ciasto drożdżowe - 15566 przepisów (strona:646/1038)

Bułeczki francuskie z migdałami 162

moich ulubionych. Wyśmienite na słodko i takie samo na wytrawnie. Wspaniale się komponuje z owocami, warzywami, mięsem, rybami, przeróżnymi masami i dodatkami. Na równi z drożdżowym – oba wypieki sprawiają mi wielką frajdę. Dodatkową zaletą ciasta francuskiego jest to, że można kupić bardzo dobre – gotowe do pieczenia. Z takim ciastem przygotowanie wypieku to kwestia kilkunastu minut (nie licząc oczywiście czasu pieczenia

mojewypiekiinietylko
Rogaliki drożdżowe 137

Pyszne i mięciutkie drożdżowe rogaliki nadziane marmoladą. Idealne na śniadanie, przekąskę, podwieczorek czy dodatek do kawy. Najlepiej smakują zaraz po upieczeniu, ale kolejnego dnia są nadal pyszne i mięciutkie.   Ja je uwielbiam;-) Ciasto nie jest bardzo słodkie ponieważ przepis zawiera mało cukru więc po upieczeniu polecam je polukrować lub obtaczać w cukrze pudrze. Zapraszam!!! Składniki: 1 kg mąki

Passion of Cooking
Wypieki, które musisz zrobić w czerwcu! 6 niezawodnych przepisów 95

idealne puchate, możesz je przygotować z dowolnymi sezonowymi owocami, gorąco polecam! 2. Muffinki z kokosem i truskawkami - prosty i szybki sposób na coś słodkiego! 3. Drożdżowe z dużą ilością owoców i kruszonki - to ciasto, gdzie ciasta mało ale dużo owoców i dużo maślanej kruszonki, możesz je wykonać z dowolnymi owocami.  4. Jagodzianki - w czerwcu pojawiają się pierwsze borówki

SMYKWKUCHNI
FOCACCIA ALLA GENOVESE 194

jedne z ostatnich potraw, które marynarze i rybacy w tym regionie skłonni są widzieć na swoich talerzach. Właśnie dlatego ojczyzną najpopularniejszego po pizzy ciasta jest  Liguria . Focaccia  to nic innego jak drożdżowy placek, a wariantów smaku może być nieskończenie wiele – ograniczyć nas może jedynie wyobraźnia. Pamiętajmy jednak, że najważniejszym składnikiem jest (najlepiej) tutejsza oliwa z oliwek. Najczęściej jednak

Z Kuchni Do Kuchni
Racuchy – pampuchy drożdżowe z jabłkami 94

jabłka i mleko znajdowały się „w podwórku” Przypominamy więc przepis na proste, pyszne, puszyste racuszki drożdżowe, na które bez wątpienia przyjdzie niejednemu z Was dziś ochota Polecamy i zapraszamy! Zobacz też nasze pyszne zapiekanki z chleba tostowego RACUCHY – PAMPUCHY DROŻDŻOWE Z JABŁKAMI Składniki: 0,5 kg mąki pszennej 350 ml ciepłego mleka 2 jajka 40 g drożdży(...)patelni rozgrzewamy tłuszcz (ok. 4 – 5 cm). Maczamy łyżkę w wodzie, nabieramy porcję ciasta i smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Wykładamy do osuszenia na ręczniki papierowe. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Smacznego! Artykuł Racuchy – pampuchy drożdżowe z jabłkami pochodzi z serwisu Kuchnia na Wypasie

Kuchnia Na Wypasie
Szybka chałka na proszku do pieczenia 204

Chałka ..ale nie drożdżowa, tylko na proszku do pieczenia.taką chałkę robi się bardzo szybko, a jeszcze szybciej zjada...u mnie zjedzona prawie od razu zaraz po upieczeniu.Pomysł na taką chałkę znalazłam  tutaj . 150 g białego serka   300 g mąki pszennej/orkiszowej 1 jajko 4 łyżki mleka 4 łyżki oleju 60 g cukru 50 g rodzynek [ nie dałam(...)szczy pta soli płatki migdałowe na posypkę  Mokre składniki umieścić w misce i wymieszać widelcem do połączenia składników. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i zagnieść gładkie ciasto. W razie potrzeby podsypać odrobiną mąki. Podzielić na 3 równe części i uformować wałeczki. Spleść warkocz,lekko spłaszczyć i posmarować żółtkiem. Posypać płatkami migdałowymi.Piec w temperaturze 180 stopni przez

Moje domowe kucharzenie
rogale marcińskie 149

składniki na ciasto: 500 g mąki 20 g drożdży 3 łyżki cukru 250 ml ciepłego mleka 1 jajko 1 szczypta soli 2 łyżki masła dodatkowo: 200

Domowy Smak Jedzenia
Szarlotka z nutą wanilii i cynamonu 481

Klasyka wśród ciast!   Będąc w temacie jabłek prażonych ( przepis na ślimaczki drożdżowe z jabłkami TU ) i z zamysłem dalszego czyszczenia spiżarni przed kolejnym sezonem na jabłka ( przepis na jabłka prażone z wanilią TU ), postanowiłam zrobić szarlotkę.  Jest to jedno z pierwszych ciast jakie w ogóle zaczęłam w zyciu piec. Uwielbiam szarlotkę, zwłaszcza jeszcze ciepłą, tuż po wyjęciu

Grunt to przepis!
Drożdżowe kapuśniaczki z kiszoną kapustą i grzybami 127

Kapuśniaczki nieodłącznie kojarzą mi się z zimą i okresem świątecznym. Tym razem postanowiłem przygotować przepis na drożdżowe kapuśniaczki z kiszoną kapustą i leśnymi grzybami. Wspaniale smakują w towarzystwie domowego barszczu, jak i tego torebkowego. Drożdżowe kapuśniaczki z kiszoną kapustą i grzybami Cudownie puszyste ciasto, delikatna kapusta, aromatyczne grzyby leśne… Klasyczny, ale jednocześnie wyjątkowy i wciągający smak. Dodatek kminku

Blendman
Zakręcone pizzerinki z szynką, serem i oliwkami 66

push({}); Drukuj Zawijane pizzerinki drożdżowe z szynką i serem 5 od 1 osoby Autor: Paweł Clad Danie: Przekąska Kuchnia: Włoska Trudność: Łatwe Ilość około 20 sztuk Przygotowanie 20 min. Pieczenie 15 min. Kalorie 250 kcal Zawinięte pizzerinki z sosem pomidorowym, salami, żółtą mozzarellą i oliwkami. Drożdżowe roladki pizzowe na przekąskę. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: CIASTO NA PIZZERINKI 250 g mąki

ProstePesto.pl
Pizza z kiełbasą wędzoną na grillu 152

mąki i dolewamy wody. Całość miksujemy  ok. 10 sek., przykrywamy ściereczką i odstawiamy na ok. 10 min. w ciepłe miejsce. Do wyrośniętego drożdżowego zaczynu dodajemy pozostałą cześć mąki, tymianek  i wyrabiamy ciasto na jednolitą gładką masę(w zależności od potrzeby dodajemy wody lub mąki). Ciasto rozwałkowujemy na krążek o średnicy 35 cm, przekładamy  na kamień do pieczenia

Moniki Smakołyki
Drożdżowe bułeczki-kwiatki z orzechowym nadzieniem 90

sałatki, ale czasem na pewno upiekę też coś słodkiego i pysznego dla wiecznych głodomorów. Dzisiaj mam dla Was pomysł na drożdżowe bułeczki z nadzieniem z orzechów włoskich i powidła śliwkowego.  Drożdżowe bułeczki-kwiatki z orzechowym nadzieniem ciasto: 350 g mąki pszennej typ 650 lub 750 20 g drożdży 100 ml mleka 2 łyżki jogurtu greckiego 50 g cukru

Dzieje kuchennej Wiewióry
30 słodkości na Wielkanoc (30 ricette di dolci per Pasqua) 126

posso quindi che consigliarVelo di cuore :) Mazurek ze słonym karmelem i czekoladą (Crostata con cioccolato e caramello salato) Pastiera Napoletana - włoskie ciasto wielkanocne Colomba - tradycyjne włoskie ciasto na Wielkanoc (Colomba pasquale) Wielkanocny wieniec drożdżowy (Treccia pasquale di pasta lievitata) Cytrynowa babka z mascarpone (Ciambellone al limone e mascarpone) Mazurek pomarańczowy (Crostata con crema all'arancia)   Wielkanocna babka szampańska

La grande e la piccola cuoca
GRILLOWANE PAMPUCHY Z SEREM I POMIDORAMI 204

razem. Przykrywamy i zostawiamy w ciepłym miejscu na 15 minut.  Mąkę wymieszać z solą i cukrem. Masło roztapiamy w pozostałym mleku. Po 15 minutach rozczyn drożdżowy dodać do mąki. Dodać jajka. Wyrabiać ciasto dodać w małych ilościach mleko z masłem.  Wyrobić ciasto aż będzie giętkie i elastyczne. Uformować kulę, przełożyć o miski, przykryć ściereczką i zostawić

Kuchnia w oparach

Proponowane wyszukiwania