ciasto mleko w proszku - 2535 przepisów (strona:51/169)

Muffinki czekoladowe 319

prezentowały, ale lepsze smakowo są z ciemnym kremem ;-) Przepis: Składniki na ciasto: 3 łyżki masła 60-80 g. gorzkiej czekolady 200 g. mąki 100 g. cukru opakowanie cukru waniliowego 2 czubate łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia pół łyżeczki sody szczypta soli 2 jajka 150 ml mleka Składniki na krem czekoladowy: 2 łyżki kakao 1 tabliczka gorzkiej czekolady(...)drobno posiekać. Wymieszać wszystkie składniki suche: mąkę, cukier, cukier waniliowy, kakao, proszek do pieczenia, sodę i szczyptę soli. Wymieszać (najlepiej za pomocą miksera) składniki mokre: jajka, mleko i masło. Połączyć składniki suche i mokre i dobrze wymieszać. Dodać wcześniej posiekaną czekoladę i wymieszać jeszcze raz. Foremki napełnić ciastem do 3/4 wysokości i piec na środkowej półce piekarnika około

Passions hobbies life
GOFRY Z BITĄ SMIETANĄ 182

wielkiej uciesze nie tylko maluchów :) Składniki: 4 szklanki mąki 1 szklanka cukru 1/2 szklanka mleka 1 szklanka smietany 18 1/2 szkl.wody przegotowanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 jajek 1/3 szkl.oleju bita smietana-do dekoracji listki mięty Wykonanie: Wszystkie składniki dokładnie miksujemy.Wlewamy ciasto do gofrownicy,zapiekany na złoto.Gotowe gofry smarujemy konfiturą z borówki amerykańskiej.Dekorujemy bita smietaną i listkami

Z Majeczką w kuchni
Ciasto śliwkowe z migdałowym kremem 183

proszek do pieczenia- cały czas wyrabiając ciasto. Ciasto wykładamy do formy równamy wierzch i układamy śliwki.  Czas pieczenia: Nagrzewamy piekarnik na 180 C góra-dół i pieczemy 50-60 minut sprawdzając ciasto wykałaczką Odstawiamy ciasto do ostygnięcia a w tym czasie przygotowujemy masę migdałową. Migdały w blenderze drobno siekamy. W garnuszku gotujemy mleko

Niezły Młynek
Migdałowiec 243

wersje, nie oznacza to, że jest mniej smaczna:) Składniki na blaszkę 25 na 35 cm: ciasto: 6 jajek szklanka kwaśnej śmietany 18% szklanka cukru 4 szklanki mąki łyżeczka proszku do pieczenia 40 dag masła polewa: 300 g płatków migdałowych 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mleka 150 g masła Wykonanie: Masło ucieramy na gładką masę i dodajemy po kolei wszystkie składniki

ciastkarnia na kruchym spodzie
Sernik z rosą 166

Składniki: ciasto: 1,5 szklanki mąki, 2 jajka, 1/4 margaryny, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/2 szklanki cukru. masa serowa: 1 kg twarogu z wiaderka, 1 szklanka cukru, 2 szklanki mleka, 2 jajka, 4 żółtka, 1 budyń śmietankowy, 1 budyń waniliowy, 3/4 szklanki oleju Rapso. rosa: 4 białka, 1/2 szklanki cukru pudru, 100 g wiórków kokosowych Kresto. Przygotowanie

Aga w kuchni
Mak-ser 215

jest bardzo stary, mam go chyba od zawsze. Cisto jest trochę pracochłonne, ale smaczne i efektowne. Polecam. Ciasto makowe 50 dag maku 25 dag margaryny 20 dag cukru pudru 6 jajek 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Cukier waniliowy Mleko, olejek migdałowy Mak sparzyć mlekiem, zmielić 3 razy. Utrzeć margarynę z cukrem i żółtkami, dodać mak, mąkę(...)łyżki grysiku 0,5 kostki margaryny Utrzeć margarynę z cukrem i żółtkami, dodać ser, grysik, na końcu pianę z białek. Wyłożyć dużą blachę (ma ma 39x26) papierem, rozłożyć połowę ciasta makowego, na to ser i równomiernie drugą część ciasta makowego. Rozprowadzenie drugiej warstwy maku jest dość trudne. Ja nakładam delikatnie łyżką małe porcje a na końcu pomagam sobie widelcem. Chodzi

Praktyczna pl
Sernik 228

łyżki śmietany 3 żółtka 1 szkl. cukru pudru kostka masła 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg sera dwukrotnie zmielonego 150 g masła 250 g cukru pudru 1 budyń waniliowy ( bez cukru ) 2 jajka 2 żółtka 1 szkl. mleka 1. Ciasto Masło posiekaj z mąką. Dodaj pozostałe skłądniki i wyrób. Podziel na dwie częśi. Do jednej dodaj

Słodkości i nie tylko
Gofry czekoladowe 319

Przygotowanie: W dużej misce ubijamy białka z solą, W oddzielnej misce łączymy produkty suche: mąkę, cukier,kakao i proszek do pieczenia. Mieszając dodajemy mleko, żółtka i roztopione masło. Gotową masę łączymy z ubitymi białkami i delikatnie mieszamy aż powstanie jednolite ciasto. Pieczemy w gofrownicy - czas pieczenia jest różny, w zależności od gofrownicy :) Smacznego

Niezły Młynek
Sernik złota rosa II 369

szklanki mąki 1/2 szklanki cukru + 2 czubate łyżki 140g margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka Masa serowa: 1 kg twarogu 3 żółtka 1 szklanka cukru cukier waniliowy budyń waniliowy 1/2 szklanki oleju 1 szklanka mleka Pianka: 3 białka 1/4 szklanki cukru 1. Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy i wykładamy na blachę. Piekarnik nastawiamy na 200 stopni

Szefowa kuchni
Babka marmurkowa :) 145

cukrem, margaryną, aromatem, sokiem z połowy cytryny i połową szklanki mleka. Następnie dodaj sypkie składniki tj. mąki i proszek do pieczenia. Wymieszaj. Dodaj pianę z białek i miksuj na najmniejszych obrotach. Piekarnik nagrzej na 180*C. Formę, u mnie keksówka, wyłóż papierem do pieczenia. Wylej 1/3 ciasta. Do pozostałej masy dodaj kakao i 1/3 szklanki mleka (mleko sprawi, że masa

Zdrowie na języku :P
Keks 126

Keks możemy sobie upiec wcześniej, bo to takie ciasto, które musi sobie trochę poleżeć a wtedy smakuje najlepiej. Składniki: -2,5 szklanki mąki pszennej -3/4 szklanki cukru pudru -3/4 kostki margaryny -3 jajka -łyżeczka proszku do pieczenie -6 łyżek mleka -aromat rumowy -bakalie ( orzechy, rodzynki, suszone śliwki i morele,żurawiny )    Orzechy, suszone śliwki i morele kroimy(...)cukrem, dodajemy margarynę, miksujemy. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, aromat i mleko i mieszamy do uzyskania jednolitej masy.    Do masy dodajemy bakalie i mieszamy łyżką.    Masę przekładamy do podłużnej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Nożem robimy nacięcie na głębokość ok. 0,5 cm ( nacięcie zapobiegnie nieregularnym pęknięciom ciasta podczas pieczenia ).    Wstawiamy do piekarnika

Maminek kulinarny
Scones z oliwkami, fetą i suszonymi pomidorami 202

jajek, a jego wyrabianie ciasta trwa tylko chwilkę. Bułeczki koniecznie podajemy jeszcze ciepłe – same lub z kremowym serkiem, masełkiem, wędliną czy twarożkiem. Warto spróbować, jeśli kochacie weekendowe, celebrowane śniadania.Scones (8 sztuk):2 i 1/2 szklanki mąki pszennej (350 g)3/4 szklanki mleka (190 ml)70-80 g masła3/4 łyżeczki proszku do pieczenia1/2 łyżeczki sodyszczypta soliszczypta pieprzuDodatki:10 czarnych(...)greckiej fety2-3 łyżeczki posiekanych listków świeżego rozmarynu Mąkę przesiewamy wraz z sodą i proszkiem do pieczenia. Dodajemy szczyptę soli i pieprzu, a następnie mieszamy. Dodajemy masło i rozcieramy palcami jak na kruszonkę. Wlewamy mleko, mieszamy łyżką, a gdy składniki się połączą zagniatamy jednolite ciasto. Fetę kroimy w kostkę, oliwki w plasterki, a pomidory na mniejsze części. Rozmaryn drobno siekamy

Poezja smaku
Torcik Rafaello 262

masa dobrze się połączy wlewamy jajka i dosypujemy porcjami mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto przelewamy na blaszkę z dnem wyłożonym papierem do pieczenia i wrzucamy do piekarnika na 30 minut w temperaturze 170 stopni. Zostawiamy do całkowitego ostudzenia.       Dobrze schłodzone mleko kokosowe ubijamy z dodatkiem cukru pudru. Krem będzie bardziej gęsty jeśli wykorzystamy jedynie jego

sama złodycz
Pieczone pączki z malinową posypką 197

pieczenia tych małych słodkości, postanowiłam wykonać coś bardzo podobnego. Ciasto przelałam do foremek na muffiny i wyszły mi małe bułeczki. Dla smaku udekorowałam je pudrem z cukiereczków malinowych, fajna alternatywa dla tradycyjnych ciężkostrawnych pączków, wypróbujcie! Przedstawiam Wam Pieczone Pączki z malinowymi cukiereczkami."Składniki:jajko3/4 szklanki mleka1/2 szklanki cukrułyżka rozpuszczonego masłałyżeczka proszku do pieczenia1,5 szklanki mąki1 łyżeczka ekstraktu waniliowego(...)zapachu waniliowegoopakowanie malinowych landrynekSposób przygotowania:Do dużej miski wbijamy jajko, dodajemy cukier i mleko. Mieszamy mikserem na najwyższych obrotach, dodajemy masło i dalej miksujemy. W drugiej misce łączymy mąkę i proszek do pieczenia, wszystko przesypujemy do 'mokrych' składników i mieszamy dodając ekstrakt waniliowy.Gotowe ciasto przekładamy do foremek na muffiny (chyba, ze posiadacie foremki do donatów itd) i wstawiamy

Słodkie Przyjemności
Mufiny z rabarbarem i kruszonką 173

kruszonce trzeba zachować zasadę 2-1-1 Mąki 2 razy więcej niż cukru I masła. Wykonanie mufinów : Jajka, mleko I oliwę ubijamy razem. W misce przesiewamy mąkę, cukier I proszek do pieczenia. Wymieszane , wsypujemy do jajek. Ubijamy.  Dodajemy rabarbar. Ciasto porcjujemy do foremki mufinowej, wyłożonej papierkami do mufinów. Posypujemy kruszonką. Mufiny wkładamy do nagrzanego piekarnika

Smaki Edyty

Proponowane wyszukiwania