ciasto owocowe - przepisów 3649

  1. Ciasto z rabarbarem i truskawkami
    Ciasto z rabarbarem i truskawkami

    type":"Recipe","description":"Puszyste i lekkie ciasto z rabarbarem i truskawkami, w sam raz na upalne dni i na sezon truskawkowy, kt\u00f3ry rozkwita. Budy\u0144 na soku owocowym, kruche ciasto i delikatna pianka bezowa. Mniam... i czego chcie\u0107 wi\u0119cej. Odpowiednio s\u0142odkie, nie pozostawia poczucia ci\u0119\u017cko\u015bci. Soczyste i mocno owocowe. Polecam na przyj\u0119cia(...)temperaturze 170 stopni."]} Puszyste i lekkie ciasto z rabarbarem i truskawkami, w sam raz na upalne dni i na sezon truskawkowy, który rozkwita. Budyń na soku owocowym, kruche ciasto i delikatna pianka bezowa. Mniam... i czego chcieć więcej. Odpowiednio słodkie, nie pozostawia poczucia ciężkości. Soczyste i mocno owocowe. Polecam na przyjęcia pod chmurką. Ciasto z rabarbarem i truskawkami Drukuj Czas

    Przepis pochodzi z bloga Kosą po patelni, prowadzonego przez Kosą po patelni.

  2. Ciasto Owocowa Mgiełka
    Ciasto Owocowa Mgiełka

    niedzielne przedpołudnie zapraszam na wiosenne ciasto Owocowa Mgiełka. Ciasto jest bardzo lekkie i orzeźwiające. To doskonały deser dla całej rodziny. Polecam!!! SKŁADNIKI: Biszkopt: 3 jajka, ½ szklanki cukru, 4 łyżki oleju, 1 szklanka mąki, ½ łyżki proszku do pieczenia, ½ łyżki octu, 1 łyżeczka barwnika czerwonego w proszku, Masa śmietanowa: 500 ml śmietany 30%, 2 opakowania śmietan-fixu, 2 opakowania cukru waniliowego, ½ szklanki

    Przepis pochodzi z bloga Tradycyjna kuchnia Kasi, prowadzonego przez Kasia J..

  3. Tarta z musem truskawkowo-rabarbarowym
    Tarta z musem truskawkowo-rabarbarowym

    Tarta z musem truskawkowo-rabarbarowym to połączenie maślanego ciasta kruchego z kwaskowatym, rozpływającym się w ustach musem owocowym. Ciasto na tartę można zagnieść 1-2 dni wcześniej i przechowywać w lodówce, na następny dzień wystarczy wyjąć je nieco wcześniej, aby zmiękło i dopiero wtedy rozwałkować. Przygotowanie musu zajmuje niewiele czasu, choć potrzebny jest do tego blender lub sitko, przez które(...)chcemy się pozbyć np. pestek z truskawek czy skórki z rabarbaru) - mus owocowy ponownie podgrzać, proszek budyniowy rozpuścić w zimnej wodzie, wlać do gorącego musu, energicznie wymieszać, aby nie potworzyły się grudki, krótko gotować, cały czas mieszając, do lekkiego zgęstnienia masy - gorący mus rozprowadzić na ostudzonym cieście kruchym - pozostawione owoce poukładać gęsto na wierzchu musu, oprószyć łyżeczką proszku budyniowego - ostatni

    Przepis pochodzi z bloga Smakołyki Bereniki, prowadzonego przez SmakolykiBereniki.

  4. Tiramisu Truskawkowe
    Tiramisu Truskawkowe

    Cudowny, delikatny i rozpływający się w ustach deser, którego przygotowanie jest bardzo proste, szybkie i co najważniejsze jest to ciasto bez pieczenia. Owocowe tiramisu na bazie śmietanki kremówki, włoskiego mascarpone i biszkoptów do deser idealny na letnie dni i myślę, że zasmakuje nawet tym którzy za tradycyjnym kawowym tiramisu nie przepadają. Tiramisu Truskawkowe -  Składniki: Masa: 600 ml śmietany kremówki

    Przepis pochodzi z bloga Słodka Strona, prowadzonego przez SłodkaStrona.

  5. EEEE tam – czy faktycznie nie ma się czym martwić? KONSERWANTY w żywności
    EEEE tam – czy faktycznie nie ma się czym martwić? KONSERWANTY w żywności

    przetwory mleczne, napoje bezalkoholowe Inne: kosmetyki, maści Co nam robi? Podrażnienia skóry, alergie, zaburzenia behawioralne E 210 Nazwa chemiczna: kwas bezoesowy W czym jest? Galaretki, soki owocowe, soki warzywne, ciasta owocowe (szczególnie szarlotki), margaryny, konserwy rybne, warzone napoje bezalkoholowe, gumy do żucia, lody Co nam robi? Astma, pokrzywka, zaburzenia behawioralne, podrażnienie śluzówki żołądka i jelit, możliwe działanie rakotwórcze E211 Nazwa

    Przepis pochodzi z bloga Kate's Kitchen, prowadzonego przez Kate's Kitchen.

  6. Ciasto z porzeczkami ucierane
    Ciasto z porzeczkami ucierane

    dociskając. Piecz ciasto w nagrzanym na 160ºC na termoobiegu piekarniku przez 30-35 minut. Podobne ciasta z owocami: Ciasto z nektarynkami i jagodami Ciasto z agrestem Ciasto ze śliwkami Ciasto owocowe The post Ciasto z porzeczkami ucierane appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

    Przepis pochodzi z bloga codojedzenia, prowadzonego przez codojedzenia.

  7. Ciasto Tutti frutti
    Ciasto Tutti frutti

    Pierwszy Dzień Wiosny zapraszam na orzeźwiające ciasto z musem owocowym. Ciasto, które ucieszy każde podniebienie.  SKŁADNIKI: Biszkopt: 3 jajka, 1/2 szklanki cukru, 1 szklanka mąki, 4 łyżki oleju, 1/2 łyżki proszku do pieczenia, 1/2 łyżki octu, Poncz: 100 ml mocnej herbaty czarnej, 1/2 kieliszka rumu, Masa jabłkowa: 80 dag jabłek, 2 opakowania galaretki zielonej, Masa brzoskwiniowa: 1 puszka brzoskwiń

    Przepis pochodzi z bloga Tradycyjna kuchnia Kasi, prowadzonego przez Kasia J..

  8. Kruche ciasto z wiśniami i budyniem
    Kruche ciasto z wiśniami i budyniem

    Lato to dla mnie czas ciast owocowych.Ledwo upiekłam ciasto z wiśniami, a już rozmyślam z czym będzie następne. Z malinami, z jagodami?Szkoda, że lato tak

    Przepis pochodzi z bloga Ivka w kuchni, prowadzonego przez Ivka.

  9. SEKRETY UDANEGO CIASTA KRUCHEGO
    SEKRETY UDANEGO CIASTA KRUCHEGO

    Ciasto kruche to doskonała podstawa ciast owocowych, serników, mazurków, tart i ciasteczek. Jest sporządzane bez dodatków środków spulchniających. Jego cechą charakterystyczną jest kruchość, uzyskana dzięki dużej ilości tłuszczu. Podstawowymi składnikami ciasta kruchego są: maka, tłuszcz, cukier, żółtka i czasami śmietana. Przygotowując kruche ciasto, powinno się zachować następujące proporcje wagowe: jedna część cukru, dwie części tłuszczu i trzy części mąki(...)Przy wyrobie ciast słonych zamiast cukru dodaje się sól w ilości 2 dag na 1 kg mąki.  Do kruchego ciasta zazwyczaj używamy mąki pszennej., niemniej jednak ciasta takie jak tarty owocowe, szarlotki lub mazurki będą smaczniejsze jeśli przyrządzi się je z mąki krupczatki.  Jako dodatki podnoszące smak i aromat wypieku wzbogaci dodanie cukru waniliowego, soku z cytryny

    Przepis pochodzi z bloga Ciastka - domowe słodkości, prowadzonego przez IzaT.

  10. Sernik z jeżynami i białą czekoladą
    Sernik z jeżynami i białą czekoladą

    Zacznę więc od sernika na zimno, który ostatnio przygotowałam, a w którym C. się po prostu zakochał. Musiałam go od niego odganiać jak natrętną muchę! A zazwyczaj za mocno owocowymi ciastami aż tak nie szaleje...Spód jest przyjemnie chrupiący i kakaowy. Pierwsza masa, jeżynowa, jest cudownie kremowa, delikatna i słodko-kwaśna. Masa z białą czekoladą jest nieco cięższa, słodziutka(...)Wierzch to jeżynowy galaretko-mus - wystarczająco zwięzły, żeby idealnie trzymał formę, a jednocześnie delikatny i niegumowaty. Całość smakuje po prostu rewelacyjnie - słodko-kwaśne, idealnie wyważone połączenie, mocno owocowe, a jednocześnie kremowe ciasto. Mówię Wam - to jest sernik idealny.Oczywiście można przygotować go z innymi owocami - malinami, truskawkami, jagodami, morelami... Trzeba tylko wtedy dobrze dopasować ilość cukru - jeżyny są dość kwaśne

    Przepis pochodzi z bloga Pożeraczka, czyli raz adobrze, prowadzonego przez gin.

  11. Ciasto rabarbarowo-truskawkowe
    Ciasto rabarbarowo-truskawkowe

    gładkie ciasto. 1/4 część ciasta zamrozić, resztę schłodzić w lodówce min. 1 godzinę. Schłodzone ciasto rozwałkować i wyłożyć do prostokątnej formy ( 28x35cm). Ciasto posmarować surowym białkiem i delikatnie posypać bułką tartą (nie koniecznie). Składniki na nadzienie owocowe: 1 kg truskawek; 0,5 kg rabarbaru; 1 cukier waniliowy,  1 budyń śmietankowy; około 6 łyżek cukru; Wykonanie: Rabarbar i truskawki umyć

    Przepis pochodzi z bloga In my kitchen, prowadzonego przez AlinaW.

  12. Truskawkowe ciasto z serkiem i bezą
    Truskawkowe ciasto z serkiem i bezą

    ochotę zajrzeć, o coś zapytać, albo pochwalić się tym co dobrego przygotowaliście to koniecznie zapraszam do kontaktu! Dziś kreatywność i smak, wzięły górę nad wyglądem. Przygotowałam dla Was wilgotne, owocowe ciasto truskawkowe z miękką bezą, naturalnym serkiem i świeżymi truskawkami. Nie wiem dlaczego, ale ciasto jest pyszne gdy podaje się je razem z koktajlem truskawkowym. Mam nadzieję, że sami

    Przepis pochodzi z bloga Słodkie Przyjemności, prowadzonego przez Słodkie Przyjemności.

  13. Austriackie ciasta marki Ölz Meisterbäcker.
    Austriackie ciasta marki Ölz Meisterbäcker.

    okolicach bardzo trudno dostać bułeczki czy chleb z rodzynkami. Dlatego pocieszam się wersją austriacką :) * świątecznego chlebka z owocami:  rodzynkami, figami, gruszkami, pomarańczą oraz orzechami laskowymi.  Ciasto jest wilgotne, mocno owocowe(...)zwarte. Chlebek ten to austriacki przysmak pieczony jesienią i zimą.  Bardzo słodki, więc wiele się go nie zje za jednym razem.  W każdym razie pyszny - istna bomba owocowa :) Ciasta jak już wspomniałam na wstępie, można kupić w sieci sklepów Kaufland i Tesco. Cena jest trochę wyższa niż przeciętnych produktów tego typu,  ale w miarę dobry skład

    Przepis pochodzi z bloga Poranek na słodko, prowadzonego przez Sandra Wysocka.

  14. Ucierane ciasto z czerwoną porzeczką
    Ucierane ciasto z czerwoną porzeczką

    Proste ciasto owocowe odmierzane łyżką Uwielbiam ciasta, przy których nie brudzę zbyt dużo naczyń kuchennych. No i wszelkie przepisy, które szczycą się prostotą odmierzania składników. Łatwe do przyrządzenia nawet w wykonaniu młodszej latorośli :) Poniższe ciasto zawiera dwa w jednym - łatwe dozowanie składników i w efekcie mało zmywania po pieczeniu . Do jego przygotowania użyłam dokładnie 3 sztuk kuchennego asortymentu: łyżki, miski

    Przepis pochodzi z bloga Grunt to przepis!, prowadzonego przez aaasikkk.

  15. Placek brzoskwiniowy
    Placek brzoskwiniowy

    jest dla mnie zdecydowanie za krótki. Przynajmniej w kuchni można się wyrobić - no chyba, że mówimy o cieście drożdżowym czy ekskluzywnych tortach - przy tym czasu zawsze braknie. Dziś smaczne, owocowe ciasto. Za sprawą jogurtu ciasto wychodzi cięższe, jeżeli jednak pominiecie ten składnik, lub zastąpicie go mlekiem - ciasto wyjdzie bardzo puszyste. Zapraszam na letni Placek brzoskwiniowy."Składniki:5 jaj160 g cukru250

    Przepis pochodzi z bloga Słodkie Przyjemności, prowadzonego przez Słodkie Przyjemności.

Wybierz stronę :