ciasto czekoladowe - 20638 przepisów (strona:864/1376)

Dietetyczne serniko-brownie z fasoli 94

Dieta i ciasto? Czy te dwa słowa przypadkiem się nie wykluczają? Nie, jeśli jesteś na diecie south beach, a ciasto przestrzega wszystkich zasad. Tak oto powstało serniko-brownie z fasoli. Bez mąki, bez cukru, z ograniczoną liczbą węglowodanów. Można zajadać bez wyrzutów sumienia, a i najeść się nim do syta. Robi się bajecznie prosto, a smakuje jeszcze lepiej. Polecam wszystkim(...)grzałką góra+dół Czas - ok. 40 minut, do suchego patyczka Ciasto wyjmujemy z piekarnika, gdy ostygnie delikatnie oddzielamy ciasto nożykiem od boków i wyjmujemy z formy. Jest wspaniałe i bardzo treściwe bez żadnych dodatków, ale możecie także podać je ze świeżymi owocami lub sosem czekoladowym.  Brownie z fasoli jest mięciutkie i delikatne, posmak fasoli jest niemalże niewyczuwalny. Słodycz

Cooking Monster
KOKOSOWY SERNIK NA ZIMNO NA CIASTECZKOWYM SPODZIE 84

truskawkowym * około 2 szklanek borówek amerykańskich * 350 g kruchych ciastek (użyłam kruche maszynkowe ciasteczka z polewie czekoladowej  Brześć ) * około 70 g rozpuszczonego masła Wykonanie: Zacznijmy od spodu z ciastek. Kruche ciastka zmiksować w malakserze, dodać rozpuszczone masło i dobrze wymieszać. Blachę do ciasta wyłoży papierem do pieczenia. Wyłożyć do blachy masę z ciastek, wyrównać wierzch i lekko docisnąć przy

Zrób to smacznie
MUFFINKI Z CZEKOLADĄ I RODZYNKAMI 89

szkl. cukru 1 jajko  1/4 szkl. oleju 150 ml jogurtu naturalnego 3 łyżki czekoladowych kropelek, 3 łyżki wiórek kokosowych,  3 łyżki rodzynek WYKONANIE   W 1 misce łączymy suche składniki. W 2 mokre. Do płynnych składników dodajemy suche i mieszamy. Ciasto przekładamy do papilotek do wysokości 3/4 i pieczemy w 180 stopniach

słodki bratek
ODCHUDZONE CIASTO CZEKOLADOWE Z CZERWONEJ FASOLI 236

pieczenia, ksylitol oraz olej kokosowy , całość dokładnie blędujemy na gładką masę około 5-6 minut ciasto przekładamy do formy keksowej (ja użyłam jednorazowej aluminiowej) pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180ºC około 45-50 minut   do suchego patyczka gotowe można polać polewą czekoladowa ja tym razem piekłam bez niej. Źródło: https://zdrowejestczadowe.pl/ciasto-czekoladowe-z-czerwonej-fasoli-brownie-z-pyszna-fit-polewa/

Słodkie zapomnienie
Jutro obchodzimy dzień gofra 158

rozpuszczonym masłem. Dodaj suche składniki i wymieszaj. Ubij pianę na sztywno i lekko wymieszaj z resztą ciasta. Rozgrzej gofrownicę i piecz gofry aż będą rumiane. Podawaj z owocami, cukrem pudrem czy owocowym syropem. Tradycyjny przepis na gofry można zmodyfikować i upiec gofry czekoladowe . To ulubione gofry moich dzieci, które bardzo lubią czekoladę. Gofry czekoladowe piekłam całkiem niedawno. Można je jeść

codojedzenia
Czekoladowe placuszki owsiane 138

cukru waniliowego 1 łyżeczka sody oczyszczonej 20g posiekanej gorzkiej czekolady olej do smażenia do podania: sos czekoladowy, ulubione owoce, miód, dżem, jogurt Jogurt wymieszać z sodą, odstawić na chwilę. Jajko roztrzepać z cukrem, wlać jogurt, wsypać mąkę owsianą i kakao, wmieszać. Jeśli ciasto będzie za rzadkie, dosypać jeszcze odrobinę mąki. Ciasto powinno mieć konsystencję śmietany. czekoladę posiekać, dodać do ciasta

Obiad gotowy
Czekoladowe "popękane" ciasteczka z pistacjami 194

Czekoladowe ciasteczka zachwyciły mnie kilka miesięcy temu na blogu Sylwii . Zrobiłam je jeszcze wtedy tylko zupełnie o nich zapomniałam! Teraz kiedy lato w pełni powinnam dodawać ciasta z owocami, ale skoro już te wpadły mi w oko, to nie mogę ich pominąć :) Bo znowu mi się "zaplączą"... Za kilka dni będą nowe przepisy, tymczasem żegnam się na kilka

Kuchnia w czekoladzie
Dietetyczny koktajl truskawkowy 255

Właśnie trwa sezon na truskawki, jeszcze nie musicie się spieszyć bo ich ceny będą jeszcze spadały. Nie znaczy to jednak, że już teraz mamy ich nie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Bezglutenowa babka orzechowa 126

zwarte (najlepiej jeśli będzie lekko płynne). Formy na babki wysmaruj masłem lub olejem kokosowym. Wypełnij je ciastem, tak aby wypełniło 3/4 ich wysokości. Babki piecz ok. 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu odstaw do przestygnięcia. Podawaj udekorowane polewą czekoladową lub bez niczego. Smacznego   Artykuł Bezglutenowa babka orzechowa pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni

365 dni dookoła kuchni
SERNIK NA ZIMNO Z CHAŁWOWYM SPODEM 236

równymi warstwami i najlepszym spodem chałwowym. Pomysł na spód był spontaniczny. Od razu zaznaczę, że ciasto zrobił mąż z moją małą pomocą. Ten sernik to jego ulubiony i już nieraz był robiony z małymi zmianami.  PRZEPIS Spód suchary 250 g.  masło czekoladowe 400 g. chałwa waniliowa lub czekoladowa 200 g. Suchary umieszczamy w malakserze lub ścieramy na tarce

Kuchnia Paulettes
Makowiec krucho-drożdżowy 161

struclę zawijamy niezbyt ciasno w papier do pieczenia lub przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto smarujemy pozostałym białkiem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy ok. 45 minut. Po upieczeniu makowiec wyjmujemy i studzimy. Lukrujemy lub smarujemy polewą czekoladową, roztopioną czekoladą lub posypujemy cukrem pudrem. Smacznego! The post Makowiec krucho-drożdżowy appeared first on Damsko-męskie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Szybka przekąska – Domowa bagietka z masłem czosnkowym 236

Jeśli potrzebujecie pomysłu na fajną przekąskę polecam Wam domową bagietkę z masłem czosnkowym. Taka przekąska jest idealna na spotkanie ze znajomymi, albo na wieczór spędzany przez

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tort w 30 minut, jak to zrobić? 135

biszkopty. Masło roztapiamy i dodajemy kakao z pudrem, mieszamy dokładnie i mamy polewę czekoladową. Na wierzchu  układamy  murzynki i wciskamy  batoniki, po ułożeniu całość polewamy czekoladą. Następnie przy pomocy pędzla lub szpatułki, smarujemy polewą  dookoła boki  naszego  tortu. Wierzch ciasta ozdabiamy kolorowymi pastylkami, żelkami, posypką i innymi  słodyczami. W międzyczasie na waflu możemy

chleba naszego
Bezglutenowe babeczki z maślanką i wiórkami czekoladowymi 214

jajek dodawać suche składniki na zmianę z maślanką i dokładnie całość wymieszać. Na koniec dodać czekoladowe łezki lub czekoladę startą wcześniej na tarce jarzynówce, ewentualnie posiekaną na drobne kawałki. Można dodać również posiekane suszone daktyle - nadają dodatkową słodycz i wilgoć babeczkom. Ciasto nakładać do foremek na babeczki do wysokości 3/4 - urosną wysoko więc nie należy nakładać za dużo. Wstawić

Ze smakiem bez glutenu
Delikatny sernik na czekoladowym spodzie. 108

spodem blaszki, delikatnie naciągając końce ku górze. Tak uzyskujemy gładką, równą i bez zacięż powierzchnię ciasta. Dekoracja dowolna, u mnie to był winogron, każdy może to zrobić po swojemu. I tym sposobem mamy, prosty, delikatny idealnie równy sernik na mega kruchym czekoladowym spodzie

Dieta moja pasja
Czekoladowe babeczki do koszyczka. 104

należy natłuścić masłem i oprószyć mąka Ja użyłam silikonowych więc już ich nie natłuszczałam. Ciasto przełożyć do foremek do 3/4 wysokości i piec w nagrzanym piekarniku do 160C około 25 min. lub do suchego patyczka. Po wystudzeniu babeczki udekorować polewą czekoladową i kolorowymi cukierkami.   Wesołych Świąt

Radość kipiąca uśmiechem.
Jagielniczek jogurtowy z ananasem 106

kaszy. Wstawić do lodówki na kilka godzin aż masa stężeje. Jagielniczek można wzbogacić o polewę czekoladową - moja propozycja: 2 łyżki masła 2 łyżeczki kakao 1 łyżeczka ksylitolu 1 łyżeczka mleka Do rozpuszczonego gorącego masła dodać pozostałe składniki, wymieszać, lekko przestudzić, polać ciasto. Smacznego! Filmik z przygotowania

coolinarny
ORZECHOWIEC czyli makowiec bez maku ;-)))) 165

stopionym masłem. Odstaw na 10 minut. Dodaj pozostałe składniki i zmiksuj blenderem na gładką masę! Ciasto po wyrośnięciu, podziel na 3 części. Każdą rozwałkuj (grubość max 4 mm) na prostokąt. Całość smarujemy masą. Rolujemy. Zawijamy w papier do pieczenia jak cukierka czekoladowego pozostawiając luz około 5-6 cm. Makowce układamy obok siebie, na blaszce do pieczenia. Ja piekłam 55 minut

SMYKWKUCHNI
Ciasto śmietanowe 150

Cały czas ubijając dodawać po łyżce śmietanę, a następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylać do keksówki, naciąć  na środku nożem.Piec około  50 minut (nie otwierać w tym czasie piekarnika). Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem lub polać polewę czekoladową

Moje domowe kucharzenie
Gofry z palonym masłem i truskawkami / Brown butter waffles with strawberries 173

soli 2 jajka 1 ¾ szklanki mleka ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii 100 g masła jogurt grecki do podania 500 g truskawek, bez szypułek i pokrojonych w plasterki miód lub sos czekoladowy do polania Przygotowanie: W średniej misce wymieszaj dokładnie mąkę, proszek do pieczenia, cukier i sól. W oddzielnej misce zmiksuj jajka z mlekiem i ekstraktem waniliowym. W międzyczasie w małym rondelku(...)zmiksuj do uzyskania jednolitego ciasta. Wlej około 1/2 szklanki ciasta do gofrownicy (w zależności od rodzaju gofrownicy) i smaż zgodnie z instrukcjami producenta, aż gofry staną się rumiane i chrupiące. Rozsmaruj na upieczonych gofrach po 2-3 łyżeczki jogurtu, wyłóż na nie truskawki i polej miodem lub sosem czekoladowym. Podawaj natychmiast! Smacznego! Engish version Brown butter waffles with strawberries

karmelowy
Ciastko kakaowo-kawowe 106

najniższych obrotach lub szpatułką. Mąkę z proszkiem przesiać, wsypać do masy kakaowej i delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do blaszki (u mnie keksówka) wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 40 minut w 180 stopniach. Wystudzić i posypać cukrem pudrem, albo polać  polewą czekoladową . Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Babeczki kakaowe z likierem czekoladowym i kremem toffi. 169

mąkę, proszek, sodę,kakao, wiórki czekoladowe. W drugiej misce utrzeć żółtka z cukrem, cukrem waniliowym, likierem czekoladowym i masłem na puszysty krem. Białka ubić na sztywną pianę.Do składników mokrych dodać składniki suche i wymieszać mikserem. Do papilotek nakładać po kopiastej łyżce ciasta. Piec w temperaturze 170 stopni około 25/30 minut do suchego patyczka. Do wysokiego naczynia wlać mleko

Sama słodycz i szczypta chili
Placuszki kukurydziane 114

maślankę lub kefir, całość mieszamy i łączymy z suchymi składnikami. Dobrze rozgrzewamy patelnię i wylewamy porcję ciasta o średnicy ok. 5 cm, tak by powstały placuszki. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Podajemy z ulubionym dżemem, konfiturą lub sosem owocowym lub czekoladowym (u mnie prawdziwy miód

psgotujemy
Sernik na zimno z truskawkami na kukrydzianym spodzie czyli trochę latazimą 210

Jedną z rzeczy, które sprawiają mi ogromną frajdę jest robienie ciastek z myślą o moich bliskich, a już nic mnie tak nie cieszy gdy ciastko znika

Cynamonowe szczęście
niebiański sernik z jabłkami 647

ubijamy pianę, dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy. Jabłka kroimy w cząstki, układamy na podpieczonym cieście, posypujemy cynamonem i zalewamy masą serową. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 st. C przez ok. 45 min. Upieczony i ostudzony sernik możemy polewać polewą czekoladową i posypać zmielonymi orzechami

Domowy Smak Jedzenia
Fondant czekoladowy i Światowy Dzień Czekolady 136

świecie od ponad 200 lat. Występuje w coraz to bardziej wymyślnych odsłonach. To już nie tylko ciasta, pralinki czy lody, ale również piwo, mydło, a nawet masaż! Trudno się dziwić temu szaleństwu, ponieważ czekolada bardzo długo czekała na swoje odkrycie. Co prawda, czekoladowym napojem raczyli się już Majowie i Aztekowie, ale ziarna kakaowca dopiero na początku XVI wieku przywiózł

Smakowity Blog Kulinarny
Muffiny cassis z różanym pudrem 202

porzeczkami macerowanymi w alkoholu z laską wanilii. Takie wspaniałe owoce zostają po przygotowaniu domowego cassisa :).Poza ciastami można je dodawać do mięs, sosów, sałatek, deserów oraz napoi zimnych i gorących. Rewelacyjnie smakują w połączeniu z czekoladą i dziczyzną np. Jeleń w sosie czekoladowy cassis (przepis). W podobny sposób można wykorzystać inne owoce (bez pestek), które zostają po domowej

SzczyptaSmaQ
Alla murzynek ze śliwkami 145

sąsiadkę, która poczęstuje smacznymi śliwkami z sadu. Część śliwek zjedliśmy na surowo a część wykorzystałam do ciasta. jest ono z serii ekspresowych. Składniki były wymyślone na szybko ale jak widać często najprostsze rozwiązania są najlepsze. Wyszło tak jak lubię czyli wilgotne i czekoladowe. Oczywiście tak jak poprzednie moi domownicy spałaszowali migiem. Nawet gdybym piekła codziennie to Im się słodkości

Ewa w kuchni
Brownie KitKat na Halloween 212

roku to pyszne, klasyczne brownie z miłą niespodzianką  w środku. Z wierzchu ozdobiony pomarańczową polewą czekoladową z oczami i ustami z ciemnej czekolady. Całość imituje dynie i świetnie się nadaje na Halloweenowe przyjęcie. Wersja dla dzieci z dodatkiem uroczych oczek :) Składniki: Ciasto: 180g gorzkiej czekolady (2 tabliczki) 160g masła 4 jajka 1 i ¼ szklanki cukru 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej

Kolizje Smaków
KOKOSANKI 172

białek i delikatnie wymieszać. Dłonią nabierać małe porcje ciasta i formować . kulki, . kokosanki . wykładać na, blachę wyłożoną papierem do pieczenia.   Piec ok. 15 minut,  do momentu aż się zarumienią. Wystudzone kokosanki polecam polać polewą czekoladową. rrarossa@gmail.com

RAROSSA
Piernik z kabaczka 145

Składniki:1,5 szklanki startego na grubych oczkach kabaczka2,5 szkl. mąki0,5 szkl. oleju1 1/3 szkl cukru1 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżeczka sody2 jajka2 łyżeczki

kolorowotorcikowo
Biscotti czekoladowe 176

Biscotti czekoladowe wśród dzieciaków zrobiły furrorę. Chrupały, aż im się uszy trzęsły. Ja z przyjaciółką maczałyśmy je  w kawie i również nam smakowały. Szybka, dosyć czysta robota. Ciasto trochę lepiło się do rąk, jednak po zanurzeniu dłoni w mące było już tylko lepiej:) Składniki: 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Blondynka Gotuje
Tarta wiśniowa Czarny las 140

waniliowego 1 opakowanie śmietan-fix Na polewę czekoladową 100 g czekolady gorzkiej (można dać część mlecznej) 100 ml śmietany 36% 1 płaska łyżeczka żelatyny WYKONANIE Kruchy spód:  Zimne masło pokroić nożem na mniejsze kawałki. Do miski lub na stolnicę wsypać mąkę, dodać masło, jajko, cukier, szczyptę soli i wodę, zagnieść ciasto (do uzyskania jednolitej konsystencji, w razie czego można(...)godzinę do lodówki. Piekarnik nagrzać do temperatury 180°C, zimne ciasto rozwałkować i wyłożyć nim formę (można ją również wylepić dociskając palcami). Brzegi podwinąć do góry. Ponakłuwać spód ciasta widelcem i piec 30-35 minut na środkowym poziomie piekarnika.  Masa wiśniowa: Wiśnie umieścić w garnku, dodać cukier i wodę, zagotować mieszając od czasu do czasu. Do szklanki wlać wodę

Passions hobbies life
Ciasto ptasie mleczko 55

Pyszne i lekkie ciasto, które sprawdzi się na każdą okazję. Uda się każdemu i każdemu będzie smakować. Składniki oraz sposób przygotowania Biszkopt: 4 duże jajka 3/4 szkl. cukru szczypta soli 1/2 szkl. mąki 2 budynie czekoladowe bez cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić ze szczyptą soli. Jak będą puszyste to dodać cukier i nadal ubijać. Potem dodać żółtka(...)lodówki. Polewa: tabliczka gorzkiej czekolady 100ml śmietany 30% Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Gdy czekolada będzie płynna zdjąć z ognia i dodać śmietanę. Dobrze wszystko wymieszać i rozprowadzić na cieście. Autor przepisu: Joanna Artykuł Ciasto ptasie mleczko pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
CIASTO AMBASADOR 279

słodkie, a pracy przy nim jest niewiele. Jeżeli upieczecie wieczorem biszkopt i ugotujecie budyń to na drugi dzień roboty zostanie odrobina. Wypatrzone na blogu Marty upiekę jeszcze nie raz CIASTO AMBASADOR /blaszka 24×36 mierzona na górze/ BISZKOPT 4 jajka 2/3 szkl cukru 1/2 szkl mąki tortowej 3 płaskie łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia MASA BUDYNIOWA (PODSTAWOWA(...)posiekaną czekoladę, orzechy, skórkę pomarańczową i rodzynki. Dokładnie wymieszać. Biszkopt nasączyć syropem z brzoskwiń, wyłożyć czekoladową masę. Na wierzchu wyłożyć ciemne herbatniki, a na nie masę z brzoskwiniami i warstwę maślanych herbatników. Wszystkie składniki polewy podgrzać w garnuszku, cały czas mieszając. Wylać na wierzch ciasta. Wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc żeby herbatniki zmiękły i ciasto stężało. Artykuł CIASTO

Pieguskowa Kuchnia
Wiśniowiec z kremem 145

szybko wybaczycie i w ramach przeprosin dacie się skusić na to pyszne ciasto :) Na biszkopcie, z wiśniami, kremem i polewą :) Przepis dostałam od koleżanki, która sobie to ciasto bardzo zachwalała :) A wszystkim kobietkom życzę z okazji dzisiejszego Dnia Kobiet samych wspaniałości :) Miłego dnia! :) Składniki na dużą blachę: Biszkopt: 6 łyżek ciepłej wody 1 i 1/2 szklanki cukru 1 cukier waniliowy(...)Warstwa wiśniowa: 2 małe słoiki wiśni 3 galaretki wiśniowe Krem waniliowy: 700 ml mleka 2 budynie waniliowe 3 łyżki cukru pudru 250 g masła 50 ml wódki  Polewa czekoladowa: 1/2 kostki masła 4 łyżki cukru pudru 3 łyżki kakao 2 łyżki wody Biszkopt: Żółtka oddzielamy od białek. Do białek dodajemy 6 łyżek wody i ubijamy na sztywno. Partiami wsypujemy

My simple kitchen
Ciastka z maszynki 209

się ciastem. Nie ma opcji, że nie wyjdą! Ja zwykle robię ciasto wrzucam do lodówki, uciekam na trening i jak wracam, albo następnego dnia zabieram się do pieczenia. Przed pieczeniem można wycisnąć pasek marmolady na każde ciacho, albo upiec bez dodatków i po wystudzeniu moczyć w polewie czekoladowej, posypkach i wiórkach. Składniki: 500 g mąki pszennej 200 g margaryny(...)smalec. Posiekać dokładnie tak aby powstały maleńkie grudki. Żółtka ubić na puszystą masę razem z cukrem pudrem i cukrem waniliowym i dodać do mąki razem ze śmietaną. Szybko zagnieść, ciasto owinąć folią spożywczą i wstawić na godzinę do lodówki. Po tym czasie przepuścić przez maszynkę do mięsa z założoną "ciastkową" końcówką, albo rozwałkować i wycinać różne formy. Ciastka układać

Blondynka Gotuje
Jagielnik z polewą daktylowo - kokosową. Szybki, łatwy przepis bez mleka i glutenu 161

malinowy rodzynki/ żurawina Składniki na polewę czekoladową: 10 daktyli bez pestek 1 szklanka mleka ryżowego 2 łyżki kakao Kaszę dokładnie wypłukałam, zalałam wodą, a następnie ugotowałam do miękkości. Do ugotowanej i lekko przestudzonej kaszy dodałam agawę, sok malinowy, olej kokosowy i zblendowałam na gładko. Rodzynki i żurawinę zalałam wrzątkiem, następnie dodałam do ciasta. Całą masę dokładnie wymieszałam, przełożyłam do tortownicy

nietadieta
Rolada korzenno - pomarańczowa 170

skórka otarta z 1 pomarańczy, wyszorowanej i sparzonej 1 łyżeczka ekstraktu z pomarańczy ( zamiast można dodać kilka kropel aromatu pomarańczowego ) 300 ml śmietany kremówki 30% lub 36%, schłodzonej Polewa czekoladowa: 100 g czekolady deserowej lub gorzkiej 100 ml śmietany kremówki 30 % lub 36% Wykonanie: Biszkopt: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną oraz przyprawę do piernika(...)Wystudzoną roladę delikatnie rozwinąć, usunąć ściereczkę. Odkroić nożem około 1 - 1,5 cm ciasta z każdej strony - dzięki temu wyrównamy roladę i pozbędziemy się suchych brzegów. Równomiernie rozsmarować tężejący krem. Zwinąć z powrotem w roladę i włożyć do lodówki na około 2 - 3 godziny. Polewa czekoladowa: Czekoladę posiekać, umieścić w miseczce. Śmietanę kremówkę mocno podgrzać, prawie do wrzenia, następnie zalać

Opowieści z piekarnika
Czekolada i pomarańcze 181

trochę oszukany sernik, wcale nie z twarogu. Dzięki temu to naprawdę wspaniałe ciasto. Konsystencję ma wyjątkową, a smak przypomina jedne z moich ulubionych cukierków - trufle! Na dodatek jego przygotowanie jest dość proste i znacznie szybsze niż tradycyjnego sernika. Warto spróbować! Oszukane miniserniczki czekoladowo-pomarańczowe przepis na 12 foremek do babeczek Potrzebujemy: 100 ml słodkiej śmietanki 30% 90 g czekolady(...)najlepiej już nie mikserem, ale łyżką lub szpatułką. Masa będzie płynna i tak ma być. Jeśli do pieczenia używamy foremek silikonowych, nie trzeba ich w żaden sposób przygotowywać, a ciasto można wlać bezpośrednio do nich. Jednak jeśli używamy metalowej blachy do babeczek, należy ją najpierw bardzo delikatnie natłuścić, a denka wyłożyć papierem do pieczenia. Nie polecam natomiast używania papierowych papilotek

Ratunku obiad
Serniko-makowiec 70

Przepyszny i prosty w przygotowaniu serniko-makowiec smakuje wyśmienicie oblany lukrem pomarańczowym jak i z polewą czekoladową. Idealny na każdą porę, świetnie sprawdzi się na świątecznym stole. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na masę serową: 1 kg ser sernikowego z wiaderka gęstego 5 jajek 100 gram masła/margaryny 1 szklanka cukru pudru szklanka o pojemności 250 ml 1 opakowanie budyniu śmietankowego(...)dokładnie mieszamy łyżką aż powstanie jednolita masa, na dno blachy wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 36×34 cm wykładamy naprzemiennie po łyżce masy serowej i makowej, gotowe ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (góra-dół) i pieczemy ok 60 min. Pod koniec pieczenia gdyby góra ciasta się za mocno przypiekała możemy przykryć ją papierem do pieczenia

Blog kulinarny S9.PL