ciasto migdałowe - 3507 przepisów (strona:82/234)

Zdrowe śniadania – 3 przepisy na dobry dzień 75

przygotowanie nie zajmie Wam wiele czasu, a podane razem z dodatkami takimi jak płatki migdałowe i owoce, mogą stanowić wykwintną propozycję. 250 g półtłustego twarogu 2 małe jajka 4-5 łyżek mąki pszennej 50 ml śmietanki 30% 1 op. cukru wanilinowego Dodatkowo: płatki migdałowe drobne owoce – maliny, borówki mascarpone 1-2 łyżki cukru pudru Twaróg przekładamy do miski, rozgniatamy widelcem(...)papierowy. Placuszki podajemy razem z kremem z mascarpone i odrobiny cukru lub z owocami, posypane płatkami migdałowymi. Całość dopełni szklanka soku pomarańczowego Tymbark. 3. Dwukolorowe naleśniki budyniowe Naleśniki budyniowe to propozycja dla łasuchów. Wychodzą słodziutkie i bardzo dobre. Dodatek kakao do części ciasta sprawia, że możemy otrzymać naleśniki z wzorkiem, co ucieszyć może zwłaszcza najmłodszych. 2 jajka 2 łyżki brązowego

Smaki Na Talerzu
Migdałowiec wg Siostry Anastazji 154

wystudzić. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki wody. Śmietanę ubić (można z odrobina cukru pudru) i połączyć z żelatyną. Przełożenie ciasta: Spód brytfanki wyłożyć papierem - krakersy - masa budyniowa (zimna) - krakersy - karmel z mleka skondensowanego - krakersy - bita śmietana. Wierzch posypać płatkami migdałowymi. Źródło: 183 nowe przepisy Siostry Anastzaji

Pychotkaaa
Rogale Świętomarcińskie 181

Muszę przyznać , że przygotowanie tych rogali jest pracochłonne .Zabrałam się za nie dzień wcześniej i dziś mogę cieszyć się ich smakiem .Idealnie delikatne ciasto półfrancuskie, pyszne, aromatyczne nadzienie i wieńcząca całość lukrowa polewa z migdałową posypką. Mak zdobyłam w sklepie internetowym . Składniki na około 16 rogali     500 g mąki pszennej typ 500 Kłos(...)rogali przed pieczeniem 1 łyżka mleka do posmarowania rogali przed pieczeniem  1 szklanka cukru pudru 4 łyżki wody  50 g blanszowanych, posiekanych migdałów    Ciasto: Jajko i żółtka zmiksowałam z cukrem.Polowe mleka podgrzałam, dodałam do niego drożże łyżeczkę cukru i dwie łyżki mąki.Zostawiłam rozczyn do wyrośnięcia na 15 minut.Po wyrośnięciu dodałam do zmiksowanych

Różowa kuchnia
Tarta migdałowa z jabłkami 168

Pyszna tarta migdałowa z jabłkami i cytrynowym akcentem. Niezbyt słodka, na cienkim cieście pod grubą warstwą najlepszych polskich jabłek. Idealna na rodzinne popołudnie przy kawie, herbacie lub lampce wina.  Gwarantujemy Wam, że aromaty wydobywające się podczas pieczenia przyciągną do stołu największych rodzinnych samotników i/lub miłośników nowych technologii przyklejonych do ekranów komputerów, smartfonów lub telewizorów ;)   Porcja: forma

SzczyptaSmaQ
Makowiec przekładany kremem z mascarpone (przepis na biszkopt makowy). 439

łyżce stopniowo dodawać serek. Masę miksować kilka minut by stała się wyraźniej gęstsza w swej konsystencji. Dodać cukier puder. Blaty przełożyć kremem. Wierzch ciasta: słoiczek dżemu z czerwonej porzeczki 200 g opakowanie płatków migdałowych 80 g Wierzch posmarować dżemem i posypać migdałami. Smacznego

Poezja Smaków - blog kulinarny
Kukutki makowe 481

100ml wody, 150g maku mielonego MAKAR, 50g masła, 1 łyżka cukru, 2 łyżki miodu płynnego, 30g rodzynek, 30g posiekanych orzechów włoskich, kilka kropli aromatu migdałowego. PRZYGOTOWANIE: 1. Mąkę przesiewam. Dodaję żółtka oraz wodę. Zagniatam ciasto, jak na makaron. Z przygotowanego ciasta formuje 3cm wałeczki. Kluseczki wrzucam do gotującej się, osolonej wody. Gotuję 5 minut od momentu wypłynięcia. Odcedzam

Tradycyjna kuchnia Kasi
Krem czekoladowy z awokado 163

rozdrabniać do czasu, aż powstanie kremowa konsystencja.  Krem jest już przygotowany do spożycia, przed podaniem można schłodzić go w lodówce i posypać płatkami migdałowymi lub orzechami. Gdy krem ma być przeznaczony do przełożenia ciasta, to koniecznie dodać olej kokosowy (krem bardziej zastygnie) i po schłodzeniu ciasto będzie lepiej się kroić

Kuchcik gotuje
Knedle ze śliwkami i cynamonem! 134

miejsce wsypujemy mąkę ziemniaczaną. Dodajemy 1-2 łyżki mąki pszennej i 1-2 jaja (na 1 kg ziemniaków 1 jajko). Zagniatamy ciasto. Do środka dajemy śliwkę i cukier, ja użyłam cukru migdałowego i cynamonu. Knedle wkładamy na gotującą się wodę, i gotujemy około 4 do 5 minut. Od momentu wypłynięcia na wierzch. Gotujemy na małym ogniu.  Wyjmujemy łyżką cedzakową

SMYKWKUCHNI
Kruche ciasteczka z powidłami śliwkowymi i ziarenkami Migdałowy przylądek 165

śmietany 2 cukry waniliowe 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1  szklanka cukru  Powidła śliwkowe , ja użyłam firmy Orzech   Ziarenka do posypania Migdałowy przylądek  Wykonanie : Do miski przełożyć wszystkie składniki podane na ciasto , mikserem wyrobić na grudkowatą masę , przełożyć na stolnicę i szybko zagnieść   , zawinąć w folię i odłożyć na 15 minut do lodówki. Ciasto rozwałkować

Sama słodycz i szczypta chili
Dietetyczny mazurek pełnoziarnisty z nadzieniem śliwkowo-kakaowym 163

osobom będącym na diecie :) Ciasto : 87 g mąki pełnoziarnistej 1 żółtko 50 g masła dobrej jakości 1 łyżeczka miodu 1 łyżka kwaśnej śmietany 18 %  Wypełnienie: 3-4 łyżki powideł ślwikowych 2 łyżeczki ciemnego kakao 1 łyżeczka miodu  Dodatkowo : płatki migdałów migdały   Składniki na ciasto umieścić w misce. Rozdrobnić łopatką. Zagnieść gładkie ciasto. Rozwałkować na grubość(...)okrąg. Z pozostałego ciasta uformować cienki wałeczek. Opleść nim ciasto i przykleić do brzegów. Schłodzić w  lodówce przez godzinę.   Przygotować nadzienie. W garnuszku wymieszać łyżką miód, powidła i kakao , lekko podgrzać. Ciasto wyjąć z lodówki, nakłuć widelcem. Piec 12-15 minut w 200*C, do lekkiego zarumienienia ciasta. Wyjąć wystudzić.   Na wystudzone ciasto wyłożyć masę śliwkowo-czekoladową

Chocolate Muffin Blog
DROŻDŻÓWKA Z MIGDAŁOWĄ KRUSZONKĄ 203

Dla mnie to zwykle, drożdżowe ciasto jest ucztą dla podniebienia. Pewnie dlatego, że od zawsze kocham wszystko co drożdżowe. Bo czy jest coś bardziej pysznego

Walijskie Pichcenie
Ciasteczka jaglano-cytrynowe z migdałami i żurawiną 209

cytryny i wycisnąć sok. Jajka zmiksować z rozpuszczoną czekoladą, skórką i sokiem z cytryny. W drugiej misce wymieszać mąkę, sól, proszek do pieczenia, płatki migdałowe, jaglane i żurawinę. Dodać do masy jajecznej i zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i schłodzić ok. 2 godzin w lodówce. Po tym czasie odrywać porcje ciasta wielkości orzecha włoskiego, formować kulki i delikatnie spłaszczać. Układać

Czerwień i błękit
Proste ciasto z owocami 251

cukrem wanilinowym i zwykłym cukrem. Następnie porcjami dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz olej. Dużą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć ciasto. Na wierzchu ułożyć połówki śliwek i jeżyny, posypać płatkami migdałowymi. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 35-40 minut. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.  a tu wersja ze śliwkami

Monia miesza i gotuje
3 rocznica bloga - pyszne ciasto/deser i najbardziej popularne przepisy:) 183

Dzisiaj mija 3 lata od momentu, kiedy zamieściłam pierwszy wpis na tym blogu, czyli rozpoczęłam moją przygodę z kulinarnym blogowaniem:) Czytaj więcej »

Zdrowa Kuchnia Sowy
Chlebek kokosowy 233

formy, studzić na kratce, kroić dopiero po ostygnięciu Chlebek ma widoczne w przekroju wiórki kokosowe, które nadają mu bardzo przyjemnego aromatu, zwłaszcza podczas pieczenia. Ciasto drożdżowe oprócz wiórków kokosowych, można wzbogacić o pokruszone płatki migdałowe, dając odpowiednio mniej wiórków lub mąki

Smakołyki Bereniki