ciasto czekoladowe - 22798 przepisów (strona:866/1520)

Czekośliwka, czyli powidła czekoladowo-śliwkowe 256

krem, który znany jest również jako śliwkowa nutella. Jest naprawdę przepyszna i smakuje jak coś pomiędzy powidłami śliwkowymi, a kremem czekoladowym. Można ją wyjadać prosto ze słoiczka, ale także świetnie smakuje jako dodatek do świeżego pieczywa, naleśników, owsianki, czy ciasta. Zapewniam, że polubią ją nie tylko dzieci, ale przypadnie do gustu również dorosłym.  Polecam! (2 średnie słoiczki

Di gotuje
CZEKOLADOWE PANCAKES 174

Błyskawiczne czekoladowe pancakes. Delikatne i rozpływające się w ustach. Mocno czekoladowe. Najlepsze od razu po usmażeniu, ale smaczne też odgrzewane lub podane na zimno z bitą śmietaną i owocami.  Ciasto łatwo rozprowadza się na patelni, a placuszki szybko rosną i nie chłoną tłuszczu. Warto pamiętać, aby nie mieszać ciasta zbyt długo i intensywnie, bo inaczej placuszki wyjdą cienkie

cool and minty
Murzynek 227

dżemem – robi się to dopiero po upieczeniu. Pieczemy około 40 minut w piekarniku rozgrzanym na 180 stopni. Jeśli przekładamy ciasto dżemem musimy zaczekać aż zupełnie się ostudzi, żeby dało się je ładnie przekroić. Na koniec dekorujemy murzynka polewą czekoladową – rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej w razie potrzeby dodając odrobinę mleka lub śmietany kremówki. Smacznego! Po więcej słodkich zdjęć

Ciastkozercy
BABKA ZEBRA 222

drugiej przesiewamy kakao i mieszamy. Formę wysmarować i wysypać bułką tartą. Do formy dajemy naprzemiennie po łyżce białego i ciemnego ciasta. Pieczemy w 170 stopniach około 50 min. Do suchego patyczka. Forma 15*10 cm. Wystudzoną babkę polewamy polewą czekoladową

słodki bratek
Babka potrójnie kakaowa z jabłkami 188

Przepyszne ciasto dziś przedstawiam. Dla miłośników czekolady znakomity deser do kawy czy herbaty bez cukru oczywiście. Jest wilgotna i mocno czekoladowa. Szybko się kręci i babka znika dość szybko, jest znakomita. Babka potrójnie czekoladowa z jabłkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Ciasteczka brownie 215

wbić jaja, dodać cukier i ubijać aż jajka będą puszyste i gęste, a cukier całkowicie rozpuszczony. Następnie wlać masę czekoladową i wymieszać na jednolitą masę. Wsypać przesianą mąkę,  kakao oraz proszek żedo pieczenia i zmiksować na jednolitą masę. Ciasto wymieszać z posiekanymi orzechami i pokrojoną na kawałeczki mleczną czekoladą. Wstawić na 30-40 minut do zamrażarki. Nabierać łyżką schłodzoną

Słodka Strefa
Muffiny dyniowe z serem 180

kórego można je przygotować albo jaki można do nich dodać celem poprawienia ich smaku. Jeśli mam czekoladę piekę je czekoladowe, jeśli mam owoce wtedy są owocowe a jeśli mam dynię…dyniowe Dynia użyta jako składnik do słodkiego chlebka, ciast czy ciasteczek sprawdza się rewelacyjnie. Jako warzywo jest dość słodka, więc naturalnie wpasowywuje się w naturę słodkich ciast. Muffinki

mecooks
Pomysł na… dyniową pastę piernikową 168

więcej płynu, zdjąć przykrywkę i odparować), a następnie zmiksować. Puree można wykorzystać, jako zagęstnik zupy ( z ciecierzycą ), dodać do ciasta ( babeczki, sernik ), dania wytrawnego ( kurczak curry ), albo… wymieszać z kakao i daktylami (uprzednio namoczonymi), co da pyszny krem czekoladowy lub, jak w tytule – wykonać pyszną pastę kanapkową, dodając do puree przyprawy korzenne: kardamon, cynamon, imbir, goździki i odrobinę

Kucharzyca
Deser mango z awokado czekoladowym 199

deser. Nic wielkiego a jaki dobry. Zrobimy go w 15 minut. Uwielbiam mango i często dodaję go do deserów i ciast. 1 awokado 1/2 cytryny 1 mango 1 łyżka kakao 3 łyżki miodu płynnego 300 g jogurtu greckiego melisa czekoladowe słupki 7 ciastek kakaowych Ciastka kruszę i przekładam do trzech szklanek. Awokado obieram, dodaję kakao, sok z cytryny, miód

wesoła kuchnia
Muffiny dyniowe z serem 236

kórego można je przygotować albo jaki można do nich dodać celem poprawienia ich smaku. Jeśli mam czekoladę piekę je czekoladowe, jeśli mam owoce wtedy są owocowe a jeśli mam dynię…dyniowe Dynia użyta jako składnik do słodkiego chlebka, ciast czy ciasteczek sprawdza się rewelacyjnie. Jako warzywo jest dość słodka, więc naturalnie wpasowywuje się w naturę słodkich ciast. Muffinki

mecooks
PIERNIK KAKAOWY Z POWIDŁAMI 210

piekarniku nagrzanym do 180°C około 50 minut do suchego patyczka, jeżeli w połowie pieczenia zbytnio zacznie się rumienić przykrywamy ciasto folią aluminiową gotowy piernik studzimy i dopiero zimny przekrawamy na pół i smarujemy powidłami, a wierzch polewamy polewą czekoladową. Źródło: http://kuchniapelnasmakow.blogspot.com/2011/12/piernik-kakaowy-mojej-babci-i-mojej.html

Słodkie zapomnienie
Ciasteczka piernikowe 198

suchymi składnikami (mąka, płatki owsiane, proszek do pieczenia, przyprawa do piernika, soda) oraz rodzynkami. Obie masy łączemy ze sobą. Formujemy ciasta - powinno wyjść ok 6- 7 sztuk. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 15 minut. Polewamy polewą czekoladową i ozdabiamy

Lena Gotuje
Sernik „mandarynkowy łaciatek” 228

szklanki mleka w proszku 1 budyń  śmietankowy Dr.Oetker 4 jajka 2 płaskie łyżki ciemnego kakao Pomarańczowa polewa czekoladowa lub zwykła  Dowolna posypka do dekoracji Sposób wykonania: Spód: Do miski wsypać suche składniki, dodać masło, żółtko i zagnieść jednolite ciasto, wyłożyć na spód natłuszczonej keksówki o wym 12/35 cm, wyrównać. Masa: Pokruszony twaróg i pozostałe składniki w tym puszkę

Wanilia i Kardamon
Chocolate crinkles - czekoladowe ciasteczka 182

ciasteczka. Popękana, chrupiąca skórka jest nie tylko niezwykle dekoracyjna, ale stanowi fantastyczny kontrast z  miękkim i mocno czekoladowym środkiem.   Dla każdego, kto lubi brownie i czekoladę.  Proste w przygotowaniu.  Należy jednak uzbroić się w cierpliwość, gdyż  ciasto musi porządnie schłodzić się w lodówce.  Wspaniale się przechowują nie tracąc nic na smaku. Przepis na około

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
CIASTECZKA ORZECHOWO-OWSIANE 162

mąki krupczatki, 7 łyżek płatków owsianych , 60 g orzechów włoskich zmielonych, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 50 g czekoladowych dropsów WYKONANIE  Miękkie masło ucieramy z cukrem, dodajemy jajko, następnie resztę składników, które mieszamy łyżką. Na blaszkę wykładamy ciasto, mokrymi rękami formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Pieczemy ok. 10-12 minut w 180 stopniach na złoty kolor

słodki bratek

Proponowane wyszukiwania