ciasto drożdżowe - 15566 przepisów (strona:153/1038)

Chleb żytni razowy z ziarnami 78

Czas czytania: 2 min Klasyczny, ciężki chleb żytni razowy z ziarnami na zakwasie z mąki żytniej razowej. Chlebek przygotowałam z dodatkiem łamanego żyta, ziaren słonecznika i

SprawdzonaKuchnia.pl
Pączki orkiszowe 88

Czas czytania: 3 min Niezawodny i bardzo smaczny przepis na pączki już mam, ale chciałam wypróbować inne ciekawe i sprawdzone przepisy. W książce Beatrice Ojakangas „Chleb

SprawdzonaKuchnia.pl
Chleb z suszonymi pomidorami 78

Czas czytania: 2 min Macie ochotę na domowy chlebek z grubą chrupiącą skórką i miękkim środkiem z dodatkiem suszonych pomidorów? Bardzo proszę, dzisiejszy przepis z pewnością

SprawdzonaKuchnia.pl
Chleb wiejski 68

Czas czytania: 2 min Chleb wiejski na zakwasie żytnim z dużą ilością nasion słonecznika i siemienia lnianego. Dziś będzie w wersji ekspresowej. Chlebek, który smakuje tak

SprawdzonaKuchnia.pl
Pierogi z serem 65

Czas czytania: 3 min Pierogi z serem to jedne z najprostszych i najsmaczniejszych pierogów na słodko. Pewnie dla wielu z nas są smacznym wspomnieniem z dzieciństwa

SprawdzonaKuchnia.pl
Drożdżowe ze śliwkami i cynamonową kruszonką 65

śliwkami i cynamonową kruszonką Ulubione ciasto mojego męża i jak się okazuje synka :) Zwykłe drożdżowe ciasto z dodatkiem dojrzałych i słodkich śliwek z cynamonową pyszną kruszonką, której jest na prawdę dużo. Ciasto wyrasta tylko raz, więc robi się je szybciej niż inne drożdżowe. Składniki na blachę 20 x 35 (ale może być i na 25 na 37): 500 gr mąki(...)ciasta). Na papier równomiernie wyłożyć ciasto, wyłożyć owoce. Składniki kruszonki wyrobić między palcami, posypać równomiernie ciasto. Ciasto przykryć ściereczką, odstawić w ciepłe, nieprzewiewne miejsce, do napuszenia na około 1-2 godziny. Po tym czasie wstawić do zimnego piekarnika, piec 35 min, do suchego patyczka. Wyjąć, całkowicie pokroić, podawać. przechowywać w szczelnym pojemniku, pozostaje świeże nawet na 3 dzień. Smacznego! Drożdżowe

moj przepis na
Drożdżowe ze śliwkami i cynamonową kruszonką 64

śliwkami i cynamonową kruszonką Ulubione ciasto mojego męża i jak się okazuje synka :) Zwykłe drożdżowe ciasto z dodatkiem dojrzałych i słodkich śliwek z cynamonową pyszną kruszonką, której jest na prawdę dużo. Ciasto wyrasta tylko raz, więc robi się je szybciej niż inne drożdżowe. Składniki na blachę 20 x 35 (ale może być i na 25 na 37): 500 gr mąki(...)ciasta). Na papier równomiernie wyłożyć ciasto, wyłożyć owoce. Składniki kruszonki wyrobić między palcami, posypać równomiernie ciasto. Ciasto przykryć ściereczką, odstawić w ciepłe, nieprzewiewne miejsce, do napuszenia na około 1-2 godziny. Po tym czasie wstawić do zimnego piekarnika, piec 35 min, do suchego patyczka. Wyjąć, całkowicie pokroić, podawać. przechowywać w szczelnym pojemniku, pozostaje świeże nawet na 3 dzień. Smacznego! Drożdżowe

moj przepis na
Drożdżowe ze śliwkami i cynamonową kruszonką 101

mojprzepisna.pl | Drożdżowe ze śliwkami i cynamonową kruszonką Ulubione ciasto mojego męża i jak się okazuje synka :) Zwykłe drożdżowe ciasto z dodatkiem dojrzałych i słodkich śliwek z cynamonową pyszną kruszonką, której jest na prawdę dużo. Ciasto wyrasta tylko raz, więc robi się je szybciej niż inne drożdżowe. Składniki na blachę 20 x 35 (ale może być(...)Śliwki umyć, osuszyć, przekroić na pół, wzdłuż, pozbawić pestek.   Do dużej miski wsypać resztę mąki, dodać drożdże, sól. Wyrabiać tak długo, aż ciasto będzie gładkie i lśniące (u mnie hakiem do drożdżowego trwa to około 20 min na prędkości od 1 do 3), dodać masło, znów wyrobić do połączenia. Formę do pieczenia wysmarować masłem, wyłożyć papierem do pieczenia (dzięki

moj przepis na
Drożdżowe ze śliwkami i cynamonową kruszonką 176

mojprzepisna.pl | Drożdżowe ze śliwkami i cynamonową kruszonką Ulubione ciasto mojego męża i jak się okazuje synka Zwykłe drożdżowe ciasto z dodatkiem dojrzałych i słodkich śliwek z cynamonową pyszną kruszonką, której jest na prawdę dużo. Ciasto wyrasta tylko raz, więc robi się je szybciej niż inne drożdżowe. Składniki na blachę 20 x 35 (ale może być(...)Śliwki umyć, osuszyć, przekroić na pół, wzdłuż, pozbawić pestek.   Do dużej miski wsypać resztę mąki, dodać drożdże, sól. Wyrabiać tak długo, aż ciasto będzie gładkie i lśniące (u mnie hakiem do drożdżowego trwa to około 20 min na prędkości od 1 do 3), dodać masło, znów wyrobić do połączenia. Formę do pieczenia wysmarować masłem, wyłożyć papierem do pieczenia (dzięki

moj przepis na
Pizza na tortilli 95

Czas czytania: 2 min Pizza na tortilli jest bardzo szybką wersja tej znanej przekąski. Idealna na błyskawiczny obiad lub popołudniową przekąskę! Dziś zrobiłam w wersji z

SprawdzonaKuchnia.pl
Oponki serowe 79

Czas czytania: 3 min Oponki serowe są propozycją, która idealnie pasuje na deser karnawałowy ! Powiem szczerze, że oponki smakują wspaniale o każdej porze roku nawet w

SprawdzonaKuchnia.pl
Bagietka wieloziarnista 104

Czas czytania: 2 min Bagietka wieloziarnista. Nie ma nic lepszego niż domowa chrupiąca i pachnąca bagietka! Kanapka przygotowana na bazie takiego pieczywa będzie najlepszą popołudniową przekąską

SprawdzonaKuchnia.pl
Gofry z łososiem 110

Czas czytania: 2 min Koreańskie gofry z łososiem , czyli obiad w wersji fit. Gofry są wspaniałe również na śniadanie albo popołudniowa przekąska. Placki czy też klasyczne

SprawdzonaKuchnia.pl
Bagietka pszenna 88

Czas czytania: 2 min Świeża pachnąca bagietka pszenna na kolację? O tak, ten pomysł zawsze jest dobry! Do ciepłej pachnącej bagietki wystarczy odrobina dobrej oliwy lub

SprawdzonaKuchnia.pl
Nowość w mojej kuchni - Kamień do pizzy od firmy Bakero 132

ogromną przyjemnością się zgodziłam i tuż po otrzymaniu paczki... zabrałam do testów! Powiem tajemniczo, że pierwszy test okazał się sukcesem i jeszcze dziś bądź jutro spodziewajcie się przepisu na ciasto drożdżowe pieczone na kamieniu! Kamienie firmy Bakero znajdziecie tutaj: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=2753216  Zachęcam również do odwiedzenia facebookowego profilu kamieni do pizzy BAKERO oraz oczywiście do polubienia profilu Ewa Kuchennie :) Kamień(...)Bądźcie więc ostrożni! 5. Zaleca się, żeby kamień nagrzewać około 30-60 minut przed położeniem na niego potrawy. Im dłużej - tym lepszy efekt.  I poniżej zapowiedź najbliższego wpisu - ciasto drożdżowe ze śliwkami pieczone na kamieniu firmy Bakero ! :) Kamienie firmy Bakero znajdziecie tutaj: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=2753216  Zachęcam również do odwiedzenia facebookowego profilu kamieni do pizzy BAKERO oraz oczywiście do polubienia

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!