ciasto kokosowe bez pieczenia - 5277 przepisów (strona:271/352)

Szybkie, owsiane ciasteczka z owocami FIT 115

Witam Was moi kochani po prawie pięciu miesiącach przerwy! Musicie wybaczyć mi moją nieobecność, lecz miałam sporo na głowie.. dwa kierunki studiów, obrona pracy dyplomowej

Be Fit Be Strong
Tort truskawkowy 142

mieszczą mi się do piekarnika i jest nieco szybciej. Ostudzony biszkopt przekrawamy na 4 spody. Truskawki miksujemy na mus, będziemy go potrzebować ok. 1 szklanki: na polewę, do nasączenia ciasta i do kremu. Schłodzoną śmietanę kremówkę miksujemy z serkiem mascarpone i cukrem pudrem do uzyskania w miarę sztywnego kremu (nie za długo, żeby krem nie zaczął się rozwarstwiać). Kilka łyżek(...)blat biszkoptu. Pod spód dajemy paski papieru do pieczenia, dzięki temu, kiedy skończymy dekorację będzie można je usunąć, a patera pozostanie czysta. Spód nasączamy musem truskawkowym. Na mus nakładamy cienką warstwę kremu truskawkowego, następnie pokrojone na plasterki truskawki i znowu krem truskawkowy. Powtarzamy z resztą spodów. Ostatni spod zostawiamy bez nasączenia, dzięki temu będzie nieco sztywniejszy i łatwiej

Ciastkozercy
Tort truskawkowy 173

mieszczą mi się do piekarnika i jest nieco szybciej. Ostudzony biszkopt przekrawamy na 4 spody. Truskawki miksujemy na mus, będziemy go potrzebować ok. 1 szklanki: na polewę, do nasączenia ciasta i do kremu. Schłodzoną śmietanę kremówkę miksujemy z serkiem mascarpone i cukrem pudrem do uzyskania w miarę sztywnego kremu (nie za długo, żeby krem nie zaczął się rozwarstwiać). Kilka łyżek(...)blat biszkoptu. Pod spód dajemy paski papieru do pieczenia, dzięki temu, kiedy skończymy dekorację będzie można je usunąć, a patera pozostanie czysta. Spód nasączamy musem truskawkowym. Na mus nakładamy cienką warstwę kremu truskawkowego, następnie pokrojone na plasterki truskawki i znowu krem truskawkowy. Powtarzamy z resztą spodów. Ostatni spod zostawiamy bez nasączenia, dzięki temu będzie nieco sztywniejszy i łatwiej

Ciastkozercy
Tarta a’la Snickers 116

Tarta a’la Snickers to ciasto, które polecam szczególnie osobom, które ograniczają sklepowe słodycze, które chcą odżywiać się zdrowiej, ale jednocześnie nie rezygnując ze słodkości

365 dni dookoła kuchni
Szarlotka z budyniem jaglanym i kokosową kruszonką 175

W jesienne dni musi być szarlotka! U mnie zagościła w wersji bezglutenowej, na spodzie z mąki kokosowej i ryżowej, z pysznymi jabłkami przyprawionymi aromatycznym cynamonem, do

Healthy food explorer
Kokosowe gofry bezglutenowe 83

proszku do pieczenia 3 jajka szczypta soli 2 łyżki ekologicznego oleju kokosowego bio surowego Coco Farm 2 czubate łyżeczki cukru kokosowego cukru kokosowego bio z nektaru palmy kokosowej Coco Farm 1,5 szklanki roślinnego napoju kokosowego - można przygotować go łącząc 4 łyżki miąższu kokosowego Coco Farm* z 1 1/2 szklanki ciepłej wody Dodatkowo: ulubione owoce cukier kokosowy(...)nektaru kwiatu palmy kokosowej Coco Farm olek kokosowy do gofrownicy * miąższ kokosowy Coco Farm można kupić tutaj  https://cocofarmshop.com/pozostale   Wykonanie: Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywna masę ze szczyptą soli. W misce mieszamy mąkę kokosową, ryżową, proszek do pieczenia, żółtka, napój roślinny kokosowy, np. ten przygotowany z miąższu kokosowego, cukier kokosowy i rozpuszczony

Kulinarne przygody Gatity
Metrowiec 226

zważy – bez paniki – wystarczy ustawić miskę nad garnkiem z gotującą się wodą i mieszać. Gotowy krem chłodzimy w lodówce. Oba ciasta kroimy na równe ok. 1,5-2 cm kawałki. Jeśli boczne kromki wyszły znacznie mniejsze – odkładamy je. Układamy kromki na przemian – ciasto jasne i ciasto ciemne. Możemy zrobić dwa mniejsze ciasta lub jedno bardzo(...)smarując np. nożem i przykładając). Resztkami kremu smarujemy lekko wierzch i boki ciasta. Porządnie chłodzimy. Polewa: Wszystkie składniki polewy rozpuszczamy na małym ogniu i mieszamy, aż do połączenia. Polewa powinna się niemal zagotować. Odstawiamy do przestudzenia. Polewamy na wierzchu ciasta. Wierzch możemy przybrać np. orzechami lub wiórkami kokosowymi. Gotowe ciasto kroimy na kawałki pod kątem obejmującym ok. 3-4 kromki

Poezja smaku
Pepparkakor z mąki kasztanowej - szwedzkie imbirowe pierniczki bez cukru i bez glutenu 123

pierniczki bez cukru i glutenu. W zeszłym roku podzieliłem się z Wami przepisem na pierniczki z mąki kokosowej i migdałowej z daktylami (znajdziecie go tutaj ), a w tym przedstawiam absolutnie genialny przepis, który smakuje niczym szwedzkie imbirowe ciasteczka pepparkakor . Mąka kasztanowa sprawdziła się w piernikowym cieście wprost znakomicie. Pierniczki zyskały dzięki niej orzechowego smaku, a z ciastem pracuje się(...)wymieszaj wszystko ze sobą. Zagnieć ciasto, uformuj z niego kulę i zawiń w folię spożywczą. Wstaw do lodówki na ok. 3h, aż ciasto stanie się twarde. Zimne ciasto rozwałkuj jak najcieniej (ok. 1 mm) na podsypanym mąką kasztanową blacie. Wytnij pierniczki za pomocą foremki, a następnie przełóż je na blachę pokrytą papierem do pieczenia. Piecz około 5-7 minut

Food Square
Zdrowsze drożdżówki z truskawkami i kokosową kruszonką 155

  Napatrzyłam się na instagramie na zdjęcia rumianych drożdżówek i nawet panujący w minionym tygodniu upał nie był w stanie odwieść mnie od przygotowania mojej - zdrowszej

Cynamonowe szczęście
Paleo słodycze, orzechowe kulki jak Ferreo Rocher bez cukru, glutenu. 133

miodu (można więcej jak ktoś woli słodszą wersje), około ⅓ puszki mleka kokosowego, laskę wanilii oraz ½ szklanki kakao i ⅓ szklanki oleju kokosowego. Wszystko mieszamy, aż połączy się w jedną całość (i tutaj wyszła nam zdrowa nuttella). Odstawiamy do lodówki na około 45 minut do 1 godziny. Czekając, aż ciasto stwardnieje możesz przeczytać np. Czy cheat meal rujnuję twoją dietę? Po wyjęciu(...)zrobiłem również wersję z wiórkami kokosowymi, też pyszne) i ponownie wstawiamy je do lodówki na około 1 godzinę. Rozpuszczamy czekoladę i wszystkie nasze kulki zanurzamy w czekoladzie. Odstawiamy na pół godziny do lodówki. I gotowe. Wszystkim jaskiniowcom życzę udanych łowów. Tym razem na paleo słodycze. Artykuł Paleo słodycze, orzechowe kulki jak Ferreo Rocher bez cukru, glutenu. pochodzi z serwisu

PaleoLife
Jaglana szarlotka z orzechową kruszonką 118

Najlepsze ciasto na jesień? Oczywiście szarlotka!  Połączenia jabłka z cynamonem zawsze poprawia humor.  A w zdrowszej wersji to już w ogóle marzenie. Kiedy

Healthy food explorer
Ciasteczka dyniowe 122

Październik to u mnie miesiąc pod hasłem dynia. Myślę, że już zdążyliście to zauważyć, w końcu praktycznie każdy przepis, którym się z Wami dzielę zawiera w

365 dni dookoła kuchni
Kasztanowe eklerki z jaglanym kremem i orzechowym nadzieniem (bez glutenu, laktozy, cukru białego) 103

Czy czujecie jesienne klimaty? W górach już można raczyć się śniegiem więc pewnie chłodek i deszcz dał Wam się we znaki. Jednak są też piękne strony

Candy Pandas
ŚWIĄTECZNY FIT PIERNIK 197

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Powiem tak, piernik pyszny choć nie należy do ciast puszystych i nie jest zbyt słodki to w połączeniu z polewą czekoladową (dla mnie z gorzką czekoladą, dla męża z mleczną) dodatkowo posypaną jeszcze daktylami i żurawiną stanowi przepyszną piernikową ucztę. Więc u mnie obok tradycyjnych wypieków w tym roku(...)średnie jajka ( osobno białka i żółtka) 3 łyżki miodu 2 łyżki oleju kokosowego 10 łyżek mąki ja dałam pszenną pełnoziarnistą autorka przepisu 4 łyżki jaglanej i 6 owsianej 1 opakowanie budyniu bez cukru (proszek) 1 łyżka   ciemnego kakao 1łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki przyprawy do piernika autorka przepisu pisze żeby dodać  niepełną   1 szklankę

Słodkie zapomnienie
Dynia faszerowana kasza gryczaną i pieczarkami 196

gryczana i pieczarkami .A calosc pieczona w pysznym pomidorowo-kokosowym sosie.Swietne danie rowniez dla wegetarian.Bardzo polecam! Skladniki na 2 duze porcje: 1 dynia hokkaido 700-800 g 100 g kaszy gryczanej ( 1 woreczek) 200-250 g ciemnych pieczarek 1 spora cebula,1 zabek czosnku 1 jajko (opcjonalnie) 1 puszka pomidorow 150 ml mleka kokosowego 4 lyzki startego parmezanu rozmaryn(...)mogla rowno stac. Pomidory zblendowac na gladki sos.Zagotowac z mlekiem kokosowym,dodac sol,pieprz,cukier i posiekane ziola. Polowki dyni wypelnic przygotowanym farszem .Ustawic w naczyniu do zapiekania ,podlac sosem,dolozyc rozmaryn . Piec w temperaturze 200°C przez 45 minut - bez termoobiegu. (Gdy dysponujemy wieksza dynia czas pieczenia wydluzyc do 1 godziny.Po pol godzinie pieczenia przykryc folia

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!