Scones z oliwkami, fetą i suszonymi pomidorami

Scones z oliwkami, fetą i suszonymi pomidorami

Scones z oliwkami, fetą i suszonymi pomidorami

Scones z oliwkami, fetą i suszonymi pomidorami z rozmarynową nutą to błyskawiczne bułeczki śniadaniowe, które zrobimy w mniej niż 30 minut! Scones (skonsy) pochodzą z Anglii i jadane są zazwyczaj na słodko – jak widać sprawdzają się także w wytrawnej wersji. Nie potrzebują drożdży – dlatego nie musimy czekać aż wyrosną. Pamiętajmy jednak, że są zupełnie inne od pieczywa drożdżowego. W cieście nie ma jajek, a jego wyrabianie ciasta trwa tylko chwilkę. Bułeczki koniecznie podajemy jeszcze ciepłe ̵... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Poezja smaku

Autor

PoezjaSmaku

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

feta, ciasto, ser feta, pomidor, suszone pomidory, śniadania, rozmaryn, pieczywo, drożdżowe, greckie, domowe pieczywo, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, mleko w proszku, bez pieczenia, ciasto mleko w proszku, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto z bezami

Inne przepisy z Poezja smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.