ciasto kremowe - 1000 przepisów (strona:15/67)

Czekoladowe Babeczki z Kremem Kakaowym 195

Spody babeczek są delikatne w smaku, puszyste, wilgotne, aromatyczne i rozpływające się w ustach. Masa na bazie kremówki i serka mascarpone o bardzo kremowej, aksamitnej konsystencji. Czekoladowe Babeczki z Kremem Kakaowym - Składniki:ciasto:2 duże jajka140 g masła60 g gorzkiej czekolady1/2 szklanki kakao3/4 szklanki mąki1/2 łyżeczki sody1/2 łyżeczki proszku do pieczenia3/4 szklanki cukru1/2 szklanki śmietany 12 lub 18%cukier

Słodka Strona
Ciasto marchewkowe z kremem 162

cynamonu po 1/4 łyżeczki: imbiru, kardamonu i gałki muszkatałowej skórka z 1/2 pomarańczy garść orzechów i garść rodzynek (lub dowolnych bakalii) Krem: 350 g kremowego serka naturalnego 2 łyżki cukru pudru skórka z 1/2 pomarańczy Ciasto: Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Stopniowo dodawać olej, mąkę wymieszaną z sodą i proszkiem do pieczenia oraz przyprawy. Na końcu dodać starą

My simple kitchen
Mazurek kajmakowy 316

ciągnie się ani nie spływa jak masa krówkowa, tylko zachowuje zwartą konsystencję. Mazurek kajmakowy jest mocno słodki, w moim przepisie słodycz delikatnie równoważą kwaskowate morele suszone, można też posmarować ciasto kwaśną konfiturą zanim nałożymy na nie kajmak. Mazurek można przygotować w dowolnej formie, ja swój uformowałam w kształt jajka. Ilość masy w przepisie spokojnie starczy na rozsmarowanie cienkiej warstwy(...)opcje ilości cukru - z tą większą masa jest mocno słodka, ale też bardziej zwarta po zastygnięciu, z mniejszą ilością - mniej słodka, bardziej kremowa i lekko ciągnąca. Do Was należy decyzja, którą opcję wybierzecie. Mazurek kajmakowy Składniki: ciasto 200g mąki pszennej 100g masła 50g cukru pudru 1 żółtko szczypta soli 1 łyżka zimnej wody (opcjonalnie) kajmak 200ml śmietanki 30% 150g

Smakołyki Bereniki
Ciasteczka owsiane z masłem orzechowym! 194

Pyszne, kruche i z mąki owsianej, z dodatkiem obłędnie kremowego masła orzechowego z wiórkami kokosowymi! Pyszne, idealne na drugie śniadanie do kawy.  Polecam! Raz ciach i zrobione ;-)))) WYKONANIE: - z podanych składników zagniatamy ciasto - ciasto wałkujemy na grubość około 4 mm - wycinamy ciasteczka - pieczemy w nagrzanym piecu, około 18-22 minuty - szybko, prosto i przyjemnie, a w dodatku bardzo smacznie

SMYKWKUCHNI
Brownie z dynią. I sernikiem 170

ludzie, którzy wierzą we mnie bardziej niż ja sama. Jak ogólnie wiadomo, na wszelkie stany lękowe, znerwicowanie czy depresję, najlepsza jest czekolada. Duuużo czekolady ... Najlepiej w formie kremowego, rozpływającego się w ustach brownie... Właśnie takie cudo mam dla Was dzisiaj (dla siebie zresztą też, a co! Należy mi się ). Przepis znalazłam u Averie zupełnie przypadkiem, i od razu zakochałam się(...)niezwykle apetycznych zdjęciach. Nie czekałam długo z jego przygotowaniem - w końcu sezon i na dynie, i na czekoladę w pełni. Dyniowo-korzenny sernik zamknięty między warstwami mięciutkiego, kleistego ciasta, a całość przykryta grubą warstwą rozpływającej się na języku polewy czekoladowej. Czy muszę pisać coś więcej...? Ślinka cieknie na samo wyobrażenie. Nie czekajcie więc na smutniejsze czy bardziej deszczowe chwile, sprawcie

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Na przekąskę - tarteletki z papryką 234

opakowanie ciasta francuskiego 1 papryka czerwona 1 papryka zielona 1 papryka żółta 1 czerwona cebula 2 łyżeczki ajvaru 3 łyżki serka kremowego typu Almette sól, pieprz chilli w proszku świeży tymianek 1 łyżka oliwy z oliwek wykonanie Z ciasta francuskiego wycinamy za pomocą radełka okrągłe tarty. Jeśli nie macie radełka albo nie zależy Wam na ozdobnym wzorku możecie wyciąć tradycyjne

Przysmaki Karolki
Drożdżówka z serkiem waniliowym i malinami 147

Najpierw miało być z czarnymi porzeczkami. Później myślałam nad czerwonymi porzeczkami. Jednak po ostatniej przeprawie po "buszu" padło ostatecznie na maliny. Z kremowym waniliowym serkiem. I kwaśnym lukrem cytrynowym. Poezja. Polecam na słodki początek weekendu :) Przepis na ciasto drożdżowe podaję za autorką tego przepisu ( klik ) a serek i maliny to już moja inwencja :) Porcja na dużą blachę. Składniki

My simple kitchen
Tort czekoladowy z truflami i kremem cytrynowym na 2. urodziny bloga 201

wyjątkowe okazje. * SKŁADNIKI na klasyczną formę o średnicy 23 cm lub wysoką formę o średnicy 18 cm Ciasto: 300 g mąki 50 g kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody oczyszczonej ¼ łyżeczki soli 80 g czekolady, min. 70% kakao 100 g kremowego serka typu  Philadelphia 100 g masła w temperaturze pokojowej 150 g cukru pudru 2 duże jajka(...)wodnej rozpuść czekoladę. Odstaw do przestudzenia. W osobnej misce utrzyj masło z cukrem pudrem i kremowym serkiem. Następnie wbij kolejno jajka, nie przerywając ucierania. Wlej olejek waniliowy i likier pomarańczowy. Zmiksuj ponownie. Zacznij dodawać powoli suche składniki i wlewać stopniowo wodę, cały czas miksując. Ciasto powinno mieć gładką i gęstą konsystencję. Gotową masę podziel na dwie formy o tej samej

Food Square
Torcik wiśniowo-czekoladowy 207

garnku z gorącą wodą, wystudzić. Masło miksować dodając stopniowo po łyżce wystudzonego budyniu jajecznego, roztopionej czekolady i kakao. Miksować do uzyskania jednolitej masy kremowej, nie za długo bo można przebić i zacznie się rozwarstwiać. Jedną część ciasta nasączyć połową niezbyt słodkiego soku wiśniowego wymieszanego z alkoholem (gdy sok jest za słodki rozcieńczyć go przegotowaną zimną wodą). Następnie posmarować połową konfitury(...)ciasta , przykryć drugim i nasączyć pozostałym sokiem, na wierzch równo rozsmarować konfiturę i na nią pozostały krem. Torcik udekorować kandyzowanymi wiśniami lub według swego uznania. Tort wstawić do lodówki na co najmniej 4 godziny, aby zastygł. Najlepszy jest na następny dzień, przed podaniem wyjąć z lodówki, aby krem się nieco ocieplił, gdyż mocno zastyga i nie ma odpowiedniej kremowej konsystencji

Kuchcik gotuje
Tarta z ricottą i świeżymi owocami 191

zawsze! Dzisiejsza propozycja to taka mini wersja sernikowa. Jeśli przygotujecie wcześniej kruche ciasto to przygotowanie "farszu" i upieczenie zajmie wam dosłownie 45 minut! Ciasto jest kruche i maślane, a masa z ricottą jest kremowa, z lekko cytrynową nutą! Pyszna!Idealnie smakuje ze świeżymi owocami.  Sami długo zastanawialiśmy się z jakimi owocami najchętniej byśmy ją zjedli i tu chyba przeważyła(...)podjeść przy pracy ;). Ta tarta wprowadziła nas w błogą rozkosz! Dosłownie chciałoby się, aby czas mógł natychmiast zwolnić, a zima zamieniła się chociaż w słoneczną wiosnę! Składniki na ciasto: 230 g mąki pszennej, 25 g cukru pudru, szczypta soli, 140 g zimnego masła, 1 duże jajko, 2 łyżki zimnej wody Mąkę, cukier i sól wsypać do miski, dodać pokrojone masło

Plate of Joy
Gofry biszkoptowe 144

cukrem i cukrem waniliowym na gęsty kogel mogel, stopniowo dodawać ciągle mieszając olej i mąkę z proszkiem .  Gofrownicę rozgrzać , przed nałożeniem ciasta lekko posmarować margaryną lub olejem . Upieczone gofry przekładać dżemem wiśniowym , wierzch udekorować serkiem kremowym i wisienką. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Kremowe jaglane ciasto z truskawkami. Bez glutenu, bez dodatku cukru, bez pieczenia, wegańskie 542

wszystkie składniki są łatwo dostępne i stosunkowo tanie. A w upał nie trzeba włączać piekarnika.  Ciasto nie przypomina ani tarty, ani tradycyjnego pieczonego ciasta. Jeśli miałabym go jakoś scharakteryzować, najbardziej pasują tu określenia: kremowe, delikatne i rozpływające się w ustach. Zapraszam :)  Składniki (u mnie forma 20 cm): SPÓD: - 1 szklanka płatków jaglanych (szklanka = 200 ml) - 1 szklanka suszonych(...)chcemy, żeby truskawki "wyschły", możemy zabezpieczyć je galaretką przygotowaną z mąki ziemniaczanej. Mąkę dokładnie rozpuszczamy w wodzie i gotujemy 3 minuty na małym ogniu. Wylewamy na truskawki.  Wkładamy ciasto do lodówki przynajmniej na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.  Smacznego

Smakuje zdrowo
SERNIK Z KARMELIZOWANYM RABARBAREM NA KAKAOWYM SPODZIE 326

SERNIK Z KARMELIZOWANYM RABARBAREM NA KAKAOWYM SPODZIE Kremowy sernik na wilgotnym kakaowym spodzie, z karmelizowanym rabarbarem - delikatny, aksamitny, mazisty, idealnie słodki z kwaskową nutą oraz przepyszną kakaową kruszonką. Szybciutki do przygotowania: zarówno składniki na ciasto jak i na masę serową wymagają tylko krótkiego zmiksowania. Ot, cała filozofia! Do tego soczysty rabarbar delikatnie skarmelizowany w odrobinie masła

Słodko-Słony Świat Ilony
PIZZA BIAŁO-ZIELONA (m.in. ze szpinakiem / ciasto tradycyjne i bezglutenowe owsiane) 196

ciasto za bardzo się klei, podsypujemy mąką i wyrabiamy.Formujemy koło lub kwadrat i kładziemy na podsypanej mąką blasze - nie smarujemy blachy tłuszczem (!).- kończenie:1. Ciasto dość grubo smarujemy domowym, bardzo mocno czosnkowym dipem o kremowej konsystencji.2. Układamy na nim świeży, dokładnie umyty i osuszony szpinak.3. Na szpinak kładziemy plastry sera żółtego (1 rodzaj),4. Posypujemy wędliną pokrojoną w paseczki(...)ciśnienie krwi, hamuje rozwój bakterii" (Opis ze strony: Ziarenkowo)Dokładny opis tej i innych mieszanek możecie znaleźć tutaj: kliknij.Sklep w którym są dostępne to Ziarenkowo: www.ziarenkowo.com Jak wychodzi:- ciasto tradycyjne - delikatne a zarazem chrupiące. Utrzymuje z łatwością obfitość dodatków jakimi je potraktowałyśmy. W smaku jest na prawdę cudowne.- ciasto owsiane - ten smak jest bardzo charakterystyczny. Szczerze powiedziawszy nam osobiście

Wypisz Wymaluj
Sernik Raffaello 180

Przepis znalazłam na jednym z moich ulubionych blogów, jakim jest "Kwestia Smaku" . Zaintrygowała mnie nazwa tego ciasta gdyż jestem wielką zwolenniczką "Raffaellek":) Sernik okazał się pyszny, kremowy i wilgotny (nie lubię zbyt wypieczonych serników). Jednym bardzo smakował spód sernika, innym ser, a jeszcze inni zachwycali się pianką kokosową. Warto wypróbować ten przepis, polecam. Składniki na formę o wymiarach 25x35(...)dodać wiórki kokosowe i delikatnie wszystko razem wymieszać. Sernik wysunąć z piekarnika (będzie miękki i falujący), na wierzch wyłożyć bezę kokosową i wstawić ponownie do piekarnika na 30 minut. Ciasto studzić w lekko uchylonym piekarniku. Całkowicie ostudzony sernik wstawić do lodówki (bez przykrycia) na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Uwagi: Jeżeli uznasz, że po 30 minutach beza kokosowa

In my kitchen

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję