ciasto migdałowe - 3507 przepisów (strona:73/234)

Domowe najlepsze 154

wszystkiego, więc zawsze robię porcję z pół kilograma migdałów. Można je przechowywać w zamkniętym słoiku w lodówce do tygodnia. Idealne do ciasta, smarowidło do naleśników czy chleba, wspaniałe do owsianki czy kaszki. Masło migdałowe Składniki: ½ kg migdałów szczypta soli Upraż migdały w piekarniku lub na patelni. Praż od 20 do 30 minut w średniej temperaturze co i rusz potrząsając patelnią

codojedzenia
Bezowy torcik migdałowy 187

Zawsze lubiłam wszystko co migdałowe bądź kokosowe, uwielbiam też chrupać całe migdały.  Migdały i  beza to idealne połączenie tworzące bezowy torcik migdałowy. Blaty bezowe mają w

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ciasto cytrynowe z budyniem 204

cytryny dodajemy i mieszamy delikatnie. Połączone składniki przekładamy do blaszki o wymiarach 24 cm x 28 cm wyłożonej papierem i wysypanej płatkami migdałowymi. Piekarnik rozgrzewamy do 160 stopni C pieczemy 30 minut. Wystudzone ciasto przekrawamy na pół przekładamy ciepłą masą budyniową. Gotujemy połowę mleka z cukrem, masłem oraz cukrem waniliowym. W pozostałym mleku rozrabiamy budyń oraz mąkę, wlewamy do gotującego

kgwjanczewo
Szarlotka z migdałową kruszonką i budyniem 191

jabłkowa: kg jabłek (szara reneta: najlepsze) 2 łyżki cynamonu 4 łyżki cukru Kruszonka: szklanka krupczatki 100 g płatków migdałowych 100 g  margaryny 1/2 szklanki cukru Budyń: 2 budynie 3 łyżki cukru 2 jajka 500 ml mleka 100 g masła Wykonanie: Ciasto na spód: Mąkę przesiać z sodą, dać cukier i cukier waniliowy. posiekać z margaryną i dać jajko, zagnieść

Moje pyszne gotowanie
MAKOWIEC JAPOŃSKI 148

jadłam, ale gdy natknęłam się na nie przeglądając książkę 103 ciasta Siostry Anastazji, postanowiłam je zrobić, lekko modyfikując według moich upodobań. Ciasto to doskonale sprawdzi się na wigilijnym stole, jak również na imprezie karnawałowej. Jest łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne. Zostało mi trochę ciasta kruchego więc stanowiło ono spód do makowca, ale po upieczeniu, mogę stwierdzić, że nie jest(...)gotowej masy makowej, 2 jabłka, 4 jajka, 10 dag masła, ¾ szkl. posiekanych orzechów włoskich, 6 łyżek kaszy manny, 3 łyżki syropu migdałowego , 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 3-4 łyżki cukru Dodatkowo: gotowe kruche ciasto (można pominąć), polewa czekoladowa WYKONANIE Jabłka obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Żółtka oddzielamy od białek. Ucieramy masło z cukrem, dodajemy po 1 żółtku

słodki bratek
Makowiec na ucieranym cieście z suszonymi śliwkami. 222

Korzystając z okazji chcę Wam życzyć pięknych, spokojnych, spędzonych w gronie najbliższych, niezapomnianych Świąt, pełnych makowców, serników, miodowników i pierników ;) Wesołych Świąt!!! Składniki na makowiec na ucieranym cieście z suszonymi śliwkami (na tortownicę o śr. 28 cm lub formę o wymiarach 24 x 28 cm) : MASA MAKOWA: 500 g maku 1 litr mleka  250 g cukru 3 łyżki miodu(...)pokrojonych suszonych śliwek 250 g bakalii (rodzynek, posiekanych orzechów, moreli, daktyli, fig, kandyzowanej skórki pomarańczowej             bądź cytrynowej) aromat migdałowy, można też dodać kilka kropel aromatu pomarańczowego lub arakowego CIASTO: 250 g masła 250 g cukru 5 żółtek 5 białek 250 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia POLEWA CZEKOLADOWA

Rozpustne gotowanie
Kokosowe rogaliki z nadzieniem serowo kokosowym 193

Zapraszam :)   Składniki na ciasto kruche : około 4  szklanek mąki 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia  1 kostka margaryny 1 serek waniliowy Danone  4 żółtka 5  łyżek wiórek kokosowych Masa serowa :   250 g sera białego chudego(...)cukier waniliowy 2 jajka 2 łyżki cukru 3 łyżki wiórek kokosowych 1 roztrzepane jajko  dowolne ziarenka do posypania , mogą być nawet wiórki migdałowe lub kokosowe Wykonanie : Do miski włożyć wszystkie składniki na ciasto kruche i wyrobić mikserem na kruszonkę. Przełożyć na stolnicę  i szybko zagnieść. Zawinąć w folie i odstawić do lodówki na 20 minut. Ser zmielić , dodać

Sama słodycz i szczypta chili
Wielkanocna baba migdałowa 99

Babka to kolejna obowiązkowa pozycja na wielkanocnym stole. Dzisiaj mam wam do zaproponowania bardzo pyszną babę z dodatkiem mielonych migdałów. Przepis na babkę migdałową z książki

Polska Zupa
Sernik marmurkowy (migdałowo-czekoladowy) 382

Pieczenie. Na wyłożony ciasteczkami spód tortownicy wylewać na przemian masę migdałową i czekoladową. Piec w temp. 150ºC przez ok. 1h 30 min. Sernik studzić w uchylonym piekarniku. Całkowicie wystudzony sernik umieścić  lodówce na ok. 12 h. Potem przechowywać w temp. pokojowej. Polewa czekoladowa. Czekoladę rozpuścić z masłem. Polać ciasto, ozdobić płatkami migdałów i wstawić do lodówki.  Smacznego

coolinarnastrefa.blogspot.com
Makowiec na migdałowym spodzie 144

pieczenia 2 jajka szklanka cukru 3 łyżki śmietany  400 g sparzonego i mielonego maku z bakaliami Wykonanie: Płatki migdałowe mielimy na puch. Wysypujemy je na stolnice i dodajemy resztę składników. Wszystko razem zagniatamy do uzyskania jednolitego ciasta. Gotowe ciasto wykładamy na dnie i brzegach tortownicy. Zostawiamy trochę ciasta na wierzch. Następnie wykładamy mak i na wierzch tworzymy dowolne wzorki

ciastkarnia na kruchym spodzie
Naleśniki bezglutenowe 159

wyobrażają sobie naleśników bez ukochanej mąki pszennej. Niestety tutaj są w błędzie, można przygotować pyszne naleśniki bezglutenowe , zapraszam wszystkich do wypróbowania przepisu. Ciasto na naleśniki ¾szklanki ziemniaczanej ¼szklanki mąki ryżowej 1 szklanka mleka migdałowego, lub kokosowego, ewentualnie można zastąpić wodą gazowaną 2 jajka szczypta soli cukier waniliowy, w wersji „na słodko” olej ryżowy do smażenia Naleśniki bezglutenowe Wykonanie Mąkę wsypujemy

Naleśniki
Rabarbar i truskawki. Biszkopt. Rolada 178

potrafi się oprzeć. Pachnący krem zawinęłam w mięciutkie ciasto biszkoptowe, na którym lekko podpieczone migdały chrupały zachęcająco. Całość wyszła boska; C. wziął trzy dokładki i tym sposobem całe ciasto zniknęło w dwa dni. Nie można mu się oprzeć; zresztą, po co w ogóle próbować...? Koniecznie musicie przygotować w tym sezonie! Kuszące rabarbarowe słodkości znajdziecie dzisiaj również u Mirabelki , Chantel , Mopsika(...)jednym dodać żółtka, dokładnie miksując po każdym dodaniu.  Mąkę przesiać z proszkiem, partiami dodawać do ciasta, miksując na najniższych obrotach miksera.  Ciasto wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, wyrównać. Posypać wierzch płatkami migdałowymi. Piec w 170 st. C. przez 12 minut. Wyłożyć na ściereczkę oprószoną cukrem pudrem do góry spodem, oderwać papier. Wystudzić. Żelatynę namoczyć w zimnej

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Szalotka. Poznaj przepis na idealne ciasto z jabłkami! 114

ciasta kruchego, musu jabłkowego i kruszonki, szarlotką nazywa się także wypieki z ciasta biszkoptowego z kawałkami owoców i, na przykład, posypane cukrem pudrem. Poza tym, szarlotka świetnie smakuje o każdej porze roku. Jest idealna zarówno na lato, ponieważ świeże owoce w cieście lub mus owocowy świetnie nadają się na upały, ale także w zimie kiedy do ciasta można dodać goździki(...)się na coraz chłodniejsze wieczory! Planujesz spotkanie ze znajomymi i szukasz przepisu na wyjątkowe ciasto? Wejdź na https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/szarlotki-i-ciasta-z-jablkami/szarlotka-z-kruszonka-prosty-przepis i poznaj przepis na pyszną szarlotkę! Ciasta z jabłkami Ciasta z jabłkami mogą przybierać też inne formy. Miłośnicy tych owoców z pewnością będą zachwyceni szarlotką migdałową z bezą lub sypana szalotką wegańską. Ale to nie koniec. Z jabłek można także

codojedzenia
Domowy marcepan 296

masa migdałowa) bije na głowę smakiem (i przede wszystkim jakością) ten, który możemy kupić w sklepie. Bez sztucznych dodatków i wypełniaczy smakuje znacznie lepiej. Robi się go tak łatwo, że warto spróbować – to tylko 5 minut pracy. Domowy marcepan przyda nam się do wielu deserów. Można nim między innymi nadziać domowe pralinki, przełożyć piernik staropolski, obłożyć ciasto czy tort(...)folię w lodówce – do miesiąca czasu. Domowy marcepan: 200 g mielonych migdałów * 3 łyżki płynnego miodu 2-3 łyżki amaretto (lub tyle samo wody + 2-3 krople aromatu migdałowego, jednak zdecydowanie polecam amaretto) 1 szklanka cukru pudru (140 g) listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); * Do przygotowania marcepanu używamy zmielonych migdałów bez skórki. Takie już zmielone

Poezja smaku
Rafaello ciasto przepis. 156

rewelacyjne ciasto, które smakuje wyśmienicie i chce się je jeść, jeść i jeść...  Jest wiele przepisów na ciasto rafaello - moja ulubiona wersja to ta na biszkopcie z białą czekoladą.  Rafaello Ciasto - przepis Składniki: biszkopt z 4 jajek ( biszkopt przepis ) 1/2 litra śmietany kremówki 2 śmietany śnieżki 2 białe czekolady 25 dag kokosu płatki migdałowe Sposób przygotowania(...)chłodna 4. Po ostudzeniu ubić dodając śnieżki. 5. Dodać wiórki kokosowe i wymieszać.  6. Wylać na wcześniej upieczony biszkopt, posypać płatkami migdałowymi 7. Włożyć do lodówki aby masa całkowicie się stężała.  8. Po około godzinie ciasto powinno być gotowe do jedzenia - SMACZNEGO :) Spodobał Ci się mój post? Polub moją stronę na Facebooku i pozostań ze mną na dłużej

Pani domowa

Proponowane wyszukiwania