Słonecznikowiec Połączenie chrupiącego skarmelizowanego słonecznika ze słodką masą krówkową. Ciasto to upodobała sobie moja mama i najchętniej gościłaby go na stole przy każdej rodzinnej uroczystości. Składniki: (na duża blaszkę 25x36 cm) Na I biszkopt: 6 jajek 6 łyżek cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 4 łyżki mąki pszennej 2 łyżki ciemnego kakao 0,5 łyżki mąki ziemniaczanej(...)budynie krówkowe bez cukru (proszek) 5 łyżek cukru 200 g masła Na skarmelizowany słonecznik: 250 g pestek łuskanego słonecznika 50 g masła pół szklanki cukru Na polewę czekoladową: 85 g masła 3 łyżki cukru 3 łyżki wody 2 łyżki kakao 1 łyżka kremu nutella (można pominąć) Dodatkowo: Herbatniki maślane kakaowe Wódka (*można zastąpić mocną kawą lub herbatą) Przygotowanie: Biszkopt: Jajka
My sweet a lifemoczyć fasoli, potem jej gotować, blendować itd. , już Wam zdradzam, mianowicie ziemniaki idealnie się sprawdzą, tak tak, kartofle, pyry, jak zwał tak zwał. Tern prawie sernik jest na kruchym, czekoladowym spodzie, ale nie takim bardzo się kruszącym i nie wymagającym wałkowania (uff, nie cierpię tego), a sama masa „serowa” jest idealnej konsystencji, nie za maziowata(...)która obciąży ciasto podczas pieczenia i nie pozwoli mu wyrosnąć. Piecz spód przez 30 minut w temp. 180 C. W międzyczasie zblenduj wszystkie składniki na masę serową, które przełóż na podpieczony i lekko wystudzony spód. Piecz wszystko razem przez 25-30 minut w temp. 170-180 c. na środkowej półce piekarnika. Smacznego! Artykuł Prawie sernik na kruchym czekoladowym spodze pochodzi
greenscarffrużeliny. Przykrywamy drugim blatem, powtarzamy czynność. Przykrywamy trzecim blatem i ponownie powtarzamy czynność. Czwarty blat ciasta kruszymy i wysypujemy na wierzch, przykrywając ostatnią warstwę kremu i frużeliny. Na okruchy układamy owoce lata, świeże lub lekko zmrożone. Przechowujemy w lodówce. The post Czekoladowo – Śmietankowy Tort z Owocami Lata appeared first on Made
Made By Mom And Sonfrużeliny. Przykrywamy drugim blatem, powtarzamy czynność. Przykrywamy trzecim blatem i ponownie powtarzamy czynność. Czwarty blat ciasta kruszymy i wysypujemy na wierzch, przykrywając ostatnią warstwę kremu i frużeliny. Na okruchy układamy owoce lata, świeże lub lekko zmrożone. Przechowujemy w lodówce. The post Czekoladowo – Śmietankowy Tort z Owocami Lata appeared first on Made
Made By Mom And Sonbywa, że mamy ochotę na coś słodkiego. Nie zawsze chce nam się piec ciasto, bo to wiąże się z tym, że musielibyśmy pochłonąć później "całą blachę", a my chcemy tylko odrobinkę, no bo przecież wiosna idzie ;) Dlatego zapraszam po przepis na pyszne i wilgotne czekoladowe ciastko, które zaspokoi nasz apetyt na słodycze, w bardzo szybki i prosty sposób. A mała(...)wbić do miski i ubić z cukrami na gładką masę. Dodać mąkę i likier, wymieszać całość mikserem na najniższych obrotach. Wlać ostudzoną czekoladę z masłem i ostrożnie wymieszać. Gotowe ciasto przelać do kokilek (3/4 wysokości) i piec około 180 minut w temperaturze 200 stopni. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu. Do przygotowania i podania ciastek użyłam naczyń ceramicznych Staub, które otrzymałam
Kuchnia w opałachOstatnio jestem monotematyczna, bo wszystko u mnie dwukolorowe... najpierw ciasto ZEBRA , potem ciastka świąteczne , a teraz babka marmurkowa. Tak, tak - na zdjęciu poniżej to babka. Trochę zakamuflowana, ale przyznajcie, że pięknie się prezentuje imitując ptasie gniazdo :) Swoją drogą bardzo smaczne i niezbyt słodkie, choć wygląd temu przeczy. I jest proste do zrobienia! Niewątpliwie będzie hiciorem na wielkanocnym stole. Składniki(...)zamieszać ciasto nożem, aby powstał marmurkowy wzór. Piec ok. 60 min. (do suchego patyczka) w piekarniku nagrzanym do 175°C. Ja piekłam z termoobiegiem w temp. 155°C na najniższym poziomie przez 70 min. Po wyjęciu z piekarnika zostawić babkę w formie na 10 min., następnie wyjąć z formy i pozostawić na kratce do całkowitego wystygnięcia. Ganasz czekoladowy: Czekoladę połamać
Domowa Cookierenka AgiTort węgierski był przeznaczony wyłącznie dla dorosłych, my dzieci mogliśmy tylko łyżeczkę skubnąć od mamy, pewnie dlatego tak bardzo mi smakował. Tort jest z dużą ilością alkoholu, z maślanym czekoladowym kremem i kakaowym biszkoptem. Babcie strzegła swojego przepisu aż do śmierci, a przepis, pobieżnie napisany, dostałam od cioci, która go potajemnie spisała. Długo zbierałam się aby przygotować ten tort(...)ciasto. Piec w temperaturze 160 st. około 35 minut (lub dłużej, do tzw. suchego patyczka). Gorące ciasto wyjąć z piekarnika, z wysokości około 60 cm opuścić je (w formie) na podłogę, wyłożoną ściereczką. Odstawić do uchylonego piekarnika do ostygnięcia, najlepiej na całą noc. Całkowicie wystudzić. Uwaga: boki biszkoptu oddzielać nożykiem od formy dopiero jak biszkopt będzie wystudzony. Krem czekoladowy
moj przepis naTort węgierski był przeznaczony wyłącznie dla dorosłych, my dzieci mogliśmy tylko łyżeczkę skubnąć od mamy, pewnie dlatego tak bardzo mi smakował. Tort jest z dużą ilością alkoholu, z maślanym czekoladowym kremem i kakaowym biszkoptem. Babcie strzegła swojego przepisu aż do śmierci, a przepis, pobieżnie napisany, dostałam od cioci, która go potajemnie spisała. Długo zbierałam się aby przygotować ten tort(...)ciasto. Piec w temperaturze 160 st. około 35 minut (lub dłużej, do tzw. suchego patyczka). Gorące ciasto wyjąć z piekarnika, z wysokości około 60 cm opuścić je (w formie) na podłogę, wyłożoną ściereczką. Odstawić do uchylonego piekarnika do ostygnięcia, najlepiej na całą noc. Całkowicie wystudzić. Uwaga: boki biszkoptu oddzielać nożykiem od formy dopiero jak biszkopt będzie wystudzony. Krem czekoladowy
moj przepis naTort węgierski był przeznaczony wyłącznie dla dorosłych, my dzieci mogliśmy tylko łyżeczkę skubnąć od mamy, pewnie dlatego tak bardzo mi smakował. Tort jest z dużą ilością alkoholu, z maślanym czekoladowym kremem i kakaowym biszkoptem. Babcie strzegła swojego przepisu aż do śmierci, a przepis, pobieżnie napisany, dostałam od cioci, która go potajemnie spisała. Długo zbierałam się aby przygotować ten tort(...)ciasto. Piec w temperaturze 160 st. około 35 minut (lub dłużej, do tzw. suchego patyczka). Gorące ciasto wyjąć z piekarnika, z wysokości około 60 cm opuścić je (w formie) na podłogę, wyłożoną ściereczką. Odstawić do uchylonego piekarnika do ostygnięcia, najlepiej na całą noc. Całkowicie wystudzić. Uwaga: boki biszkoptu oddzielać nożykiem od formy dopiero jak biszkopt będzie wystudzony. Krem czekoladowy
moj przepis naProsta do wykonania tarta w jakże ślicznym kolorze :) Składniki na blaszkę 25 cm Spód: 200 g czekoladowych ciastek 90 g stopionego masła Masa: 250 g mascarpone 200 ml śmietanki 30 % 3 łyżki cukru pudru 150 g jagód (mrożonych lub świeżych) Dodatkowo: kilkanaście małych biszkopcików 1/2 tabliczki białej czekolady kilka jagód do dekoracji Spód 1. Ciastka kruszymy i zalewamy roztopionym masłem(...)reszty masy, mieszamy całość i wykładamy na spód, a następnie do lodówki. Dodatki 4. Czekoladę rozpuszczamy nad kąpielą wodną. 5. W rozpuszczonej czekoladzie maczamy biszkopciki i układamy na cieście. Tartę posypujemy jagodami i zdobimy resztą czekolady tworząc esy floresy. Tarte przechowujemy w lodówce. Smacznego
Gotowanie...to proste !innymi Kuchareczkami postanowiłyśmy umówić się na wspólne pieczenie i wybór padł na popularne ostatnio Magiczne ciasto Moje wyszło chyba troszkę zakalcowate ale przyznam, że było bardzo smaczne Magiczne ciasto Składniki: 5 jajek 180 g cukru cukier wanilinowy 180 g margaryny 100 g czekolady łyżeczka kakao 100 g posiekanych orzechów - u mnie migdały 0,5 l mleka 6 łyżek mąki pszennej(...)dodajemy pianę ubitą z białek - delikatnie łączymy z masą żółtkowo-czekoladową. Całość wylewamy do formy ok 28 cm średnicy i pieczemy przez godzinę w 160 stopniach - u mnie od góry delikatnie zaczęło się przypalać więc przykryłam je folią aluminiowa i tak się dopiekało ;-). Po wyjęciu z piekarnika ostudzić ciasto i wstawić do lodówki. Ciasto powinno się rozdzielić w trakcie pieczenia
sierotka maRysia w kuchniSernik z truskawkami Babka pomarańczowa Ciasto zebra Sernik z brzoskwiniami Małe babeczki waniliowo-kakaowe Wielkanocna babka waniliowo - kakaowa Drożdżowa babka z czekoladą Babka warstwowa waniliowo - kakaowo - makowa Babka czekoladowa Sernik podwójnie czekoladowy Odrywana drożdżowa babka
Passions hobbies lifeCiasto - kwintesencja Świąt, czyli makowiec i piernik w jednym. :D W związku z tym keto piernikomakowiec to może być jedyne ciasto, jakie zrobicie, a Święta i
Modern Cave Girlboki. Na natłuszczoną patelnię przekładam ciasto, wierzch równam. Patelnię przykrywam pokrywką, stawiam na gaz i smażę na wolniutkim ogniu przez około 20/25 minut. Podczas smażenia ciasto ładnie rośnie, kiedy na wierzchu wytworzą się delikatne pęcherzyki, biszkopt jest gotowy. Ja swój po około 20 minutach odkryłam i sprawdziłam patyczkiem, jak tradycyjnie pieczone ciasto. Jeśli patyczek jest suchy, biszkopt jest gotowy. Gotowy(...)biszkopt wyjmuję z patelni i studzę na kratce. Smacznego :) Biszkopt z patelni zamienił się w Czekoladowo - Truskawkowy Torcik przepis na tort wkrótce na blogu, zachęcam do odwiedzin
Kuchnia z widokiem na ogródwypełnić do 3/4 ich wysokości. Następnie za pomocą wykałaczki przeciągnąć kilka razy przez ciasto, tworząc nieregularny wzór. Patrz film. Formę z ciastem włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w 180 st. C przez około 25 minut. Do suchego patyczka. Gotowe muffinki posypać cukrem pudrem , polać polewa czekoladowa lub udekorować kremem. Smacznego
Pani M - kuchnia smakowitamarmoladą – naleśniki bez jajek Lubicie naleśniki? My uwielbiamy. Dziś mam dla Was przepis na ciasto naleśnikowe bez jajek. Ciasto przygotowane jest na bazie mąki pszennej i ziemniaczanej. Naleśniki wychodzą dość cienkie, plastyczne i pyszne. Naleśniki podałam z twarogiem, truskawkową marmoladą i sosem czekoladowym. Coś pysznego Polecam i Wam. Składniki: 60 g mąki ziemniaczanej 200 g mąki pszennej TOTA
Słodkie okruszkidziwiły mnie te pochlebne opinie o torcie, bo naprawdę byłam z niego dumna. Wyobraźcie sobie puszysty, mocno czekoladowy biszkopt nasączony ponczem z odrobiną rumu, delikatną masę śmietanową z mascarpone, w której ukryły się pyszne ciasteczka oreo i kwaskowe borówki, przełamujące słodycz ciasta. Brzmi nieźle, prawda? Uwierzcie, jeszcze lepiej smakuje. A zresztą nie musicie wierzyć mi na słowo. Po prostu
W mojej kuchniPrzepis na to ciasto wypatrzyłam na stronie Świat Ciast. Odnośnik wskazywał na blog Kuchenne zapiski Edyty, a tam, autorka odsyłała do bloga Cukierenka Klementynki. Ciasto wyszło
Smaki Na TalerzuNajlepsze piernikowe brownie skradnie serce każdego fana czekolady oraz piernikowych smaków! Jest obłędnie czekoladowe, rozpływające się w ustach i fajnie przełamane dżemem. Do mojego brownie
CzarnawisienkaWitam serdecznie, tym razem chciałabym zaproponować przepis na pyszny makowiec zawijany, ale nie z ciasta drożdżowego a z ciasta biszkoptowego. Makowiec jest bardzo smaczny, a ciasto delikatne i puszyste, i szybkie w przygotowaniu. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania makowca będziemy potrzebowali: duża blacha z piekarnika o wymiarach około 34x30 cm 120 g mąki pszennej (typ od 400 do 550) – około(...)blachy. Przygotowanie ciasta: Do miski wybijam jajka i roztrzepuję mikserem. Następnie dodaję stopniowo cukier i miksuję na najwyższych obrotach przez kilka minut, tak żeby jajka zbielały i stały się puszyste. Następnie przesiewam mąkę z dodatkiem proszku do pieczenia i szczyptą soli do jajek, i delikatnie mieszam szpatułką, tak żeby składniki się połączyły – ciasto jest gotowe. Tak przygotowane ciasto wykładam
Uwaga Babcia Gotujerozpuszczoną czekoladę, dodać masło, szczypię soli i cukier. Wszystko wymieszać (najlepiej za pomocą robota kuchennego) Do czekoladowej masy dodawać jajka, cały czas mieszając. Dodaj mąkę, kakao, proszek do pieczenia i mleko. Masę dobrze wymieszaj. Rozgrzej piekarnik na 180 C. Gotowe ciasto przelej to formy do pieczenia, wcześniej wyłożonej papierem pergaminowy. Następnie ułożyć kawałki gruszek i posypać
Niezły MłynekDzień dobry, ostatni gwizdek na planowanie menu świątecznego, dlatego podsyłam Wam kolejną słodkości 🎂 Tym razem czekoladowy sernik z warstwą budyniową na kruchym spodzie 👌 Zdecydowanie wpasuje się
Niezły Młynekpomarańczowy krem czekoladowy typu nutella gorzka czekolada posiekana nożem w drobną kostkę Porada: Przygotowanie ciastek należy rozpocząć od przygotowania kremu do nadziania ciastek. Za pomocą 2 łyżeczek formować małe kulki czekoladowe, ułożyć je na talerzu i wstawić do zamrażalnika. Bardzo ułatwi nam to nadziewanie ciastek, masa będzie stabilna i nie będzie się rozpływać po cieście w czasie
W garach u GosiW tym szczególnym okresie proponuję Wam dla osłody przepis na marmurkowy keks czekoladowo-dyniowy, które możecie przygotować na świąteczny stół. Jest naprawdę wyborny i oryginalny w
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaDzień dobry, ostatni gwizdek na planowanie menu świątecznego, dlatego podsyłam Wam kolejną słodkości 🎂 Tym razem czekoladowy sernik z warstwą budyniową na kruchym spodzie 👌 Zdecydowanie wpasuje się
Niezły MłynekWszyscy miłośnicy serników powinni spróbować także sernika zebra . Jest on pieczony w warunkach innych niż wszystkie pozostałe, gdyż w piekarniku serwuje mu się gorącą parową saunę
niecodziennikparyPrzygotowanie ciastek należy rozpocząć od przygotowania kremu do nadziania ciastek. Za pomocą 2 łyżeczek formować małe kulki czekoladowe, ułożyć je na talerzu i wstawić do zamrażalnika. Bardzo ułatwi nam to nadziewanie ciastek, masa będzie stabilna i nie będzie się rozpływać po cieście w czasie formowania ciastek. Przygotowanie: Masło rozpuścić w garneczku, wystudzić. Do miski wsypać mąkę , sól, cukier, proszek
W garach u GosiBiszkopt kakaowy, przełożony kremem budyniowym, z wkładką sernikową, truskawkami w galaretce oraz polewą czekoladową na wierzchu. Czytaj dalej »
Arabeska waniliowaczarnej porzeczki. Wszystko wedle uznania. Ja przekładałam domowym dżemem z czarnej porzeczki. Zużyłam 3 słoiki. Przełożone ciasto należy obciążyć i odstawić na 3-4 dni. Następnie piernika podzielić na 3-4 porcje (u mnie 4), każdą oblać polewą kakaową lub czekoladową, ewentualnie udekorować. Moja polewa: 1 tabliczka (100g) gorzkiej czekolady 40 g masła Masło rozpuścić w rondelku, zdjąć z ognia
Kuchnia domowa AniDzisiaj słodka, świąteczna propozycja. Bardzo smaczny, mięsisty piernik przełożony masą marcepanową i powidłami, udekorowany polewą czekoladową i złotymi gwiazdkami z jadalnego pyłu. Mniam… Masę marcepanową
Oryginalny smakdużą, prostokątną foremkę. Robiąc w tortownicy (takiej klasycznej o średnicy 24cm) na pewno uzyskamy duzo wyższe ciasto. W każdym razie mimo, że sernik niezbyt wysoki, jego kremowa konsystencja i aksamitny smak zachwycił nasze podniebienia ... 😄 Przepis podaję po mojej modyfikacji. Na czekoladowy spód: 250 g herbatników 100 g rozpuszczonego masła 3 łyżki prawdziwego kakao Na masę serową
Walijskie Pichceniedynią http://frosch.blogspot.com/2013/09/chlebek-dyniowy.html Dyniowy warkocz drożdżowy z nadzieniem makowym https://frosch.blogspot.com/2017/11/dyniowy-warkocz-drozdzowy-z-nadzienim.html Ciasto drożdżowe z dynią, śliwkami i kakaową kruszonką https://frosch.blogspot.com/2017/10/drozdzowe-z-dynia-sliwkami-i-kakaowa. Drożdżowe rogaliki dyniowe z pigwą, powidłami i makiem https://frosch.blogspot.com/2015/11/drozdzowe-rogaliki-dyniowe-z-pigwa.html Sernik dyniowo - czekoladowy zebra https://frosch.blogspot.com/2016/10/sernik-dyniowo-czekoladowy-zebra.html Dyniowa babka drożdżowa z powidłami i czekoladą https://frosch.blogspot.com/2015/10/dyniowa-babka-drozdzowa-z- powidami-i.html Chlebek
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!ułatwi Ci zrobienie lunchu, który najbardziej lubisz! Przygotuj i bądź dumny ze swojego lunchu: zawijas z ciasta filo z serem feta i pikantnym szpinakiem, pikantna zupa z soczewicy z mlekiem kokosowym, sałatka makaronowa ze szpinakiem, z pomidorami i fetą czy czekoladowa krajanka bez pieczenia i wiele, wiele innych! Tę smakowitą książkę : PORA NA LUNCH każdy powinien mieć
Z Kuchni Do Kuchninawynosa, czyli frybę z frytkami, a potem solenizantka zdmuchnęła świeczkę na torciku. I dopchaliśmy wielki posiłek kawałkiem czekoladowego szcęścia. 100 lat Samira! :) P.S. Świeczka nadjedzona z bardzo prostego powodu - trzymam kolejne w szafce i używam przy okazji urodzinowania kolejnych dzieci. Torcik: - ciasto z TEGO przepisu - tyle tylko, że pieczony przez 30 minut w kwadratowej foremce 20cm (jeśli wierzch
Lejdi of the houseolejem, ostudzoną czekoladą i aromatem waniliowym. Ubijamy z białek sztywną pianę. Delikatnie łączymy pianę z utartym kremem czekoladowym. Mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia i solą. Wsypujemy do miski z kremem. Dodajemy płatki owsiane i orzechy, porządnie mieszamy. Robimy kuleczki z ciasta, kładziemy na papier i rozpłaszczamy ręką w odstępach 5 - cm na przygotowaną blaszkę. Pieczemy 15- 20 minut
Różne smaki w kuchniSernik jest rewelacyjny, smak delikatny, bardzo puszysty. Polecam bardzo. Wykonanie spodu – ciastka potłuc duczkiem lub zmielić w malakserze. Dodać masło i dokładnie wymieszać. Okrągłą formę
Kuchnia PokoleńNa deser podczas upałów polecam kolejny sernik na zimno. Sernik łączy dwa smaki - czekoladowy i truskawkowy. Do masy czekoladowej można dodać ulubioną ciemną czekoladę, ja dałam
Monia miesza i gotujelubi słodkości. Do przygotowania ich użyłem czekolady gorzkiej, ale równie dobrze możesz poszukać w sklepach groszków czekoladowych lub użyć innej ulubionej czekolady. Pamiętaj jednak, że jeśli już chcesz dodawać słodszą czekoladę (zawierającą więcej cukru), to koniecznie zmniejsz jego ilość w cieście, bo zrobi się ulepek. Ciastka z czekoladą mogą być bardzo chrupiące, jak i miękkie. Wszystko zależy, z której propozycji
Blendmanbudyń z mlekiem wg przepisu na opakowaniu. Gdy wystygnie , zmiksuj go z masłem i cukrem pudrem. Przetnij ciasto wzdłuż na pół , nasącz dowolnym alkoholem ( np. rumem) , posmaruj połową masy , przykryj drugim krążkiem i znów nasącz. Wierzch posmaruj resztą masy . Udekoruj polewą czekoladową i pokruszonymi orzechami
Różne smaki w kuchniwymieszajcie z proszkiem do pieczenia. Jajo zmiksujcie z cukrem, dodajcie ekstrakt z wanilii, do tego przestudzoną masę czekoladową i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszajcie. Dosypcie posiekaną czekoladę i wafelki, wymieszajcie jeszcze raz. Na przygotowana blachę nakładajcie łyżką porcje ciasta, pamiętajcie o zachowaniu sporych odstępów. Pieczcie około 8-10 minut. Studźcie na kratce
OliveandThymedodać odłożoną wcześniej łyżkę mąki. Z jasnego ciasta odrywać kawałki i formować kulki ok 1cm. Z ciemnego ciasta formować 14 kulek 1cm, resztę kulek nieco mniejszych. Na jednego baranka potrzeba ok 9 kulek jasnych, 1 większa na głowę i 3 mniejsze czekoladowe na uszy i nogi. Głowom, nogom i uszom nadać podłużny kształt. Kulki ułożyć ciasno, lekko spłaszczyć, żeby dobrze
Obiad gotowyodrobiną słodkiej śmietanki. Drożdżowe bułeczki muffinkowe z czekoladą i jagodami goji Muffinki troszkę inaczej, bo z drożdżowego ciasta. Wytrawne muffinki z szynką i pastą jajeczną Ciekawy pomysł na kolację. Muffiny kawowo-waniliowe z czereśniami Czereśnie można zastąpić dowolnymi ulubionymi owocami. Czekoladowe muffinki z czekoladą Coś dla wielbicieli czekolady. Kawowe muffinki z figami Pyszne połączenie kawowego smaku z figami
Codzienna kuchnia niecodziennapostanowiłam je wykorzystać. Zupełnie nie wiem dlaczego wcześniej nie wpadłam na ten pomysł, żeby zrobić czekoladowego drożdżaka. Połączenie truskawek z czekoladą to oczywista oczywistość, zewsząd będziemy atakowani zdjęciami truskawek umazianych czekoladą, że niby to takie wykwintne, i „ąę”. Moje ciasto to podrasowany banał, ale uwierzcie mi smakuje rewelacyjnie, i przede wszystkim idealnie nadaje się do zabrania na plenerowe
greenscarfminutach i sprawdzań stan wypieku :) Mi czasem na środku robi się taki mały wulkan surowego ciasta wtedy wydłużam czas pieczenia ok 15-20 minut i robię test patyczkiem. Można udekorować cukrem pudrem, lukrem lub ulubioną polewą. U mnie: Polewa czekoladowa: 2 łyżki masła 2 łyżki kakao 2 łyżki cukru 2 łyżki jogurtu naturalnego lub śmietany Masło rozpuścić
The Sweet Damselmasła Przygotowanie: Jajka miksujemy z cukrem, dodajemy olej, jogurt, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Miksujemy. Ciasto przekładamy do silikonowej formy na babkę. Pieczemy 45 minut w 200 stopniach C. Robimy polewę: czekoladę z masłem topimy w kąpieli wodnej, mieszamy. Czekoladową polewą oblewamy wystudzoną babkę
Smakowity Blog Kulinarnykażdym dodaniu, do gładkości. Dodać ekstrakt z wanilii i zmiksować. Dodać roztopioną czekoladę i zmiksować. Do masy czekoladowo - maślanej dodać mąkę wymieszaną z suchymi składnikami. Wymieszać łyżką lub szpatułką (mieszając w jednym kierunku), do połączenia się składników. Dodać bakalie i wymieszać. Ciasto przełożyć do formy keksówki (uprzednio wysmarowanej masłem i oprószonej mąką). Ja piekłam w jednorazowej foremce aluminiowej o dolnych
Kubki smakupuszka 20 dag wiórków kokosowych 10 dag cukru pudru 5 dag masła 3 płaskie łyżki żelatyny do ciast i deserów Po mleczko i wiórki kokosowe zajrzyjcie na stronę www.Skworcu.com.pl Dodatkowo na spód: 10 dag czekolady lub paczka biszkoptów Wierzch sernika: polewa czekoladowa lub dwa batoniki bounty pokrojone na małe kawałki 1. Do rondla przelewamy mleczko kokosowe, dodajemy masło oraz
Apetyczna babeczkajabłka , kaszę mannę i aromat migdałowy. Białka ubiłam z 1/2 szklanki cukru, dodałam do masy, delikatnie wymieszałam.Ciasto przełożyłam do natłuszczonej, posypanej kaszą manną tortownicy o średnicy 24 cm. Piekłam przez 1 godzinę w temperaturze 180 stopni Celcjusza. Zimne polałam polewą czekoladową i posypałam płatkami migdałowymi
Darcia w kuchniTeraz coś dla prawdziwych łasuchów. Pora na bardzo słodkie, smaczne i obłędnie czekoladowe
Pan i Pani Smith w kuchni