Post dr Dąbrowskiej - przepis na pizzę na diecie dr Dąbrowskiej. Jeśli nie chcesz przegapić najciekawszych przepisów Dołącz do Nas na Facebook'u
IzaGotujeJedną z rzeczy, które sprawiają mi ogromną frajdę jest robienie ciastek z myślą o moich bliskich, a już nic mnie tak nie cieszy gdy ciastko znika
Cynamonowe szczęściePoza nazwą, smak kremu jest bardzo podobny do tego we wnętrzu pralinek. Ciasto polecam zwłaszcza tym, którzy lubią ciasta bez pieczenia, no i oczywiście wszystkim fanom Rafaello. By ciasto było bardziej autentyczne, udekorowałam je migdałami bez skórki i płatkami migdałowymi :) Składniki: 400g herbatników (np. 8 opakowań po 50g, w każdym 10 herbatników, czyli 80 sztuk herbatników) 200g(...)przyciętych i dołamanych) Herbatniki przekładamy kremem budyniowym. Pierwsze dwie warstwy niezbyt dużą ilością kremu, większość pozostawiamy na wierzch ciasta (większą połowę na dwie pierwsze warstwy, mniejszą na wierzch ciasta). Wierzch ciasta dekorujemy według uznania. W wersji najszybszej wystarczy posypać wiórkami kokosowymi lub płatkami migdałów. W wersji rozszerzonej można: - płatki migdałowe lub wiórki kokosowe wrzucić na rozgrzaną patelnie i je lekko
Smakowy RajJak zrobić domowe batony owsiane? To produkt, którego zdecydowanie nie polecam kupować. Kupne batony owsiane zawierają wiele dziwnych składników, które zupełnie nie są potrzebne. Są też
365 dni dookoła kuchniBezglutenowe herbatniki orzechowe to ciasteczka, które ratują mnie w trudnych momentach. To takie comfort food, którymi delektuję się do popołudniowej kawy. Lubię je z wielu powodów
365 dni dookoła kuchniTym razem mam dla Was przepis na ulubione ciacho moich dzieci. No dobra, ja też je uwielbiam! Marchewkowe z mascarpone to ciasto, które chyba nigdy nam
Natka PietruszkiLubimy bawić się z drożdżowym ciastem ale nie robimy tego zbyt często. Jednak jak już je planujemy to w nietypowej formie. Były już różnego rodzaju bułeczki
Candy Pandasjest fanem tego świątecznego ciasta to koniecznie przeczytajcie recenzję. Nazwa: Bezglutenowe panettone z rodzynkami i kandyzowanymi owocami Firma: Incola Gluten Free Skład: zakwas (woda, skrobia kukurydziana, maka jaglana), woda, skrobia kukurydziana, rodzynki 8,2% (rodzynki, olej palmowy, dwutlenek siarki (SO2)), margaryna (oleje i tłuszcze roślinne (palmowy, rzepakowy, słonecznikowy, shea, kokosowy, w różnych proporcjach), woda, emulgatory(...)folii od razu czujemy słodki zapach ciasta drożdżowego. Smak: Babka jest niesamowicie miękka i pulchna, zawiera sporo bakalii ale nie jest ich ani za dużo ani za mało, dla nas po prostu w sam raz. W smaku jest bardzo ciekawa, ponieważ nie smakuje jak typowe drożdżowe ciasto. Nam przypomina smak pomiędzy drożdżowym a ciastem francuskim (coś jak croissant). Całość jest
Candy Pandasbakaliowy: 8 białek 200g cukru 3 żółtka 200 g orzechów włoskich, zmielonych 100 g wiórków kokosowych 100 g rodzynek 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia krem budyniowo-brzoskwiniowy: sok z 1 puszki brzoskwiń 5 łyżek cukru 2 budynie śmietankowe bez cukru (2x40 g) 1 łyżka mąki pszennej 1 ½ szkl wody 5 żółtek 300 g miękkiego(...)cały czas miksując. Następnie dodać żółtka, miksować. Wsypać pozostałe składniki i delikatnie wmieszać je do piany. Masę przelać do dwóch form o wymiarach 28x40 cm wyłożonych papierem do pieczenia. Piec w 160 st.C przez około 35 minut. Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Placki można upiec również na jednej blaszce, a po upieczeniu przekroić na dwa blaty. Robimy krem
Swojskie jedzonkoChleb żytnio-orkiszowy, to kolejny z moich chlebów na zakwasie. Rzec mogę nawet iż to jeden z moich ulubionych chlebów, tuż zaraz za orkiszowo
Smaczne ZdroweUwielbiam zbożowe batoniki, ale te kupne jak na mój gust są za słodkie i zbyt gumiaste, więc co ja mogłam zrobić? Zrobiłam oczywiście wszystko po swojemu
greenscarfOprócz fazy na różne wydania karpatki/tortów, mamy też pomysły na ciasta z kruchych blatów przekładane kremem budyniowym. Zaczęło się od chęci spróbowania stworzenia swojej nieco
Candy Pandaswanilinowego 1 łyżka budyniu śmietankowego opcjonalnie 2 - 3 łyżki likieru kokosowego lub amaretto Warstwa orzechowa: 1/3 szklanki orzechów pekan lub włoskich 2 płaskie łyżeczki przyprawy piernikowej 1/4 szklanki rodzynek 2 łyżki smażonej skórki pomarańczowej (lub starta skórka z 1/2 pomarańczy) Dodatkowo: 1 jajko do posmarowania ciasta Zaczynamy od przygotowania ciasta. Mąkę wsypać do miski, dodać cukier puder i pokrojone(...)miejsca. Pozostałe ciasto rozwałkować i foremką wyciąć gwiazdki, aż do zużycia całego ciasta. Na spód ciasta wysypać rozdrobnione orzechy (fot.2) , później wyłożyć jabłka (fot.3) , a na wierzchu rozłożyć gwiazdki (fot.4) . Brzegi ciasta i gwiazdki posmarować roztrzepanym jajkiem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez około 45 minut. Źródło: kwestiasmaku.com drukuj przepis
Świat Ciastaczekoladową na bitą śmietanę bez dodatku cukru, tylko z dodatkiem soku z 1/2 cytryny. To dla tych, którzy nie przepadają za zbyt słodkim ciastem. Oprócz tego ciacho było przepyszne i trochę inne niż zwykle. Biszkopt czekoladowy: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 1 opakowanie(...)cukru 2 łyżeczki kakao 1/4 szklanki mleka Wykonanie: Pieczemy biszkopt. W tym celu białka ubijam na pianę, dodaję porcjami cukier i po jednym żółtku. Mąkę, kakao i proszek do pieczenia mieszam razem i delikatnie przesiewam do masy jajecznej. Ciasto przekładam do małej tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i piekę przez 30 min w temp. 180'C. Odstawiam
Ciasteczkowy PotwórZdarza się, że przyjmujemy niezapowiedzianych gości albo po prostu mamy ochotę na coś słodkiego. Na szczęście istnieją desery, które możemy szybko przygotować z kilku podstawowych składników
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!