ciasto puch - 2218 przepisów (strona:17/148)

Ciasto z figami 117

pieczenia -1 łyżeczka soda -1 łyżeczka cukier -3/4 szkl jajka -6 szt olej -3/4 szkl cukier puder do posypania ciasta PRZYGOTOWANIE: Figi przekroić na połowę.  Wybić jajka do miski utrzeć na puch.  Następnie dodać cukier, dalej ucierać.  Mąkę wymieszać z sodą i proszkiem do pieczenia, przesiać do masy jajecznej, dokładnie wymieszać. Później wlewać(...)stopniowo olej, wymieszać . Wysmarować tłuszczem tortownicę wymiarach 24 cm , wylać ciasto, powkładać figi do ciasta, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok.40 minut w 180 stop.  Upieczone i ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore

Kuchnia Danusi
torcik czekoladowy 101

Następnie dodajemy czekoladę, mąkę z proszkiem do pieczenia i miksujemy tylko do połączenia się składników. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy je do ciasta wraz z żurawiną. Delikatnie mieszamy szpatułką. Ciasto przekładamy do foremki (ok. 22 cm średnicy). Pieczemy przez ok. 15 min., do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu wyciągamy i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na masę czekoladową(...)temperaturze pokojowej spirytus do smaku wykonanie: Jajka ubijamy z cukrem na parze (kąpiel wodna) a następnie odstawiamy do wystudzenia. Masło miksujemy na puch, dodajemy stopniowo przestudzoną masę jajeczną, czekoladę i spirytus. złożenie ciasta: Krążki ciasta nasączamy alkoholem, przekładamy masą, trochę masy przeznaczamy na wierzch i boki. Tort dowolnie dekorujemy. Ja do dekoracji użyłam dodatkowej masy, tartej czekolady oraz

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto Marlenka z masą krówkową. 182

piekarnika ciasto jest miękkie jednak po kilku chwilach robi się twarde. Można je wyrównać a ścinki odłożyć do dekoracji wierzchu ciasta. Masa; Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu. Przykryć i wystudzić. Miękkie masło miksujemy na puch, dodajemy stopniowo masę krówkową a na końcu porcjami dodajemy zimny budyń. Miksujemy aż krem będzie gładki. Masą smarujemy każdy blat ciasta. Układając

Radość kipiąca uśmiechem.
Babka biszkoptowa-lekka jak puch! 5351

Kolejny pyszny przepis na babę Wielkanocną. Ta baba jest na dużo szybsza w przygotowaniu niż babka maślana lub drożdżowe, ale to nie oznacza, że prostsza w

Kuchnia Łukasza
Metrowiec 234

zapomniane. Ciasto jasne:4 jajka1 szklanka cukru1 łyżeczka cukru wanilonowego1 szklanka mąki1 łyżeczka proszku do pieczenia2 łyżki olejuJajka z cukrem ubić na puch. Pod koniec ubijania dodać olej. Wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Ciasto upiec w keksówce.Ciasto ciemne:Wykonać podobnie jak ciasto jasne. Zmniejszyć ilość mąki o 1 dużą łyżkę, a następnie dosypać łyżkę kakao

Praktyczna pl
Brownie z pieczonymi burakami 140

Brownie z pieczonymi burakami upiekłam przypadkiem. Coś piekło się w piekarniku i wrzuciłam kilka buraków owinięte w folię. Z dwóch wyszło pyszne ciasto czekoladowe. buraki pieczone - 2 szt. mąka ryżowa, z amarantusa lub inna - 200 g gorzka czekolada 1,5 opakowania 2 łyżki kakao opakowania cukier kokosowy - 3/4 szklanki liofilizowane maliny jaja  3 szt. szczypta soli wanilia mielona(...)lodówki lub oleju kokosowego Buraki zetrzeć na tarce lub zblendować. Czekoladę ( 100 gram) rozpuścić w kąpieli wodnej. Jaja ubić z cukrem kokosowym na puch. Dodać utarte  buraki, rozpuszczoną czekoladę i resztę składników. Piec ciasto w foremce ( moja miała 22x22 cm.) 50 minut w 180 stopniach C. Wyjąć ciasto i wystudzić. 50 gram czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej

AZgotuj!
ciasto francuskie z masą malinową 337

budynie waniliowe cukier do smaku 250 g masła wykonanie: Z mleka, cukru i budyniu gotujemy budyń i odstawiamy do schłodzenia. Masło ucieramy na puch, dodajemy stopniowo budyń oraz mus, miksujemy na gładką masę. Gotowe ciasta przekładamy masą malinową. Odstawiamy w chłodne do stężenia. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. (inspiracja z przepisu s. Anastazji

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto bananowe z górskimi płatkami owsianymi 127

normalne łyżeczki proszku do pieczenia 170ml mleka 3.2% 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Sposób przygotowania: 1. Piekarnik nagrzewamy do 180st C. Formę do ciasta smarujemy margaryną i posypujemy mąką. Resztę tłuszczu ucieramy z cukrami na puch za pomocą miksera. W dalszej kolejności dodajemy jajka i mieszamy ale już za pomocą drewnianej łyżki. Stopniowo dodajemy rozgniecione widelcem banany, sól oraz(...)gałkę muszkatołową. 2. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, do ciasta dodajemy płatki owsiane, połowę mąki z proszkiem oraz mleko. Mieszamy i dosypujemy pozostałą część mąki oraz wlewamy łyżeczkę olejku waniliowego. 3. Gotowe ciasto przelewamy do formy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Po ok 30 minutach przykrywamy ciasto folią aluminiową i pieczemy kolejne 30 minut (aż do suchego patyczka

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto cappuccino 559

dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao.Wylać na formę wyłożoną papierem do pieczenia.Piec w 180*C przez około 35 minut.Ostudzić i przekroić na dwie części.Ciasto kokosowe: 20 dag kokosu5 białek3/4 szklanki cukru1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić  z cukrem.Dodać kokos i proszek do pieczenia.Piec na złoty kolor(...)proszku, o smaku waniliowym Mleko, cukier, budyń ,mąkę cukier waniliowy i żółtka wymieszać razem  i ugotować budyń.Masło utrzeć na puch, dodawać powoli zimny budyń oraz kawę, ciągle ucierając.Przełożenie:Ciasto kakaowe-krem-ciasto kokosowe-krem-ciasto kakaowe-polewa

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Miodownik 392

szklanki mleka. Pozostałe mleko zagotować i wlać do niego zawartość szklanki. Zagotować jak budyń i odstawić do wystudzenia. Masło utrzeć na puch, następnie stopniowo dodawać budyń. Gotową gładką masą smarować 2 pierwsze blaty ciasta. Polewa czekoladowa: Masło rozpuścić w rondelku, dodać cukier i kakao. Dokładnie wymieszać i ciągle mieszając podgrzewać przez 2-3 minuty. Następnie wlać śmietankę, doprowadzić

Zapiski Młodej Żony
Zebrowy torcik 175

upiec a że miałam jeszcze truskawki to chciałam je  jakoś wykorzystać , no i wymyśliłam sobie taki oto Torcik Zebrowy z kremem czekoladowym i truskawkami. Dzieci były zachwycone smakiem , ciasto wyszło naprawdę pyszne i szybko znikało z talerzyków :) jeśli macie chęć to zapraszam do wypróbowania bo jest proste w wykonaniu  no  i pyszne :) Składniki : 2 1/2  szklanki(...)truskawkowa  1 szklanka gorącej wody truskawki do dekoracji  kolorowa posypka do dekoracji Wykonanie : Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puch. Ciągle mieszając dodawać : olej , oranżadę, i mąkę z proszkiem. Ciasto podzielić na pół do jednej dodać kakao  i 2 łyżki mleka , wymieszać. Tortownicę o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na przemian

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto cytrynowe z jagodami 209

pieczenia, 1 łyżeczka sok z cytryny skórka z cytryny    Dodatkowo: jagody mrożone 3 garście    Wykonanie ciasta cytrynowego z jagodami:   Do misy dodajemy 4 jaja , wsypujemy cukier i miksujemy na puch . Dodajemy przesiane obydwie mąki z proszkiem do pieczenia . Wyparzamy cytrynkę , osuszamy ręcznikiem  i ścieramy na tarce skórkę z cytryny , oraz(...)wyciskamy sok , dodajemy do ciasta . Dodajemy miękkie masło i miksujemy. Wykładamy formę do babki papierem do pieczenia i przelewamy połowę ciasta . Jagody obsypujemy mąką i kładziemy na ciasto . Zalewamy pozostałym ciastem jagody. Wstawiamy do nagrzanego pieca ciacho , pieczemy 55 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu ciasto można posypać cukrem pudrem , ja nie posypywałam

Różowa kuchnia
Ciasto Czarna Owca ;) 37357

temperaturze 180 stopni przez 40 minut ( do suchego patyczka). Studzimy. Kroimy na 2 części (2 blaty). Krem: masło ucieramy mikserem na puch, następnie dodajemy po łyżce budyniu ugotowanego wcześniej. Miksujemy, aż powstanie gładki krem. Przełożenie ciasta: blat kakaowy cienka warstwa dżemu masa blat kakaowy cienka warstwa dżemu cienka warstwa masy pokruszone prażone orzechy Ciasto należy schłodzić w lodówce

Czerwona Porzeczka
Czekośliwka z makiem i kremem 114

dodać do niej płynnego miodu) i równomiernie rozsmarować. Następnie ułożyć na niej herbatniki.  Przygotować krem.  Dobrze schłodzoną śmietankę ubić na puch. Dodać do niej serek maskarpone oraz cukier puder - zmiksować. Masę wyłożyć na ciasto i wstawić do lodówki do schłodzenia (najlepiej na noc). Przed podaniem posypać kakao

Nie tylko w kuchni
Sernik " Złota rosa " 142

cukru 1/2 szkl. oleju sok z połowy cytryny budyń śmietankowy lub waniliowy 2 szkl. mleka Piana  : 1/2 szklanki cukru 4 białka z ciasta + 1 dodatkowe  Jajka ucieramy z cukrem na kremowy puch . Dodajemy kolejno ser, olej , sypki budyń , sok z cytryny i na samym końcu 2 szklanki mleka. Masa jest bardzo rzadka , więc się

Różne smaki w kuchni