ciasto kokosowe bez pieczenia - 5277 przepisów (strona:268/352)

Kasztanki, kakaowe pralinki o smaku migdałowo – kokosowym, z dedykacją dla Babci i Dziadka 144

Przepis na kasztanki znalazłam w zeszycie z przepisami mojej teściowej, ale nie był to przepis wypróbowany. Teściowa nie była pewna skąd go ma i czy kiedykolwiek

Smakowy Raj
Sernik kokosowy z polewą malinową wg Aleex 200

Pierogi i uszka w pojemnikach, bigos zawekowany, inne produkty zapakowane, stos prezentów piętrzy się tuż przy drzwiach. Za chwilę zacznę je pakować do samochodu i ruszam

W mojej kuchni
Omlet piernikowy z jabłkiem i bananem 143

Święta tuż tuż, a więc trzeba wprowadzać się w świąteczny nastrój. Najlepiej od samego rana, dlatego dziś propozycja na świąteczny pieczony omlet piernikowy. Wygląda w sumie

Healthy food explorer
ANANASOWA TARTA – szybki i prosty deser! 195

Zawsze staram się stworzyć słodkości, które są nie tylko smaczne, ale i zdrowe. Myślę, że ten deser można do takich zaliczyć. Skład tarty to przede wszystkim

Via Gusto
Owsiane batony z malinami i masłem orzechowym 159

Lato rozbuchane, nadmiar warzyw i dojrzałych owoców, tryskających smakiem – lubię te miesiące jak żadne inne. Nie tylko dlatego, że są wakacje i urlopy ( a tak

Cooking for Emily
TORT "Czekoladowa Pinacolada" (kokos, ananas, mus czekoladowy, krem amaretto). 311

Oto czym grozi jesienny wieczór w rodzinie, w której matka i córka czytają sobie w myślach. Miałyśmy ochotę na tort, ale nie wiedziałyśmy na jaki, więc

Wypisz Wymaluj
Babeczki z ciecierzycy (paleo, bez mąki) 185

Chciałem zrobić ciasto z ciecierzycy, ale w trakcie wymyśliłem, że babeczki będą lepsze. Babeczki z ciecierzycy (bez mąki) są bardzo sycące i pożywne – w sam raz na śniadanie albo drugie śniadanie. O ile się lubi ciecierzycę 🙂 Babeczki z ciecierzycy – paleo, bez mąki, bez glutenu, bez nabiału (laktozy i kazeiny) czekoladowe i zwykłe – przepis(...)rodzina zaprotestowała (czy wszystko musi być czekoladowe?), więc jako kompromis zrobiłem połowę z czekoladą, a połowę zwykłą . Jeśli robisz bez kakao, to rozważ zredukowanie ilości miodu, bo mogą wyjść za słodkie. Pod sam koniec, gdy foremki są gotowe, a piec nagrzany, dodaj sodę, wymieszaj, a na koniec ocet i raz jeszcze wymieszaj. Przełóż do foremek (mi wyszło 12 większych

PaleoSMAK
Skoleboller – drożdżówki z budyniem 187

wody wiórki kokosowe, do oprószenia   Do garnuszka przekładamy masło, roztapiamy go na niewielkim ogniu. Pod koniec do masła dolewamy mleko, podgrzewamy razem przez chwilę. Zdejmujemy z palnika. Do powstałej letniej (!) mieszanki dodajemy cukier oraz roztrzepane jajko. Mieszamy. Mąkę przesiewamy do miski. Mieszamy z drożdżami, solą, kardamonem oraz mlekiem wymieszanym z masłem, cukrem oraz jajkiem. Wyrabiamy ciasto do czasu(...)przez około 2 minuty od zagotowania). Masę budyniową przykrywamy folią spożywczą (powinna dotykać budyniu) i odstawiamy do wystudzenia. Wyrośnięte ciasto dzielimy na około 14 kawałków. Formujemy okrągłe bułeczki, układamy je w pewnych odległościach na dwóch wyłożonych papierem blaszkach do pieczenia. Bułeczki przykrywamy ścierką i ponownie odstawiamy w cieple, do wyrośnięcia. Po około 30 minutach, gdy bułeczki zwiększą swą objętość

Smaki Na Talerzu
Galette z burakiem i serem pleśniowym 175

Galette z burakiem i serem pleśniowym to propozycja dla osób, które zdrowo się odżywiają, a także tych, które unikają glutenu, jajek i laktozy (ser pleśniowy możecie bez problemu zamienić na ser kozi). To także przepis dla miłośników kulinarnych eksperymentów i niecodziennych smaków, ale także tych osób, które chcą urozmaicić swoję dietę. Często wracam do tego dania, ponieważ jest szybkie(...)czasie buraczki pokrój w kostkę, pomidorki koktajlowe przetnij na połówki, a ser pleśniowy także pokrój w kostkę lub w paski. Schłodzone ciasto rozwałkuj na ok. 0,5 cm i przełóż go na blachę do pieczenia. Na jego środku wyłóż buraki, ser pleśniowy i pomidorki. Brzegi ciasta zagnieć tak, aby nachodziły delikatnie na farsz. Galette posyp tymiankiem. Piecz

365 dni dookoła kuchni
Cynamonowy chlebek świąteczny z orzechami laskowymi i żurawiną oraz gwiazdkowa historia 87

oknie i bez entuzjazmu wodzę spojrzeniem po niebie… Jest gwiazdka. Miga i mruga zawadiacko, jakby pytała: czego życzyłabyś sobie? A ja cicho w myślach, pocierając dłonią wypłowiałe, porysowane i miejscami pokruszone, niebieskie koraliki, mówię sobie: No przecież wiesz… Żeby tu dzisiaj z nami był… Składniki chlebek 100 g mąki kokosowej lub zmielonych wiórków kokosowych 20g świeżych(...)mąkę kokosową. Wlewamy zaczyn, który powinien podwoić swoją objętność, lekko ciepłe mleko i oliwę. Ciasto miksujemy z końcówką haka. Wyrabiamy kilka minut. Ciasto wygładzamy, przykrywamy misę ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok. 40-60 minut. Wyrośnięte ciasto wykladamy na stolnicę, lekko podsypujemy mąką i wyrabiamy jeszcze ręcznie. Następnie delikatnie wałkujemy na prostokąt. Rozwałkowane ciasto smarujemy cieniutką

Raj dla Podniebienia
Miodownik (krem z kaszą manną) 151

mojego pomysłu. Proporcje sama dostosowałam a ciasto wyszło idealne. Przepis na krem (w zmniejszonej proporcji) pochodzi z fanpage: Miętowa Beza. Blaty piekłam w tortownicy o średnicy 18 cm, ale można w większej formie i niekoniecznie cztery - tak jak u mnie. Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej  3/4 szklanki cukru  50g kostki masła/margaryny 2 jaja  2 łyżki miodu(...)użyłam truskawkowego)  Ciasto. Jajka, cukier i masło/margarynę utrzeć na puszystą masę. Dodać miód, mąkę i sodę.  Ciasto zagnieść i podzielić na 3-4 części (w zależności od wielkości formy; u mnie 4 części pieczone w tortownicy o średnicy 18 cm). Formę wyłożyć papierem do pieczenia a następnie pierwszą częścią ciasta. Piec 10-12 minut

Di gotuje
TORT NALEŚNIKOWY Z MASKARPONE 154

 Lubię jeść torty, natomiast nigdy ich nie robiłam bo czuję że ich nie umiem robić, że są trudne itd  Dziś postanowiłam zrobić pierwszy raz

Gotowanie Patki
Kruche ciasteczka migdałowe z owocami 272

Tęsknisz za latem? Ja bardzo, już nie mogę się doczekać aż natura obdaruje nas wszystkimi dobrociami tej pory roku : ) Dlatego w szczególności w dzień taki jak

Book of spells
PORADNIK BOŻEGO NARODZENIA 228

rozmaitych ciast (np. sernika, keksu), ale pasują też do ryb (np. karpia po żydowsku, śledzi na słodko). WIÓRKI KOKOSOWE To stara i wysuszona wewnętrzna wyściółka orzecha palmy kokosowej. Kokos jest dobrym źródłem białka, dlatego jadany jest przez wegetarian. Wyciśnięty z miąższu olej jest wyjątkowy, ponieważ  już w temperaturze 25 stopni C ma stałą postać (to tzw. masło kokosowe(...)wiórek kokosowych to 660 kcal. Właściwości: Miąższ kokosowy z którego powstają jest bogaty w MCT. To specjalne kwasy tłuszczowe, które przyspieszają przemianę materii. Dlatego kokos poleca się wszystkim pragnącym schudnąć. Powinny po niego sięgać także osoby mające osłabioną odporność. Obecny w kokosie kwas laurynowy pomaga zwalczyć wirusy oraz bakterie. Zastosowanie: Używa się ich jako posypki do ciast, sałatek owocowych

Ciastka - domowe słodkości
Babka drożdżowa z marcepanem 139

kulki kokosowe z migdałem Ciasto: Składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Do miski przekładam drożdże, dodaję szczyptę cukru, łyżkę mąki, połowę mleka letniego i mieszam. Odstawiam zaczyn do wyrośnięcia na 30 minut. Żółtka ubijam mikserem z cukrem i cukrem waniliowym na puch. Mąkę przesiewam i dodaję do zaczynu, wlewam żółtka, dodaję sól, resztę mleka letniego, skórkę pomarańczową i wyrabiam ciasto robotem(...)minucie dodaję roztopione i wystudzone masło i dalej wyrabiam ciasto robotem około 10 minut. Połowę ciasta odkładam, a do drugiej połowy dodaję kakao i wyrabiam ciasto aż się połączy z kakao. Ciasta odstawiam w miskach do wyrośnięcia, przykrywam ściereczką na 90 minut w ciepłe miejsce. Powinno podwoić swoją objętość. Ciasto jasne i ciemne przekładam na stolnicę podsypaną mąką i rozwałkowuję

wesoła kuchnia

Proponowane wyszukiwania