ciasto czekoladowe - 22635 przepisów (strona:871/1509)

Trufle czekoladowo – migdałowe 75

Trufle czekoladowo – migdałowe z serka mascarpone, czekolady, mielonych migdałów i likieru Amaretto. Przepyszne małe kuleczki na osłodę dnia Składniki: 200 g gorzkiej czekolady 200 g

Oryginalny smak
Mus czekoladowy z tofu 74

Wegański, jedwabisty mus czekoladowy z tofu z dodatkiem masła orzechowego zadowoli niejedno podniebienie. Deser jest banalnie prosty do przygotowania, każdy sobie poradzi Ma aksamitną konsystencję, a

Oryginalny smak
NUTELLA DRINK 93

Koktajl mleczny o smaku czekoladowo-orzechowym przypominający nutellę. Przygotowany jest na bazie mleka zagęszczonego niesłodzonego z dodatkiem pieczonych orzechów laskowych oraz gorzkiej czekolady. Osoby lubiące słodkie

Kuchnia MagdaLeny
Sernik Kapitański 270

Nie wyobrażam sobie Świąt Wielkanocnych bez sernika... a dziś dodatkowo zaproponuję idealną wersję na tą okazję - czyli Sernik Kapitański, na czekoladowo-kawowym spodzie, z dodatkiem likieru

Świat Ciasta
Trufle czekoladowe 254

Prosty przepis na najlepsze trufle czekoladowe. Pyszne, aksamitne, idealne dla miłośników czekolady. Wystarczy kilka składników i odrobinę chęci aby wyczarować wyjątkową przekąskę do kawy lub herbaty

Oryginalny smak
Rolada czekoladowa z nadzieniem z serka mascarpone i malinami 161

Przepyszna!!! I to jest nie tylko moje zdanie:) Rolada rozpływa się w ustach. Przepis wykorzystam jeszcze i to myślę, że wiele razy:) Dla mnie samo ciasto

In my kitchen
MAZUREK mocno czekoladowy 264

Kochani, to ja się pochwalę. Uczyniłam dziś mojego pierwszego w życiu MAZURKA. Musiał być taki jak ten. G eneralnie MAZURKI są lukrowane, a ja jakoś lukru

Z Kuchni Do Kuchni
Mocno czekoladowe brownie 154

Jakie było zdziwienie mojej koleżanki Iwony, kiedy po którejś z imprez zrobiłyśmy brownie w jakieś 40 minut - uważała, że zrobienie brownie jest trudne, długotrwałe i bardzo

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Czekoladowa tarta z wiśniami (raw), Mad about you 152

To moje pierwsze ciasto w wersji raw . Tarta nie zawiera jajek, nabiału, cukru, mąki (glutenu), ani tym bardziej tytułowej czekolady. To pewnie zapytacie, czy to w

Qlinarnie i Qlinarnie
Prosty piernik czekoladowy 189

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding

Na słodko lub wytrawnie
Tarta czekoladowa ze śliwkami i brzoskwiniami 167

Składniki:Ciasto:200 g przesianej mąki pszennej2 łyżki cukru + 1 łyżeczka2 łyżki kakao1/4 łyżeczki soli110 g zimnego masła pokrojonego na kawałki1 łyżeczka ekstraktu z wanilii1 lekko

Smakowity Blog Kulinarny
WIELKANOCNA BABA 134

formy 1 torebka polewy czekoladowej Sposób przygotowania: Do garnka wsypać 5 dkg cukru i stopić go na jasny karmel. Następnie dolać mleko i wymieszać. Odstawić do wystudzenia. Masło utrzeć z 25 dkg cukru. Do masy maślanej dodać trzy żółtka i trzy całe jajka. Wsypać mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia i dokładnie wymieszać  mikserem. Ciasto podzielić na dwie części(...)warstwę lekko przemieszać widelcem tak aby powstał marmurkowy wzorek (u mnie pierwsza warstwa to ciasto jasne). Babkę piec około 60 minut w temperaturze 175 stopni. Po lekkim przestudzeniu, babkę wyjąć z formy i zostawić do całkowitego wystygnięcia na kratce kuchennej. A następnie oblać polewą czekoladową i ewentualnie dodatkowo przystroić. SMACZNEGO

Z Kuchni Do Kuchni
Rolada czekoladowa z galaretką jeżynową na Boże Narodzenie 291

Rolada biszkoptowa: - 3 jaja - 100g cukru - 75 g mąki - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 łyżki kakao ponadto: - tabliczka czekolady mlecznej - łyżka kakao do posypania - cukier

SMYKWKUCHNI
Jabłecznik bezglutenowy z polewą czekoladową - w dwóch odsłonach 187

W życiu nie piekłam tylu ciast, co ostatnio!  Miałam zrobić dłuższą przerwę, ale dostałam od sąsiadki przepyszne jabłka i nie mogłam się powstrzymać, żeby nie

Zdrowa Kuchnia Sowy
Czekoladowa Tarta z Panna Cottą i Karmelizowanymi Brzoskwiniami 171

Awaryjna tarta - szybka w wykonaniu i do tego wykonanie banalnie proste....zastanawiam się dlaczego tak bardzo bałam się robić Panna Cottę :) Smak - mój osobisty krytyk, Syn

Blondynka Gotuje
Szybki piernik 179

upieczeniu przekroić poziomo na dwie części i przełożyć je powidłami śliwkowymi lub porzeczkowymi. Polać polewą czekoladową – w rondelku podgrzać i połączyć 100 g gorzkiej czekolady i 50 g masła, wymieszać dokładnie, uważając, aby masa się nie przypaliła. Lekko ostudzoną wylać na ciasto. Składniki 100 g masło 2 łyżka kakao 2 łyżka miód gryczany lub inny 1 /2 łyżeczka cynamon

Kucharzyca
Proteinowy torcik Cookie Monster (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegańskie) 117

tego proteinowe  ciacho, które strukturą i konsystencją jest gdzieś pomiędzy sernikiem a brownie 😎 Skusicie się na tego uroczego potworka?  Składniki (śr: 21 cm) Warstwa czekoladowa -100g ulubionej kaszy lub ryżu (u nas gryczana niepalona) -2 dojrzałe banany -puszka mleka kokosowego 400ml -100g nerkowców -50g roślinnego białka Plantforce Synergy Life smak: czekolada -40g kakao(...)Ciasto można włożyć do lodówki na kilka minut a następnie formować ciasteczka, które piec w 170’C do zarumienienia. PRALINY KOKOSOWE 6. Pastę, mleko i ksylitol pogrzać w garnuszku do rozpuszczenia składników. 7. Wsypać wiórki kokosowe i   wszystko zagnieść. Wiórków dodawać partiami tyle aby z masy dało się lepić kulki. Praliny włożyć do lodówki. WARSTWA CZEKOLADOWA 8. Nerkowce namoczyć

Candy Pandas
Przepis na twarożek z żurawiną: do naleśników z sosem czekoladowym i na kluseczki z masłem 104

Naleśniki wprost uwielbiam. Potrafię na kolację usmażyć stertę, a potem jemy je zamiast chleba. Miewam jednak trochę kłopot z podaniem dokładnego przepisu na ciasto, bo robię je "po omacku", na wyczucie. Kiedy zatem przygotowuję wpis na blog, to zaczynam od kartki i długopisu, a potem skrzętnie notuję proporcje. I tak było tym razem 😊 Pomysł na nadzienie do dzisiejszych naleśników pojawił(...)kwaśny jest twaróg) 2 surowe żółtka jajka 150 g suszonej żurawiny sos czekoladowy: 100 g gorzkiej czekolady szczypta mielonej ostrej papryki ok. 70-80 ml słodkiej śmietanki (lub mleka) Naleśniki Wszystkie składniki połączyć ze sobą. Najwygodniej przy pomocy miksera lub trzepaczki rózgowej. Odstawić na kilka minut, żeby ciasto "odpoczęło". Patelnię rozgrzać i posmarować tłuszczem. Można użyć kawałka słoniny nabitej

Codzienna kuchnia niecodzienna
Baba muślinowa z bakaliami i szafranem 102

wytwornej baby. Przepisów na ten pyszny i charakterystyczny dla świąt Wielkiej Nocy wypiek jest mnóstwo i z pewnością każdy ma swój ulubiony, z którego co roku pieczołowicie przygotowuje to ciasto. Jednak być może zachęcę Was do wypróbowania czegoś nowego :) Przepis na tę babkę znalazłam w jednym z numerów magazynu „Kuchnia”. Upiekłam na spróbowanie i muszę przyznać, że na pewno zrobię(...)mieszamy. Formę do bab smarujemy masłem lub margaryną i oprószamy mąką pszenną. Ciasto przekładamy do formy, wypełniając ją do 2/3 wysokości (użyłam foremki o śr. 23 cm). Pieczemy przez ok. godzinę w nagrzanym do 180 stopni piekarniku. Po wyjęciu z formy i ostudzeniu oblewamy babę polewą czekoladową i dowolnie dekorujemy np. posiekanymi bakaliami. Smacznego

MyCookBook.pl
Mazurek Toffee z Daktylami i Solą Morską 194

będzie idealny dla mnie. Daktyle, czekolada i sól morska. Jedliście kiedyś ciasteczka czekoladowe z bardzo subtelną nutą soli? Ja jadłam i ten smak mnie oczarował, przepis na te ciasteczka znajdziecie TU . Spróbujcie, bo warto. Mazurek o trójwymiarowym smaku. Nic więcej nie napiszę. Kochani do dzieła! Z ciastem smakuje się świetnie. Trudność jak dla mnie łatwa. Wygląda skomplikowanie? To tylko pozory

Blondynka Gotuje
Babka kawowa po irlandzku 81

niedziele przygotować deser, który będzie już pachniał świętami Jednocześnie miałam wielką ochotę na kawowe smaki. Przygotowałam więc ciasto, które smaku i pachnie kawą oraz syropem Irish Cream (jeśli chcecie możecie użyć likieru i mieć wersję procentową). Deser wychodzi pyszny!. Ciasto wilgotne, słodkie, rozpływające się w ustach. Polecam! PRZEPIS BABKA KAWOWA PO IRLANDZKU Składniki: 3 duże jajka 2 szkl mąki(...)pozostałe składniki – mieszamy wszystko delikatnie. Następnie ciasto wylewamy na natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy na babkę. Pieczemy ok 50-60 min w 180st. Babkę zostawiamy na 15 min by przestygła i wyjmujemy z formy. Następnie babkę polewamy z wierzchu syropem Irish Cream. Zostawiamy do całkowitego ostudzenia. Zimną babkę możemy udekorować polewą czekoladową, lukrem lub oprószyć cukrem pudrem. Artykuł Babka

Dorota Smakuje
Ciasto Mleczna Kanapka 164

ciasto zrobiłam już jakiś czas temu,ale nie miałam okazji wstawić go na bloga.Ciasto prezentuje się wyśmienicie i smakuje pysznie. Wspaniały dodatek do pysznej kawy. Polecam wszystkim smakoszom ;) Krem jest na bazie mleka w proszku, jest nieco zbity po wyjęciu z lodówki,ale wystarczy wyjąć wcześniej z lodówki i krem mięknie :)  Wymiary blaszki: 34x24 cm Czas pieczenia: 20 minut(...)oleju Krem: 2 szkl. mleka w proszku 1/2 szkl. mleka 1/2 szkl. cukru 300 g masła  Polewa czekoladowa: 50 g gorzkiej czekolady 5 łyżek mleka Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej. Do rozpuszczonej czekolady wlewamy mleko i mieszamy. Jeszcze ciepłą, polewamy ciasto. Sposób przygotowania : Ciasto: Białka ubijamy, dodajemy cukier, żółtka,olej i przesiane mąki z proszkiem, kakao. Wylewamy na blaszkę

Różne smaki w kuchni
Ciasto Mleczna Kanapka 203

ciasto zrobiłam już jakiś czas temu,ale nie miałam okazji wstawić go na bloga.Ciasto prezentuje się wyśmienicie i smakuje pysznie. Wspaniały dodatek do pysznej kawy. Polecam wszystkim smakoszom ;) Krem jest na bazie mleka w proszku, jest nieco zbity po wyjęciu z lodówki,ale wystarczy wyjąć wcześniej z lodówki i krem mięknie :)  Wymiary blaszki: 34x24 cm Czas pieczenia: 20 minut(...)oleju Krem: 2 szkl. mleka w proszku 1/2 szkl. mleka 1/2 szkl. cukru 300 g masła  Polewa czekoladowa: 50 g gorzkiej czekolady 5 łyżek mleka Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej. Do rozpuszczonej czekolady wlewamy mleko i mieszamy. Jeszcze ciepłą, polewamy ciasto. Sposób przygotowania: Ciasto : Białka ubijamy, dodajemy cukier, żółtka,olej i przesiane mąki z proszkiem, kakao. Wylewamy na blaszkę

Różne smaki w kuchni
Ciasto Mleczna Kanapka 637

ciasto zrobiłam już jakiś czas temu,ale nie miałam okazji wstawić go na bloga.Ciasto prezentuje się wyśmienicie i smakuje pysznie. Wspaniały dodatek do pysznej kawy. Polecam wszystkim smakoszom ;) Krem jest na bazie mleka w proszku, jest nieco zbity po wyjęciu z lodówki,ale wystarczy wyjąć wcześniej z lodówki i krem mięknie :)  Wymiary blaszki: 34x24 cm Czas pieczenia: 20 minut(...)oleju Krem: 2 szkl. mleka w proszku 1/2 szkl. mleka 1/2 szkl. cukru 300 g masła  Polewa czekoladowa: 50 g gorzkiej czekolady 5 łyżek mleka Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej. Do rozpuszczonej czekolady wlewamy mleko i mieszamy. Jeszcze ciepłą, polewamy ciasto. Sposób przygotowania: Ciasto : Białka ubijamy, dodajemy cukier, żółtka,olej i przesiane mąki z proszkiem, kakao. Wylewamy na blaszkę

Słodkości i nie tylko
Ciastka z masłem orzechowym 51

proszkiem. ? Ciasto ma konsystencję mokrego, tłustego piasku. ? Nabierać łyżeczką ciasto i formować kulki wielkości orzecha włoskiego. ? Układać kulki na papierze do pieczenia co 5 cm jedna od drugiej. ? Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez 5 minut, następnie wyjąć i w środku każdego ciastka zrobić dołki trzonkiem drewnianej łyżki. ? W każdy dołek włożyć po kilka kropelek czekoladowych. ? Ponownie wstawić

To co kocham
Ciastka z masłem orzechowym 125

sody • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia • 2 łyżki kropelek czekoladowych Wykonanie: • Zmiksować masło z masłem orzechowym. • Dodać oba cukry i utrzeć na gładki krem. • Dodawać po jednym jajku cały czas ucierając. • Na koniec zmiksować z mąką, solą, sodą i proszkiem. • Ciasto ma konsystencję mokrego, tłustego piasku. • Nabierać łyżeczką ciasto i formować

To co kocham
Serowe oponki 107

cukru wanilinowego 2 żółtka 100 g gęstej śmietany 12% 1,5 l oleju do smażenia do dekoracji polewa czekoladowa lub cukier puder  Przygotowanie: twaróg przecisnąć przez praskę lub zmielić maszynką do mielenia. Dodać pozostałe składniki i wszystko zagnieść na gładkie ciasto. Poporcjować na mniejsze części i na oprószonej stolnicy rozwałkować ciasto na placek o grubości ok 1 cm. Wyciąć

Niezły Młynek
Czekoladowe brownie z orzechami włoskimi 117

zawsze nie wypalił… kończyło się albo twardym, wysuszonym plackiem albo w ogóle na odwrót – wyrośniętym ciastem. Tym razem trafiłam, metodą prób i błędów, dodawaniem mąki, ujmowaniem tłuszczu na przepis, który wyszedł! Zachęcam do próbowania, pieczenia i smakowanie tego mega czekoladowego brownie. Składniki (na blachę 30x26cm): 2 tabliczki posiekanej gorzkiej czekolady 100g drobnego cukru 200g masła 3 jajka szczypta(...)międzyczasie nagrzewamy piekarnik do 200°. Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Do orzechów dodajemy łyżkę mąki i dokładnie mieszamy – dzięki temu nie opadną na dno ciasta. Do miski wbijamy jaja i dodajemy cukier – ubijamy mikserem do uzyskania puszystej masy. Do tego dodajemy ostudzoną czekoladę z masłem i delikatnie mieszamy do połączenia. Na sam koniec dodajemy szczyptę soli

Smaczna Strona
Serowe oponki 177

cukru wanilinowego 2 żółtka 100 g gęstej śmietany 12% 1,5 l oleju do smażenia do dekoracji polewa czekoladowa lub cukier puder  Przygotowanie: twaróg przecisnąć przez praskę lub zmielić maszynką do mielenia. Dodać pozostałe składniki i wszystko zagnieść na gładkie ciasto. Poporcjować na mniejsze części i na oprószonej stolnicy rozwałkować ciasto na placek o grubości ok 1 cm. Wyciąć

Niezły Młynek

Proponowane wyszukiwania