płatków migdałowych, 1,5 łyżki cukru marcepanowego ze sklepu SKWORCU . PRZYGOTOWANIE: 1. Jajka ubijam z cukrem na puszystą masę. Nadal ubijając stopniowo dodaję olej oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. 2. Ciasto przekładam łyżką do papilotek ułożonych na blaszce na muffinki (do 3/4 wysokości). Wierzch babeczek posypuję płatkami migdałowymi i cukrem marcepanowym. 3. Babeczki piekę 30 minut
Tradycyjna kuchnia Kasiłyżki płatków owsianych 1 tabliczka gorzkiej czekolady 1 banan Sposób przygotowania Do miski wsypać mąkę, cukier i proszek do pieczenia, wymieszać. Wbić jajko, dodać mleko, olej wymieszać. Wsypać płatki owsiane, przemieszać łyżką parę razy. Ciasto odstawić na ok 30 min, przykryć ściereczką, w tym czasie zgęstnieje. Smażyłam na bardzo małej patelni, dzięki której naleśniki miały okrągły kształt (podzięki
pink envelopeobrać i umyć - przełożyć do malaksera Cebulę również obrać i dodać do ziemniaków Dołożyć jajko oraz mąkę i wszystkie składniki połączyć w malakserze Rozgrzać olej na patelni i na jej całej powierzchni rozłożyć ciasto na placek Smażyć z obu stron do zarumienienia Przełożyć placek na talerz i wyłożyć na niego gulasz UWAGA: z takiej ilości składników, które podałam powinny
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comśmietany kremówki 2 duże łyżki sera mascarpone 2 łyżki cukru pudru Przygotowanie: Do miski wlewamy mleko, dodajemy mąkę, proszek i jajko. Dolewamy 2 łyżki oleju i całość dokładnie miksujemy lub mieszamy. Ja podzieliłam ciasto na dwie części i do jednej dodałam barwnik. Z obu ciast smażymy na patelni naleśniki. Z gotowych naleśników dużą szklanką lub foremką wycinamy kółka
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiproszku1 łyżeczka suszonego majerankupieprz, sól do smakuoliwa z oliwekPrzygotowanie:Do miski wsypujemy mąkę, drożdże, sól i cukier. W dzbanku mieszamy ciepłą wodę i olej i wlewamy do miski z suchymi składnikami. Zagniatamy ciasto i odstawiamy je na około godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. W tym czasie przygotować farsz. Kapustę kroimy razem z pieczarkami, dodajemy ziele angielskie, zalewamy
Moja smaczna kuchniaOdstawiamy, by puściły sok. Nadmiar odlewamy.5. Kiedy ciasto podrośnie, odrywamy po niewielkim kawałku, rozpłaszczamy w dłoniach , nakładamy ok. 1 łyżkę farszu i starannie zlepiamy. Jeśli ciasto się lepi do rąk to smarujemy ręce odrobiną oleju. Bułki układamy na wytłuszczonej blaszce (u mnie na papierze do pieczenia). Przykrywamy ściereczką, by bułki podrosły. W międzyczasie rozgrzewamy piekarnik do 180 st. C. Bułeczki
Kuchnia domowa AniPłatkach Kukurydzianych - Sposób przygotowania:Płatki kukurydziane kruszymy, a następnie mieszamy z mąką. Rybę przyprawiamy.Z podanych składników robimy ciasto.Każdy kawałek ryby maczamy w cieście, a następnie obtaczamy w panierce. Wkładamy na rozgrzany olej i smażymy na złoto z obu stron.Moje posty
Słodka Stronawywaru i odsączamy.Płatki kukurydziane kruszymy*, a następnie mieszamy z mąką.Za pomocą miksera z podanych składników robimy ciasto.Każdego kotlecika maczamy w cieście, a następnie obtaczamy w panierce. Wkładamy na rozgrzany olej i smażymy na złoto z obu stron.Podajemy z ziemniakami i dowolnymi warzywami.*płatki kukurydziane można wrzucić na kilka sekund do malaksera lub połamać za pomocą wałka
Słodka StronaJakoś nie mogę się przestawić z ciasta drożdżowego na inne wypieki, ale rodzince tak posmakowały, że zażyczyły sobie buły z budyniem. Więc co innego miałam zrobić
Moje pyszne gotowaniewody wrzącej1 łyżka spirytusu500 ml śmietany kremówki1 łyżka cukru pudru2 szt. śmietan-fixDekoracja.1 wafel5 dag czekoladyWykonanie.Do miski przesiać mąkę z proszkiem, dodać cukier, jajka, olej,mleko i wymieszać, ubić łyżką na gładką masę.Ciasto przełożyć do 3 foremek-18 cm lub jak ja, do dwóch 24 cm cienko wysmarowanych tłuszczem.Piec w temp.180 stopni, 35 minut. Zostawić w foremkach
Kulinarny karnet ChristopheraA dzisiaj na śniadanie proponuję jabłka w cieście naleśnikowym, zawsze jakaś odmiana :) Idealnie nadają się też jako przekąska czy deser. Nie podaję dokładnych składników, ponieważ robiłam
charlotte gotujesól i proszek do pieczenia. Ciasto odstawiamy na 10 min . Jabłka obieramy, można zetrzeć na tarce lub pokroić w talarki albo w kostkę .Wymieszać z ciastem. Na koniec dodać cynamon . Smażymy racuchy na rozgrzanym oleju z obu stron aż będą rumiane. Posyp cukrem pudrem. Smacznego :) Dlaczego kefir ? Kefir sprawia, że racuchy są bardzo wilgotne i puszyste. Również można zastąpić maślanką
Wypieki Uliletniej wody, oliwę, sól i miód - wyrobiłam drewnianą łyżką W pozostałej wodzie rozmieszałam drożdże i dodałam do masy chlebowej - wyrobiłam Masę chlebową przełożyłam do wysmarowanej olejem foremki automatu, pozostawiłam do wyrośnięcia - przykryłam ściereczką Moje ciasto rosło około 3 godzin Piekłam w automacie godzinę - program
Proste Potrawymaliny szklanka śmietany kremówki i cukier do smaku kokos do posypania Przygotowanie: Do dużej miski dodajemy jajka, mleko, mąkę, gazowaną wodę mineralną, sól, olej, aromat waniliowy, miksujemy mikserem wszystkie składniki, tak, aby ciasto miało konsystencję ciasta naleśnikowego. Śmietanę ubijamy mikserem, w trakcie ubijania dosypujemy cukier. Smażymy gofry w rozgrzanej gofrownicy, ostudzone podajemy z kleksem śmietany
Moja smaczna kuchnia