ciasto owocowe - 4149 przepisów (strona:215/277)

Likier malinowy 494

Likier malinowy - idealny na zimowe chłody Likier malinowy z tego przepisu jest wyborny i bardzo aromatyczny , nie kupicie takiego w żadnym sklepie . Jego przygotowanie nie jest

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Podróże kulinarne - Tunezja 176

ryby (zwłaszcza tuńczyk) i owoce morza ( krewetki, kalmary, ośmiornice) Macki na talerzu ;) Będąc w Tunezji trzeba spróbować  tzw. Brick l’oeuf a-„pieroga” zrobionego z cieniutkiego ciasta (przypominającego ciasto filo) wypełnionego farszem z cebuli, natki pietruszki, tłuczonych ziemniaków, tuńczyka i surowego jajka. Taki „rożek” smaży się na głębokim oleju tak, aby farsz nie był surowy, ale żeby żółtko jaja(...)składników – miodu, melasy, orzechów, migdałów, suszonych owoców. Popularne są różnego rodzaju małe ciasteczka nasączane bardzo słodkim syropem na bazie miodu. Innym znanym rodzajem tunezyjskich słodyczy jest rachatłukum-słodkie kostki owocowe przypominające galaretkę posypane cukrem pudrem. Znajdziemy tu też pyszne chałwy z dodatkiem orzechów i migdałów oraz baklavę. Tunezjczycy spożywają też dużo świeżych, słodkich owoców-winogrona, daktyle, figi, granaty, opuncje. Owoce

Zawsze głodna!
Mahalabiya - arabski deser 228

Mahalabiya to przepyszny zdrowy i bardzo prosty w przygotowaniu arabski deser popularny na całym Bliskim Wschodzie, ale też na Sri Lance. W zależności od preferencji może

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
JAK NIE PRZYTYĆ W ŚWIĘTA 121

Przede wszystkim trzeba unikać wysokokalorycznych tradycyjnych potraw i zastanowić się nad ich modyfikacją, aby były mniej kaloryczne, ale również smaczne. Majonez warto zastąpić jogurtem naturalnym, tłuste mięsa - chudymi, a ciasta z kremami - babką jogurtową lub sernikiem w wersji light. Wskazane jest również zastosowanie zamienników białej mąki, cukru czy soli i należy wybierać przepisy z jak największą ilością warzyw, gdyż mają(...)posiłku również należy wybierać czystą wodą mineralną, a także niesłodzone herbaty oraz napary z ziół, które przy okazji wspomogą trawienie.  Należy bezwzględnie unikać słodkich napojów gazowanych, przetworzonych soków owocowych oraz wysokoprocentowych alkoholi i kolorowych drinków.   Po czwarte... wybieraj mądrze Nie jedzmy wszystkiego co jest na stole! Warto wybrać 3 najlepsze potrawy, których nie jemy na co dzień

Kuchnia MagdaLeny
Czekoladowe jajeczka- grzybki 91

Tak się spodobały jajeczka na Święta Wielkanocne, że żyć mi nie dają więc upiekłam znowu. Tym razem udekorowałam je posypkami kolorowymi i białą czekoladą. Oto mój

Różowa kuchnia
Leśny Tort Improwizowany 215

masło i ponownie mieszamy.Masę wykładamy do tortownicy o średnicy 23 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 30 minut. Upieczone ciasto studzimy.MASA BUDYNIOWA MALINOWA:1 opakowanie budyniu malinowego na 3/4l mleka0,5 l mleka3/4 szklanki cukru200 g masła w temperaturze pokojowejMASA:Do rondelka wlewamy mleko, zostawiając sobie 3/4 szklanki mleka(...)równe blaty. każdy blat nasączyłam mieszanką wody i domowej wiśniówki. Powidła z czarnej porzeczki i dżem z jeżyn włożyłam do rondelka i podgrzałam lekko, wszystko wymieszałam i powstałą mieszanką owocową posmarowałam pierwszy blat, przykryłam drugim i docisnęłam lekko. Drugi blat posmarowałam malinową masą budyniową, przykryłam trzecim blatem. Na koniec wierzch i boku tortu posmarowałam malinową masą budyniową. Boki obłożyłam krokantem

Blondynka Gotuje
Biszkopt Mascarpone z Malinami 144

czasem chodźcie do mnie się ochłodzić i osłodzić sobie popołudniową sjestę malinową pianką w mokrym   schłodzonym biszkopcie, z malinowym lodowcem z galaretki na szczycie… Mlecznie i owocowe, chwilami lekko jogurtowo, rześko i lodowo. Składniki na biszkopt: 7 jaj ¾ szklanki cukru kopiasta szklanka mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Białka oddzielamy od żółtek i miksujemy ze szczyptą soli(...)Dodatkowo : 2 galaretki malinowe rozrobione na 600 ml wody WYKONANIE:   blat biszkoptowy + nasączenie ½ masy malinowej   blat biszkoptowy + nasączenie       ½ masy malinowej   tężejąca galaretka Ciasto najlepiej schłodzić przez całą noc na możliwie najniższą „ lodówkową” temperaturę 😊   Smacznego

Domowe ciasta
Tradycyjne naleśniki z truskawkami 115

"Wolny dzień, który spędzę na działce, konstruując meble ogrodowe z palet. Mam nadzieję, że się uda. eM. w pełni gotowy stoi nade mną i czeka aż

Słodkie Przyjemności
Przepis #189 Ryżowe ciasto kokosowe - bez mąki 153

przygotowania pysznego rozgrzewającego deseru. W połączeniu z wiórkami kokosowymi jest na prawdę pyszny:) Do dzisiejszego ciasta potrzeba zaledwie kilka składników, które połączone ze sobą dają nam niezwykle smaczny deser. Ciasto jest bez mąki, mleka oraz dodatku białego cukru. Proste i szybkie do zrobienia - nawet w przypadku niespodziewanych gości.  Wartości odżywcze na całość: 1448 kcal(...)koniec porcjami dodajemy ubite białka. Wszystko dokładnie mieszamy. Przekładamy do formy i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut.  Deser ryżowy można podawać z domowym sosem owocowym lub czekoladowym. Najlepiej smakuje na ciepło. *najlepiej użyć słodzidła, które ma jasny kolor i nie zmieni koloru masy - dobrze się sprawdzi miód, ksylitol lub erytrytol.  Smacznego

Health-Fit-Life
Tort kokosowo-pomarańczowy z różowym winem i konfiturą z mirabelek 93

torcik piekłam na koleżeńskie zamówienie. Uświetnił chrzciny maleńkiego Stasia. Torcik miał być mały i lekki. Wymyśliłam mu też delikatny smak z orzeźwiającą nutą owocową. Wykończenie zaś skromne, przypominające śnieżynkę. Nie mogę napisać, czy mi smakował, bo ja jedynie próbowałam go w czasie etapów przygotowywania. I wtedy wszystko wydawało mi się smaczne, ale wiadomo, że tort zyskuje na smaku, gdy jest(...)Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę. Dodać cukier i sok z cytryny oraz ziarenka wanilii, ubijać, dodając po jednym żółtku. Mąki przesiać i delikatnie wymieszać drewnianą łopatką. Ciasto przelać do tortownicy (22cm) wyłożonej papierem do pieczenia i delikatnie wysmarowanej po brzegach masłem. Piec w 170C ok.45-50min. krem Mascarpone zmiksować z kremówką, cukrem, wiórkami, dodać otartą skórkę z pomarańczy

Raj dla Podniebienia
Wiosna na RODos :) 143

nowoczesnym, z żywopłotem wyciętym w geometryczne bryły i trawniku, którego nie powstydziłby się klub piłkarski i niebieskim basenie w upalne lato. Tęsknię za dzikim sadem, za starymi pobielonymi drzewami owocowymi, za grządkami, których trzeba doglądać, podlewać i przerywać. Za truskawkami zrywanymi prosto z krzaczka. Za grzebaniem w ziemi i trawą nierówną, gdzie krety mieszkają i inni bracia mniejsi(...)ziemi nie wyszły. Jestem absolutnie szczęśliwa! marzec 2016 Jedni pracują, drudzy odpoczywają chill & work Kwiaty.... tyle niespodzianek, a ile jeszcze przed nami! Plony... za tym tęskniłam! Na zdjęciach - ciasto maślankowe z rabarbarem i kruszonką. Z TEGO przepisu

bistro mama
Beztłuszczowe placuszki o smaku jabłuszka i granatu. Pyszne śniadanie dla dzieci na bazie soku owocowego. 155

rodzaju placuszki. Postanowiłam połączyć ulubioną potrawę z owocowymi smakami. Zapraszam Was na beztłuszczowe placuszki o smaku jabłuszka i granatu. Pyszne śniadanie dla dzieci i dorosłych na bazie soku owocowego. Szybko, z patelni i bez zbędnego tłuszczu. I co najważniejsze dzieci najedzone i szczęśliwe. Składniki: (na około 12 sztuk) 1 szklanka mąki 1/2 szklanki świeżego soku z jabłek i owocu(...)odstawiamy na około 5 minut. Rozgrzewamy mocno patelnię, tuż przed smażeniem zmniejszamy płomień na minimalny. Patelnię przed pierwszym smażeniem można delikatnie spryskać olejem. Na patelnię wykładamy stołową łyżką porcje ciasta (1 placuszek = 1 łyżka stołowa). Placuszki smażymy na małym ogniu z obu stron na złoty kolor (placuszki podczas smażenia "rosną" / stają się puszyste). Ważne jest długie smażenie na minimalnym ogniu

Słodkie okruszki
Sernik jaglany owocowy na zimno z arbuzem 297

Kasza na słodko to było przekleństwo dzieciństwa, przedszkolnych obiadów i podwieczorków. Nigdy nie lubiłam ryżu czy kaszy podanej z owocami, i nikt u mnie w rodzinie

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Kolacja degustacyjna ProVita Team i Przyjaciele 2 „Polska jesień” - część 2 153

zarysowanej resztkowej słodyczy. 7. danie główne: sarnina, czeremcha, rydz, lubczyk, kasztan, kacza krew i wino: Spatburgunder trocken 2012. Comber z sarny w boczku, galaretka z czeremchy, rydze smażone w cieście, kaszanka z kaczej krwi, krucha posypka z kasztanów (a kasztany z ogródka szefa kuchni). Idealnie upieczony, delikatny comber sarny podbił serca wszystkich uczestników kolacji. Zdecydowanie najlepsze danie :) Spaetburgunder trocken(...)nagietek, sosna i wino: Riesling Kabinett 2012 Chałwa z orzechów włoskich, pędy sosny, orzeszki bukowe i cukier nagietkowy. Riesling Kabinett 2012, winnica Rappenhof Elegancki delikatnie słodki Riesling o silnie owocowym nosie i idealnie zrównoważonej kwasowości. Doskonały do potraw z jasnym mięsem i ryb. Doskonale będzie prezentował się również w towarzystwie potraw kuchni azjatyckiej i deserów. Bardzo słodki deser został skonfrontowany

królestwo garów
Brzoskwinie pod migdałowo-kokosową kruszonką 85

Crumble czyli owoce pod kruszoną to jeden z moich ulubionych owocowych deserów. Robię go przez cały rok, zmieniając tylko owoce, oczywiście starając się używać tych sezonowych. Ale szczególnie często pojawia się u nas kiedy poranki są już chłodne, a wieczór przychodzi wcześniej niż byśmy tego chcieli. Dopiero co zaczął się wrzesień, a ja już poczułam jesienny klimat, być może(...)pestki i pokroić na mniejsze kawałki. 2) Do miski wsypać mąkę, mielone migdały, cukier puder, wiórki kokosowe i dodać pokrojone w kostkę masło. Wszystko rozcierać palcami, aż powstaną grudki ciasta i odstawić na 15 min. do lodówki. 3) Kokilki nasmarować masłem, do każdej nałożyć po równo przygotowanych brzoskwini, każdą porcję posypać 1 łyżeczką brązowego cukru i na koniec kruszonką

Fitsweet.me

Proponowane wyszukiwania