ciasto pianka - 2655 przepisów (strona:59/177)

Sernik kakaowy z rosą 214

Pyszny kakaowy serniczek z pianką na każdą okazję.  Zamiast pianki można sernik polać polewą czekoladową. Sernik kakaowy z rosą  SKŁADNIKI: CIASTO: margaryna - 3/4 kostki żółtka -3 szt cukier - 0,5 szkl cukier waniliowy - 1 opakowanie mąka - 2 szkl proszek do pieczenia - 1 łyżeczka tłuszcz do formy MASA SEROWA: kakao- 2 łyżki 3 jajka + 1 żółtko cukier - 3/4 szkl

Kuchnia Danusi
Sernik z malinami na spodzie brownie 407

powinna być dość rzadka. Wlewamy ją na masę brownie. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160°C i pieczemy ok. 40 minut. Studzimy przy lekko uchylonym piekarniku. Zostawiamy ciasto do całkowitego wystudzenia. Malinowa pianka: Łyżkę galaretki rozpuszczamy w ok. dwóch łyżkach wrzątku. Zostawiamy do ostudzenia. Maliny rozgniatamy widelcem tak, aby były mniejsze i większe kawałki. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem

Poezja smaku
Torcik z kiwi i pianki agrestowej 131

przepisu mojej mamy. Dzięki temu, że do ciasta dodany jest olej to biszkopt jest wilgotny i nie trzeba dodatkowo go nasączać. Składniki biszkopt: 5 jaj 3/4 szkl. cukru 5 łyżek oleju 1 szkl. mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki masa: 100 g masła 2 kisiele cytrynowe galaretka agrestowa Składniki pianka: 250 ml śmietany 36% (słodkiej) 2 galaretki agrestowe Oraz(...)łączymy z tężejącą już galaretką Jak biszkopt ostygnie dzielimy go na dwie części. Spód smarujemy masą, następnie na nią kładziemy pokrojone w plasterki kiwi, na kiwi wykładamy piankę i przykrywany drugim kawałkiem ciasta. Dekorujemy ubitą na sztywno śmietaną i pokrojonym w cząstki kiwi. Smacznego

IMPRESJA SMAKU
Szarlotka z bezową pianką 645

Kolejna odsłona szarlotki :) Tym razem do delikatnego, kruchego ciasta i całej masy jabłkowego nadzienia dołączyła puszysta bezowa pianka. Kwaśne jabłka i słodka beza - połączenie idealne! Polecam! Składniki: Ciasto: 250 g mąki pszennej 150 g zimnego masła 50 g cukru pudru 2 żółtka 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Mąkę wsypać do miski, dodać cukier puder, wymieszać. Masło pokroić na małe kawałki(...)ciasta kulę, owinąć ją folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez około 30 minut. Dno okrągłej formy do tarty o średnicy 28 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Schłodzone ciasto rozwałkować, wyłożyć nim formę a następnie ponakłuwać widelcem. Piekarnik rozgrzać do temperatury 190 ° C . Podpiec spód przez około 15 minut, do lekkiego zarumienia. Wyjąć, wystudzić. Nadzienie: 1,5 kg kwaśnych jabłek

maniapieczenia
Pianka wiśniowo-cytrynowa 63

Pianka wiśniowo-cytrynowa – Pyszna pianka z mleka skondensowanego, rozpływająca się w ustach <3 Pianka wiśniowo-cytrynowa – Składniki: Galaretka wiśniowa – 1 opak. Galaretka

Kulinarne Przeboje
Wiśniowa rolada na cieście francuskim 141

nadzienia na tę z nadzieniem. Miejsce, w którym ciasto zachodzi na siebie połóżmy na spód. Lubisz owoce? Jeśli tak to koniecznie wypróbuj nasz przepis na Truskawkową piankę . The post Wiśniowa rolada na cieście francuskim appeared first on MeCooks

mecooks
Kruche ciasto z malinami i lekką budyniową pianką. 128

Doroty . Dziś nareszcie zebrałam się by pokazać mój efekt. Ciasto jest naprawdę pyszne, polecam. Składniki: Kruche ciasto: 2,5 szklanki mąki pszennej (450g), 250g masła lub margaryny, zimnego, 2 łyżeczki proszku do pieczenia (8g), 3 łyżki cukru pudru (35g), 5 żółtek. Budyniowa pianka: 5 białek, 1 szklanka drobnego cukru, 16g cukru waniliowego, 2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego bez cukru(...)spód formy zetrzeć na tarce o grubych oczkach większą część ciasta i lekko dłonią przyklepać. Włożyć do piekarnika rozgrzanego do 190stopni i podpiec przez 20minut. Gdy ciasto ostygnie, dopiero zacząć robić lekką budyniową piankę.  Białka ubić na sztywną pianę. Cały czas ubijając dodawać powoli drobny cukier i cukier waniliowy, a następnie proszek budyniowy. Na końcu wlewać powoli olej - również

W kuchni u Moniki
Pleśniak 114

pewno to ciasto znacie bardzo dobrze ? Pleśniak - pyszne kruche ciasto przełożone powidłami śliwkowymi i pianką . To wspomnienie lat dzieciństwa , kiedy to całą rodzinką, jako nieco młodsza dziewczyna , raczyliśmy się tą pychotką . Dzisiaj zamiast powidłami przełożyłam dżemem z czarnej porzeczki , która dodaje kwaskowatości całości :) Wymiary blaszki : 24 x 29 cm Temp. pieczenia : 180 C Czas pieczenia : 20 min. + 50 minut

Różne smaki w kuchni
puszysty sernik z pianką z białek na kruchym spodzie... 165

sztuk, cukier 1/2 szklanki, masło lub margaryna 12 dag, kasza manna 10 dag, proszek do pieczenia 1 płaska łyżeczka, serek homogenizowany 1 kg/wiaderko PIANKA BEZOWA:białka 10 sztuk, cukier puder 3/4 szklanki, budyń czekoladowy 1 opakowanie ciasto kruche zrobiłam w robocie przesiana mąka z proszkiem, żółtka, cukier, sól, sok z cytryny i posiekana zimna palma wyrobić, gdy zacznie robić się(...)wiaderka i wszystko zmiksować ze 2 minuty tortownica 24cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia, boków nie smarować dno blaszki wylepić ciastem kruchym z lodówki i wylać masę sernikową piec w 200C około 30 minut - w tym czasie przygotować piankę z białek białka ubić na sztywno i wsypać powoli cukier ubijając, wsypać budyń czekoladowy ubijając po 30 minutach pieczenia na sernik

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasto kokosowo - jabłkowe 134

maki pszennej 1 szkl mąki krupczatki 3 żółtka 200 g masła 0,5 szkl cukru szczypta proszku do pieczenia jabłkowa pianka z kokosem 3 białka 600 g piany jabłkowej 200 g wiórek kokosowych 0,5 szkl cukru Składniki na ciasto wkładamy do miski i ugniatamy aż powstanie cos w rodzaju mokrej kruszonki. Formę smarujemy masłem i posypujemy wiórkami kokosowymi. wykładamy(...)piekarnika nagrzanego do 200 st i pieczemy ok 15 min W tym czasie ubijamy białka, dodajemy cukier i ubijamy jeszcze ok 7 min , dodajemy piankę jabłkową i wiórki kokosowe , mieszamy i wykładamy na podpieczone ciasto. Pieczemy jeszcze ok 30 min .. Po wyjęciu jeszcze gorące, posypujemy startą czekoladą, lub robimy polewę

Gotowanie jest łatwe
Biszkopt z owocami lata 287

się prezentuje. Użyłam galaretki krystalicznej, dzięki której owoce są pięknie wyeksponowane i jeszcze bardziej kuszą by po nie sięgnąć. Krem to leciutka pianka na bazie białek i jogurtu, a to wszystko na wilgotnym biszkopcie - spróbujcie koniecznie.  Ciasto (blaszka 23x33 cm): 4 jaja 1/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki oleju szczypta soli Oddzielamy(...)połączenia. Zmniejszamy obroty miksera do minimum i wsypujemy mąkę z proszkiem, teraz już tylko miksujemy do połączenia. Blaszkę (23x33cm) wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy ciasto. Pieczemy ok 25 minut w 170 st. C Pianka jogurtowa: 4 białka 1/2 szklanki cukru 400 g jogurtu greckiego 3 łyżki żelatyny 1 łyżka soku z cytryny Żelatynę zalewamy wodą tak by przykryła

Cynamonowe szczęście
Kruche z malinami i lekką budyniową pianką 92

Wykorzystując ostatki malin znajdujących się w ogrodzie upiekłam ciasto robiące furorę na blogu mojewypieki.com. Kruche ciasto z malinami i lekką budyniową pianką naprawdę zniewala smakiem i znika z talerzy w tempie ekspresowym. Przygotowania najlepiej zacząć dzień wcześniej, ale ja zamroziłam ciasto dwie godziny przed właściwym wykonaniem i też było pyszne. Czas przygotowania podany w przepisie podany jest od wyłożenia ciasta

Milion Smaków
Ciasteczka z orzechami 177

łyżki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia  Składniki na piankę: 2 białka 200 gramów cukru pudru Do dekoracji: 1 słoik dżemu truskawkowego 100 gramów orzechów włoskich (u mnie było 20 sztuk, po obraniu wyszło 110 gramów) Ze składników na ciasto zagniatamy kruche, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy(...)lodówki na 30 minut W tym czasie obieramy orzechy (jeśli mamy w łupinkach), układamy na czystej ściereczce i ubijamy tłuczkiem do mięsa Składniki na piankę ubijamy na sztywno - powstanie gęsta masa Wyjmujemy ciasto z lodówki, wałkujemy... ... i foremką wykrawamy ciasteczka (usuwamy ciasto, które zostało po wycięciu ciasteczek, będziemy je jeszcze raz wałkować i wykorzystywać). Ja to robiłam foremkami o różnych

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Tort z malinową pianką 151

Ciasto wlać do włożonej papierem do pieczenia formy (okrągła). Piec około 45 minut w temp. 180 stopni C.Pianka:Do mleka dodać bitą śmietanę w proszku, zmiksować. Wlać rozpuszczoną w gorącej wodzie i ostudzoną żelatynę. Dodać rozpuszczoną w gorącej szklance wody galaretkę. Tort:Ostudzony biszkopt przekroić na pół np. nitką. Spód włożyć do tortownicy, zapiąć formę, wylać połowę tężejącej pianki

Bon Appetit Małgorzaty

Proponowane wyszukiwania