ciasto na pizze - 9852 przepisów (strona:506/657)

FIT RAZOWA PIZZA NA ZIMNO Z SERKIEM I WARZYWAMI 122

dużo kalorii i jest tucząca. Ja przygotowałam pizzę razową, którą podaje jaką przystawkę, ponieważ ta pizza jest jak a'la waza razowa na zimno w formie trójkątnych kanapeczek. Jest o wiele zdrowsza a wierzch zdobi serek twarogowy z warzywami przygotowanymi na parze. SKŁADNIKI: Ciasto: 2 szkl. mąki żytniej razowej typ 2000 3/4 szkl. ciepłej wody 1/2 łyżeczki ksylitolu 1 łyżeczka(...)obsypania METODA: Ciasto; wszystkie składniki umieścić w misce, wymieszać łyżką a następnie zagnieść ciasto. Przykryć folią i odstawić na 1 godzinkę. Po tym czasie ciasto rozwałkować na cienki okrągły placek. ( Można odcisnąć duży talerz, aby pizza wyszła równa ) Przełożyć na blachę i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na około 10-15 min. Wierzch: warzywa umieścić w parowarze

Kuchnia Paulettes
Pizza calzone z pysznym farszem 193

czymś bardzo pysznym, łatwym i sycącym :) Mowa o pizzy calzone, która charakteryzuje się oryginalnym kształtem pieroga. Ja przygotowuje  calzone z różnymi farszami i dziś chce Wam zaprezentować przepis na mój ulubiony :) Z mięsem drobiowym, warzywami i grzybkami :) Calzone to przede wszystkim farsz, ale i dobre ciasto. Polecam Wam mój przepis-ciasto jest rewelacyjne. Calzone to super pomysł na obiad(...)brzeg. Można zrobić ozdobną falbankę -calzone wtedy pięknie wygląda. Tak przygotowane pizze układamy na blasze posmarowanej masłem lub wyłożonej papierem do pieczenia (mi akurat się skończył)  , smarujemy koncentratem rozpuszczonym w wodzie i posypujemy oregano. Pieczemy na złoty kolor w temp 200 stopni. Tak postępujemy z całym ciastem. I gotowe :) Bardzo Wam polecam ten przepis, farsz jest pyszny, ciasto-rewelacja

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Bułeczki drożdżowe puszyste jak bawełna II 192

nazywane „słabymi”. Charakteryzują się niską zawartością białek (zwykle ok. 9%), są używane do produkcji herbatników, ciastek i ciast. Mąki między 160 a 250 W , nazywane „średnio silnymi” są używane do produkcji pizzy, foccacii i tradycyjnego chleba apulijskiego. Mąki powyżej 300 W , nazywane „silnymi”, ze względu na to, że są odporne na odkształcenia glutenu(...)mąka Manitoba? Stosuje się ją do utwardzania innych mąk, jako domieszkę do mąk uniwersalnych. Robi się z niej ciasto drożdżowe na włoską babkę bożonarodzeniową Panettone i Pandoro, oraz wielkanocną Colomba , stosuje się ją także do wyrobu makaronów , wypieku długo rosnącej pizzy, bagietek, croissantów, brioszek, pączków, focaccii, indyjskich chlebków Chapati. Mąka Manitoba jest podstawą produkcji Seitanu , składnika szeroko stosowanego w diecie

mojewypiekiinietylko
Bułki nadziewane masłem, czosnkiem i ziołami 60

połowę zawartości słoika zagarną, upchał w kieszeni i potem demonstracyjnie ten wielki słój rzucił na tory krzycząc, że on pierdoli takie chujowe żarcie i sobie pizzę zamówi z kolegami z akademika na grubym cieście z serem podwójnym i dodatkami egzotycznymi jak owoce morza i oliwki. I peron cały pokrył się jedzeniem domowym i szkłem potłuczonym. Przyleciała obsługa dworca i sprzątaczki

Marder&Marder Manufacture
Quiche z anchois 129

Quiche czyli francuska tarta z dodatkiem anchois czyli rybek zwanych też sardelami o wyrazistym smaku i aromacie, które świetnie podbijają smak dań – w tym przypadku

Dorota Smakuje
PIZZA BIANCA 100

Lekka , zdrowa pizza  domowa ( bo ma tylko 220 kcl ) troszkę inna od zwyczajnej pizzy bo z twarogiem.Jednak w smaku jest wyborna.Polecam. Ciasto : *********************  1 paczka suchych drożdży 2 i 1/2 szkl.mąki pszennej po 1 łyżeczce soli i cukru szczypiorek 1 łyżka ziół prowansalskich Nadzienie : **************** 1 kostka białego sera 1 puszka krojonych pomidoròw 10 dag.startego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
PIZZA Z CIASTA CHLEBOWEGO - BEZGLUTEN 162

przykrywamy ściereczką i odstawiamy na ok 1h. Po godzinie, kiedy nasze ciasto zwiększyło swoją objętość jeszcze raz wyrabiamy i zabieramy się do dzieła. Ja podzieliłam ciasto na trzy części - wyszły mi trzy różne pizze.  Bazą był oczywiście -   SOS - przecier pomidorowy z oregano - którym smarujemy pizze.   Następnie - czysta improwizacja ;D Co dojrzałam w lodówce wylądowało na pizzy

BezglutenowaIzabela
"Pizza" z mięsa mielonego / Mięsna pizza 162

Coś dla miłośników mięsa, dziś na blogu "pizza" z mięsa mielonego:). Smakuje jak pizza, wygląda jak pizza, ma charakterystyczne dla niej przyprawy i dodatki, ale pizzą zdecydowanie nie jest, nie ma w niej ciasta, jedynie samo mięso:). 500g mięsa mielonego 1 kajzerka 1 papryka czerwona 1/2 puszki kukurydzy  1 jajko 1 cebula 100g sera cheddar 2 łyżki koncentratu pomidorowego

Szefowa kuchni
Pizza kebab / gyros 289

Każdy kocha przyprawę kebab - gyros:). Taki smak ma moja dzisiejsza pizza. Ma mnóstwo dodatków i jest naprawdę pyszna.  Ciasto: 1,5 szklanki mąki 1/2 szklanka mleka 25g świeżych drożdży 1/2 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki oleju  Dodatki: 3 łyżki koncentratu pomidorowego 150g tartej mozzarelli 1 filet z kurczaka 4 pieczarki 4 łyżki kukurydzy konserwowej 2 ogórki

Szefowa kuchni
Ravioli z dyniowym farszem w sosie szałwiowym 143

taką łyżką nakładaj farsz w równych odstępach, u mnie była to łyżka do zupy. Zagotuj wodę w dużym garnku. Przykryj ciasto z farszem drugim płatem ciasta. Ponacinaj, możesz sobie ułatwić życie nożem do pizzy. Brzegi dodatkowo poprzyciskaj ząbkami widelca, tworząc tym samym wzorek. Tak przygotowane ravioli wrzucaj do wrzątku, ale nie za dużo na raz, ale tak aby kluski mogły

greenscarf
Pasta z pomidorków koktajlowych na ostro 147

dobrze doprawione, następnie zmiksowane przez sito przecierane, dało pastę pomidorową, bardzo ostrą, wyjątkową.  Taka pasta ma wszechstronne zastosowanie, bo takie właśnie jest jej zadanie. Pizze na ostro można z nią przygotować, wystarczy ciasto przed pieczeniem pastą posmarować. Do zup, do sosów można jej dodawać, czy z nachosami podawać, a gdy gorący makaron z pastą wymieszamy, ser starty dodamy

Moniki Smakołyki
Tarta z kurkami i jarmużem / Chanterelle & kale tart 60

fajna sprawa. Nie ma z czym dyskutować. Z tartą, tak naprawdę, jest jak z pizzą – praktycznie wszystko może się na niej znaleźć. Ja postanowiłam się, po raz chyba ostatni w tym roku, rzucić na kurki. Podany poniżej przepis jest prosty, a ciasta spokojnie wystarczyło na wyłożenie formy o średnicy 28 cm. A good tart is a good thing. There(...)Tart has something in common with pizza – you can put practically everything in it. I’ve decided to use, I think for the last time his year, chanterelle mushrooms. The recipe below is easy, and the pastry is enough to fill the form with diameter 28 cm. SKŁADNIKI (6 kawałków): Ciasto: 75 g masła 60 g mąki pszennej

Martyna Cooks
Pizza z salami i warzywami z ryżem 121

Jeden z moich eksperymentów, który okazał się bardzo smaczny. Pizza z dużą ilością sera, serowymi brzegami i warzywami z ryżem. Ciasto: 1,5 szklanki mąki pszennej 15 g świeżych drożdży 2 łyżki oliwy z oliwek 0,5 łyżeczki soli 0,5 łyżeczki cukru 0,5 szklanki letniej wody Wierzch: 2 łyżki keczupu Oregano 200 g warzywa na patelnię z ryżem(...)Pieczarki kroimy w plasterki.  Mieszankę warzyw z ryżem na patelnię podsmażamy. Przygotowane ciasto smarujemy keczupem (5 cm od brzegu) i posypujemy oregano. Następnie wykładamy podsmażone warzywa z ryżem i salami.   Na pozostawiony brzeg wykładamy połowę sera, zawijamy do środka. Na wierzch wysypujemy pieczarki. Pizzę pieczemy przez 20 minut w 220*C. Po 15 minutach posypujemy resztą sera

VioletoweKucharzenie
Tarta ze szpinakiem ,papryką i selerem naciowym z mozzarellą 134

Dawno nie było u mnie tarty. Nadrobiłam. Bo odkryłam smaczne, gotowe ciasto na tartę w jednej z lodówek supermarketu. Reszta, to już kwestia fantazji. Na tartę można położyć chyba wszystko. Podobnie jak na pizzę. Moja tarta jest z rzeczy, które miałam w lodówce , i które wykorzystałam ,by się nie zmarnowały.Taka resztkowa tarta. Podaje składniki(...)Łatwa w przygotowaniu, pyszna i ciągnąca się tarta, rozkosz dla podniebienia i radość dla dzieci. Składniki gotowe ciasto na tartę młody szpinak trochę papryki, u mnie żółta czerwona cebula seler naciowy mozzarella tarta lub kule, ja jednak wolę tarta mozzarellę do pizzy sól do smaku kolendra mielona pieprz bałkański olej kokosowy extra virgin  do smażenia trochę śmietany 30 % Rozgrzewamy

Z Kuchni Do Kuchni
Focaccia ze szparagami i pomidorkami 125

domu to może Was zdziwić rodzaj mąki podanej w przepisie. Mąka typu 00 to mąka bardzo drobno zmielona, praktycznie na pył. Dzięki niej ciasto jest bardzo miękkie i delikatne. Z takiej mąki Włosi przygotowują prawdziwą pizze. I uwierz mi rodzaj mąki ma w tym wypadku ogromne znaczenie. Również jeśli chodzi o pieczywo, w tym wypadku o focaccie. Już w czasie

wiecejwarzyw.pl