ciasto mleko w proszku - 2535 przepisów (strona:57/169)

Letnie ciasto z jeżynami 317

przesiane mąki z proszkiem do pieczenia. Ubić króciutko i na końcu dodać mleko, nadal miksując. Do zmiksowanej, puszystej masy dodać kaszę mannę i wlać ocet. Tortownicę ok.25 cm średnicy wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Na to wyłożyć ubitą masę i położyć gęsto jeżyny. Piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec ok.40-45 minut. Upieczone ciasto posypać cukrem pudrem

Gorący kąsek
Ciasto kokosowe z kremem budyniowym (bez glutenu, mleka i jajek) 198

granat. Oczywiście wierzch można posypać innymi owocami - borówkami, porzeczkami czy poziomkami. Też będzie pyszne :) Składniki ciasta: mleko sojowe lub ryżowe 1 szklanka ocet jabłkowy 2 łyżeczki olej  1/2 szklanki mąka bezglutenowa (mix uniwersalny) 1 i 1/2 szklanki mąka kokosowa  1/2 szklanki proszek do pieczenia soda 1 łyżeczka 1/3 łyżeczki cukier puder 1/2 szklanki Przygotowanie: Nagrzać piekarnik(...)Dodać mąkę, proszek do pieczenia, sodę. Wymieszać mikserem. Przełożyć do wysmarowanej (margaryną bezmleczną lub olejem) formy. Piec w temperaturze 180 C, około 25 minut. Składniki kremu: budyń waniliowy bezglutenowy 1 torebka mleko sojowe lub ryżowe 1,5 szklanki margaryna bezmleczna    0,5 kostki Przygotowanie: Budyń ugotować wg przepisu na opakowaniu, używając o pół szklanki mleka mniej niż

głodny alergik
BISZKOPT OWSIANY Z KARMELIZOWANYMI ŚLIWKAMI I KREMEM BUDYNIOWYM 194

ostrożnie, ale dokładnie drewnianą łyżką, wygraniając masę od dołu ku górze. Przełóż ciasto do tortownicy i piecz okolo 30-35 minut. Po tym czasie wyjmij z piekarnika i ostudź. KREM BUDYNIOWY: W garnuszku z grubym dnem zagotuj 350 ml mleka.  W 50 ml mleka rozmieszaj proszek budyniowy i wlej mieszankę na gotujące się mleko. Ugotuj budyń. Całkowicie ostudzony budyń

Słodko-Słony Świat Ilony
Ciasto z rabarbarem i budyniem 181

Robiłam kiedyś podobne ciasto, ale z jabłkami. Tym razem dodałam sezonowy rabarbar. Ciasto jest bardzo smaczne. Zabieram go dziś na Dzień Matki.Składniki:Ciasto:3 szklanki

Kuchnia domowa Ani
Straccatiella na maślance 271

puch. Pod koniec ubijania dodać proszek do pieczenia i ocet, następnie olej. Delikatnie połączyć z mąką.Upiec w blaszce (23x32) wyłożonej papierem do pieczenia. Gdy ciasto lekko przestygnie zdrapać z wierzchu skórkę. Okruchy zachować do dekoracji. Ciepłe ciasto posmarować dżemem.         Żelatynę rozpuścić w gorącym mleku, wystudzić. Śmietanę ubić dodając 2 łyżki cukru pudru

Praktyczna pl
Tort chałwowy 334

łyżki cukru 1 op. cukru waniliowego ( 8g) 3 łyżki mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Ciemny biszkopt: 6 jajek 6 łyżek mąki tortowej 2 łyżki kakao 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa chałwowa: 2 szkl. mleka 200 g masła  250 g chałwy 3 żółtka 1op. cukru waniliowego (16g) 2 łyżki cukru pudru(...)kremową masę. Mieszając łyżką dodawać niewielki porcje mąki z proszkiem . Ciasto wylać do foremki o średnicy 26 cm. Piec w temp. 180 C przez 25 minut. Ciemny biszkopt: Przyrządzić tak jak biszkopt jasny , tylko bez dodatku mąki ziemniaczanej a do mąki dodać należy kakao. Masa chałwowa: 1/2  szkl. mleka roztrzepać z żółtkami i mąką. Resztę mleka zagotować. Wlać mleko

Słodkości i nie tylko
Ciasto makowe z kremem ajerkoniakowym i brzoskwiniami 6352

masą budyniową, lub na szybko, z gotowym w kilka minut kremem. Składniki na ciasto: - 7 dużych jaj - 1,5 szklanki mąki tortowej - 300g suchego maku - 1 szklanka drobnego cukru do wypieków - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - ekstrakt waniliowy Krem: - 3 opakowania kremu ajerkoniakowego - 800ml mleka (mocno schłodzone) - 4 łyżki żelatyny - ½ szklanki wody (do żelatyny) Dodatkowo: - 1 puszka brzoskwiń(...)ciasto odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Brzoskwinie odsączamy na sitku, następnie kroimy w kostkę. Do pozostałego syropu dodajemy sok z cytryny i ewentualnie odrobinę przegotowanej wody (płyn posłuży do nasączenia ciasta). Kiedy ciasto wystygnie przygotowujemy krem. W 1/2 szklanki wrzącej wody rozpuszczamy żelatynę, odstawiamy ją do ostudzenia (ma być zimna, ale jeszcze płynna). Do wysokiego pojemnika wlewamy mocno schłodzone mleko, wsypujemy

mojewypiekiinietylko
Jabłkowa fantazja : Listopadowe Wyzwanie Blogerek 168

temat   szarlotki Jabłkowa   Fantazja   Składniki : Ciasto kruche : * 1,5 szklanki mąki pszennej tortowej * 3/4 szklanki cukru pudru * 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia  * 150g masła roślinnego * jajko Nadzienie : * ulubione jabłka * dżem wiśniowy * cynamon Masa budyniowa : * 4 budynie waniliowe bez cukru * litr mleka * 3 łyżki cukru * cukier waniliowy  Masa śmietanowa : * pół litra słodkiej śmietany

Magiczne Życie Marty
Rolada orzechowa 193

drugim – resztę. Składniki na ciasto kruche:        - 600g mąki tortowej- 250g schłodzonej margaryny- 2 jajka- 3 łyżeczki proszku do pieczenia- 100g drobnego cukru- 2 łyżki cukru z wanilią- szczypta soli- 6 łyżek mleka- dodatkowo 1 żółtko + 2 łyżki mleka do posmarowania rolad     Składniki na masę orzechową:     - 420g orzechów laskowych- 200g mielonych migdałów- 4 łyżki wiórków kokosowych- 200 g drobnego cukru(...)łyżki słodkiej śmietanki- 3 łyżki rumu- esencja migdałowa       Do przesianych sypkich składników ścieramy na tarce margarynę. Rozcieramy palcami na drobną kruszonkę. Następnie dodajemy pozostałe składniki i  łączymy, szybko zagniatając. Ciasto zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki, najlepiej na noc (a minimum – 2 godziny). Orzechy, do masy, zawsze wcześniej podpiekam na patelni lub w piekarniku, wydobywa

mojewypiekiinietylko
Babka Górnicza 406

łyżeczki sody ( lub proszku do pieczenia) Sposób przygotowania:  1. Cukier, jajko, dżem,kakao oraz margarynę utrzeć ze sobą do rozpuszczenia się cukru. Następnie dodać mleko, mąkę i sodę cały czas miksując. 2. Całą masę wylać do przygotowanej formy (najlepiej podłużna) . Piec przez ok. 45 minut w 170- 175C 3. Gotowe ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem. Smacznego ;) Michał

Gotuj Z Muzyką
Ciasto Pomarańczowe 400

ciasto pomarańczoweSkładniki:5 wiejskich jaj200 g cukru1/3 szklanki mleka90 g masła260 g mąki2 łyżeczki syropu pomarańczowego2 łyżeczki drobno posiekanej kandyzowanej skórki pomarańczowejłyżeczka proszku do pieczenia3/4 szklanki cukru pudru + łyżka soku pomarańczowegoSposób przygotowania:Do miseczki wbijamy jajka, dodajemy cukier i miksujemy do uzyskania jasnej puszystej masy. Następnie dodajemy syrop pomarańczowy i kawałki drobno posiekanej skórki pomarańczowej.Masło razem z mlekiem(...)masy. Mieszamy za pomocą łopatki.Gotową masę przelewamy do formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia.Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180`C przez około 40 - 50 minut. Po tym czasie ciasto studzimy w formie, a następie polewamy lukrem pomarańczowym - do cukru pudru dodajemy łyżkę soku pomarańczowego i mieszamy do uzyskania gładkiej masy.Smacznego

Słodkie Przyjemności
Pijana śliwka 201

polski. Mama nadzieje, że moja rodzina podzieli moje zdanie na temat tego ciasta Składniki: Ciasto: 250 g masła 1,5 szklanki cukru 1,5 szklanki mąki 5 jaj 3 łyżki kakao 6 łyżek jogurtu naturalnego łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 1 l mleka 2 budynie śmietankowe 3/4 szklanki cukru kostka masła polewa: 0,5 kostki masła 3 łyżki kakao(...)wolisz, ja kroiłam je połówki, możesz drobniej albo w ogóle ich nie kroić. Następnie przełóż je do miski i zalej wódka tak aby wszystkie w nim pływały.  Ciasto: W tym czasie do miksera pokrój masło i cukier, utrzyj je razem aż połączą się w jednolitą masę. Dodaj następnie jajka i jogurt. Gdy wszystko będzie połączone wsyp sypkie składniki

ciastkarnia na kruchym spodzie
Murzynek 175

maki, 100g cukru, 3 jajka, Pół szklanki oleju,  łyżeczka proszku do pieczenia, 5 łyżek kakao Łyżka cukru waniliowego (najlepiej taki domowy ) 100 ml mleka. Przygotowanie: W misce wsypujemy wszystkie suche składniki, następnie dodajemy olej, jajka i mleko.  Całość dokładnie mieszamy. Przelewamy ciasto do formy i pieczemy w 170' C przez 40 minut. Smacznego PS. Wasze komentarze Motywują

cookpl
Roladki z makiem 178

margarynę i proszek do pieczenia. Wyrośnięty rozczyn, dodać do mąki, wybić jajka i szybko zagnieść ciasto, wyrobić. Ciasto przykryć ściereczką, odstawić na 30 minut do wyrośnięcia. Po tym czasie rozwałkować ciasto, pokroić na szersze paski, posmarować brzegi pasków dżemem, zwijać w rulony, kroić na kawałki po skosie. Roladki układać na wysmarowanej tłuszczem blasze. Jajko roztrzepać z mlekiem, smarować nim roladki

Kuchnia Danusi

Proponowane wyszukiwania