Czas czytania: 2 min Typowo wiosenna pizza, pizza z cukinią i szparagami. Pizza jest rewelacyjna, aromatyczna i bardzo smaczna. Po upieczeniu koniecznie posypcie pizzę rukolą i
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Precle to niesamowite pieczywo, składniki w zasadzie takie jak na zwykłe bułki, ale smak zupełnie inny! Wiecie skąd wziął się kształt tego
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Od niedawna jestem właścicielką maleńkiej gofrownicy i gofry stały się niemal daniem podstawowym w naszym domu 🙂 Goframi z tego przepisu z pewnością
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Delikatna wiosenna tarta z soczystymi truskawkami w roli głównej. Spód tarty jest z bardzo delikatnego ciasta bezglutenowego, na którym zapiekłam masę truskawkowo
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Przepis na biszkopt idealny już poznaliście teraz przyszła kolej na biszkopt bezglutenowy . O przepis na wersję bezglutenową zostałam poproszona przez jedną z
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Babeczki mandarynkowe, o matko, jakie one są dobre , a co ciekawe najlepsze są dzień po upieczeniu. Po całkowitym wystudzeniu trzeba zamknąć je
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Knedle z truskawkami , knedle ze śliwkami to już było, teraz przyszła pora na knedle z brzoskwiniami. Brzoskwinie chyba raczej rzadko wykorzystywane są
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 3 min Bardzo delikatne, rozpływające się w ustach kruche ciasto, a na nim krem. Krem budyniowy przygotowany na mleku kokosowym z dodatkiem wiórków kokosowych
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Macie ochotę na coś pysznego, może sernik na zimno? Pogoda tropikalna za oknem i z pewnością nikt z Was nie chce spędzać
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Domowe ciasteczka owsiane, takich nigdzie nie kupicie! Pyszne z chrupiącym wierzchem i wilgotnym środkiem. Środek ciastek wypełniony jest mnóstwem suszonej żurawiny i
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Tarta błyskawiczna Masz coś słodkiego do kawy? Takie pytanie pewnie często słyszycie, a może nawet sami sobie je zadajecie, jeśli odpowiedz, brzmi
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 3 min Dziś dorzucam do naszych tradycyjnych wypieków świątecznych, Włoskie ciasto Torta della Nonna kruche ciasto cytrynowe. Ciasto z powodzeniem możecie podać na Wielkanocny
SprawdzonaKuchnia.pljest przedmiotem naszych kwietniowych wypieków od razu uśmiech zagościł na mej twarzy, piekę. Warkocz o którym mowa jest niezmiernie puchaty, mięciutki z chrupiącą skórką i jest zdrowszą wersją ciast drożdżowych i alternatywą dla osób które drożdży piekarskich nie tolerują. Potrzebny jednak tutaj będzie zakwas, obojętnie jaki, zawsze można go przerobić na w danej chwili pożądany. Jak zrobić zakwas, jakby był(...)jest bardzo prosto, wystarczy mieć 1 łyżkę zakwasu pszennego lub żytniego. Jak go zrobić napisałam w przepisie. Zapraszam do pieczenia. Warkocz na zakwasie z makiem i płatkami migdałowymi - ciasto drożdżowe bez drożdży, na zakwasie. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieCzas czytania: 2 min Brak czasu zabieganie, kto tego nie doświadcza szczególnie przed świętami, a jeść trzeba! Mam przepis na błyskawiczny obiad i to bardzo, bardzo
SprawdzonaKuchnia.plChałka czekoladowa – właściwie nie wiem, jak mam ją Wam polecić. Jest tak obłędnie czekoladowa, mięciutka i wilgotna, że nie da się tego opisać! Delikatne drożdżowe ciasto, pyszna czekolada (nie żadne kremy czekoladowe), przypieczona, lekko chrupiąca skórka. Nasza chałka czekoladowa po prostu rozpływa się w ustach. Jedna z naszych znajomych stwierdziła ostatnio, że smakuje jak najlepsza chałka, którą jadła
Pociąg Do KuchniCzas czytania: 2 min Kruche ciasto z wkładką czekoladowo – malinową zrobiłam na bazie przepisu kruchego ciasta z ptasim mleczkiem , które jest wyśmienite ! Postanowiłam, więc spróbować
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Truskawki zatopione w masie budyniowo – serowej Dziś wyjątkowy deser! Trudno nazwać, to ciastem, czy sernikiem, choć ma po trosze z jednego
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 4 min Wegańska Pavlova z lekkim kremem i sezonowymi owocami. Pavlova w takiej wersji wspaniała jest nie tylko dla wegan ! Jest to przepis bardzo
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 3 min Mini babeczki śmietankowe przystrojone w kolorowy lukier. Prawda, że są urocze? Pięknie pachną i są bardzo smaczne ! Myślę, że będą świetnym dodatkiem
SprawdzonaKuchnia.plMakowiec na krucho drożdżowym cieście z wiśniami i gotowa masą makową. Prosty makowiec przy którym nie ma dużo pracy. CIASTO KRUCHO DROŻDŻOWE: 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki cukru 25 g drożdży świeżych 1/2 szklanki śmietany 18% 2 łyżki mleka 2 żółtka 50 g masła DODATKI: 1 puszka masy makowej 3 białka 2 szklanki wiśni z syropu mleko Drożdże rozetrzeć(...)cukrem i ciepłym mlekiem. Śmietanę rozmieszać z żółtkami i wlać do przesianej mąki. Dodać też rozprowadzone drożdże. Wymieszać składniki i wlać rozpuszczone masło. Zagnieść jednolite ciasto, bez konieczności długiego wyrabiania. Przykryć bawełnianą ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na około godzinę. Jak ciasto podwoi swoją objętość, wyłożyć na oprószoną mąką stolnicę i podzielić na dwie części. Jedną część rozwałkować na prostokąt
https:KKuchniaMniam