Pizza z kalafiora to świetna alternatywa dla tradycyjnej pizzy. Jest lekka, mniej kaloryczna i smaczna. Jeżeli lubicie kalafiora to z pewnością i ta pizza wam posmakuje(...)Kalafior gotujemy na parze na miękko. Studzimy, przekładamy do naczynia blendera i mielimy. Do masy z kalafiora dodajemy jajka, bułkę tartą, mąkę, sól, pieprz, przeciśnięty czosnek i bazylię. Wyrabiamy ciasto, które rozkładamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i pieczemy w temperaturze 190 % C, przez około 15 minut, aż spód z kalafiora ładnie się zarumieni. Pomidory i cebulę drobno kroimy
Kulinarne Fantazje Mariolimecz? (Aby przejść do przepisu wystarczy kliknąć w jego nazwę) Cebulowa pizza na suchych drożdżach (dodatki możecie dowolnie zmienić wg własnego gustu) Serowo-paprykowy dip do słonych przekąsek Pomidorki z serem i sosem czosnkowo-ziołowym Chrupiące kęski z kurczaka Kolorowa sałatka z kabanosem Imprezowe parówki w kukurydzianym cieście Udanego kibicowania i… smacznego A ja tym czasem wracam do popcornu
Słodkie okruszkiczytadło PREMIERA KSIĄŻKI 18.X.2013 Kategorie Alkohole (1) Babki (4) Ciasta (53) Ciastka (21) Dania główne (58) Dekoracje (14) Desery (37) FILMY (1) Gril (4) Grzyby (4) Kreatywnie (6) Lecza (6) Makarony (5) Mufinki (6) Napoje (8) Owoce morza (2) Pasty do pieczywa (9) Pasztety (8) Piekarnia (6) Pizza (3) Przetwory (9) Przystawki (43) Ryby (14) Sałatki (33) Sosy
Jadło i czytadłoróżaną i ciasno układamy w formie. Zalewamy masą jajeczną i zostawiamy na ok.15 minut, żeby ciasto wchłonęło płyn. Piekarnik nastawiamy na 150*C. Kiedy większość płynu jest wchłonięta wkładamy ciasto do piekarnika na 15-20 minut (jajka muszą się ściąć). Pieczemy uważając, żeby wierzch zbytnio się nie spalił. Podajemy na ciepło lub zimno. To był nieziemski deser- jago zapach był(...)trawska, posadzić jeszcze jedną komarzycę, skrócić niektóre gałązki. Ale wiedzieliśmy, że wieczorem czeka nas uczta- ognisko i kolejne testowanie marketowych produktów. Tym razem na tapetę poszedł drożdżowy spód do pizzy, którego użyliśmy do zawinięcia mini kiełbasek śląskich (z plasterkiem sera), które potem upiekliśmy na ognisku- cu-do! Do tego oscypki z naszą własnoręcznie robioną żurawiną. I pianki- jak dzień dziecka
les mirabellesDla tych, którzy chcą świętować, ale tradycyjna pizza jest nieosiągalna z jakiegokolwiek powodu. Dla zabieganych i zapracowanych. Moja Frittata . LENIWA FRITTATA
IzaGotujeSmaczna pizza z skręconymi z brzegami, kurczakiem, mozzarellą, zielonym groszkiem i oliwkami. Dzięki temu, że brzegi poskręcamy, ciekawy, nowy wygląd pizzy uzyskamy. Szybka, łatwa, smaczna i wyjątkowa, a to dlatego, że jest domowa. Składniki: 250 g mąki pszennej, 150 ml ciepłej wody, 25 g świeżych drożdży, 2 łyżki oleju rzepakowego, 1/2 łyżeczki cukru, 1 łyżeczka soli, ponadto(...)wody. Całość miksujemy ok. 10 sek, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na ok. 10 min. w ciepłe miejsce. Do wyrośniętego zaczynu drożdżowego dodajemy pozostałą cześć mąki, olej i wyrabiamy ciasto na jednolitą gładką masę(w zależności od potrzeby dodajemy wody lub mąki). Ciasto rozwałkowujemy na krążek o średnicy 35 cm, przekładamy na blachę podsypaną mąką, skręcamy brzegi i pozostawiamy
Moniki SmakołykiILOŚĆ PORCJI: 10-15 Składniki podstawowe: opakowanie spodu do pizzy (400 g), opakowanie mozzarelli, kilka plasterków salami, 15 pomidorków koktajlowych, 3-4 plastry sera żółtego, susz z natki pietruszki Cykoria. Składniki sosu: 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego, 2 łyżeczki mascarpone, zioła prowansalskie, szczypta pieprzu chili cayenne. Przygotowanie: Składniki sosu dokładnie mieszam. Ciasto rozkładam, większym kieliszkiem wycinam kółka, pozostałe wałkuję, ponownie wycinam
JejKuchniaRozsmarować większość masła na 2/3 ciasta; nieposmarowaną część zawinąć do środka; następnie zawinąć drugą połowę posmarowanej masłem części na wierzch. Rozwałkować na grubość około 1 cm.Górę posmarować resztą masła [ u mnie woda] i posypać serem lub makiem [ złoty len] . Następnie za pomocą ostrego noża np.do pizzy wyciąć 12-15 prawie trójkątnych bułeczek.Bułeczki ułożyć na blasze wyłożonej papierem
Moje domowe kucharzenieDzisiaj polecam przepis na chrupiące domowe pizzerinki z pysznymi dodatkami. To doskonała propozycja na podwieczorek dla całej rodziny. Pizzeriny polane obficie ketchupem smakują nieziemsko. Polecam!!! SKŁADNIKI
Tradycyjna kuchnia Kasistrony porad przydatnych przy wyrabianiu i pieczeniu ciast drożdżowych. Znajduje się także tabelka miar głównych produktów używanych do drożdżowych wypieków. Wśród słodkich przepisów królują przeróżne baby drożdżowe, strucle i pączki. Ale znajdziemy również przepis na sernik z dodatkiem drożdży czy pyszne racuszki. Wytrawne przepisy to głównie wszelkiego rodzaju chlebki, pizze, bułeczki czy paszteciki. Warto jednak pokusić się też o przygotowanie
Z miłości do słodkościnimi więcej pracy niż ze zwykłą pizzą, to często kusze się na ich przygotowanie. Z tego przepisu wychodzi baaardzo dużo pizzerinek, także trochę czasu zajmuje ich przygotowanie Co do dodatków tutaj możemy działać wedle własnego upodobania. Ja podam przepis na takie pizzerinki jak ja robiłam. No to zaczynamy :-) SKŁADNIKI CIASTO rozczyn -5 dag drożdży -2 łyżki cukru -1 szklanka
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokupizzę dla 2 osób: spód do pizzy, np. połowa porcji z tego przepisu sos pomidorowy (lub 2 duże pomidory) 100 g sera żółtego 100 g sera feta 100 g sera gorgonzola 1 kulka sera mozzarella zioła prowansalskie Ser żółty, feta, gorgonzola i mozzarella pokroić w kostkę. Surowy spód do ciasta podzielić na mniejsze części, z każdej
Ugotowaćprzykryj folią, niech urośnie. Wyłóż ciasto na stolnicę, uformuj koło. Otwórz: puszka fig mała puszka ananasa i układaj na spodzie. Piecz 220 stopni przez 20 minut Przygotuj os: 2 łyżki konfitury z gorzkich pomarańczy łyżka miodu z mniszka Podgrzewaj na średnim ogniu aż składniki zrobią się płynne. Kiedy pizza będzie gotowa wyjmij i polej obficie sosem
AZgotuj!tacos w serowych muszlach szparagi w boczku mini pizze z cukinii kotleciki cukiniowo-indycze keto bruschetta Rolada szpinakowa z łososiem Jajka faszerowane awokado Jajka faszerowane łososiem Jajka faszerowane tuńczykiem Jajka faszerowane szynką, papryką i ogórkiem Tatar z wędzonego łososia Tatar wołowy Galareta bez żelatyny Keto pierogi Tartaletki wytrawne krewetki w keto cieście Śledzie po kaszubsku Kolorowe śledzie z papryką Śledzie
Ola la LCHF