ciasto mleko w proszku - 2535 przepisów (strona:55/169)

Ciasto kawowe 227

potem nasączyłam je i przełożyłam masą jogurtową i posypałam okruchami z ciasta..i jak tako było..ale ogólnie nie byłam zadowolona.. 2 szkl. mąki pszennej 1/2 szkl. cukru 4 żółtka 3 czubate łyżki miękkiej margaryny (około 60 g) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2/3 szkl. mleka 3 łyżki kawy rozpuszczalnej szczypta soli(...)dodatkowo jogurt  żelatyna Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i solą. 3 łyżki kawy rozpuścić w ciepłym mleku i zostawić do wystygnięcia. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać margarynę i zmiksować. Następnie, stale ucierając dodawać kawę z mlekiem na przemian z mąką. Foremkę 20x24 cm wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć ciasto. Wstawić do piekarnika i piec ok. 30 minut

Moje domowe kucharzenie
Zakochaj się w pączku! 134

posypka: 70 g cukru pudru 25 g mleka w proszku dodatkowo: 1-2 l oleju Mąkę przesiać do misiki. Zrobić wgłębienie, wkruszyć drożdże, wsypać 1 łyżeczkę cukru i zalać połową mleka wymieszanego z wodą. Odstawić na 15 minut. Do zaczynu dodać resztę płynów, jajka, sól, wódkę i pozostały cukier. Zagnieść ciasto. Masło rozpuścić i ostudzić. Dodać do ciasta, wyrobić. Ciasto(...)wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto rozwałkować na grubość 1,5-2 cm. Wykrwać foremką serduszka, układać na blacie obsypanym mąką. Zostawić do wyrośnięcia na 30 minut. Po tym czasie smażyć pączki w garnku z rogrzanym olejem, po 1-1,5 minuty z każdej strony. Gorące pączki nadziewać dżemem za pomocą szprycy, oprószyć cukrem pudrem wymieszanym z mlekiem w proszku. Smacznego

Pożeraczka, czyli raz adobrze
"Jak Filip z konopi.." .CIASTO MAŚLANO-BISZKOPTOWE Z RENKLODAMI. 202

200g cukru, jajkami, 1 cukrem waniliowym. Kiedy masa będzie gładka, przesiewam mąkę wraz z proszkiem i dokładnie miksuję. Masa wyjdzie jak krem,musiałam dodać odrobinę mleka, bo było zbyt gęste.  Formę 23 X 23 wytłuściłam i wysypałam mąką, rozsmarowałam w niej równo ciasto (jest tak gęste).  Z pozostałych składników zagniotłam kruszonkę. Na wierzchu poukładałam renklody, skórką do ciasta

W kuchni Karmel-itki
Ciasto ananasowe z orzechami 202

domowe” nr 39( ze sporymi zmianami). Ciasto ananasowe z orzechami Składniki na blaszkę 30x23 cm: v   4 jajka v   150 g cukru v   200 g mąki pszennej v   50 g mąki ziemniaczanej v   50 g zmielonych orzechów(opcjonalnie) v   150 g masła/margaryny v   1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia v   wanilina(...)mikserem na niskich obrotach.  Obie mąki wraz z proszkiem i waniliną przesiewamy i mieszamy, delikatnie doddajemy do ciasta (ja mieszałam łyżką, aby piana z białek nie opadła) na przemian z rozpuszczonym i ostudzonym tłuszczem. Na koniec dodajemy zmielone orzechy. Mieszamy. Jeśli ciasto jest zbyt gęste dodajemy 2-3 łyżki mleka. Formę wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy ciasto

Mia Cucina Sofieta
Fale dunaju z jabłkiem 242

jabłka, krem:  2 budynie waniliowe, 800 ml mleka, 1 masło, polewa: 1/2 czekolady gorzkiej, 1/4 szklanki kremówki. Przygotowanie:    Jajka miksujemy z cukrem. Następnie dodajemy miękką margarynę. Miksujemy, aż do dokładnego utarcia. Następnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, mieszamy. Następnie dodajemy rozpuszczoną i ostudzoną margarynę. Ciasto dzielimy na dwie części, do jednej dodajemy kakao i mieszamy

Aga w kuchni
Mini Pizze 292

sera żółtego sos pomidorowy (passata) przyprawy: oregano, tymianek, bazylia, czosnek w proszku, sól, pieprz Mini Pizze - Sposób przygotowania: Drożdże rozpuszczamy w mleku wraz z łyżeczką cukru i 2 łyżkami mąki. Odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie dodajemy pozostałe składniki i dobrze zagniatamy ciasto (powinno się je ugniatać minimum 10 minut). Następnie umieszczamy ciasto w miseczce oprószonej mąką i odstawiamy

Słodka Strona
Ciasto Jakuba 8990

żółtek 0,5 szkl cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Beza : 6 białek 12 łyżek cukru 3 kisiele wiśniowe Masa budyniowa : 3 opakowania budyniu waniliowego 3 szkl mleka 4 łyżki cukru 250 g margaryny Dodatkowo : słoik wiśni z kompotu Przygotowanie : Wszystkie składniki na ciasto wykładamy na stolnicę i zagniatamy jednolite ciasto, w razie potrzeby podsypujemy jeszcze mąką, aby się

charlotte gotuje
chocolate muffins-czekoladowe muffiny 210

brązowego cukru        2 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia         1/2    łyżeczki soli         90ml mleka 80ml oliwy             1 jajko(...)olejek pomarańczowy- lub jaki lubimy 2-3 jabłka 2 łyżeczki kakao cukier puder do posypania  Wykonanie: Wszystkie składniki łączymy mikserem. Owoce wrzucamy do ciasta I mieszamy. Ciasto nakładamy do foremek. Foremki wkładamy do formy mufinowej- jeżeli nie mamy- na blache. Pieczemy w nagrzanym piekarniku na 200 C na ok 18-20 min.  Smacznego

Smaki Edyty
Kruchy placek morelowo budyniowy 168

moreli- 3 budynie waniliowe bez cukru- 4 łyżki cukru- 900ml mleka Suche składniki (mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia) przesiewamy i dokładnie mieszamy. Dobrze schłodzone masło ścieramy na tarce. Palcami łączymy starte masło z mąką na grubą kruszonką. Dodajemy żółtka, śmietanę i łyżkę lodowatej wody. Szybko wyrabiamy ciasto. Dzielimy je na 2 części, wkładamy do woreczków i chłodzimy

mojewypiekiinietylko
Prosty piernik czekoladowy 203

łyżeczka proszku do pieczenia 1 paczka przyprawy do piernika 1,5 łyżeczki sody 3 jajka 1 szklanka mleka 2 łyżki miodu 1 szklanka powideł śliwkowych ¾ szklanki oleju. Składniki na polewę: 4 łyżki masła 4 łyżki mleka 4 łyżki kakao 1 szklanka cukru pudru Dodatkowo: Tłuszcz do wysmarowania formy 2 łyżki bułki tartej orzechy, migdały do przybrania Sposób wykonania ciasta

Na słodko lub wytrawnie
Mintaj w pikantnym cieście 131

Składniki: 500 g kostek lub filetów mintaja (lub jakiejkolwiek innej białej ryby) ok. 1 szklanki maki chili w proszku (według uznania) 1 jajko sól ok. 1/3-1/2 szklanki mleka Wykonanie: Rybę doprawiamy solą Z mąki, jajka i mleka przygotowujemy gęste ciasto. Doprawiamy solą i chili. Rybę obtaczamy w cieście i smażymy na mocno rozgrzanym oleju z obu stron tak aby ciasto

IMPRESJA SMAKU
Ciastka owsiane 169

przyrumienią się. Do wystudzonych płatków dorzucały resztę stopionego masła oraz wbijamy jajka dosypujemy cukier i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Mieszamy wszystkie składniki aby dobrze się połączyły. Jeżeli ciasto będzie za gęste można dodać  kilka łyżek śmietanki lub mleka. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Blaszkę wykładamy papierem pergaminowym, z ciast formujemy ręka ciasteczka nadając i okrągły kształt które kładziemy

kgwjanczewo
Mufinki z powidłami 325

piekarnik do temperatury 200 stopni C. Natłuścić albo wyłożyć papilotkami foremki do muffinów.Mąkę wymieszać z cukrem, solą i proszkiem do pieczenia.W oddzielnej misce olej wymieszać z jajkami i mlekiem. Dodać do suchych składników, dobrze wymieszać.Papilotki napełnić łyżką ciasta, na to położyć troszkę powideł i ponownie łyżkę ciasta. Piec około 20 - 25 minut w temperaturze 180 stopni

Moje domowe kucharzenie
Ciabatta 168

jogurtu naturalnego  150 ml letniego mleka 150 ml letniej wody  75 ml oleju 2 jajka Wykonanie; Mąkę, proszek do pieczenia i suszone drożdże wsyp do miski i starannie wymieszaj. Dodaj sól, cukier, jogurt, mleko, wodę, olej, jajka. Ciasto wyrób. Możesz to zrobić mikserem 5 minut na najniższych obrotach, a potem na najwyższych obrotach. Przykryj ściereczką i odstaw

Apetyczna babeczka
Walentynkowe magdalenki 192

cukrem na gładką masę, następnie dalej miksując dodajemy powoli olej, połowę mąki, mlekoproszek do pieczenia i resztę mąki. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Silikonowe foremki w kształcie serca wypełniamy do 3/4 ciastem i ustawiamy na blaszce, blaszkę wkładamy do piekarnika. Magdalenki pieczemy około 25 minut. Gdy przestygną posypujemy cukrem pudrem

Kulinarne przygody Gatity
Placek kokosowy 246

dawno temu. Masa kokosowa: 20 dag kokosu lub trochę więcej 13 dag tłuszczu 2/3 szklanki cukru 4 duże łyżki mleka Rozpuścić tłuszcz, dodać pozostałe składniki, wymieszać. Ciasto: 25 dag mąki 25 dag margaryny 4 duże jajka 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 op. cukru waniliowego 1 szklanka cukru Margarynę stopić i lekko ostudzić. Do miski wsypać cukier, wbić całe

Praktyczna pl
Szarlotka z Budyniem.... 193

Składniki: 800 g mąki pszennej 1 jajko 2 żółtka 1/2 szkl. cukru pudru 2 łyżki śmietany kwaśnej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 kg. jabłek 2 budynie waniliowy i toffi z cukrem 750 ml. mleka szczypta cynamonu Składniki na ciasto mieszamy razem i wyrabiamy ciasto...następnie dzielimy masę na dwie części formujemy kulki i jedną z nich wkładamy do zamrażalnika

NaKońcuJęzyka
Placuszki z ricotty 202

orzeszków ziemnych 250 g truskawek  Truskawki pokroić na kawałki. Białka oddzielić od żółtek. W misce wymieszać ricottę, mleko i żółtka. Dodać mąkę, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Delikatnie przemieszać.  Białka ubić i przełożyć do miski z ciastem. Ponownie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej. Nakładać ciasto łyżką i smażyć niewielkie placuszki przez około minutę z każdej strony. Podawać

wyzwania kuchenne
Pulchne placuszki kukurydziane 165

łyżka cukru, szczypta soli, dowolna konfitura, olej rzepakowy do smażenia (użyłam Rapso).   Przygotowania Obie mąki przesiać wraz z proszkiem do pieczenia. Dodać szczyptę soli i cukier, wymieszać. Wlać mleko i miksując na wolnych obrotach dodawać po jednym jajku.  Ciasto odstawić na 30minut.  Następnie ciasto zamieszać, jeśli jest za gęste dodać odrobinę wody i dokładnie wymieszać. Kłaść łyżką

Z miłości do słodkości