Po udanych próbach pieczenia domowych bułek, przyszła pora na mój pierwszy chleb. Zaopatrzyłam się już w różnego typu mąki, ciągle jednak nie mogę się zabrać za mój pierwszy zakwas chlebowy. Wobec tego kontynuuję przygotowania domowego pieczywa na drożdżach i jestem pełna entuzjazmu dla tej czynności, bo zapach świeżo upieczonego chleba rozchodzący się po naszej kuchni, a potem - pierwsza ukrojona i skonsumowana kromka z masłem, to bezcenne chwile. Moje pierwsze pieczywo w większej formie to chleb pszenno-ż... czytaj dalej...
Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...pięknie ci wyrósł! Jak na 1szy chleb-jest idealny :)Szczerze przyznam, że smakują mi chleby na zakwasie, ale w domu robię tylko na drożdżach, nie wyszedł mi na zakwasie niestety :(
Dziękuję :) Takie małe sukcesy w kuchni dają motor do działania, więc pewnie niedługo i ja się zmierzę z zakwasem chlebowym.
Piękny chleb - wyrośnięty i rumiany! I co do jednego muszę się zgodzić - zapach pieczonego chleba nie da się porównać z niczym innym:) Pozdrawiam