ciasto owocowe - przepisów 3649

  1. Ciasto „Przysmak bogów”
    Ciasto „Przysmak bogów”

    kremu wymieszać z pokrojonym ciastem i orzechami. Wyłożyć na posmarowany kremem pierwszy krążek. Udekorować i wstawić do lodówki. Krem można przygotować też z jogurtu, śmietany kremówki z dodatkiem syropu owocowego. Ciasto na zdjęciu jest zrobione z podwójnej porcji

    Przepis pochodzi z bloga kulinarnajamka.blogspot.com, prowadzonego przez Katarzyna Czernik.

  2. Proste ciasto z winogronami
    Proste ciasto z winogronami

    słodkości, jest lepszy niż tresowana świnia na trufle. Wywęszy, znajdzie i pożre wszystko – nieważne jak głęboko zostało schowane... W akcie desperacji, aby zapchać Pana Męża, spreparowałam przepis na proste ciasto owocowe - szybkie i łatwe do przygotowania niezależnie od pory roku i sezonowości owoców, wymagające minimalnego nakładu pracy. Składniki: 3 jaja (całe)  szczypta soli  8 łyżek cukru(...)łyżek mąki pszennej tortowej 1 i ½ łyżeczki proszku do pieczenia  ok. 400-500g dowolnych owoców - u mnie winogrona przekrojone na połówki i wypestkowane; inne dobrze pasujące propozycje owocowe to: truskawki, maliny, porzeczki, jagody, gruszki, śliwki, brzoskwinie itp. brązowy cukier do posypania W dużej misce zmiksować całe jaja ze szczyptą soli, cukrem i cukrem wanilinowym (cukry dodawać stopniowo). Dodać

    Przepis pochodzi z bloga Grunt to przepis!, prowadzonego przez aaasikkk.

  3. Jogurtowo-owocowe ciasto z patelni
    Jogurtowo-owocowe ciasto z patelni

    ciasto zabierałam się już od dłuższego czasu. Gdy zobaczyłam je u Diany , wiedziałam, że prędzej czy później i tak wypróbuję ten przepis. No i jest! Jogurtowo-owocowe ciasto prosto z PATELNI, bez użycia piekarnika! Polecam!     Składniki: (na patelnię o średnicy ok. 24 cm)   Ciasto: 3 jajka 120 g cukru 1 łyżka cukru waniliowego 200 ml jogurtu

    Przepis pochodzi z bloga Nastoletnie Wypiekanie, prowadzonego przez Justyna Dragan.

  4. Cytrynowy, ucierany placek z jagodami/borówkami
    Cytrynowy, ucierany placek z jagodami/borówkami

    swój urok. Ale, ale…wróćmy do naszego placka z jagodami. Ciasto jest wilgotne, puszyste. Proporcje na małą blaszkę ok 20×30 cm, więc jeśli jesteście dużymi fanami ciast owocowych, warto zastanowić się nad podwojeniem składników. W smaku dobrze wyczuwalna cytrynka, w połączeniu z jagodami/borówkami daje naprawdę doskonały efekt. Ja dałam więcej owoców niż zaleca Natasha, dlatego moje

    Przepis pochodzi z bloga Mieszam w Garnku, prowadzonego przez mieszamWGarnku.

  5. snikers
    snikers

    Lato:) Sezon słoneczny, gorący i pysznie pachnący świeżymi owocami; z nimi właśnie przygotowujemy w tym okresie lwią część słodkości. Uwielbiam lekkie, owocowe ciasta, zwłaszcza, gdy są jedzone pod chmurką, w otoczeniu zieleni, popijane szklaneczką orzeźwiającej lemoniady! Dziś jednak obudził mnie smętny stukot deszczowych kropli, niebo zasnuwają szare chmury, jest zimno i ponuro, a i na duchu jakoś ciężko

    Przepis pochodzi z bloga 6niebo, prowadzonego przez Asa_6niebo.

  6. BABKA RÓŻANA
    BABKA RÓŻANA

    CHLEB GRAHAM · 10 months ago Najnowsze wpisy CUKINIA FASZEROWANA SZYNKĄ I PAPRYKĄ CYTRYNOWE CIASTECZKA CYTRYNOWO- TRUSKAWKOWY SERNIK NA ZIMNO FILET Z KURCZAKA W CZARNYM SEZAMIE SZARLOTKA Z BEZĄ OWOCOWE CIASTO Z BEZĄ CZEKOLADOWE CIASTO Z CUKINIĄ KURCZAK Z CZERWONYM RYŻEM W SOSIE Z KOLENDRĄ PASZTET Z KASZY JAGLANEJ I FASOLI, PACHNĄCY GRZYBAMI BABKA Z MAKIEM I KAKAO JAJKA WIELKANOCNE BUŁKI

    Przepis pochodzi z bloga harrisa, prowadzonego przez harrisa.

  7. Babka kisielowa
    Babka kisielowa

    Miałam ochotę wypróbować babkę z kisielem z przepisu Ewy . Pomyślałam, że fajnie byłoby troszkę zaszaleć z kolorami kisielu - w efekcie uzyskałam bardzo smaczne, pachnące owocowo ciasto, które dzięki różnym smakom kisieli przy każdym kęsie smakuje nieco inaczej. SKŁADNIKI: (na keksówkę lub formę z kominem) 175 g margaryny  2 jajka  1 szklanka cukru 2 szklanki mąki pszennej 1 szkl

    Przepis pochodzi z bloga Kto ugości moich gości?, prowadzonego przez Kto ugości moich gości?.

  8. Czekoladowe ciasto z czereśniami
    Czekoladowe ciasto z czereśniami

    chcica" jest mocno wybredna i nie zadowala się niestety byle czym. Często ma dokładnie sprecyzowane wymagania i ani rusz zapchać ją czymś innym. Wczoraj musiało to być koniecznie domowe ciasto owocowe! Złapałam się więc za mój sztandarowy przepis na ciacho na nagłe potrzeby :) Przepis podstawowy jest banalnie prosty i szybki w wykonaniu. A co najważniejsze, nigdy się nie znudzi

    Przepis pochodzi z bloga Grunt to przepis!, prowadzonego przez aaasikkk.

  9. Ciasto owocowe z kruszonką
    Ciasto owocowe z kruszonką

    Kiedyś u moich rodziców w ogrodzie rosły krzaki agrestu, a w spiżarni mojej mamy stały słoiki z agrestowym kompotem. Owoce z niego wykorzystywałyśmy z siostrą do pieczenia owocowego ciasta. Krzaki pewnej zimy wymarzły, a my na wiele lat o nim zapomniałyśmy. Czytaj więcej

    Przepis pochodzi z bloga Wiem co jem, prowadzonego przez Aronia.

  10. Ciasto ze śliwkami
    Ciasto ze śliwkami

    kolejny baaaardzo stary przepis na ciasto owocowe, które jest proste, szybkie i zawsze się udaje. Można piec je przez cały rok, gdyż świetnie udaje się ze wszystkimi chyba owocami. Dzisiaj piekłam je ze śliwkami  które w tym roku obrodziły niesamowicie. A do tego wyjątkowo nie są robaczywe.Na ciasto potrzebujemy:4 jajka3/4 szklanki cukru2 szklanki mąki1 kostka margaryny2 łyżeczki

    Przepis pochodzi z bloga Codzienna kuchnia niecodzienna, prowadzonego przez Małgorzata K.

  11. Murzynek – duża blacha
    Murzynek – duża blacha

    będzie pyszny, szczególnie na drugi dzień, więc jeśli tylko 1-2 mm linia Wam nie przeszkadza wizualnie, to się nią nie przejmujecie – następnym razem przytrzymajcie ciasto parę minut dłużej), a pieczony za długo za bardzo wyrośnie, będzie suchy, będzie się kruszył i będzie mało smaczny (na ostatnim zdjęciu pod przepisem możecie zobaczyć różnice). Murzynek idealnie upieczony to taki pośrodku(...)czynności, aż do wykończenia składników, na mące kończąc) 1.5 szklanki mleka (375 ml) Na samym końcu wmieszać dżem, miksując krótko – tylko do połączenia składników. 375 g dżemu owocowego Ciasto na murzynek przelać do formy. Wygładzić wierzch, łopatką ponacinać w kilku miejscach. Uderzyć lekko (z 1 cm wysokości) ze dwa razy formą z ciastem o zabezpieczony blat, aby pozbyć się

    Przepis pochodzi z bloga Moja Delicja, prowadzonego przez mojadelicja.

  12. Jak upiec smaczne ciasto bez cukru dla niemowlaka i czy w słodkościach można ukryć witaminy? Złocista tarta z masą budyniową i f
    Jak upiec smaczne ciasto bez cukru dla niemowlaka i czy w słodkościach można ukryć witaminy? Złocista tarta z masą budyniową i f

    tart u nas na blogu nie zabraknie. Gotowiec się przyda Mało słodkości? Co powiesz na naleśniki z pasternakiem? Mini naleśniki z pasternakiem Złocista tarta z masą budyniową i frużeliną owocową Ciasto 370 gramów mąki pszennej typ 450 30 gramów mąki kukurydzianej 2 żółtka 200 gramów masła minimum 82 % tłuszczu 100 mililitrów bardzo zimnej wody 15 gramów oleju kokosowego 4 łyżki

    Przepis pochodzi z bloga Krupeczki, prowadzonego przez Joanna Krupkowska.

  13. Jabłecznik
    Jabłecznik

    dół bez termoobiegu przez 40 minut, na środkowej półce piekarnika. Po upieczeniu wyjmuję z piekarnika i studzę. SMACZNEGO Przepis pochodzący z Biblioteczki Poradnika Domowego z roku ’98, książki zatytułowanej “Owocowe ciasta i desery” B. Lasoty, R. Sławińskiej

    Przepis pochodzi z bloga Zasmakuj Kuchni, prowadzonego przez AnKa blog.

  14. Placek z morelami
    Placek z morelami

    grzaniem góra plus dół na środkowej półce piekarnika bez termoobiegu. PLACEK Z MORELAMI POLECA SIĘ O KAŻDEJ PORZE ROKU! Przepis pochodzi z Biblioteczki Poradnika Domowego, W-wa 98, “Owocowe ciasta i desery” B. Lasota, R. Sławińska

    Przepis pochodzi z bloga Zasmakuj Kuchni, prowadzonego przez AnKa blog.

  15. Niezawodne ciasto ucierane z borówkami i nektarynkami
    Niezawodne ciasto ucierane z borówkami i nektarynkami

    dzieci, goście tuż za drzwiami, a ja dopiero szykuję składniki na słodki wypiek... te i wiele innych sytuacji nie przeszkodziło mi nigdy w tym, aby postawić na stole pyszne, owocowe ciasto ucierane. Dlatego tak bardzo lubię ten przepis i uważam go za niezawodny. Tego typu ciasta przenoszą mnie zawsze do dziecinnych lat, gdy moja babcia wyciągała z pieca kolejną dużą

    Przepis pochodzi z bloga Słodkie okruszki, prowadzonego przez Magdalena.

Wybierz stronę :