Przelewamy ciasto - jest bardzo gęste, równamy. Pieczemy w temp. 165 st. przez 50-60 minut - do suchego patyczka. W międzyczasie czas przygotować krem śmietankowo - kokosowy. Składniki na krem: ok. 360 g serka śmietankowego (zwykłego, do kanapek) 120 g masła 1 buteleczka olejku waniliowego 3/4 szklanki cukru pudru 3/4 szklanki wiórek kokosowych Masło ucieramy z cukrem pudrem na gładką, kremową masę(...)śmietankowy, cały czas ubijając. Na koniec wlewamy olejek waniliowy i wsypujemy wiórki kokosowe, po czym miksujemy jeszcze przez kilka minut. Masa gotowa :) Gdy ciasto upiecze się, zostawiamy do przestygnięcia i dzielimy na 3 warstwy. Warstwy przekładamy kremową masą, ostatnią warstwę także. Na koniec dekorujemy granatem - swą kwaskowością świetnie przełamuje słodycz ciasta :) Smacznego!! aakuku
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!Pyszna przekąska imprezowaŁosoś w naleśniku SKŁADNIKI:Ciasto na naleśnikijajko -1 sztmąka - 250 gmleko - 250 mlwoda - 100 mlsólwędzony łosoś w plastrach - 150 gtwarożek kremowy - 100 gsałata zielona liścietłuszczsok z cytrynysól i pieprzDEKORACJAoliwkiogórek świeżyPRZYGOTOWANIE:Ciasto naleśnikowe Do miski wsypać mąkę, wbić jajko, dodać mleko, wodę i szczyptę soli, zmiksować. Na patelni rozgrzać tłuszcz, smażyć cienkie naleśniki. Sałatę umyć, osączyć. Twarożek kremowy wymieszać
Kuchnia Danusigodny uwagi. Kolejny zapalony wosk to Red Velvet. Zastanawiałam się nad jego kupnem już wcześniej i cieszę się , że go mam. Jak mówi nam producent to zapach kremowego lukru który otula puszyste ciasto i kusi swym słodkim aromatem. Zapach jest bardzo intensywny , słodki. Czy pachnie jak słynny tort? Dla mnie niestety nie , ale lubię go za piękną czerwień w kominku
Magiczne Życie MartyDzisiaj u nas kolejna odsłona przepisu na tarte ale tym razem na wytrawnie Smakowita tarta połączona z kremowym serkiem z pomidorkami i bazylią Składniki na ciasto: - 100 g mąki - 50 g masła - 1 żółtko - 1 łyżka śmietany 18% - szczypta soli Składniki na nadzienie: - 1 opakowanie serka kremowego pomidory i bazylia Apetina 150 g - 1 jajko - 1 łyżka śmietany 18% - kilka
Kuchenne WariacjeKremowy sernik z dodatkiem kremówki na piernikowym spodzie i z chrupiącą czekoladowa kruszonka. Propozycja dla osób, które na święta chciałyby cieszyć się zarówno sernikiem, jak i piernikiem, oszczędzając tym samym trochę czasu i miejsce w lodówce. Piernik i sernik w jednym cieście to dla mnie nowość i to bardzo smaczna! Przepis z książki "Cukiernia Lidla" Pawła Małeckiego. Autor w przepisie
Nastoletnie Wypiekanielubiane ciastka;) Ja sama nigdy nie odmówię kawałka! Na blogu znajdziecie kremówki na biszkopcie oraz odchudzoną wersję kremówek . Dziś proponuję pyszne kremówki na cieście francuskim z dwoma kremami, budyniowym oraz śmietanowym. Są delikatne, kremowe, słodkie i kaloryczne, jak to kremówki:) Krem budyniowy: 2 opakowania ciasta francuskiego (po 275g każde), 3 szklanki mleka, 3 łyżki mąki pszennej
Z miłości do słodkościcytrynowy wyszedł mi obłędny! Wilgotny, kremowy i lekko kwaskowy. Spodu wyszło dużo, więc jak ktoś woli cienki spód, to należy przygotować go z połowy porcji. Masę raz przygotowywałam dodając po kolei składniki, ale to był ten przypadek, kiedy przy przegrywaniu zdjęć z aparatu padła mi karta i ze zdjęć cząstkowych przetrwało tylko zdjęcie upieczonego ciasta. A kolejności dodawania składników oczywiście(...)masła pół łyżeczki esencji waniliowej Wszystkie składniki zagnieść na jednolite ciasto. Włożyć do woreczka foliowego i wstawić na godzinę do lodówki. Następnie wyłożyć na blachę 23×34 cm wyłożoną papierem do pieczenia, wyrównać i zapiec w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut. Wystudzić. Masa: 800 g serka kremowego (np. serek Philadelphia, serek Ulubiony z Wielunia, Turek Świeży Naturalny
UgotujmyTo.pltrochę truskawek. A jak już kiedyś wspominałam, nie przepadam za nimi w formie nie przetworzonej. Stąd też pojawił się pomysł by przyrządzić szybki cytrynowy torcik. Ciasto na spodzie z herbatniczków, a na nim cudownie kremowa masa z serka śmietanowego z dodatkiem lemon curd - angielskiego kremu cytrynowego. Na to wszystko wspomniane przeze mnie wcześniej truskawki, posypane wiórkami z białej czekolady. Ciasto(...)kilka minut do zamrażarki. W tym czasie przygotowujemy masę kremową. Przy pomocy miksera mieszamy serek śmietankowy z lemon curd. Mieszamy do momentu uzyskania jednolitej masy. Wyciągamy tortownicę z zamrażaki i przekładamy masę na ciasteczkowy spód. Wstawiamy formę na minimum godzinę do lodówki. Truskawki kroimy w ćwiartki. Nastepnie dekorujemy nimi schłodzone ciasto. Na sam koniec ścieramy białą czekoladę i posypujemy nią
W mojej holenderskiej kuchnidodając masło.Jajka miksujemy z resztą mleka , mąką ziemniaczaną i mąką pszenną.Dodajemy do gorącego mleka zagotowanego z masłem cały czas energicznie mieszając , aż powstanie gęsty , kremowy budyń.Ciepły wylewamy na upieczone ciasto , przykrywamy drugim i obficie posypujemy cukrem pudrem.Zajadamy po ostudzeniu.Smacznego
Ostra na SłodkoZapraszam na lekkie, zdrowe i pyszne ciasto z serkiem ricotta i jabłkami. W smaku przypomina strudel, z kremowym środkiem, pachnącym przyprawami, owocami kandyzowanymi, a wszystko otulone nieziemsko chrupkim ciastem filo. Efekt miły dla oka, a ciasto prościutkie i szybciutkie w wykonaniu. Przepis, choć nie gości u nas od dawna, jest sprawdzony. Wypatrzyłam i zapisałam go z włoskiego program kulinarnego
Mia Cucina SofietaWszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową. Warstwa serowa ,serowe kule (jeśli wam się nie zlepią, bo ser jest z tych kremowych, jak u mnie ,po prostu zostawcie je w formie masy serowej do wyłożenia na jasny spód ciasta) 400 g białego sera 4 łyżki cukru 30 g miękkiego masła (duża łyżka) pominęłam masło 2 żółtka czubata łyżka kaszy manny(...)łyżka skrobi ziemniaczanej 1 łyżka cukru waniliowego 80 g wiórków kokosowych ,jeśli nie lubicie można pominąć Ser mielimy w maszynce .Mój był kremowy ,więc nie mieliłam. Dodać resztę składników i dobrze wymieszać na jednolitą masę. Odstawić . Ciasto: 200 g masła 0,5 szklanki cukru 4 jajka 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 150 ml śmietany 18 % 3 łyżki
Ladylaura.podbiegłam i zrozumiałam tego przyczynę. Moim oczom ukazała się szklana gablota, a w niej piętrząca się piramida apetycznych ciast, jednak szczególną uwagę zwróciłam na zgrabne kawałki ciasta z nerkowców ozdobionego granatowymi perełkami borówek. Kremowa, słodka masa z orzechów smakowała genialnie w akompaniamencie słonego i chrupiącego fistaszkowego spodu, od razu więc postanowiłam samodzielnie odtworzyć przepis w domu… i udało się! Oczywiście
Roślinna - blog wegańskipiecu , piekarniku lub prodiżu, jako leżące obok siebie kulki z ciasta drożdżowego, które, rosnąc w procesie pieczenia, łączą się, tworząc spójną, aczkolwiek podzieloną na buchty masę. Gotowe ciasto łatwo rozrywa się dłońmi na buchty. Przepisy na buchty są różnorodne, łączy je obecność wśród składników mąki, drożdży, mleka, masła oraz jaj." Tyle słownik. A jak smakuje nie napisali(...)swoje buchty: moje wyszły tak wspaniałe, że dziś znów je piekłam! Koniecznie upieczcie swoje buchty. ;) Wykorzystałam w części przepis na buchty od Asi, dodając do swojego kremowy twarożek śmietankowy; z tym dodatkiem ciasto drożdżowe pozostaje wilgotne i mięciutkie jeszcze przez 2 dni. Składniki: 400 g mąki typ 550 (luksusowa) lub krupczatki + do podsypywania 1 jajko 1 żółtko 30 g świeżych
Kuchnia Prezydentowejwypiek na zimowy deser do filiżanki małej czarnej. Składniki Tortownica o śr 28 cm Ciasto: 1,5 szklanki mąki pszennej 3 łyżki cukru 2 żółtka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 12 dag masła 1 czubata łyżeczka śmietany 18% szczypta soli Masa serowa: 1 kg kremowego twarogu Wieluń 4 jajka 200 ml śmietany kremówki 50 g masła 1 budyń czekoladowy(...)mąki dodać łyżeczkę śmietany, żółtka, cukier, szczyptę soli i siekaczem do ciasta kruchego lub ręką połączyć składniki.Na koniec zagnieść ciasto i wylepić dno wyłożonej pergaminem tortownicy. Masa serowa: Jajka ubić z cukrem na puszystą pianę dodać kremowy twarożek, zmiksować . Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej dodać do masy serowej wlać śmietankę dodać miękkie masło oraz wsypać budyń, wlać
Wanilia i Kardamonwiele przepisów i w każdym czegoś brakowało. Ale to było idealne (było, bo zniknęło w mgnieniu oka ;)). Wilgotne w środku, z orzechami i rodzynkami. Do tego kremowy lekko słonawy mascarpone. Niebo w gębie. 'ciasto marchewkowe' Składniki (na tortownice o sr.20cm (chociaż ja piekłam w 22cm)): - 1 szklanka startej na drobnych oczkach marchewki, dobrze ubitej i lekko odciśniętej z soku - 140g
CookYourself