ciasto na pizze - 9928 przepisów (strona:510/662)

PIZZA NA CIEŚCIE FRANCUSKIM Z FARSZEM GYROS 306

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 35 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 15 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 4 Składniki: opakowanie ciasta francuskiego (375 g), pierś kurczaka, przyprawa kebab-gyros

JejKuchnia
Paprykowe bułeczki z warzywami i wędzoną szynką 170

chyba lepiej przyciągającego zapachem dania jak pizza, pizzerinki i tym podobne wypieki. Gdy z kuchni rozchodzi się zapach ciasta drożdżowego, aromatycznych przypraw i pieczonych warzyw to moje dziecko co chwilkę przybiega zaglądać do piekarnika, czy już gotowe. Nie musze chyba dodawać, że gotowe bułeczki znikają w mgnieniu oka :) I nie tylko dzieci je kochają! ciasto: 250 g mąki pszennej

Mienta blog
Rogaliki z marmoladą 124

sól, jajko, mleko z cukrem i drożdżami oraz margarynę; wyrabiamy gładkie ciasto i odstawiamy na 15 minut do wyrośnięcia. Po tym czasie rozwałkowujemy ciasto w kształt okręgu i dzielimy go na 12 trójkątów (tak jak pizzę). Na każdym kawałku kładziemy marmoladę, zwijamy i formujemy rogaliki. Układamy na blaszce (w odległości od siebie, bo rosną) i wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Czary - gary w kuchni
Warzywne calzone 174

Warzywne pierożki drożdżowe z kawałkami kurczaka. Doskonała alternatywa dla lubiących pizzę, choć nie do końca w "okrągłej" postaci. Składniki: Na 6 sztuk : Ciasto: 600g mąki pszennej 1,5 szklanki mleka 3 dkg drożdży 2 łyżki cukru kryształu 1 płaska łyżeczka soli 1/3 szklanki oleju Farsz: 1 opakowanie warzyw włoskich 30 dkg pieczarek 1 pierś z kurczaka po 1 płaskiej łyżeczce

Kuchnia w czekoladzie
Domowa pizza 200

Składniki: ciasto 5 dag świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru ½ szklanki letniej wody 3 szklanki mąki 3 łyżki oleju 1 ½ łyżeczki soli Sos do pizzy Keczup koncentrat pomidorowy dodatki starty ser gouda pokrojona szynka pieczarki uduszone z cebulą na maśle kukurydza z puszki oregano tymianek majeranek Wykonanie: Z podanych składników na ciasto wyrobić ciasto, rozwałkować i wyłożyć na blachę. Keczup wymieszać

Pychotkaaa
Buraczana pizza z chrzanem 134

dodatkami jak buraki i chrzan, prawie pasuje na wielkanocny stół ha ha, jak ktoś lubi. A tak poważnie ciasto jest grube bo takie lubię, chrzan "daje" po nozdrzach a buraki przypieczone są słodkie i chrupiące. Polecam, popróbujcie sami. Buraczana pizza z chrzanem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Krucho – drożdżowe rogaliki z malinami (wegańskie) 294

minut. Po tym czasie przykryj je ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na 60 minut. Po tym czasie ciasto lekko wyrób i podziel na dwie części. Każdą z nich rozwałkuj na kształt okręgu. Okręg podziel na 6 – 8 trójkątów (jak pizzę). Na każdy trójkąt daj 2 – 3 maliny (zależnie od wielkości). Jeśli maliny są bardzo dojrzałe wymieszaj

Via Gusto
Rybna zapiekanka po francusku 103

5 / 5 ( 1 vote ) Rybna zapiekanka po francusku Rybna zapiekanka po francusku, to genialne lekkie i sycące danie. Idealne dla amatorów kremowych, delikatnych, sosów, ryby no

Ogrodnik w podróży
Przyzwyczajenia kulinarne Polaków. Kuchnia Polska 92

obiadu ciągle lubimy pić własnoręcznie przygotowany kompot owocowy . Do obiadu niedzielnego podaje się także deser, którym jest domowe ciasto sernik albo makowiec. Na kolację również lubimy zjeść coś konkretnego: smażone kiełbaski, bigos , gołąbki , pierogi ewentualnie coś ze sklepu np. pizza . Potrawy obce, które dobrze się u nas przyjmują to makarony z sosami, kebab, lasagne, risotto. Artykuł Przyzwyczajenia kulinarne Polaków. Kuchnia

ProstePesto.pl
Naleśnikowe placuszki z szynką, serem i innymi dodatkami a'la pizzerinki. 256

Bardzo smaczne i szybkie w wykonaniu placuszki. Doskonałe na kolację, śniadanie i szybkie danie obiadowe. Gęste ciasto naleśnikowe połączone z ulubionymi dodatkami, lub z tym co aktualnie zalega nam w lodówce daje smakowity efekt końcowy podobny do pizzy,czy pizzerinek :) Tak więc w doborze dodatków panuje pełna dowolność, można dodać pieczarki,kukurydzę czy groszek konserwowy, kiełbasę parówki pomidory(...)jajko - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - domowa wegeta ( ew.sól i pieprz ) - przyprawa do pizzy - kilka plastrów szynki - ser żółty ok.10-15 dkg - kawałek czerwonej papryki - kilka pomidorków koktajlowych - zielona cebulka - olej do smażenia Wykonanie Mąkę, mleko,wodę, jajko i proszek do pieczenia miksuję jak na ciasto naleśnikowe z tym, że jest ono dużo gęstsze. Do ciasta dorzucam pokrojoną w kosteczkę

Kuchnia z widokiem na ogród
Focaccia 168

Focaccia Typowy element kuchni włoskiej, właściwie tak żelazna pozycja jak pizza . Kto nigdy nie próbował focaccia , ten nie próbował kuchni włoskiej . W różnych częściach Włoch podaje się ją na różne sposoby – z suszonymi pomidorami, anchois , oliwkami lub po prostu z solą morską . Różni się także ciastem , które potrafi być chrupkie , lub miękkie i puszyste . Jaka by nie była jest

Ogrodnik w podróży
Pizza na spodzie z ciecierzycy z serem Łowicz bez laktozy (bez glutenu, laktozy, cukru) 135

pokruszony ser Tylżycki). Całość włożyć do lodówki na ok godzinkę. Następnie uformować na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia  dowolny kształt pizzy (lub wałki na paluszki), wstawić do nagrzanego do 180’C piekarnika na 20-25 minut. Gdy ciasto się ładnie zarumieni i upiecze w środku wyjąc, posmarować sosem, ułożyć dodatki oraz ser i ponownie włożyć do piekarnika na parę

Candy Pandas
Ciabatta rustykalna, domowe włoskie pszenne pieczywo 81

technikę, bo ciasto na ciabattę to mokra i lepka masa, nad którą trzeba  zapanować.  Do formowania ciabatty polecam plastikowe lub metalowe skrobki do ciasta, są bardzo przydatne. Jedną z trudności może okazać się również transport wyrośniętego ciasta na rozgrzaną blachę. Jak sprawnie zsunąć ciabatty na gorącą blachę? Możecie wykorzystać inną, płaską blachę lub łopatę do pizzy. Możecie również

Tajemnice Smaku
PIZZA GRYCZANA 125

Buszując po internecie za idealnym przepisem na pizzę trafiłam na całkiem udany. Mianowicie - PIZZA NA SPODZIE GRYCZANYM (wielkość jak na zdjęciu, prawie cała blacha z piekarnika) 250 mąki gryczanej 200 ml wody 25 g drożdży 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 3-4 łyżki oleju do ciasta + olej do nacierania rąk przy formowaniu  ciasta WYKONANIE(...)należy jeszcze wygładzić ciasto oraz delikatnie posmarować olejem.      Teraz już możemy układać na ciasto ulubione dodatki :)) U mnie były to  -sos pomidorowy, cebulka, papryka, kiełbaska, chorizo, pieczarki i mozarella. Wiadomo -  nie jest to typowa pizza do jakiej jesteśmy przyzwyczajeni ale jak dla mnie - idealny zamiennki. PALCE LIZAĆ!! :))      Pieczemy jakieś

BezglutenowaIzabela
Pizza z białym sosem, mozzarellą, figami i szynką parmeńską 99

Ostatni już przepis, który "puszczam" jako konkursowy Galbani ;) Nie wyobrażam sobie kuchni włoskiej bez pizzy i szczerze marzy mi się spróbowanie takowej właśnie tam, na miejscu. Zastanawia mnie smak tamtejszego ciasta, dodatków no i oczywiście całości. Domyślam się, że jest bez porównania lepsza, choć to zapewne kwestia tego, gdzie się trafi i gdzie spróbuje. Niemniej jest to jedno z moich(...)family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki na dwie pizze:   300g mąki pszennej ¾ szklanki ciepłej wody 15g drożdży ½ łyżeczki cukru Szczypta soli 3 łyżki oliwy Sos: 3 łyżki serka śmietankowego 1 łyżka kwaśnej śmietany Świeże listki bazylii i tymianku

Kuchnia w czekoladzie

Proponowane wyszukiwania