każdym dodaniu, do gładkości. Dodać ekstrakt z wanilii i zmiksować. Dodać roztopioną czekoladę i zmiksować. Do masy czekoladowo - maślanej dodać mąkę wymieszaną z suchymi składnikami. Wymieszać łyżką lub szpatułką (mieszając w jednym kierunku), do połączenia się składników. Dodać bakalie i wymieszać. Ciasto przełożyć do formy keksówki (uprzednio wysmarowanej masłem i oprószonej mąką). Ja piekłam w jednorazowej foremce aluminiowej o dolnych
Kubki smakupuszka 20 dag wiórków kokosowych 10 dag cukru pudru 5 dag masła 3 płaskie łyżki żelatyny do ciast i deserów Po mleczko i wiórki kokosowe zajrzyjcie na stronę www.Skworcu.com.pl Dodatkowo na spód: 10 dag czekolady lub paczka biszkoptów Wierzch sernika: polewa czekoladowa lub dwa batoniki bounty pokrojone na małe kawałki 1. Do rondla przelewamy mleczko kokosowe, dodajemy masło oraz
Apetyczna babeczkajabłka , kaszę mannę i aromat migdałowy. Białka ubiłam z 1/2 szklanki cukru, dodałam do masy, delikatnie wymieszałam.Ciasto przełożyłam do natłuszczonej, posypanej kaszą manną tortownicy o średnicy 24 cm. Piekłam przez 1 godzinę w temperaturze 180 stopni Celcjusza. Zimne polałam polewą czekoladową i posypałam płatkami migdałowymi
Darcia w kuchniTeraz coś dla prawdziwych łasuchów. Pora na bardzo słodkie, smaczne i obłędnie czekoladowe
Pan i Pani Smith w kuchniDziś postanowiłam dać upust swojej dziecięcej fantazji i przygotowałam pyszne, słodkie i baaardzo czekoladowe cukierki. Składniki: 10 dag gorzkiej czekolady 10 dag cukru pudru 200 g
Tradycyjna Kuchniażeby Wasz tort wyglądał jak z cukierni. I do tego zaręczam Wam, że będzie smaczniejszy! Pierwsza propozycja to czekoladowo truskawkowy tort z kit-katem. Dzięki wafelkom na brzegach nie musimy się martwić czy krem jest nałożony równo. Tortownica, w której piekłam ciasto ma 16 cm średnicy, zdecydowałam się na dwa blaty z biszkoptu, myślę jednak, że trzy byłyby lepszym pomysłem
Ciastkozercymąkę ryżową zmieszaną z sodą i olej. -Składniki starannie wymieszać łyżką, dodać kropelki czekoladowe, ponownie wymieszać. -Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, piekarnik nagrzać do temp.180st.C. -Łyżką do lodów /lub zwykłą / nakładać na blachę / w odstępach / niewielkie kupki ciasta , lekko je spłaszczać nadając ciasteczkom odpowiedni kształt. -Blachę wstawić do nagrzanego piekarnika . -Piec
Zakamarki mojej kuchnidodać rodzynki i aromat rumowy. Formę na babkę natłuścić i posypać tartą bułką. Masę przełożyć do formy, ciasto wyrównać zwilżoną łyżką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C i piec ok 50 minut. Po wystudzeniu dowolnie udekorować, u mnie biała polewa czekoladowa i kolorowa posypka
Monia miesza i gotujebardzo kaloryczne, czekoladowe i słodkie. Ale to nie pora, aby oszczędzać na kaloriach i tracić na smaku. Nie zmniejszajcie więc ilości masła, cukru ani czekolady. P.S. Ciasto jest niskie i nie wyrasta, ale tak ma być:). Zapewniam, że podbije wasze podniebienie. Przepis na ten amerykański deser dostałam od… angielskiej rodziny, u której kiedyś mieszkałam. Składniki: 2 tabliczki gorzkiej czekolady
Qlinarnie i Qlinarniemamy już gotowe ciasto, rozgrzewamy patelnię z niewielką ilością oleju, najlepiej ryżowego i nakładamy łyżką niewielkie ilości ciasta tworząc placuszki. Smażymy z obu stron i podajemy na ciepło. Choć na zimno też są super :) Placuszki podajemy z cukrem pudrem, polewamy sosem czekoladowym lub karmelowym. Możemy dodać bitej śmietany. Generalnie możemy podawać do nich naprawdę wiele kombinacji słodkich sosów. Świetnie smakują
vegetaniezmian. A teraz trochę o nim: jakoś trudno mi nazywać ten wypiek ciastem. Nie znaczy to, że było niesmaczne, wręcz przeciwnie - miłośnicy kaszy jaglanej nastawieni na zdrowe odżywianie na pewno zjedzą je z chęcią. Ciekawe doświadczenie kulinarno - smakowe. ;-) Przed podaniem polałam kremem czekoladowym i posypałam ziarnami granatu. Można polać je również budyniem lub jeść bez dodatków. Przepis stąd: KLIK(...)stałą (białą) część mleczka kokosowego. Całość mieszamy i blendujemy. Sprawdzamy czy jest dla nas wystarczająco słodkie, ewentualnie dodajemy cukru. 3. Na natłuszczoną i obsypaną wiórkami tortownicę 21cm wykładamy ciasto i pieczemy przez 50 minut w temperaturze 180 stopni. Zostawiamy do wystudzenia. Przechowujemy w lodówce
Szefowa kuchniciasta przyłożyłam foremki do tartaletek i zaczęłam wycinać kształt i dopasowywać do foremki. Ciasto w foremkach pozakłuwałam troszkę widelcem. Tartaletki zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni ok. 15-20 minut. Tartaletki wypełniłam kremem karpatkowym. Ozdobiłam je czekoladowym kulkami i kolorowymi niteczkami. Do smaku dodałam także po plasterku figi. Dodatki Dziecko moje najbardziej było zainteresowane
ClauditteMissCookingZebrałam podstawowe przepisy na pączki duże i małe, smażone i pieczone, czekoladowe, z nadzieniem różanym, bitą śmietaną a nawet z ajerkoniakiem. Ale Tłusty Czwartek to nie
prawdziwe jedzenieWeekend! Czas na coś słodkiego dla bliskich. Postawiłam na szybkie i łatwe w wykonaniu czekoladowe muffinki. Są bardzo smaczne i dość słodkie. Przygotowałam je z dodatkiem
SMYKWKUCHNI