ciasto pianka - 2655 przepisów (strona:64/177)

Kruche ciasto z pianką i malinami 149

Ostatnimi czasy jest to jedno z najbardziej popularnych ciast w sieci i nie tylko. Zwykłe ,a zarazem niezwykłe ciasto kruche z malinami w białkowej piance.  Spotkałam się z nazwą maliny w bezie ale beza nie opiera się przecież na dodatku budyniu ;) więc należy się nieco nad tą nazwą zastanowić , co nie zmienia oczywiście faktu ,że ciasto jest Boskie

W Moim Magicznym Domu
Bezglutenowy sufletowy jabłecznik z budyniową chmurką 177

zaprezentuję to czysta poezja. Jeśli jesteście fanami lekkich ciast , to będzie przepis dla zdecydowanie was. Kruchy spód, jabłkowo-migdałowa masa z cynamonem oraz waniliowa budyniowa pianka. Ja już dwa razy robiłam to ciasto i za każdym razem mam wrażenie że wychodzi coraz smaczniejsze. Masa jabłkowa jest wykonana z pieczonych i zblendowanych jabłek a doprawiona jest cynamonem. Dodatkowo mieszana jest

vaniliowoczekoladowa
Czekoladowy przekładaniec bez pieczenia-rozpływa się w ustach 1019

efekt jest rozbrajający,ciasto po prostu rozpływa się w ustach.  Składa się z warstw masy czekoladowej oraz herbatników,a całość jest zwieńczona warstwą śmietanowej pianki posypanej czekoladą. Po prostu musicie zrobić to ciasto-będziecie zachwyceni-zaręczam :) SKŁADNIKI  NA BLASZKĘ 24x24 MASA CZEKOLADOWA -150 g mąki pszennej -50 g kakao -100 cukru -1 litr mleka -100g czekolady mlecznej(...)masła lub margaryny PIANKA ŚMIETANKOWA -300 ml śmietanki 30% -2 łyżeczki żelatyny -1 łyżka cukru pudru -100ml gorącej wody DODATKOWO -450g herbatników -125 ml mleka -1 łyżka miodu Kwadratową blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. MASA Do garnka dajemy kakao,mąkę,cukier i zalewamy 1 litrem mleka. Mieszamy,stawiamy na gaz i gotujemy co chwilę mieszając trzepaczką.  Gotujemy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
JAGODOWO – MALINOWE TRIO Z KOKOSOWĄ PIANKĄ 385

borówkami i malinami. Kruche herbatniki pokryte lekko kwaskową jagodą masą i świetnie komponującą się z nią słodką masą budyniową wręcz rozpływają się w ustach. Lekka pianka dodaje im iście królewskiego charakteru i sprawia, że ciasto nie tylko smakuje fenomenalnie , ale i pięknie wygląda. Jest świetnym pomysłem do niedzielnej kawki, albo też na rodzinną imprezę. Gwarantuję , że każdy będzie oblizywał się

Ostra na Słodko
Kakaowa szarlotka z makową bezą 248

font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Blacha 25/30 cm Ciasto: 1,5 szklanki mąki tortowej 1,5 szklanki mąki krupczatki 5 żółtek 1,5 łyżki ciemnego kakao 1 łyżka śmietany 18% 25 dag masła 1/2 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka(...)następnie wsypać budyń i mak,   nie przerywając ucierania cienką strużką wlewać olej. Miksować tylko do połączenia. Na kruchy spód wyłożyć zimne jabłka, przykryć   makową pianką, zetrzeć na tarce resztę zmrożonego ciasta.  Piec w nagrzanym do 180*c piekarniku około 55 minut.  Słodkich wypieków! Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style

Wanilia i Kardamon
Idealnie kruche ciasto z budyniową pianką i owocami 149

pieczenia, delikatnie wyrównać, można lekko docisnąć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190*C na 15 - 20 min. Proponuje ta dolną granice czasu. Jak ciasto się już upiecze wyjmujemy je i studzimy. Pianka 5 białek 3/4 szklanki cukru 2 opakowania budyniu waniliwoego 1/2 szklanki oleju 1 opakowanie cukru waniliowego Dodatkowo Owoce mrożone lub świeże (w moim przypadku mieszanka owoców mrożonych(...)dużym naczyniu ubijamy na sztywno stopniowo dodając cukier i cukier waniliowy, następnie budyń w proszku oraz olej. Wszystko dokładnie miksujemy. Gotową piankę przekładamy na wystudzony spód na wierzch równomiernie wysypujemy mrożone owoce. Pozostałą 1/4 zamrożonego ciasta ścieramy na grubych oczkach na wierzch. Pieczemy w 190*C przez okolo

Piekielna Kuchnia Pati
Sernik z rosą i kawą 127

zamiast kakao( którego używamy” przesypując” warstwy ciasta i sera, użyłam sypanej kawy. Efekt bardzo przypadł mi do gustu- w słodziutkim serniku z jeszcze słodszą pianką czujemy lekką goryczkę kawy. Pyszny- bardzo polecam! Składniki na ciasto: 200 g mąki pszennej 100 g pudru 150 g masła 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia 2 jaja Masło ucieramy z pudrem na puch, stopniowo dodajemy(...)białek 5 łyżek cukru pudru Białka ubijamy na sztywno, stopniowo dodając puder. WYKONANIE : ciasto ucierane   posypujemy przez sito ½ ilości kawy   masa serowa   PIECZEMY 60 MINUT W TEMP. 200-220 STOPNI   wyjmujemy z piekarnika i posypujemy ½ ilości kawy   wykładamy piankę   PIECZEMY 20-25 MINUT W TEMP 200 STOPNI   zostawiamy do całkowitego ostudzenia w uchylonym

Domowe ciasta
Śmietanowiec z wiśniami 666

ciemnej kruszonki oraz świeżymi owocami. Z wyglądu ciasto przypomina sernik, choć masa śmietanowa jest zdecydowanie bardziej delikatna od masy serowej, a i w smaku przypomina bardziej piankę, niż ciężki, wilgotny sernik. Jak każde ciasto lub sernik z masą, do której dodaje się ubitą pianę z białek, także śmietanowiec podczas pieczenia rośnie, a później nieco opada. Jest to normalne i trudne

Smakołyki Bereniki
Budyniowiec / Pudding Cake 93

Ciasto Budyniowiec Ciasto czekoladowe z kremem budyniowym , czyli Budyniowiec , to pyszny deser do kawy i herbaty. Jest proste i dość szybkie w przygotowaniu - idealne, jeśli lubicie miękkie, kremowe ciasta.  Zobaczcie jak szybko przygotować Ciasto Budyniowiec na poniższym filmie : Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube Ciasto z budyniem czekoladowym przygotowujemy na ciemnym biszkopcie. Możecie upiec go dzień wcześniej(...)ucierania masła. To szybsza i łatwiejsza wersja wersja masy budyniowej z dodaniem masła do gorącego budyniu - nie ma obaw o grudki lub rozwarstwienie się kremu. Ciasto czekoladowe na dużą blachę wieńczy pianka śmietankowa. Ubicie żelatyny powoduje że masa śmietankowa jest mocno napowietrzona i pełna bąbelków, idealnie gładka i puszysta. Jeśli macie kłopoty z powstawaniem grudek przy używaniu żelatyny, koniecznie wypróbujcie

Lekcje w kuchni
CZEKOLADOWA PIERZYNKA – CIASTO CZEKOLADOWE Z CYTRYNOWO-WANILIOWĄ PIANKĄ 183

budyniu! ) połączony z orzeźwiającym, lekko cytrynowym kremem jest fantastycznym pomysłem do kawki. Ciasto robi się bardzo szybko, a kto raz spróbuje zrobić biszkopt z budyniu, ten już na stale wprowadzi go do swoich kulinarnych poczynań. Pyszne ciasto! Spróbujcie i Wy! Ps. Śmiało możecie zrobić inną piankę do środka – malinowa, truskawkowa albo o smaku owoców leśnych! Działajcie! SKŁADNIKI

Ostra na Słodko
Kostka malinowo-czekoladowa 140

Kostka malinowo-czekoladowa to ciasto, które zrobiłam na zakończenie sezonu malinowego. Czekoladowy biszkopt, spora porcja malinowej pianki i galaretka malinowa to gwarancja dobrego smaku. To ciasto malinowe musi smakować i smakuje wyśmienicie. Śmiało do tego ciasta możecie użyć mrożonych malin, więc w zasadzie to ciasto całoroczne. Jakoś w tym roku malin na działce nie miałam zbyt dużo, ale udało

Pieguskowa Kuchnia
Kostka malinowo-czekoladowa 140

Kostka malinowo-czekoladowa to ciasto, które zrobiłam na zakończenie sezonu malinowego. Czekoladowy biszkopt, spora porcja malinowej pianki i galaretka malinowa to gwarancja dobrego smaku. To ciasto malinowe musi smakować i smakuje wyśmienicie. Śmiało do tego ciasta możecie użyć mrożonych malin, więc w zasadzie to ciasto całoroczne. Jakoś w tym roku malin na działce nie miałam zbyt dużo, ale udało

Pieguskowa Kuchnia
Wiosenne ciasto z rabarbarem, jabłkiem i bezą 127

wszystkich składników zagniatamy ciasto. Jeśli ciasto będzie się kruszyło, dodajemy jeszcze śmietany. Tak przygotowanym ciastem, wykładamy dno tortownicy oraz boki (do połowy tortownicy). Na ciasto układamy masę z rabarbaru i jabłek. Na wierzch delikatnie wykładamy piankę z białek. Pieczemy w piekarniku nagrzanym na Firma 10.2625 180 Firma 10.2625 ° C przez 30 minut (góra i dół), następnie ustawiamy tylko pieczenie dolne(...)kolejne 30 minut. Wtedy pianka bezowa będzie w środku puszysta tak, jak na zdjęciach. Jeśli chcecie, aby beza była chrupiąca, to pieczemy ciasto przez  godzinę w 180 Firma 10.2625 ° C (góra i dół). Piekarnika nie otwieramy od razu, studzimy przy lekko uchylonych drzwiczkach. Pianka: 3 białka, 3 łyżki budyniu śmietankowego lub waniliowego, 1 i 1/4 szkl. cukru pudru. Białka

Delicious Titbits
mazurek chałwowy 395

żółtko szczypta soli  na nadzienie: 4 łyżki mleka 80 g masła 100 g chałwy 1/2 szklanki cukru 2 łyżki dżemu pomarańczowego Stovit do dekoracji: rodzynki pianki marschmallow zielony pisak lukrowy Składniki ciasta szybko zagnieść. Owinąć folią i wstawić na godzinę do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkować i wyciąć kształt kwiatka (ja wycięłam wkładką do tortownicy o tym kształcie). Z pozostałego

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Pyszna szarlotka klasyczna 229

często. Ten przepis pochodzi z zamierzchłych czasów i ciężko mi zlokalizować jego źródło Jakie by ono nie było, szarlotka jest przepyszna. Gruba warstwa jabłek, na górze pianka z białek i warstwa kruchego ciasta. Takie ciasto z jabłkami podbije podniebienie każdego. Do szarlotki możemy użyć prażonych jabłek ze słoika lub uprażyć jabłka tuż przed pieczeniem. Dodanie kisielu cytrynowego zagęszcza masę

Mieszam w Garnku
Puchate ciasto z owocami 111

Dziś zapraszam na puchate ciasto z owocami, tym razem upiekłam je z borówką amerykańską, która jak co roku bardzo obficie owocuje w moim ogródku. Ciasto jest bardzo puchate, lekkie jak pianka, robi się je szybko i nie jest zbyt skomplikowane. Do jego przygotowania użyłam foremki o wymiarach 25 x 25 cm, ale wyszło mi za wysokie. Następnym razem upiekę

Kulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania