ciasto na pizze - 9852 przepisów (strona:516/657)

Pizza na puszystym cieście 120

mąki pszennej 100ml ciepłej wody 1 płaska łyżeczka soli 1 łyżka oleju Dodatki do pizzy:(wedle upodobania) 2 kule mozzarelli 30g sera żółtego 1 oscypek pół puszki kukurydzy 2 pomidory Do przesianej mąki dodać rozczyn, wodę, sól i olej i wyrabiać aż do połączenia składników. Ciasto odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Po czasie wyrośnięcia wyrabiać

Panda i jej świat
Pierogi ze szpinakiem i kurczakiem z sosem gorgonzola i pomidorowym 147

kurczaka (najlepiej pierś) pół opakowania sera feta parmezan sól, pieprz, czosnek, przyprawa śródziemnomorska, suszone pomidory z czosnkiem ciasto: według przepisu z pierogów ruskich sosy: gorgonzola: plaser masła, jogurt naturalny, pół opakowania sera gorgonzola- piccante, pieprz pomidorowy: pomidory krojone, przyprawa do pizzy Pokroić kurczaka na mniejsze kawałki, obsmażyć na oleju. Doprawić solą oraz przyprawą śródziemnomorską i pomidorami z czosnkiem. Opłukać świeży

MarciochaKucharzy
5 pysznych przepisów i test patelni WOLL Diamond 139

polecam jednak mozzarelle, ja dziś nie miałam) sos pomidorowy, passata lub ketchup do posmarowania pizzy Przygotowanie: Do ciepłej wody wkruszamy drożdże, dodajemy szczyptę cukru. Mieszamy i odstawiamy na chwilę. Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy rozczyn z drożdży, oliwę i szczyptę soli. Wyrabiamy ciasto. Ciasto powinno być miękkie, plastyczne. W razie potrzeby podczas wyrabiania rękę posypujemy mąką. Z ciasta formujemy kulę(...)ciepłe miejsce do wyrośnięcia (powinno podwoić objętość). Wyrośnięte ciasto układamy w patelni i dociskając ręką „rozciągamy” je aby pokryło cały dół. Odstawiamy jeszcze na chwilę. Następnie smarujemy sosem pomidorowym (passatą lub ketchupem). Na wierzch wykładamy obrane i pocięte w półplasterki pieczarki, kawałki kurczaka i całość posypujemy startym serem. Pizze wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni (grzanie góra

Słodkie okruszki
Pizza z tortownicy – słynna pizza z Chicago 158

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Pizza z tortownicy – słynna pizza z Chicago to zupełnie nowa odsłona dania słynnego na cały świat. O tej pizzie … Przeczytaj

My Blueberry Corner
Focaccia z oliwkami i pomidorami 101

Świetne jako przystawka. Najlepsze tuż po upieczeniu. Miękkie ciasto z dodatkiem gruboziarnistej soli, pomidorów koktajlowych i oliwek, posypane świeżą bazylią. Ciasto: 10 g drożdży 300 g

Bullio
Focaccia z oliwkami i pomidorami 140

Świetne jako przystawka. Najlepsze tuż po upieczeniu. Miękkie ciasto z dodatkiem gruboziarnistej soli, pomidorów koktajlowych i oliwek, posypane świeżą bazylią. Ciasto: 10 g drożdży 300 g

Bullio
Focaccia z oliwkami i pomidorami 140

Świetne jako przystawka. Najlepsze tuż po upieczeniu. Miękkie ciasto z dodatkiem gruboziarnistej soli, pomidorów koktajlowych i oliwek, posypane świeżą bazylią. Ciasto: 10 g drożdży 300 g

Bullio
Pizza na cieście pszenno-żytnim z sosem śmietanowym, kurczakiem i słodką papryką 125

Składniki: (średnica około 30 cm: 8 małych porcji-8 trójkącików) ciasto: 200 g mąki pszennej 140 g mąki żytniej 10 g drożdży świeżych 1 łyżeczka cukru

KreatywnePiny
Serowa pizza 186

Pizza jest kolejną rzeczą którą uwielbiają miliony podobnie jak czekolada. Jednak bardzo rzadko robimy ją w domu. A to od nas zależy co na nią położymy i w jakich ilością. Połową sukcesu jest dobrze przygotowane ciasto. Najpierw podgrzewam mleko z wodą do takiej temperatury aż delikatnie zacznie mnie parzyć w palec. Wodę i mleko przelewam do miski gdzie(...)godzinę. Gdy ciasto już ładnie wyrosło wysmarowałem naczynie oliwą i rozciągnąłem do brzegów ciasto i smaruję sosem czosnkowym (2 ząbki czosnku, sól, pieprz, jogurt grecki), a następnie rozkładam składniki : ser żółty, ser pleśniowy, ser topiony i mozzarelle. A na samą górę świeże pomidory. Tak zrobioną pizze wkładam do maksymalnie rozgrzanego piekarnika. Smacznego

Full Smaku
Roślinny jadłospis na cały tydzień #2 145

minut, mieszając co 5 minut. Tuż przed końcem gotowania dodajemy odcedzoną i wypłukaną ciecierzycę, podgrzewaj jeszcze 2 minuty. Posypujemy posiekaną kolendrą i podawaj z ryżem. Kolacja: Bezglutenowa pizza z batatów (porcja na dwa dni) [400 kcal/ W: 67,5 g/ B: 15,5 g/ T: 3,5 g] 1 duży batat 80 g mąki orkiszowej sos pomidorowy 200 g pieczarek(...)kokosowym i dobrze ją rozgrzej. Potem wylewaj ciasto na dolną część gofrownicy. Uważaj, żeby nie wyłożyć zbyt dużo ciasta, ponieważ może wypłynąć. Gofry piecz ok. 4 minut. Na koniec gotowe gofry podawaj pokrojonym bananem i masłem orzechowym. Drugie śniadanie: Bezglutenowa pizza z batatów [400 kcal/ W: 67,5 g/ B: 15,5 g/ T: 3,5 g] Potrawa powinna być

365 dni dookoła kuchni
BEZGLUTENOWE CYNAMONOWE CHAŁKI 117

Brot Mix ze swojego ulubionego, bezglutenowego sklepu Schär Mix B – Brot Mix to bezglutenowa mieszanka do wypieku pieczywa (chlebów, bułek ) i pizzy. Polecam! Te cynamonowe bezglutenowe chałki trafiają na listę moich ulubionych bezglutenowych wypieków. Ps. z tego samego ciasta możecie przygotować okrągłe bułeczki! Też będzie pysznie! SKŁADNIKI: ( 8-10 chałek ) * Mix B – Brot-Mix – 500 g * świeże drożdże

Ostra na Słodko
Focaccia z serem feta i oliwkami 168

Masz ochotę na pizzę, ale boisz się ogromu kalorii ? Mam dla Ciebie świetną alternatywę. Zrób focaccię ! Focaccia to drożdżowe, puszyste ciasto z niewielką ilością dodatków. Wyśmienicie smakuje zarówno prosto z piekarnika, jak również na zimno. Maczana lub polana dobrą, aromatyzowaną ziołami oliwą staje się rarytasem. Jakie dodatki pasują do focacci ? Tu ogranicza nas tylko fantazja lub zasobność lodówki. Do focacci

kolorowotorcikowo
Calzone z mięsem i warzywami 104

Calzone z mięsem i warzywami to smaczna włoska potrawa. Rodzaj pizzy, zawijanej na kształt wielkiego pieroga. Potrawa jest nie trudna do zrobienia i zawsze zawsze się udaje .Ciasto jest super, bo nie lepi się do stolnicy ani rąk, łatwo się je wyrabia. Po upieczeniu jest pyszne i chrupiące. Można dawać różne farsze, takie jakie lubimy. Składniki: Ciasto: 25 gr. drożdże

Smaczne Potrawy
Rogaliki z dżemem. 75

Składniki mokre połączyć z suchymi i wyrobić ciasto. Uformować kulkę, przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na 40min. Po tym czasie ciasto podzielić na trzy części. Ręką uformować płaskie koło i poprzecinać wzdłuż, przez środek - tak jakby się pizzę kroiło (ja nawet używam noża do pizzy). Na szerszy koniec trójkąta położyć łyżeczkę dżemu i zawijać w stronę węższego końca

W kuchni u Moniki
Pizza hawajska (wg Mo!) 110

Jako ,że dzisiaj dzień pizzy ,nie mogliśmy sobie darować popełnienia jej. Jak każda smaczna ,bądź najsmaczniejsza z własnymi ulubionymi dodatkami. Składniki Ciasto: 2 niepełne szklanki mąki 20 g świeżych drożdży 3/4 szkl ciepłej wody 2 łyżki oliwy sól Dodatki: 200 g pieczarek cebula 2 jajka 250 g filetu z kurczaka pomidor papryka czerwona papryka zielona 150 g ulubionego sera żółtego

R'n'G Kitchen
Pizza ze smażoną papryką 108

Prosta i mocno paprykowa pizza. Sprawdzi się na ogromnego głoda. Można ją przygotować dzień wcześniej, ponieważ smakuje jeszcze lepiej drugiego dnia. Ciasto: 2,5 szklanki mąki pszennej 0,5 łyżeczki soli 0,5 łyżeczki cukru 3 łyżki oleju 30 g świeżych drożdży 1 szklanka letniej wody Dodatkowo: 3 łyżki keczupu 2 łyżki oregano 10 plastrów wędliny 2 czerwone papryki

VioletoweKucharzenie