ciasto na niedziele - 9234 przepisów (strona:246/616)

Tarta ze szparagami i szynką szwarcwaldzką 184

blanszowanych (patrz poprzedni przepis) tyle samo plastrów szynki co szparagów 5 łyżek śmietany żółtko łyżeczka startego parmezanu sól, pieprz kawałek parmezanu do posypania tarty Do dzieła!!! Z podanych składników zagniatamy gładkie ciasto zawijamy je w folię i wkładamy do lodówki na minimum 30 minut, następnie wyklejamy nim dużą formę (ok 24 cm) lub kilka małych (ok 7 sztuk) i przykrywamy

sierotka maRysia w kuchni
Pizza hawajska 141

mnie z 500 g mąki) 250 g mozzarelli w kulce, pokrojona w plastry 8 cienkich plasterków szynki parmeńskiej Piekarnik nagrzewamy do 240 st.C (najlepiej z termoobiegiem). Ciasto przekładamy na oprószonym mąka blat. Dzielimy na 2 części. Każdą z części umieszczamy na posmarowanej oliwa blasze i rozciągamy do pożądanej wielkości (średnica ok 32 cm). Blaty smarujemy sosem barbecue, nakładamy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Tarta ze szpinakiem i serem feta 154

ząbki czosnku ser feta sól, pieprz,  oregano, bazylia, gałka muszkatołowa 3. Strona techniczna forma do tarty papier do pieczenia groch do obciążenia wałek Do dzieła :) 1. Na początek musimy wyrobić ciasto. Masło z mąką szybko zagniatamy w misce. Dodajemy żółtko, wodę, oraz doprawiamy. Po wyrobieniu jednolitej masy, odkładamy ciasto zawinięte w folię do lodówki na 1 godzinę

Mój Smak na Życie
Ciasto francuskie zawijane z kiszoną kapustą na obiad 201

Ciasto francuskie zawijane z kiszoną kapustą na obiad Dzisiaj zapraszam po prosty pomysł na pyszny obiad Ciasto francuskie zawijane z kiszoną kapustą !     Pewnej niedzieli przyszła pora na obiad, a ja jakoś nie miałam inwencji twórczej, co by tu zrobić. Otworzyłam lodówkę, zrobiłam przegląd i znalazłam ciasto francuskie i mięso mielone. Hmmm. co by tu zrobić. Pierwsza myśl

Kuchnia na wzgórzu
Mini pizze z pesto i pomidorami 132

Maksymalnie jakieś dwie godziny. W międzyczasie przygotowujemy pesto. Oliwę z oliwek, bazylię, pietruszkę i orzeszki pinii blendujemy, do czasu uzyskania piure. Doprawiamy pieprzem i solą. Wyrośnięte ciasto zagniatamy tylko chwilę z posiekanym szczypiorkiem, dzielimy na cztery części i rozwałkowujemy na okrągłe cieniutkie placki. W zależności od gustu, czy ktoś woli pizze na cienkim, czy grubym cieście, można mniej lub bardziej

KasiaiKrzysiu.pl
Ciasto "Królewiec" 403

się z dwóch warstw ciasta kruchego o miodowej nucie, delikatnego, rozpływającego się w ustach biszkoptu, aksamitnej masy oraz idealnie komponujących się z całością powideł śliwkowych, słodkie dzieło zwieńcza aromatyczna polewa czekoladowa.Królewiec to ciasto eleganckie, wyjątkowo smaczne i z pewnością warto przygotować je w domu na niemal każdą okazję. Ciasto "Królewiec" - Składniki:Kruche Ciasto: 225 g mąki tortowej110 g cukru2

Słodka Strona
Biała pizza z pomidorkami, pieczarkami i rukolą 196

miejsce. Ricottę, śmietanę, sok i skórkę z cytryny, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, posiekane zioła, oliwę i przyprawy umieszczamy w kubeczku i dokładnie mieszamy. Wyrośnięte ciasto uderzamy pięścią (aby je odgazować). Wyrabiamy przez chwilę. Dzielimy na trzy części. Blaszki (najlepiej spody od tortownicy) delikatnie smarujemy oliwą. Z ciasta formujemy placki i rozciągamy je na blaszce. Na cieście rozsmarowujemy sos. Następnie

DefinicjaSmaku
Czekoladowa szarlotka z budyniem 196

jednolity kolor. Dodać cukier i proszek do pieczenia - zamieszać. Dodać margarynę pokrojoną na mniejsze kawałki,żółtka i zagnieść na jednolite ciasto.Podzielić na pół. Jedną część ciasta wkładamy do lodówki, a drugą dzielimy na mniejsze kawałki i wkładamy do zamrażalnika.Nadzienie:1,5 kg jabłek4 łyżki cukru2 budynie waniliowe z cukrem0,75 l. mlekabułka tartakisiel4 białka + 1/3 szkl. cukruJabłka

charlotte gotuje
Chleb pszenny razowy wieloziarnisty wg Hamelmana 138

Kolejny pyszny chleb Hamelmana z ksiazki "Chleb".Dodatek ziaren nadaje temu chlebowi wyjatkowy smak,a miod odrobine slodyczy.Fermentycja wstepna dzieki drozdzom trwa tylkogodzine,a chleb jest

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ucierane ciasto z kandyzowaną aronią HELIO 129

mimo słodyczy najzdrowsze, bez polepszaczy, utwardzaczy, sztucznych barwników i innych niepotrzebnych. Kilka składników, chwila pracy i mam! Mam i częstuję, bo lubię – smakować i dzielić się celebrując wspólnie chwile. Do ciasta można dodać dowolne suszone owoce lub świeże, orzechy lub kakao. Gotowe ciasto polewam domowym lukrem cytrynowym i dekoruję dodatkowo aronią, polewa czekoladowa lub sypany cukier puder też będzie

Zasmakuj Kuchni
Delikatny sernik z rodzynkami i czekoladową polewą 153

Dzisiaj dzielę się z Wami przepisem na pyszny i delikatny sernik z rodzynkami i czekoladową polewą. Upiekłam go jakiś czas temu specjalnie dla mojego męża. On wprost przepada za sernikami, zresztą jak i reszta mojej rodziny. Mąż musiał wyjechać na delegację dlatego, aby sprawić mu przyjemność upiekłam mu jego ulubione ciasto. Był bardzo (!) zadowolony i … zajadał się

Słodkie okruszki
Hot dogi 102

odchodzi od ręki). Ciasto odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce (ja jak zwykle używam do tego celu nagrzanej mikrofalówki). Gdy podwoi swoją objętość rozwałkowujemy je i dzielimy na 10 części. W każdy kawałek ciasta zawijamy połówkę zimnej parówki. Ponownie odstawiamy gotowe bułeczki do wyrośnięcia. Pieczemy je  w temperaturze 180 stopni ok. 10-15 minut, aż się zrumienią.   Smacznego

Wielki apetyt
Francuskie ciastka gruszkowo-jabłkowe 314

usunąć gniazda nasienne i pokroić w drobną kostkę. Pokrojone owoce wrzucamy do miseczki, posypujemy cynamonem i łyżeczką cukru (można pominąć). Mieszamy i odstawiamy. Płaty ciasta rozwijamy, posypujemy mąką i lekko rozwałkowujemy. Dzielimy na 10 części szerokich prostokątów - z jednej strony lekko nacinamy, z drugiej układamy około dwóch, trzech łyżeczek owocowego farszu. Całość zlepiamy - rozciągnięte ciasto zawijamy na spód

Słodkie Przyjemności
PUSZYSTE CIASTO MARMURKOWE. 275

puszystą masę.  Mąkę i proszek do pieczenia przesiewam razem, po czym powoli dodaję do masy, ciągle mieszając. Następnie wlewam stopniowo olej i wodę. Mieszam ciasto dokładnie, na gładką, jednolitą masę,  którą dzielę następnie na dwie części - do jednej dodaję przesiane kakao, a do drugiej 3 łyżki mąki. Mieszam. Blaszkę 21x23 wykładam folią aluminiową, wylewam ciasto.  Można zrobić

W kuchni Karmel-itki
Ciasto a’la malinowa chmurka 501

Niedziela powitała nas pięknym słońcem. Na szczęście ciemne chmury poszły sobie gdzieś daleko i dziś można w końcu spędzić trochę czasu na świeżym powietrzu W planach na dziś trening biegowy i rolki albo rower Cel: spalić trochę kalorii i troszkę się opalić Jednak przed treningiem czeka mnie jeszcze ładowanie kalorii pysznym ciastem Przymierzałam się do niego już dłuższy czas

365 dni dookoła kuchni
Złota rosa z pierniczkami 145

przerywając miksowania dodajemy po 2 łyżki sera uprzednio roztrzepanego mikserem z dodatkiem budyniu na koniec dodajemy sok z cytryny chwilę jeszcze miksujemy. Tak przygotowaną masę serową dzielimy na dwie części, wylewamy na ciasto układamy pierniczki, zalewamy drugą częścią masy serowej. Z trzech białek i cukru ubijamy sztywną pianę wykładamy na masę serową. Ciasto pieczemy w nagrzanym piekarniku 180 C około

kgwjanczewo
Sernik z jeżynami i kokosową bezą 186

masła 1/2 szklanki cukru (można dodać mniej) budyń śmietankowy 2 jajka 2 szklanki jeżyn Pianka kokosowa 3 białka 1/3 szklanki cukru 3/4 szklanki wiórek kokosowych Do dzieła!!! Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto. dzielimy je na 2 części. Jedną wykładamy blaszkę a drogą wkładamy do zamrażalnika. Blaszkę wyłożoną ciastem wkładamy do lodówki. Ucieramy masło z cukrem. Gdy składniki się połączą

sierotka maRysia w kuchni
Tort cappuccino 337

Tyle się ostatnio działo różnych rzeczy, że nawet nie miałam kiedy podesłać kilku zdjęć :) Już się poprawiam i na dobry początek tort urodzinowy mojego Syna... Pierwsza wersja. Potem na kolejną imprezę powstała wersja inna ;) Ale o tym następnym razem... Bardzo prosty i lekki biszkopt i troszkę kawowej masy... Cud w prostocie;) Tort cappuccino    Składniki: Ciasto I: 8 jajek

Lawendowe Niebo

Proponowane wyszukiwania