łyżki wiórek kokosowych Sposób przygotowania 1. Z podanych składników na ciasto zagnieść ciasto. 2. Ser wymieszać z cukrami , jajkiem i wiórkami kokosowymi . 3. Ciasto rozwałkować , wycinać kółeczka i nadziewać serem. Zlepiać jak pierogi. 4. Blaszkę wyłożyć papierem i układać pierożki w odstępach . 5. Piec w temp. 180 st na złoty kolor. 6. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem
Sama słodycz i szczypta chiliodłożyć je na całą noc. 2. Jabłka obieramy i kroimy na drobne płaskie kawałki, dodajemy miód i delikatnie mieszamy. 3. Schłodzone i wyleżakowane ciasto wałkujemy dość cienko, wykrawamy szklanką kółeczka jak na pierogi, nadziewamy jabłkami i wierzch ciastka sklejamy za pomocą wody lub białka. Ciasteczka układamy na przygotowanych foremkach wyłożonych papierem do pieczenia. 4. Piekarnik rozgrzewamy
Apetyczna babeczkaSkładniki: na ciasto 300 g semoliny, użyłam De Cecco 3 jajka, wcześniej roztrzepane w miseczce szczypta soli na farsz 250
Moja smaczna kuchniaJest to wspaniała alternatywa dla naszych tradycyjnych pierogów. Danie jest czasochłonne i wymaga sporo pracy ale naprawdę warto. Moim zdaniem przebiły nawet pierogi z kapustą i grzybami. Włoskie Pierożki Agnolotti Składniki: Ciasto: 300 g mąki 4 żółtka 1 jajko 4-5 łyżki wody (opcjonalnie) sól Farsz: 200 g wieprzowiny lub wołowiny (użyłam karczku) 3 ząbki czosnku
Mania GotowaniaTradycyjnie jak co roku na Wigilię robię pierogi z kapustą i grzybami. I są to moje ulubione pierogi. Po ugotowaniu i odsmażeniu są podwójnie pyszne! Składniki : Ciasto : * 2 szklanki mąki pszennej * 2/3 szklanki wrzątku * szczypta soli Nadzienie : * kilogram kapusty kiszonej * 2 garście suszonych grzybów * duża cebula * 4 łyżki oleju rzepakowego * sól , pieprz
Magiczne Życie Martyzagniatamy elastyczne ciasto. Jeśli macie mikser z hakiem wszystkie składniki umieszczamy w misie miksera i wyrabiamy ciasto. Na początek dodajemy 250 ml wody, a pozostałą dolewamy w razie potrzeby taż żeby ciasto nie było zbyt luźne lub zbyt twarde. Ciasto przekładamy do miski lekko posypanej mąką i przykrywamy ściereczką na pół godziny, żeby ciasto „odpoczęło”. Wykonanie: Ciasto rozwałkowujemy na lekko(...)odpowiednią grubość, pamiętajcie, żeby nie podsypywać zbyt mocno strony, którą będziecie sklejać ponieważ mogą rozpadać się podczas gotowania. Pozostałe ciasto cały czas trzymamy przykryte żeby nie obeschło. Wykrawamy szklanką i nakładamy farsz ok. 1 czubatą łyżeczkę w zależności od wielkości pierogów. Dokładnie zlepiamy brzegi. Pierogi gotujemy w lekko osolonej wodzie, wrzucamy je na wrzątek (około 4 minut
To co lubię - gotuję i polecampozbycie się stresu jest lepienie pierogów. Ta czynność tak pochłania myśli, że dość szybko można poczuć satysfakcję z ich lepienia. Obok ruskich pierogów w moim domu królują również te z mięsem. Składniki: Ciasto: * 1 kg mąki * mocno ciepła woda * odrobina oleju * szczypta soli Farsz: * 2 kg łopatki wieprzowej * podsmażona na smalcu duża cebula * marchew z bulionu(...)gotowania mięsa, by farsz nie był za suchy. Przyprawiam do smaku solą i pieprzem. Gotuję w osolonej wodzie z dodatkiem oleju przez 3-4 minuty od momentu wypłynięcia pierogów na powierzchnię wody. Podaję polane stopioną słoninką i podsmażoną cebulką. Smacznego! Lidka Artykuł pierogi z mięsem pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z Fantazjąprzestygło dodałam go do pozostałej części mąki, wbiłam żółtko i dolałam spirytus. Wlałam 1/3 szklanki gorącej wody. Wyrobiłam ciasto. Bardzo fajnie wyrabia się ciasto parzone. Jest takie cieplutkie i plastyczne. Rozwałkowałam grubiej niż na pierogi ok 3-4 mm. Z tej porcji wyszło mi 8 większych kółek wyciętych talerzykiem do kawy. Zrobiłam farsz. Cebulkę pokroiłam i to dość grubo(...)Czosnek przecisnęłam przez praskę. Kefir, cebulę i czosnek dodałam do mięsa mielonego. Przyprawiłam i wyrobiłam wszystko na jednolitą masę. Zaczęłam wykładać farsz na wycięte kółka z ciasta. 2 łyżki farszu na jedno kółeczko. Grubość farszu to ok. 1 cm. Zostawiłam też brzegi ok. 1 cm, żeby można było porządnie zakleić. Zakleiłam i wywinęłam falbanki, by brzegi nie rozkleiły się
Pieprzyć z Fantazjąłyżka mąki ziemniaczanej, jajko, sól, masło, bułka tarta, cukier. Wykonanie: Ostudzone ziemniaki przepuszczamy przez praskę, dodajemy ser, jajko, mąki i wyrabiamy ciasto. Z ciasta formujemy wałki o około 3 cm średnicy i kroimy ukośne paski. Pierogi leniwe wrzucamy do osolonej, wrzącej wody i gotujemy kilka minut po wypłynięciu. Masło rozpuszczamy w garnuszku, dodajemy cukier, bułkę tartą
paapilotkaaTroszkę wariacji na temat pierogów nikomu nie zaszkodzi. Wyszły przepyszne <3 Składniki Farsz: 50 g ryżu 200 g łopatki wieprzowej 1 łyżka sosu sojowego trybula sól, pieprz Ciasto: 500 g mąki 250 ml gorącej wody 1 łyżka masła olej do głębokiego smażenia Bulion: 250 g krewetek 1 łyżka masła klarowanego 1 łyżeczka trawy cytrynowej (suszonej(...)podsmażamy. Odciskamy z nadmiaru tłuszczu. Dodajemy posiekaną trybulę, składniki łączymy. Do mąki dodajemy wodę z rozpuszczonym w niej masłem, na jednolitą masę. Ciasto cienko rozwałkowujemy, wykrawamy krążki przy pomocy szklanki. Na środek każdego umieszczamy farsz i zlepiamy. Pierogi smażymy na rozgrzanym oleju, 2 min od wypłynięcia na powierzchnię. Krewetki na sicie przelewamy gorącą wodą, osuszamy. Wrzucamy na rozgrzane masło
R'n'G Kitchentego podane ze śmietanką i cukrem... Ciasto: 600g mąki pszennej 400 ml gorącej wody 70g masła sól Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy sól i mieszamy. Robimy dziurkę na środku w mące, dodajemy pokrojone masło i zalewamy gorącą wodą. Wyrabiamy ciasto, aż będzie sprężyste ( ok. 5 minut). Następnie dajemy ciastu odpocząć, a my w tym czasie przygotowujemy farsz. Farsz: 200g malin(...)twarogu 4 łyżki cukru Wszystkie składniki na farsz mieszamy ze sobą. Najlepiej użyć mrożonych malin, wtedy unikniemy nadmiaru soku. Ciasto rozwałkowujemy na stolnicy, podsypując mąką i wykrawamy kółka za pomocą szklanki lub kubka. Nakładamy po łyżeczce farszu i zaklejamy dokładnie. Pierogi gotujemy ok. 3 minut i podajemy ze śmietanką i cukrem. Smacznego
Receptura smakumielimy, dodajemy podsmażoną cebulę, mieszamy. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i mielonym kminkiem. Mąkę wyrabiamy z masłem rozpuszczonym w gorącej wodzie. Ciasto rozwałkowujemy na ulubioną grubość, przy pomocy szklanki wycinamy kółka. Na środek każdego umieszczamy farsz, brzegi pierogów ze sobą zlepiamy i gotujemy w osolonym wrzątku, 2-3 min od momentu wypłynięcia na powierzchnię wody. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable
R'n'G KitchenPierogi z nektarynkami i kisielem Pierożki okazały się hitem w moim domu, domownicy mówili, że lepszych pierogów nie jedli. Przygotowanie kisielu i polanie nim pierożków, był strzałem w dziesiątkę. Składniki: Ciasto : mąka pszenna - 1/2 kg olej - 2 łyżki wrząca woda - 1 szkl Nadzienie : nektarynki - 1/2 kg Kisiel nektarynkowy: nektarynki dojrzałe - 3 szt cukier - 1 łyżka(...)dobrze wymieszać. Ciasto : Do miski wsypać mąkę, dodać szczyptę soli, olej i wrzątek, wymieszać drewnianą łyżką. Zagnieść ciasto, dobrze wyrobić, odstawić przykryte ściereczką na kilka minut. Ciasto wałkować na placek, foremką lub szklanką wykrawać krążki, na każdym krążku nakładać porcję nadzienia, dobrze zlepiać, gotować w osolonej wodzie, przez 3 minuty od wypłynięcia pierogów na wierzch. Wybierać pierogi
Kuchnia Danusiopadło, po czym ciasto wyłożyć na blat oprószony mąką, ponownie zagnieść, a potem rozwałkować. Maczanym w mleku b rzegiem szklanki z ciasta wycinać koła. Na środek każdego wyłożyć łyżeczkę marmolady, zamknąć ją jak farsz w pierogu, po czym brzeg zebrać w jednym miejscu. Łączeniem do dołu pączki wykładać na papierze do pieczenia lub wkładać w papierowe foremki. Gdy wykorzystamy(...)już całe ciasto, uformowane pączki odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 minut, by ciasto jeszcze wyrosło. Tuż przed włożeniem do piekarnika, każdy pączek smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy 13-15 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni Celsjusza, po czym od razu wyjmujemy, by przestygły. Zimne pączki smarujemy lukrem sporządzonym z cukru pudru dokładnie rozprowadzonego w wodzie. Nim zastygnie, pączki możemy
W SMAK