ciasto na pizze - 9852 przepisów (strona:500/657)

Pizza ze szparagami i białym sosem 142

Korzystając z sezonu na szparagi nie mogłam pominąć pizzy ze szparagami. Wyszło pysznie:). Ciasto: 1,5 szklanki mąki 1/2 szklanka mleka 25g świeżych drożdży 1/2 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki oleju  Dodatki: 100g serka ricotta 4 ząbki czosnku 150g mozzarelli tartej 1 mała c zerwona cebula   1 pęczek szparagów kilka pomidorków koktajlowych pieprz,  sól oliwa

Szefowa kuchni
Schab w pomidorach z młodymi ziemniaczkami , w ziołach / Mini pizze na cieście francuskim 148

genialny pomysł. Ja robię swoje, one robią swoje! Zaczynamy! ...od włączenia piekarnika. Sara i Marysia robią swoje...mini pizze. Ja robię schab z ziemniakami w ziołach. Mini pizze są genialnie proste. Kroimy ciasto francuskie w plastry i smarujemy je jak Sara.  Każdy kwadrat dostaje swoja porcję pomidorowej salsy. Na to dziewczyny położyły szynkę i łososia. Posypały parmezanem i włożyłam

Z Kuchni Do Kuchni
Meksykańskie chili con carne z domowymi nachos 203

porcji.  Jak zrobić domowe nachos? Nachos wykonujemy z ciasta na domową tortillę . Do ciasta możemy dodać ziół, bądź słodką lub ostrą paprykę. Z rozwałkowanego ciasta , przy pomocy noża do pizzy, wycinamy trójkąciki, a następnie pieczemy je na suchej patelni do momentu , aż staną się twarde. By były to prawdziwe nachos, posypujemy je żółtym serem, kiedy jeszcze są gorące. Składniki

Be Fit Be Strong
Sos do pizzy 147

Dziś przedstawię najszybszy z sosów do pizzy. Taki którym smaruje się ciasto pod dodatki.  Składniki: keczup pikantny koncentrat pomidorowy ulubione zioła takie jak: oregano, tymianek, majeranek lub zioła prowansalskie. Wykonanie: Keczup i koncentrat wymieszać razem (w stosunku 1:1) dodać zioła i gotowe

Pychotkaaa
Domowa pizza na grubym cieście 251

Przepis na pyszną, domową pizzę na grubym i puszystym cieście. Składniki: 3,5 szklanki mąki tortowej szklanka wody łyżka oleju 30 g drożdży, szczypta soli łyżeczka cukru Dodatki: ser wędzony salami cebula oliwki kukurydza z puszki Sos pomidorowy pomidor 3 łyżeczki przecieru pomidorowego łyżka oliwy łyżeczka octu balsamicznego bazylia 2 ząbki czosnku sól, pieprz Przygotowanie Drożdże kruszymy, dodajemy po łyżeczce

e-PrzepisyKulinarne
Pieczony pieróg pełnoziarnisty II z mięsnym nadzieniem, czyli ciepła kolacja dla spracowanego Męża 152

popatrzeć i powspominać pizzę - pieroga , którą robiłam jakiś czas temu. Już w niedzielę wieczorem wiedziałam jak i czym Go następnego dnia przywitam po pracy. Przedstawiam kolejną odsłonę pizzy zaklętej w pieroga. Składniki (ciasto): 100 gram mąki pszennej 100 gram mąki pełnoziarnistej Trzy ziarna 1 niecała łyżka oleju 2 gramy drożdzy w proszku 1/2 łyżeczki soli pieprz i zioła prowansalskie trochę

Kuchnia po mojemu
Zawijasy z łososia podane z lodami z pietruszki i sałatą miodową 167

lodówki na około 2 godziny.   Przygotowujemy ciasto ziołowe W ciepłym mleko rozpuszczamy drożdże, dodajemy rozbełtane jajko, oliwę, przyprawy, zmiażdżony czosnek i mąkę. Ciasto wyrabiamy energicznie ręką, powinno być gęste tak jak na pizzę, tak więc w razie potrzeby należy dodać mąki. Gotowe ciasto odstawić do wyrośnięcia na około 1 godzinę. Przygotowujemy sałatę Musztardę, miód, sok z cytryny

Jadło i czytadło
Mini pizza w 4 smakach (część III) 191

pokroić na 16 małych trójkącików. Resztę serów pokroić w kostkę. Orzechy posiekać. Ciasto podzielić na 16 części i uformować małe spody. Na 8 spodów wyłożyć sos pomidorowe. Następnie na 4 z tych spodów wyłożyć podane składniki na pizzę z boczkiem, a na kolejne 4 wszystkie składniki (oprócz rukoli) podane(...)minut w 220 stopniach. Po upieczeniu na pizzę z szynkę parmeńską wyłożyć rukolę, a pizzę z camembertem udekorować żurawiną. Krok po kroku: 1. Rozpuścić drożdże 2. Przelać drożdże do mąki 3. Zagnieść ciasto 4. Ciasto pozostawić do wyrośnięcia 5. Przygotować sos 6. Przygotować pesto 7. Podsmażyć boczek z cebulką

KuchniaWeDwoje.pl
Rustyklane bułki na zaczynie poolish wg przepisu Jeffreya Hamelmana 61

według receptury Jeffreya Hamelmana to przepis z bloga Oli Cake & Bread a wypiekaliśmy je wspólnie w styczniowej piekarni Amber . Ciasto na te bułki, podobnie jak ciasto na ciabattę, po fermentacji nie jest formowane na kształt bułek. Wyrzucamy gotowe ciasto na blat i za pomocą noża lub skrobki odcinamy kawałek po kawałku. Dzięki temu każda z bułek ma inny kształt(...)fermentacji składamy ciasto 2  – 3 razy co 30 minut. Jak składać ciasto? Ciasto składamy nie wyjmując go z miski. Zwilżonymi dłońmi naciągamy każdy bok ciasta do góry i składamy do środka, jak kopertę. Wyrośnięte ciasto delikatnie przekładamy na blat obficie posypany mąką. Z ciastem obchodzimy się bardzo ostrożnie aby nie zniszczyć pęcherzyków powietrza. Dzielimy ciasto za pomocą skrobki

Tajemnice Smaku
Pizza wegańska- mój pierwszy raz 109

uraz do domowej pizzy bo kojarzyła mi się z taką pieczoną na prostokątnej blaszce grubą, bardziej przypominającą ciasto drożdżowe z pomidorami, a ja uwielbiam cieniuteńkie ciasto, chrupkie na brzegach. Udało mi się zrobić idealną pizzę. Składniki na 3 duże pizze (tak, tak aż 3 zrobiłam) 700 g mąki pszennej opakowanie suchych drożdży 250 ml ciepłej wody dwie łyżki oliwy (polecam(...)papryka, kukurydza Przygotowanie: W wodzie z syropem lub cukrem rozpuszczamy drożdże i wstawiamy ciepłe miejsce na 15 minut aż się obudzą. Do mąki dodajemy obudzone drożdże, oliwę, sól. Wyrabiamy ciasto – w razie potrzeby podsypujemy mąką lub dodajemy wody, ciasto nie powinno się lepić do dłoni. Odstawiamy ciasto pod przykryciem w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około godzinę- musi podwoić

greenscarf
Pizza z zielonymi szparagami 102

pizzę z zielonymi szparagami. A na blogu znajdziecie również inną wersję na pizzę ze szparagami,i, czyli zieloną pizzę .     Pizza z zielonymi szparagami Czas przygotowania: 180 minut Proporcje na 2 placki Składniki na ciasto: 300 g mąki pszennej 1 łyżeczka soli 80 ml mleka 80 ml ciepłej wody 15 g świeżych drożdży 4 łyżki oliwy z oliwek(...)części i rozwałkowujemy na 2 cienkie placki, które przekładamy później na wyłożone papierem do pieczenia blaszki. Ciasto smarujemy oliwą, układamy na nim polówki mozzarelli i zielone surowe szparagi. Szparagi delikatnie malujemy oliwą. Wszystko posypujemy solą i oregano. Pizzę przykrywamy je ściereczką i zostawiamy do wyrośnięcia, co trwa około 30-40 minut. W międzyczasie nagrzewamy piekarnik do 200 stopni

Kulinarne przygody Gatity
PIZZA NA CIEŚCIE PIEROGOWYM Z PATELNI 134

Proste , szybkie do zrobienia ciasto ,minimum składników i mamy smakowitą pizzę z patelni.Polecam.  1 szklanki.mąki 2 łyżki oleju woda letnia sól 0.5 łyżeczki papryka czerwona Papryka żółta Papryczka peperonata Ser żółty startu *************************** Do miski wsypać mąkę , dodać olej ,sól i powoli ,mieszając ręką dolewać wody ,tyle aby nam się ciasto ładnie połączyło.Wyłożyć na blat podsypany mąką

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Razowy spód do pizzy 146

ugniatać. Zagniecione ciasto przykryć ręcznikiem kuchennym i zostawić do wyrastania na 1-2 godziny. Piekarnik nagrzać do temperatury 200 ° C. Wyrośnięte ciasto lekko zagnieść i podzielić na dwie części. Każdą rozwałkować lub rozciągnąć na kształt okręgu (grubość pizzy jest zależna od tego, jak grube placki zostawimy). Dwie blaszki z piekarnika posmarować oliwą i na każdej wyłożyć gotowy placek pizzy. Każdy(...)puszysta. Jeżeli zaś zrobiliście cieńsze, to będzie bardziej krucha. Ja zrobiłam jedną puszystą, a drugą na cieńszym spodzie. Zagniecione ciasto przed wyrastaniem. Ciasto po wyrastaniu, uformowane w okrąg i wyłożone na blaszce posmarowanej oliwą. Spody do pizzy posmarowane koncentratem i posypane ziołami. Pizza z wyłożonym na niej farszem. Pizze gotowe do włożenia do piekarnika. Smacznego

Passions hobbies life
Zielony placek a’la pizza 325

użyć różnych dodatków, wedle uznania. Ważne, by mogły się piec razem z ciastem przez 40 minut. Jeśli użyjemy ryby, warto ciasto przykryć, np. folią aluminiową, aby mięso nie wyschło. {"@context":"http:\/\/schema.org\/","@type":"Recipe","name":"Zielony placek a'la pizza","author":{"@type":"Person","name":"Kucharzyca"},"datePublished":"2016-07-23 12:36:39","image":"http:\/\/www.kucharzyca.pl\/wp-content\/uploads\/2016\/07\/P7230007.jpg(...)u0142adniki sosu miksujemy na g\u0142adk\u0105 mas\u0119. "],"recipeCategory":"Danie g\u0142\u00f3wne","recipeCuisine":"Bez glutenu"} Zielony placek a'la pizza Danie Danie główne Kuchnia Bez glutenu Porcje 4 porcje Porcje 4 porcje Składniki ciasto 300 g cukinia jedna średniej wielkości 60 g mąka gryczana 3 łyżki 2 szt jajka sól i pieprz do smaku dodatki 3 szt różyczki

Kucharzyca
Pizza z białą kiełbasą i papryką na oreganowym spodzie 162

mamy w lodówce ... i tu padają jej magiczne słowa o składniki :) Ot tak, dzieci również potrafią być miłośnikami kuchni Włoskiej ;-) Dzisiaj przygotowałam pizzę pieczoną na kamieniu bo taką właśnie lubimy najbardziej. Kusząc się na nią przygotowałam ciasto drożdżowe z klasycznego przepisu z dużą ilością oregano co świetnie podkreśliło smak całości. Bo przecież pizza nie może być nudna ....  Pizza(...)przykrywamy bawełnianą ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około godzinę aż podwoi swoją objętość.  Wyrośnięte ciasto dzielimy na 4 części. Każdą część wałkujemy na okrąg, smarujemy sosem pomidorowym, oprószamy tartymi serami, nakładamy plastry kiełbasy i pokrojoną paprykę. kamień do pizzy nagrzewamy przez około 30 minut w 220 stopniach.  Pizzę wkładamy na kamień i pieczemy przez około

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki