ciasto czekoladowe - 20638 przepisów (strona:879/1376)

TORT CZEKOLADOWY 12 WARSTW 68

zabawę na bok i przygotować bardziej klasyczny wypiek 🙂 Składniki: (lista wszystkich składników na końcu posta) Ciasto (składniki na 1 blachę/2blaty. Potrzebujesz 6 blatów): 150g masła 120g cukru 3 łyżki kakao szczypta soli 150g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 [...] Artykuł TORT CZEKOLADOWY 12 WARSTW pochodzi z serwisu sandrafrej.com

SandraFrej.com
Szybki sernik bananowy z borówkami i sosem czekoladowym 112

uwielbiam je choć niektórzy twierdzą że sernik to nie ciasto? no to co? jak nie ciasto? Serniki są wspaniałym deserem i polecam każdemu, małemu i dużemu. Tym razem będzie szybko i wyśmienicie, wykwintnie i dostojnie, zapraszam. Szybki sernik bananowy z borówkami i sosem czekoladowym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Babka z nutellą i orzechami laskowymi 160

przez 30 minut, do tzw. suchego patyczka. Wyjąć, wystudzić. Zimną babkę wyjąć z formy. Polewa czekoladowa: 100 g gorzkiej czekolady, posiekanej 50 g masła Masło roztopić w garnuszku. Zdjąć z ognia. Do ciepłego dodać posiekaną czekoladę, odstawić na 2 minuty wymieszać. Polać zimne ciasto. SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
Ciasto zebra, ciasto tygrysek 179

pieczenia).Na środek formy nakładać na przemian, po 2 łyżki ciemnego i jasnego ciasta (ciasto będzie się stopniowo rozlewać). Piec ok. 1 godziny w piekarniku  nagrzanym do 180C, do tzw."suchego patyczka" . Po upieczeniu wystudzić i oprószyć cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową. Smacznego!     * ź ródło przepisu ' Słodki ś wia t Ewy Wachowicz', Ewa Wachowicz

CookYourself
MOCNO CZEKOLADOWE CIASTECZKA (V) 248

czekoladowych dropsów Przepis: Ciasteczka przygotujemy podobnie jak ciasteczka cynamonowe.   Olej kokosowy i krem czekoladowy mieszamy ze sobą i następnie dodajemy cukier. Do miski dodajemy mleko i ponownie mieszamy. Do masy wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia oraz sodę.  Całość zagniatamy na gładkie ciasto.  Z uzyskanej masy wyrabiamy kulki ciasta wielkości orzecha włoskiego.  Tak przygotowane kulki układamy

Emcia Pichci
Pralinki w trzech smakach 154

Chciałam Wam przedstawić niezwykłe pralinki, wspaniały sposób na wszystkie niezjedzone resztki ciast, które zostały po weekendowym słodkim szaleństwie, a cały sekret tkwi w prostocie wykonania.  Te małe mini-bajaderki to słodkie cudeńka , obtoczone w trzech różnych posypkach - wiórkach czekoladowych, wiórkach kokosowych i kakao, niezwykle efektowne. Na pewno zachwycą niezapowiedzianych gości ;) SKŁADNIKI: 4 paczki herbatników 1/2 - 1 słoiczka marmolady owocowej

Z Marcepanem
SERNIK Z CHOINKAMI 107

masą serową. 3. Foremkę natłuszczamy i wykładamy papierem.  4. Na spód wysypujemy pokruszone ciasto i układam ciasno choinki (jedna za drugą). Zalewamy masą serową. 5.  Pieczemy w 160 st. C ok. 60-70 min. Wystudzony sernik można polać lukrem lub polewą czekoladową

Marcepanowa kuchnia
Orzechowe ciasteczka z kajmakiem 171

Czekoladowe, kruche ciasteczka obtoczone w orzechach włoskich ze środkiem z masy kajmakowej... chyba nie muszę Was specjalnie przekonywać, że to słodka uczta dla podniebienia.   Na ok. 25 ciasteczek:   Ciasto: 2 1/3 szklanki mąki pszennej 1 jajko 1 żółtko 200 g masła lub margaryny 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku   2 szklanki zmielonych

Jadło i czytadło
Strucla jabłkowa z Amaretto 168

Struclę zwijamy w rulon  lekko skręcamy w pół przekładamy do keksówek wysmarowanych tłuszczem. Wierzch ciasta smarujemy śmietaną, odstawiamy na ok. 10 minut aby strucle lekko podrosły Pieczemy w 160 C przez 30 -35 minut. Po upieczeniu, ostygnięciu dowolnie dekorujemy, np. lukrem, polewą czekoladową. Smacznego

kgwjanczewo
Wypiekarnia – pracownia cukiernicza w Rzeszowie 152

chce! Wchodząc raz, wiesz już, że wrócisz ponownie!   Sernik niebiański – z karmelem na czekoladowym spodzie. Wypiekarnię odwiedzamy w tygodniu tuż przed Bożym Narodzeniem. Tutaj także czuć świąteczny klimat. W menu są akurat przepięknie wyglądające babeczki z świątecznym w smaku kremem. Każde ciasto jest dopracowane pod kątem smaku oraz składników. O efekcie wizualnym nie wspominając!   Wypiekarnia to także

Raj dla Podniebienia
Baba na stole - dwukolorowa babka majonezowa 174

Blaszkę z kominem smarujemy tłuszczem i obsypujemy bułką tartą. 5. Wlewamy na zmianę oba ciasta do blaszki.   6. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy 45 minut w temperaturze 180 stopni. 7. Po wyjęciu i ostudzeniu możemy posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową.   8. Smacznego

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Ciasteczka czekoladowe 116

Delikatnie czekoladowe ciasteczka, bez dodatku kakao - kolor pochodzi tylko i wyłącznie od roztopionej czekolady. Bardzo smaczne, niezbyt słodkie, lekko maślane, choć nie tłuste. Nie trzeba ich wykrawać, wystarczy rozłożyć ciasto na blaszce. Polecam :) Składniki 150 g czekolady gorzkiej lub deserowej 150 miękkiego masła 100 g cukru jajko żółtko 150 g mąki pszennej szczypta soli proszku do pieczenia na czubku noża

Słodkie inspiracje
Tort Milka 764

mniej się kruszą. Kawę na poncz rozpuszczamy w zimnej wodzie. Przygotowany poprzedniego dnia ganache czekoladowy ubijamy na pianę w mikserze – ważne, żeby był bardzo dobrze schłodzony przed rozpoczęciem ubijania. Pod koniec dodajemy śmietanFix dla utrwalenia. Na paterze układamy pierwszy spód biszkoptu, pod ciasto wkładamy kilka szerokich pasków papieru do pieczenia, dzięki temu, kiedy skończymy dekorowanie będzie można łatwo je usunąć

Ciastkozercy
SERNIK MARMURKOWY 278

łyżka mąki pszennej, 2 łyżki kaszy manny, olejek cytrynowy, 1 łyżka kakao w proszku Polewa czekoladowa: ¼ kostki margaryny, 3 łyżki cukru, 3 łyżki mleka, 3 łyżki kakao Posypka kokosowa: 4 łyżki wiórek kokosowych 1 łyżka margaryny 1 łyżka cukru Dodatkowo: kakao do posypania ciasta WYKONANIE 1. Ciasto: Mąkę siekamy nożem z margaryną i proszkiem, potem dodajemy żółtko i jajko, cukier

słodki bratek
Tort szwarcwaldzki Czarnolas 143

szklanka ponczu 3 łyżeczki żelatyny 1 cukier waniliowy Mąkę i kakao mieszamy, dodajemy budyń czekoladowy, proszek do pieczenia.  Do żółtek dodajemy troszeczkę aromatu migdałowego. Ubijamy białka na sztywną pianę, wsypujemy cukier i cukier waniliowy.  Do tego dodajemy energicznie żółtka oraz sypkie produkty. Ciasto wlewamy do formy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni

Pyszności Słodkości