ciasto na pizze - 9928 przepisów (strona:523/662)

Tarta LCHF ala pizza z salami | bezglutenowa, bez laktozy, fit, dietetyczna | 170

Zdrowa wersja pizzy, smaczna tarta z klasycznymi "pizzowymi" dodatkami takimi jak mozzarella, oregano, bazylia, papryka czy też salami. Można nimi dowolnie manipulować, ale w takiej wersji jest to coś naprawdę pysznego. Idealny posiłek na obiad czy też kolację. Prosta w wykonaniu, a zachwycająca. Dzięki mące kokosowej syci na bardzo długo i ma delikatny, kokosowy posmak. Składniki: Ciasto: 100g mąki kokosowej

Czarnawisienka
Przekąski i potrawy na Sylwestrową Noc 160

Krakersy serowe z rozmarynem    Drożdżowe paszteciki z kapustą i grzybami     Empanadas z meksykańskim farszem     Quiche na cieście francuskim z kurczakiem, szpinakiem i roszponką   Tartaletki z krewetkami i pastą z awokado     Quesadilla z mięsem, papryką, szpinakiem i mozzarellą      Gofry orkiszowe z pieczonymi burakami, fetą i dipem jogurtowym(...)szpinakiem, szynką i mozzarellą     Drożdżowa rolada z mięsem mielonym, kapustą i grzybami     Quesadilla z kurczakiem i warzywami    Tarta z kurkami    Mini pizze z krewetkami, pomidorkami, papryką i pikantną pastą pomidorową z awokado    Sycący kociołek z mięsem i warzywami   Imprezowa frittata      Sałatka śledziowa z buraczkami

Passions hobbies life
Pizza z rukolą i sosem balsamicznym 209

inną pizze, ale nie przesadzajcie z ilością PRZYGOTOWANIE: odmierzamy 500g mąki w większej misce z tej już odmierzonej mąki weźcie 4 łyżki do drugiej mniejszej miski na zaczyn  dodajemy rozkruszone drożdże,cukier,i wodę gorącą mieszamy,przykrywamy i odstawiamy na ok 15min aż podrośnie następnie do reszty mąki dodajemy sól,olej i wyrośnięte drożdże i zagniatamy ciasto oprószamy mąką

Swojskie jedzonko
Pizza a'la lahmacun 133

Pamiętam jak dziś, choć było to już jakiś czas temu. Ja chciałam spaghetti a mąż pizzę. Wrócił do domu a tu niespodzianka. Tak samo wyszło, choć w sumie takie cienkie drożdżowe placki z mięsem mielonym to tureckie lahmacun, którym zajadaliśmy się lata temu. Tak, tak, jesteśmy Januszami, którzy latają na all inlcusive! I bardzo nam przykro, że Turcja od kilku(...)mogli się zdecydować, ale po prostu przyjdzie ochota "na coś takiego innego", jak to mówi moja teściowa, czyli nie do końca wiadomo na co, to właśnie może być to :) Ciasto: 15 g świeżych drożdży ½ szklanki wody 270 g mąki 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka soli Przygotowanie: Z drożdży i ciepłej wody robimy rozczyn, dodajemy łyżkę mąki i odstawiamy

bistro mama
Bezglutenowe focaccie z kurkami 126

Pizza Nutrifree 370 g wody 20 g świeżych drożdży  30 g oliwy z oliwek 5 g soli oliwa z oliwek do smarowania 1 gałązka rozmarynu 500 g kurek 1 cebula olej kokosowy  sól, pieprz Mieszankę wsyp do miski. Drożdże rozpuść w wodzie i dodaj do mąki. Energicznie wymieszaj. Dodaj oliwę i sól i wyrób gładkie i elastyczne ciasto

Kuchnia bezglutenowa
Paluchy serowe 200

Paluchy drożdżowe z żółtym serem. 5 dag drożdży szklanka mleka 2 szklanki mąki łyżeczka cukru szczypta soli żółty ser łyżeczka estragonu przyprawa do gyrosa 1 jajko

Bullio
Pizzerinki z mięsem mielonym. 150

pizze smakują równie dobrze na ciepło jak i na zimno, dlatego sprawdzają się na wycieczce czy jako drugie śniadanie do pracy czy szkoły. Moja propozycja jest bogata w składniki i użyłam też eksperymentalnie mięsa mielonego, które jak najbardziej sprawdziło się w pizzerinkach, ale oczywiście dodatki mogą być dowolne - co kto lubi ;) Składniki: (na 6-7 sztuk)  na ciasto

Symfonia smakowa
Paluchy serowe 175

Paluchy drożdżowe z żółtym serem. 5 dag drożdży szklanka mleka 2 szklanki mąki łyżeczka cukru szczypta soli żółty ser łyżeczka estragonu przyprawa do gyrosa 1 jajko

Bullio
Chleb pszenno-żytni ze słonecznikiem wg Aleex 72

blacie. 2. Po upływie czasu ciasto oprószyć solą, suchymi drożdżami, dodać ziarna słonecznika. Ciasto przez kilka minut dokładnie wyrabiać mikserem z hakowymi mieszadłami. 3. Złożyć ciasto chlebowe: rozciągać je i zakładać na siebie, kilka razy. Składanie ciasta powinno trwać około 5 minut. 4. Ciasto odstawić do wyrastania na 5 godzin. Podczas tej fermentacji ciasto dwukrotnie złożyć: po 10 minutach(...)godzinach od zmiksowania ciasto powinno potroić objętość. 5. Wyrośnięte ciasto, złożyć kolejny raz i uformować z niego owalny bochenek. Owalny koszyczek do wyrastania ciasta oprószyć mąką ryżową (lub pszenną). Uformowany chleb przenieść do koszyka, spodem do góry (wierzch bochenków będzie teraz na spodzie koszyków). Cały koszyczek razem z ciastem umieścić w reklamówce foliowej (by ciasto nie wyschło) i odłożyć

W mojej kuchni
Tarte flambée 164

pizzę w restauracji, gdzie ludzie przychodzą tylko na to danie, a aby wejść do knajpy trzeba czasami czekać po pół godziny. Jest to bardzo proste i nieskomplikowane danie, którego bazą jest sos na bazie creme fraiche i fromage blanc z dodatkiem gałki muszkatołowej. Ja ze sobą z Francji przywiozłam już gotowy ser do tarte flambee którym wystarczy posmarować ciasto

Delusional Trine
Pizza 145

Pizzę robiłam już kilka razy. Przyznaję się, nie potrafię jej robić. Zawsze się boję, że będzie za bardzo surowa i za długo piecze się w piekarniku. Kończy się to tym, że jest twarda jak kamień. Tym razem jednak się udało. Wyszła taka jaka miała być. Nie za gruba, nie za cienka. Idealna. Dlatego wszystkim serdecznie ją polecam. Składniki: ciasto

Pobite gary Barbary
Czy mąka orkiszowa jest lepsza od zwykłej? 144

ciast, pierogów, makaronów (np. typ 650 czy 750) a cięższe typy 1850 czy 2000 np. do wypieku chleba.   Możecie ją kupić oczywiście w sklepach ze zdrową żywnością, ale i w marketach - teraz jest dużo bardziej popularna niż kilka, kilkanaście lat temu, więc nie powinno być problemu. Na koniec polecam Wam także moje przepisy z wykorzystaniem mąki orkiszowej: Pełnoziarnista pizza

Powiedz dietom nie
Pełnoziarnista tarta z cukinią i szpinakiem 113

Przepis na lekką, wytrawną tartę wypełnioną po brzegi warzywami. Sprawdzi się doskonale zarówno na lekki obiad jak i pożywną kolację. Spód tarty zrobiony jest z mąk

HealthyCreations
Frykasy z mięsem mielonym / Mięso 184

M oi przyjaciele je pokochali. Mówią, że to jedne z najlepszych przekąsek jakie mieli przyjemność spróbować. Mam nadzieję, że jeszcze nie jednej, lecz wielu osobom frykasy

W kuchni u Moniki
Ulubieńcy listopada 141

pizze i tosty. Wszystko było bardzo dobre, ale najbardziej przypadły mi do gustu frytki z majonezem wegańskim ze świeżą cebulą. Jeśli kiedyś będziecie w Hadze to zdecydowanie polecam! Ostatnim ulubieńcem jest sklep wegański Terravege. Sklep ma ciekawy wystrój, jest bardzo dobrze wyposażony i jest w nim dużo produktów niedostępnych gdzie indziej. Dla mnie jednak największym plusem jest dostępność wegańskich ciast

wegujemy

Proponowane wyszukiwania