodówki. Smacznego
Ostra na Słodkominut w ok. 180 stopniach. Ostygniete ciasto kroimy na trzy krążki. Gotujemy budyń na mleku i gdy ostygnie ucieramy margarynę na biały puch i dodajemy ostudzony budyń. Gotową masą przekładamy kolejne krążki ciasta. Dekorujemy według uznania. Smacznego
ciastkarnia na kruchym spodziepieczenia 2 łyżki kakao (można pominąć) 4 duże jabłka szkl grubo posiekanych orzechów włoskich puszka masy krówkowej 3 kwadratowe wafle Jajka ubić z cukrem na puch. Cały czas ucierając dodawać resztę składników ciasta. Jabłka obrać i pokroić w półplasterki. Orzechy i jabłka wymieszać z ciastem. Wylać na wyłożoną papierem blaszkę (24x36cm). Piec ok 40 minut w 170 stopniach
Smakołyki Asizarumienienia). Orzechy mielone przekładamy do miski. Zalewamy je gorącym mlekiem, mieszamy. Kawę rozpuszczamy w niewielkiej ilości ciepłej wody. Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem na puch. Dodajemy przestudzone orzechy i kawę. Na ciasto z masą orzechową wykładamy połowę masy kawowo-orzechowej. Dajemy biszkopt. Rozprowadzamy resztę masy. Przykrywamy ciastem miodowym. Dekorujemy polewą
Smaki Na Talerzuwolne miejsca obok biszkoptów, a następnie przykrywamy ciastem biszkopty. Pieczemy ok. 40 minut do suchego patyczka. MASA : Masło ucieramy na puch, dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Dobrze ucieramy. Masę wykładamy na wystudzone ciasto i równo smarujemy. POLEWA : Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody, najlepiej w mikrofalówce. Wszystkie składniki na polewę umieszczamy w garnku, podgrzewamy aż się rozpuszczą
Pani na desercukier ( w zależności jak bardzo chcemy mieć słodkie ciasto). Studzimy, od czasu do czasu mieszając, aby nie zrobił się kożuch. Masło miksujemy na puch, dodajemy po łyżce budyniu. Połowę kremu wykładamy na dolny blat ciasta, przykrywamy drugim blatem i wykładamy resztę kremu, wyrównujemy. Ostawiamy na noc do stężenia
Gotowanie moimi oczamirobią teraz ciasta z owocami, ponieważ jest na nie sezon. Również je uwielbiam, ale miałam wielką ochotę na babeczkę. Wyszła pyszna bardzo puszysta. Przygotowanie ciasta – masło z cukrem pudrem utrzeć na puch. Podczas ucierania dodawać po jednym żółtku. Dokładnie utrzeć. Mąkę ziemniaczaną, tortową, proszek budyniowy i proszek do pieczenia przesiać przez sitko. Do masy maślanej dodawać partiami(...)Ubitą pianę dodać do masy i wymieszać delikatnie. Pieczenie – formę o wymiarach 22 x 12 cm, wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować masłem i obsypać bułką tartą. Wylać ciasto do formy i piec w nagrzanym piekarniku do 180 C 40-50 minut. Jak już ciasto będzie wyrośnięte i nabierze lekko brązowego koloru oznacza że jest upieczone. Sprawdzić stan upieczenia
Kuchnia Pokoleń