ciasto czekoladowe - 20638 przepisów (strona:887/1376)

Marysieńka 115

mleko umieszczamy w małym garnuszku. Całość podgrzewamy do uzyskania jednolitej, płynnej konsystencji. Polewamy ciasto. Składanie ciasta: Ciemny biszkopt nasączyć ponczem, na który wykładamy połowę kremu. Następnie wykładamy warstwę orzechową i drugą połowę masy budyniowej, potem ponownie biszkopt kakaowy, który sączymy ponczem. Całość polewamy polewą czekoladową i dekorujemy posypką. Smacznego! Dziękuję, że tutaj jesteś!  Zostaw komentarz, napisz, co sądzisz

Słodki Zakątek
BABKA MARMURKOWA 170

kakao i dokładnie wymieszać Do przygotowanej foremki przelać ciast na przemian jasne i ciemne . Ciasto zamieszać długim patyczkiem.  Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 45 minut w 180C, do suchego patyczka.  Po upieczeniu zostawić na 15 minut w formie, następnie ostudzić i polać polewą czekoladową. Polewa czekoladowa 75 g białej czekolady 75 ml śmietanki 30% Czekoladę połamać na kawałki

RAROSSA
Czekoladowy Dutch Baby z bananem i sosem czekoladowym 108

stopni C. Włożyć patelnię i kilka minut pozostawić aby się rozgrzała. Wyjąć i wlać ciasto. Włożyć ponownie patelnię do piekarnika i piec ok 20 minut. Zagotować śmietankę i zdjąć z ognia, dodać pokruszone kostki czekolady. Wymieszać. Wypieczony naleśnik dekorować owocami i polać sosem czekoladowym. Posypać cukrem pudrem

AZgotuj!
piernik staropolski 116

nagrzanym do 170 stopni C termoobieg, przez około 20 minut .Sprawdzić patyczkiem, czy są upieczone. Ciasta wyłożyć na kratkę do pieczenia, aby wystygły. Wystudzone pierniki posmarować dżemem śliwkowym przykryć papierem do pieczenia i ściereczka ,obciążyć .Pozostawić tak na około 4-5 dni.Polać polewą czekoladowa,przeciąć na dowolne kawałki. .:))   przepis z ksiażki   W staropolskiej kuchni i przy polskim

mojej kuchni
piernik staropolski 114

nagrzanym do 170 stopni C termoobieg, przez około 20 minut .Sprawdzić patyczkiem, czy są upieczone. Ciasta wyłożyć na kratkę do pieczenia, aby wystygły. Wystudzone pierniki posmarować dżemem śliwkowym przykryć papierem do pieczenia i ściereczka ,obciążyć .Pozostawić tak na około 4-5 dni.Polać polewą czekoladowa,przeciąć na dowolne kawałki. .:))   przepis z ksiażki   W staropolskiej kuchni i przy polskim

w mojej kuchni
Placki dyniowo- waniliowe 199

Krem: – 100g jogurtu typu greckiego – 3-4 łyżki ulubionego gęstego dżemu ( u mnie czekoladowo-śliwkowy). Dynie rozetrzeć widelcem lub zblendować razem z jajkami, cukrem i aromatem waniliowym. Dodać mąkę- wymieszać. Sodę wymieszać z kefirem, dodać do dyni, wszystko dokładnie wymieszać na gładkie ciasto. Smażyć na suchej, mocno rozgrzanej, nieprzywierającej patelni z grubym dnem, z obu stron na rumiano

Smaki Armine
sernik chałwowy 168

gorącą wodą. W takiej kąpieli parowej piekł się mój sernik chałwowy. Po wystudzeniu polałam polewą czekoladową. Masło dodałam do gorącej wody i wkruszyłam czekoladę. Mieszałam do rozpuszczenia się czekolady, ale nie gotowałam. Jeszcze ciepłą polewą polałam sernik. Wstawiłam do lodówki i na drugi dzień ciasto było gotowe do jedzenia. Smacznego życzę i udanego wypoczynku w weekend :D Lidka

Pieprzyć z Fantazją
Sernik marcepanowo malinowy 442

migdałowego 1/3 szklanki wody masa serowa: 900 g sera twarogowego masa marcepanowa 1 budyń do ciast i kremów 4 jajka 1/2 szklanki śmietany kremówki 30 % 1 łyżka cukru pudru sos malinowy: 250 g malin mrożonych 3 łyżki cukru 1 łyżka soku z cytryny jajka czekoladowe: 1/5 masy marcepanowej 1/3 tabliczki czekolady 1 łyżka masła 1/3 szklanki śmietany kremówki Marcepan: Migdały

wesoła kuchnia
Kruchy torcik walentynkowy 198

malaksera i szybko zmiksować. Owinąć folią i włożyć do lodówki na 30 minut. Schłodzone ciasto rozwałkować i wyciąć przy pomocy szablonu- serduszko. Powinny wyjść dwa identyczne. Przełożyć na papier do pieczenia i piec w temperaturze 180 stopni około 15 minut do zrumienienia. Wystudzić. Czekoladowa glazura 50 g czekolady mlecznej  1/4 szklaki śmietany kremówki Podgrzać śmietanę i do gorącej włożyć

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Moje przepisy świąteczne i życzenia 100

żurawiną Bigos z czerwonek kapusty z owocami Ciasto korzenne z gruszką gotowaną w winie Ciasto migdałowe z polentą i pomarańczami Karp w sosie pomarańczowym Makowiec z kaszą jaglaną Śledź w jogurcie z jabłkiem Łamana beza z kremem amaretto Krucha choinka z kremem Sernik czekoladowy na makowym spodzie Ozdobny wieniec z bułeczek Kruche anioły z mąki razowej

AZgotuj!
CZEKOLADOWE NALEŚNIKI Z SEREM I TRUSKAWKAMI 131

zdążyłam się nimi nacieszyć. Dziś udało mi się jeszcze je kupić i postanowiłam zrobić naleśniki czekoladowe z mąki pełnoziarnistej z nadzieniem z sera białego z dodatkiem truskawek, a do tego mus truskawkowy. Po prostu niebo w gębie! Idealne na słodkie śniadanko lub podwieczorek 😉 Składniki: Ciasto naleśnikowe: 2 jajka 1 szklanka mleka 1 szklanka wody mineralnej gazowanej 100 g czekolady gorzkiej

Kuchnia MagdaLeny
Paluszki czekoladowe z bakaliami i białą czekoladą 107

wanilią jajko 50 g suszonej żurawiny 50 g orzechów włoskich 50 g płatków migdałowych polewa czekoladowa lub tabliczka białej czekolady Czekoladę gorzką połamać, rozpuścić z masłem w kąpieli wodnej. Mąkę, cukier, cukier z wanilią i jajko włożyć do miski. Dodać ostudzoną czekoladę i zagnieść ciasto. Dodać posiekaną żurawinę i orzechy oraz migdały, wymieszać. Ciasto podzielić na 3 części, z każdej

Słodkie inspiracje
Sernik z truskawkami 127

godziny. Ciasto będzie gotowe, gdy wbity w nie drewniany patyczek, po wyciągnięciu nie będzie obklejony ciastem. Upieczony sernik pozostaw w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami, aby ostygł, a następnie odstaw go na przynajmniej kilka godzin (najlepiej na całą noc). Tak przygotowany sernik można udekorować polewą czekoladową. Chociaż bez polewy też jest bardzo smaczny

blog.moje-pasje.info
Kilimandżaro 132

Czekoladowy pyszny biszkopt w połączeniu z masą jabłkową i kremem budyniowym. Pyszota zwłaszcza po wyjęciu z lodówki. Przepis pochodzi z książki ,,KUCHNIA SIOSTRY ANASTAZJI" z minimalną modyfikacją.   Składniki:   na ciasto ciemne: 8 jaj 20 dag cukru 6 łyżek mąki pszennej 4 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa jabłkowa: 1 1/2 kg jabłek 1 galaretka

Pysznie & Pięknie