ciasto kokosowe bez pieczenia - 5277 przepisów (strona:262/352)

Tarta a’la Snickers 128

Tarta a’la Snickers to ciasto, które polecam szczególnie osobom, które ograniczają sklepowe słodycze, które chcą odżywiać się zdrowiej, ale jednocześnie nie rezygnując ze słodkości

365 dni dookoła kuchni
Szarlotka z budyniem jaglanym i kokosową kruszonką 187

W jesienne dni musi być szarlotka! U mnie zagościła w wersji bezglutenowej, na spodzie z mąki kokosowej i ryżowej, z pysznymi jabłkami przyprawionymi aromatycznym cynamonem, do

Healthy food explorer
Kokosowe gofry bezglutenowe 94

proszku do pieczenia 3 jajka szczypta soli 2 łyżki ekologicznego oleju kokosowego bio surowego Coco Farm 2 czubate łyżeczki cukru kokosowego cukru kokosowego bio z nektaru palmy kokosowej Coco Farm 1,5 szklanki roślinnego napoju kokosowego - można przygotować go łącząc 4 łyżki miąższu kokosowego Coco Farm* z 1 1/2 szklanki ciepłej wody Dodatkowo: ulubione owoce cukier kokosowy(...)nektaru kwiatu palmy kokosowej Coco Farm olek kokosowy do gofrownicy * miąższ kokosowy Coco Farm można kupić tutaj  https://cocofarmshop.com/pozostale   Wykonanie: Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywna masę ze szczyptą soli. W misce mieszamy mąkę kokosową, ryżową, proszek do pieczenia, żółtka, napój roślinny kokosowy, np. ten przygotowany z miąższu kokosowego, cukier kokosowy i rozpuszczony

Kulinarne przygody Gatity
Metrowiec 245

zważy – bez paniki – wystarczy ustawić miskę nad garnkiem z gotującą się wodą i mieszać. Gotowy krem chłodzimy w lodówce. Oba ciasta kroimy na równe ok. 1,5-2 cm kawałki. Jeśli boczne kromki wyszły znacznie mniejsze – odkładamy je. Układamy kromki na przemian – ciasto jasne i ciasto ciemne. Możemy zrobić dwa mniejsze ciasta lub jedno bardzo(...)smarując np. nożem i przykładając). Resztkami kremu smarujemy lekko wierzch i boki ciasta. Porządnie chłodzimy. Polewa: Wszystkie składniki polewy rozpuszczamy na małym ogniu i mieszamy, aż do połączenia. Polewa powinna się niemal zagotować. Odstawiamy do przestudzenia. Polewamy na wierzchu ciasta. Wierzch możemy przybrać np. orzechami lub wiórkami kokosowymi. Gotowe ciasto kroimy na kawałki pod kątem obejmującym ok. 3-4 kromki

Poezja smaku
Pepparkakor z mąki kasztanowej - szwedzkie imbirowe pierniczki bez cukru i bez glutenu 133

pierniczki bez cukru i glutenu. W zeszłym roku podzieliłem się z Wami przepisem na pierniczki z mąki kokosowej i migdałowej z daktylami (znajdziecie go tutaj ), a w tym przedstawiam absolutnie genialny przepis, który smakuje niczym szwedzkie imbirowe ciasteczka pepparkakor . Mąka kasztanowa sprawdziła się w piernikowym cieście wprost znakomicie. Pierniczki zyskały dzięki niej orzechowego smaku, a z ciastem pracuje się(...)wymieszaj wszystko ze sobą. Zagnieć ciasto, uformuj z niego kulę i zawiń w folię spożywczą. Wstaw do lodówki na ok. 3h, aż ciasto stanie się twarde. Zimne ciasto rozwałkuj jak najcieniej (ok. 1 mm) na podsypanym mąką kasztanową blacie. Wytnij pierniczki za pomocą foremki, a następnie przełóż je na blachę pokrytą papierem do pieczenia. Piecz około 5-7 minut

Food Square
Zdrowsze drożdżówki z truskawkami i kokosową kruszonką 168

  Napatrzyłam się na instagramie na zdjęcia rumianych drożdżówek i nawet panujący w minionym tygodniu upał nie był w stanie odwieść mnie od przygotowania mojej - zdrowszej

Cynamonowe szczęście
Jaglana szarlotka z orzechową kruszonką 125

Najlepsze ciasto na jesień? Oczywiście szarlotka!  Połączenia jabłka z cynamonem zawsze poprawia humor.  A w zdrowszej wersji to już w ogóle marzenie. Kiedy

Healthy food explorer
Ciasteczka dyniowe 131

Październik to u mnie miesiąc pod hasłem dynia. Myślę, że już zdążyliście to zauważyć, w końcu praktycznie każdy przepis, którym się z Wami dzielę zawiera w

365 dni dookoła kuchni
Kasztanowe eklerki z jaglanym kremem i orzechowym nadzieniem (bez glutenu, laktozy, cukru białego) 115

Czy czujecie jesienne klimaty? W górach już można raczyć się śniegiem więc pewnie chłodek i deszcz dał Wam się we znaki. Jednak są też piękne strony

Candy Pandas
ŚWIĄTECZNY FIT PIERNIK 206

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Powiem tak, piernik pyszny choć nie należy do ciast puszystych i nie jest zbyt słodki to w połączeniu z polewą czekoladową (dla mnie z gorzką czekoladą, dla męża z mleczną) dodatkowo posypaną jeszcze daktylami i żurawiną stanowi przepyszną piernikową ucztę. Więc u mnie obok tradycyjnych wypieków w tym roku(...)średnie jajka ( osobno białka i żółtka) 3 łyżki miodu 2 łyżki oleju kokosowego 10 łyżek mąki ja dałam pszenną pełnoziarnistą autorka przepisu 4 łyżki jaglanej i 6 owsianej 1 opakowanie budyniu bez cukru (proszek) 1 łyżka   ciemnego kakao 1łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki przyprawy do piernika autorka przepisu pisze żeby dodać  niepełną   1 szklankę

Słodkie zapomnienie
Dynia faszerowana kasza gryczaną i pieczarkami 209

gryczana i pieczarkami .A calosc pieczona w pysznym pomidorowo-kokosowym sosie.Swietne danie rowniez dla wegetarian.Bardzo polecam! Skladniki na 2 duze porcje: 1 dynia hokkaido 700-800 g 100 g kaszy gryczanej ( 1 woreczek) 200-250 g ciemnych pieczarek 1 spora cebula,1 zabek czosnku 1 jajko (opcjonalnie) 1 puszka pomidorow 150 ml mleka kokosowego 4 lyzki startego parmezanu rozmaryn(...)mogla rowno stac. Pomidory zblendowac na gladki sos.Zagotowac z mlekiem kokosowym,dodac sol,pieprz,cukier i posiekane ziola. Polowki dyni wypelnic przygotowanym farszem .Ustawic w naczyniu do zapiekania ,podlac sosem,dolozyc rozmaryn . Piec w temperaturze 200°C przez 45 minut - bez termoobiegu. (Gdy dysponujemy wieksza dynia czas pieczenia wydluzyc do 1 godziny.Po pol godzinie pieczenia przykryc folia

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
CHLEB ODMIENIAJĄCY ŻYCIE, BEZGLUTENOWY 210

oleju kokosowego lub masła klarowanego -1 1/2 szklanki wody -można dodać łyżkę miodu lub szczyptę stewii (ja nie dałam-uważam że nie ma takiej potrzeby) Wszystkie suche składniki prócz soli tj. słonecznik, dynia, len cały i mielony, orzechy, migdały oraz płatki owsiane wymieszać w misce. Odstawić. W garneczku zagotować wodę z solą i olejem kokosowym. Odstawić do lekkiego przestudzenia(...)suchymi składnikami. Dokładnie wymieszać. Do przygotowanej wcześniej małej keksówki(ok. 10x20)przełożyć otrzymane ciasto, dokładnie ubić i wygładzić łyżką maczaną w wodzie. Ciasto nic nie rośnie, więc można nałożyć do pełna. Odstawić pod przykryciem na min. 2 godziny, jednak nie dłużej jak 24h. Piec w temp. 180 *C przez ok. 20 minut, następnie wyjąć z foremki i dopiekać na blaszce

Smaczne Zdrowe
TRUSKAWKOWY POCAŁUNEK – biszkopt z serową pianką i truskawkami 293

Dziś mam dla Was przepis na jeszcze jedno z moich ulubionych, letnich ciast z truskawkami! W tym roku zrobiłam je dopiero teraz, bo zabiegana-zalatana kompletnie

Ostra na Słodko
Mini rogaliki drożdżowe 269

Rogaliki drożdżowe są bardzo proste do zrobienia. Jeśli potrzebujecie deseru na ostatnią chwilę to jest strzał w dziesiątkę. Świetnie pasują do popołudniowej kawy, sprawdzają się jako

Dieta bez mleka
Babka bananowa 122

Dziś propozycja na Święta - prosta babka w nieco zdrowszej i mniej tradycyjnej wersji, ale równie pysznej. Babka jest puszysta, mięciutka i wilgotna, robiona z mąki pełnoziarnistej

Healthy food explorer

Proponowane wyszukiwania