ciasto piernik - 4500 przepisów (strona:196/300)

ŚWIĄTECZNE CIASTO MARCHEWKOWO- ORZECHOWE 106

Świąteczne ciasto marchewkowe jest wyjątkowo smaczne, dodatek marchewki, jabłek i orzechów sprawia że jest zdrowe i bogate smakowo. Przełożone kremem zaspokoi niejednego łasucha. SKŁADNIKI :   4 duże jajka 1/2 szklanka oleju 1/2 szklanka cukru 400 g marchewki  1/2 szklanka orzechów włoskich 2 szklanki mąki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki przyprawy do piernika 1 jabłko(...)jarzynowej na małych oczkach. Jabłko obieramy i kroimy w kostkę. Orzechy ciekamy Jajka ubijamy mikserem z cukrami na najwyższych obrotach aż podwoi swoją objętość. Następnie wlewamy olej, miksujemy. Do ciasta dodajemy jabłka, marchew i orzechy, mieszamy szpatułką i dalej mieszając wsypujemy mąkę, proszek i przyprawę. Ciasto wylewamy na tortownicę o średnicy 24 cm. Pieczemy 40 minut w temperaturze

Kulinarne Fantazje Marioli
Torcik Marchewkowy Z Orzechami 153

przyprawy do piernika (można pominąć) kilka kropel esencji waniliowej Krem budyniowy: 1 budyń waniliowy bez cukru 300 ml mleka 4 łyżki cukru 2 łyżki masła Polewa korówkowa: 6 łyżek wody 4 łyżki cukru brązowego 3 łyżki masła 3 łyżki śmietanki 30-36 % Dodatkowo: grubo siekane orzechy na wierzch  1/2 słoika dżemu morelowego Wszystkie składniki na ciasto w temperaturze pokojowej

Gotowanie...to proste !
Jak zrobić blaty na mazurki? 71

jajko i szybko wyrobić ciasto. W razie konieczności dodać łyżkę zimnej wody. Ciasto uformować w dysk i położyć na blacie posypanym mąką. Ciasto rozwałkować w okrągły placek o grubości 1 cm. Na środku ciasta ułożyć wyjmowany spód formy. Odrysować ostrym nożem koło z zapasem ok. 1cm. Koło z ciasta delikatnie przełożyć do formy. Z reszty ciasta przygotować brzegi, delikatnie dociskając(...)widelcem. Wstawić formę z ciastem do zimnego piekarnika i piec 15 minut ustawiając go na 220 stopni. Jeśli wstawiamy kolejny blat do nagrzanego piekarnika, piec go 12 minut. Ciasto po upieczeniu musi mieć ładny złoty kolor. Upieczony blat wyłożyć delikatnie na kartkę do studzenia. ----- Podobne: Sernik podwójnie kajmakowy Mazurek daktylowo-rabarbarowy Baranek Wielkanocny z piernika

Weekendy w domu i ogrodzie
Czekoladowe ciasto z majonezem 129

Czekoladowe ciasto z majonezem zamiast jajek i mleka. Mega wilgotne, delikatne, a do tego robi się je ekspresowo i nie wymaga dużej ilości składników. Z dodatkiem przyprawy do piernika, polewy czekoladowej i lodów to idealny świąteczny deser. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Wielkancne koszyki i pierniki 2019 132

Witam Kochani, jak co roku piekłam różności na zamówienia :) W tym roku najwięcej miałam ich na małe koszyczki z piernikami wielkanocnymi. Łącznie upiekłam ok 30 koszyczków

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Szybkie pierniczki na ostatnią chwilę – prosty przepis 154

opcjonalnie) Przygotowanie: Do miski wlewamy miód (musi być płynny), wsypujemy mąkę, cukier puder, sodę, przyprawę do piernika, kawę zbożową (można pominąć), wbijamy 1 jajko i dodajemy z 3 krople aromatu (można pominąć). Na koniec dodajemy posiekane masło. Całość zagniatamy tak długo, aż z ciasta da się uformować kule (w razie potrzeby można dodać odrobinę miodu, jeśli ciasto źle się lepi

Słodkie okruszki
Piernikowe choinki 99

jaja z cukrem na jasną, puszystą masę. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą, przyprawą do piernika i kakao. Przesiać do masy jajecznej. Delikatnie zamieszać kilka razy. Dodać powidła, olej i mleko. Zmiksować wszystkie składniki do połączenia. Nagrzać piekarnik do 180 stopni. Przelać ciasto do formy muffinkowej wyłożonej papilotkami tak do 3/4 wysokości i wstawić do pieca

Rusty Fork
Świąteczne potrawy na ostatnią chwilę 331

tygodnie przed wigilią trzeba nastawić zakwas na barszcz. Następnie trzeba upiec piernik, zrobić uszka, pierogi, namoczyć śledzie i je przygotować. Oprawić karpia, zrobić sałatki, a jeszcze trzeba mak namoczyć jeśli chcesz zjeść pysznego makowca. Wspomnę tylko, że inne ciasta też się same nie upieką!   Ja to wszystko rozumiem i jeśli ktoś

kuron.com.pl
MUFFINY KORZENNE Z JABŁKAMI 123

mieszamy ze sobą suche składniki czyli mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cukry oraz przyprawę do piernika lub cynamon do suchych składników dodajemy mokre składniki,   jabłka starte na tarce o grubych oczkach oraz pokrojone np. daktyle ,całość mieszamy tylko do połączenia się składników ciasto przekładamy do foremki na muffiny wyłożonej papilotkami, pieczemy 25 minut w piekarniku nagrzanym do 190°. Źródło

Słodkie zapomnienie
CIASTA NA BOŻE NARODZENIE 4536

ciast, które doskonale będą pasowały na nadchodzące święta Bożego Narodzenia. PIERNIKO-SERNIK ORZECHOWIEC NA MIODOWYM CIEŚCIE   MIODOWIEC Z KAJMAKIEM PYSZNOTKA Z ORZECHAMI SERNIK KRÓLEWSKI KAJMAKOWY SERNIK ZEBRA Z NUTELLĄ I ORZECHAMI   KRÓLEWIEC Z MANNĄ METROWIEC BABKA CHAŁWOWA Z ŻURAWINĄ MAKOWIEC JAPOŃSKI ŚWIĄTECZNY PIERNIK

słodki bratek
Berliner Brot, czyli Berliński Chlebek 244

Berliński Chlebek( Berliner Brot) Tradycyjne niemieckie wypieki. Berliner Brot, czyli Berliński Chlebek to rodzaj piernika pieczonego w okresie Bożego Narodzenia. Piernik jest przepyszny, mięciutki i bardzo

dolcevitainmykitchen
Pierniczki na choinkę i nie tylko 141

cukru pudru 3/4 szklanki miodu 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia 20 g przyprawy do piernika 2 łyżeczki kakao sposób przygotowania Wszystkie składniki włóż do miski i krótko miksuj. Następnie przełóż na stolnice posypaną mąką i zagnieć gładkie i miękkie ciasto.tak przygotowane ciasto zawiń  w folie aluminiową i odstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny, choć

cukrem pudrem posypane
Pierniczki nadziewane 138

szklanki melasy 1 szklanka cukru pudru 2 łyżki miękkiego masła 2 łyżki przyprawy do piernika 2 łyżeczki proszku do pieczenia 12 łyżek wody 2 łyżki kakao  Dodatkowo: marmolada o dowolnym smaku (u mnie truskawkowa) 100 g gorzkiej czekolady Wszystkie składniki na ciasto (za wyjątkiem wody) wymieszać ze sobą w misce. Ugniatając ciasto dolewać stopniowo wody. Ciasto powinno być lekko

My simple kitchen
Pierniczki tradycyjne. 142

dodajemy około 2/3 mąki, dokładnie mieszamy. Resztę mąki mieszamy z proszkiem do pieczenia i przyprawą do piernika. Do letniej masy miodowej wbijamy jajko, mieszamy, a następnie dosypujemy resztę mąki i mieszamy do połączenia, chwilę wyrabiamy. Chłodzimy około 30 minut, co ułatwi wałkowanie. Chłodne ciasto wałkujemy na placek o grubości 5 mm i wycinamy ciasteczka. Pierniczki układamy na blasze wyłożonej papierem

Rozpustne gotowanie
Babeczki owsiane z żurawiną 169

dużej miski wsypać przesianą mąkę, płatki owsiane, sól, cukier, proszek do pieczenia, sodę, cynamon, przyprawę do piernika i kakao, wymieszać. Jajka zmiksować z mlekiem olejem i miodem. Wlać miksturę do suchych składników,dodać orzechy i żurawinę,wymieszać. Wyłożoną papilotkami formę do babeczek napełnić ciastem do 3/4 wysokości. Piec ok.25 min w piekarniku nagrzanym do temp.180 stopni. Babeczki wyjąć i wystudzić

Fit & Healthy Life

Proponowane wyszukiwania