ciasto czekoladowe - 20638 przepisów (strona:886/1376)

Deser z gruszkami i polewą czekoladową 147

czekoladowa: 2 mleczne czekolady GOPLANA, 100ml mleka, 1 łyżka wiórków kokosowych. Dodatkowo: czereśnie do dekoracji, gorzka czekolada GOPLANA. wiórki kokosowe. Przygotowanie: 1. Spód:  Składniki suche ( mąka, cukier, proszek do pieczenia oraz kakao) wymieszać razem. Składniki mokre ( jajko, mleko, olej) roztrzepać trzepaczką lub widelcem.  Połączyć składniki suche ze składnikami mokrymi - mieszać do momentu gdy nie będzie już grudek. Ciasto(...)wyjdzie dość gęste. Blachę ( ja miałam dwie mniejsze ) wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie włożyć mniejsze foremki ( foremki o wym.7,5cmX7,5cm). Na spód każdej foremki nałożyć ciasto i rozprowadzić je równomiernie. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni C i piec 10-12 minut - do tak zwanego suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia. 2. Masa z gruszkami: Gruszki

W kuchni u Moniki
Ciasto Fintifluszka – najprostsze ciasto bez pieczenia z 4 składników 77

Ciasto Fintifluszka jest to najprostsze, a jakże efektowne ciasto bez pieczenia, które przygotowujemy z zaledwie 4 składników. Jest również bardzo szybkie do zrobienia, choć aby ładnie się kroiło przed podaniem dobrze jest schłodzić je w lodówce. Z takim deserem każdy sobie poradzi. Trzeba również przyznać, że wygląda i smakuje bardzo dobrze, a ktoś nieznający przepisu nie wpadnie(...)słownika jest „rzecz lub sprawa niepoważna lub mało istotna”. Ciasto miało się nazywać Bagatelka, gdyż jest faktycznie proste i niewymagające zachodu, jednak w słowniku synonimów znalazłam właśnie „fintifluszkę” i bardzo mi się ten wyraz spodobał, zwłaszcza, że nigdy wcześniej o nim nie słyszałam. Składniki na Ciasto Fintifluszka: 500 g sera mascarpone 400 ml śmietany 30% duża tabliczka czekolady z ciasteczkami

e-PrzepisyKulinarne
Góralski krakusek bez pieczenia 105

ciasto bez pieczenia. Dość proste w przygotowaniu a efekt końcowy to niebo dla podniebienia. Najlepiej przygotowywać na noc, jak większość tego typu ciast. Spokojnie do rana składniki stężeją i przy krojeniu na porcje nie straci formy. Zapraszam do przepisu:) Składniki 1 kg białego sera z wiaderka 3/4 kostki masła, rozpuszczonego opakowanie krakersów,duże opakowanie ciastek krakusków w polewie czekoladowej puszka(...)sera dalej miksować. Wlać mleko skondensowane, wymieszać . Na koniec wlać żelatynę i wsypać pokrojone ananasy, wymieszać. Wylać do formy na masę z ciastek. Pokruszyć wafelki górali udekorować wierzch. Gotowe ciasto odstawić na kilka godzin do lodówki, najlepiej na całą noc. Kroić w kostki. Smacznego:)   Artykuł Góralski krakusek bez pieczenia pochodzi z serwisu

gotuj ze mną
Mini pączki 68

sobie i na własnych dzieciach niestety rozsądek wraca dopiero przy pustej misce:) Pączki smakują wyśmienicie w każdej wersji, posypane cukrem z nadzieniem z dżemu lub kremu czekoladowego albo po prostu polukrowane. Pączki robi się błyskawicznie, więc jeśli nie macie zbyt wiele czasu, to wypróbujcie ten przepis, zapraszam do pieczenia! Print Mini pączki .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star(...)dodać wodę z jajkiem i smalcem, zagnieść gładkie ciasto, jeśli ciasto będzie zbyt klejące dodać odrobinę więcej maki Z ciasta uformować kulkę, włożyć do miski i pod przykryciem zostawić do wyrośnięcia na około 1 - 1,5 godziny Na posypany blat wyjąć ciasto i rozwałkować na grubość około 8 mm Z ciasta wyciąć kółka o średnicy 3,5 - 4 cm Wycięte

SprawdzonaKuchnia.pl
Babka Rokitnikowo Dyniowa Bez Jajek I Mleka 25

płaska łyżeczka sody + 3 łyżeczki soku z cytryny 1/3 szkl oleju  na wierzch polewa czekoladowa i wiórki kokosowe 1. Mąkę, cukier, pure z dyni oraz sok wlewamy do miski i wstępnie mieszamy. 2. W szklance mieszamy sok z cytryny z sodą, wlewamy do ciasta. dodajemy także olej i mieszamy. Ciasto wylewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Babkę pieczemy

Gotowanie...to proste !
Babka cytrynowa. 513

ciasto przełożyć do formy na babkę, posmarowanej margaryną  i posypanej bułką tartą. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, 55 minut.  Najlepiej sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest upieczone. Śmietankę podgrzać w rondelku, dodać połamaną na kawałki czekoladę i mieszać  aż czekolada się rozpuści i powstanie gładka polewa.  Wystudzoną babkę udekorować polewą. Dodatkowo udekorowałam babkę czekoladowymi

Agusiowe smakołyki
Piernik z orzechami ziemnymi 30

Dodać ubite białka na sztywną pianę, zmielone orzechy, skórkę pomarańczową i delikatnie wymieszać wszystkie składniki. ? Ciasto wlać do dwóch średnich keksówek. ? Piec w temp 180 st.C przez 40 minut. ? Podgrzać śmietankę i rozpuścić w niej czekoladę, nie doprowadając do zagotowania. ? Wystudzony piernik polać polewą czekoladową

To co kocham
staropolski dojrzewajacy piernik 69

rozmieszaną w mleku. Wyrobić ciasto mikserem. Przełożyć ciasto do szklanego,, emaliowanego,, lub kamionkowego naczynia. Przykryć ściereczką i odstawić w zimne miejsce (np. do lodówki) na 5 - 6 tygodni.  Po tym czasie wyjąć ciasto z lodówki. Podzielić je na 3części. Przygotować blaszki. Takie jakie chcemy mieć pierniki-. Blaszki wysmarowane i wyłożone papierem. Każdy kawałek ciasta rozwałkować i włożyć do blaszki(...)nagrzanym do 170 stopni C termoobieg, przez około 20 minut .Sprawdzić patyczkiem, czy są upieczone. Ciasta wyłożyć na kratkę do pieczenia, aby wystygły. Wystudzone pierniki posmarować dżemem śliwkowym przykryć papierem do pieczenia i ściereczka ,obciążyć .Pozostawić tak na około 4-5 dni.Polać polewą czekoladowa,przeciąć na dowolne kawałki. .:))   przepis z ksiażki   W staropolskiej kuchni i przy polskim

mojej kuchni
staropolski dojrzewajacy piernik 88

rozmieszaną w mleku. Wyrobić ciasto mikserem. Przełożyć ciasto do szklanego,, emaliowanego,, lub kamionkowego naczynia. Przykryć ściereczką i odstawić w zimne miejsce (np. do lodówki) na 5 - 6 tygodni.  Po tym czasie wyjąć ciasto z lodówki. Podzielić je na 3części. Przygotować blaszki. Takie jakie chcemy mieć pierniki-. Blaszki wysmarowane i wyłożone papierem. Każdy kawałek ciasta rozwałkować i włożyć do blaszki(...)nagrzanym do 170 stopni C termoobieg, przez około 20 minut .Sprawdzić patyczkiem, czy są upieczone. Ciasta wyłożyć na kratkę do pieczenia, aby wystygły. Wystudzone pierniki posmarować dżemem śliwkowym przykryć papierem do pieczenia i ściereczka ,obciążyć .Pozostawić tak na około 4-5 dni.Polać polewą czekoladowa,przeciąć na dowolne kawałki. .:))   przepis z ksiażki   W staropolskiej kuchni i przy polskim

w mojej kuchni
Sernik ze śliwkami. 74

serniki, ale co poradzić,  serniki to moja miłość. Tym razem wpadłam na pomysł, żeby dodać śliwki.  Powiem Wam, że wyszło całkiem smacznie. Dodatkowo zrobiłam polewę  czekoladową, która świetnie się komponuje z tym sernikiem.  Moje śliwki były słodkie, więc ich nie dosładzałam, ale jeśli śliwki będą kwaśne,  to warto wymieszać cukier z mąką ziemniaczaną i posypać(...)waniliowego (miałam swojski) 50 g. roztopionego masła 2 łyżki mąki ziemniaczanej Dodatkowo: Śliwki Polewa czekoladowa: 50 g. czekolady mlecznej 50 g. śmietanki 30 % Wykonanie: Herbatniki drobno pokruszyć. Można to zrobić robotem, lub blenderem.  Można też włożyć do wytrzymałego woreczka i rozdrobnić wałkiem do ciasta.  Do pokruszonych ciastek wlać roztopione masło i wymieszać.  Spód tortownicy wyłożyć papierem

Agusiowe smakołyki
Ciasto wiewiórka 73

Ciasto wiewiórka to włoskie ciasto jabłkowo-orzechowe z dodatkiem suszonej żurawiny i rodzynek. U mnie w wersji beztłuszczowej – bez dodatku masła czy oleju. Błyskawiczne w przygotowaniu, bez miksera, które zrobisz przez cały rok, z łatwo dostępnych składników. Ciasto z dodatkiem wielu jabłek, orzechów włoskich i bakalii, wyjątkowo wilgotne i pyszne. Upieczone możesz posypać cukrem pudrem, posmarować polewą lub masą(...)wykładam papierem do pieczenia – samo dno, zamykam obręcz a boki smaruję masłem. Wykładam ciasto, wyrównuję i piękę na środkowej półce piekarnika przez około 40 minut lub do tzw. “suchego patyczka”. Upieczone studzę i posypuję cukrem pudrem. Jeśli wolisz możesz udekorować je polewą czekoladową lub lukrem, np. cytrynowym. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Kremowy sernik ze skórką pomarańczową 65

pomarańczową Czas przygotowania: 120 minut Proporcje na formę o średnicy 20 cm   Składniki Ciasto: 1000 g białego sera z wiaderka 1 szklanka cukru 5 jajek  200 ml kremówki 30% 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej  1/3 szklanki skórki pomarańczowej Polewa czekoladowa: 70 g kremówki 30% 70 g gorzkiej czekolady  Dodatkowo skórka pomarańczowa do dekoracji

Kulinarne przygody Gatity
Piernik 83

rozmieszaną w mleku. Wyrobić ciasto mikserem. Przełożyć ciasto do szklanego,, emaliowanego,, lub kamionkowego naczynia. Przykryć ściereczką i odstawić w zimne miejsce (np. do lodówki) na 5 - 6 tygodni.  Po tym czasie wyjąć ciasto z lodówki. Podzielić je na 3części. Przygotować blaszki. Takie jakie chcemy mieć pierniki-. Blaszki wysmarowane i wyłożone papierem. Każdy kawałek ciasta rozwałkować i włożyć do blaszki(...)nagrzanym do 170 stopni C termoobieg, przez około 20 minut .Sprawdzić patyczkiem, czy są upieczone. Ciasta wyłożyć na kratkę do pieczenia, aby wystygły. Wystudzone pierniki posmarować dżemem śliwkowym przykryć papierem do pieczenia i ściereczka ,obciążyć .Pozostawić tak na około 4-5 dni.Polać polewą czekoladowa,przeciąć na dowolne kawałki. przepis z ksiażki   W staropolskiej kuchni i przy polskim stole

mojej kuchni
Piernik 117

rozmieszaną w mleku. Wyrobić ciasto mikserem. Przełożyć ciasto do szklanego,, emaliowanego,, lub kamionkowego naczynia. Przykryć ściereczką i odstawić w zimne miejsce (np. do lodówki) na 5 - 6 tygodni.  Po tym czasie wyjąć ciasto z lodówki. Podzielić je na 3części. Przygotować blaszki. Takie jakie chcemy mieć pierniki-. Blaszki wysmarowane i wyłożone papierem. Każdy kawałek ciasta rozwałkować i włożyć do blaszki(...)nagrzanym do 170 stopni C termoobieg, przez około 20 minut .Sprawdzić patyczkiem, czy są upieczone. Ciasta wyłożyć na kratkę do pieczenia, aby wystygły. Wystudzone pierniki posmarować dżemem śliwkowym przykryć papierem do pieczenia i ściereczka ,obciążyć .Pozostawić tak na około 4-5 dni.Polać polewą czekoladowa,przeciąć na dowolne kawałki. przepis z ksiażki   W staropolskiej kuchni i przy polskim stole

w mojej kuchni
Ciasto Serowo - Makowe 77

makowej firmy HELIO aromat migdałowy 4 żółtka 5 białek WYKONANIE: 1. Wszystkie składniki na ciasto kruche wyrabiamy na jednolitą konsystencję. Wkładamy je do lodówki na około 50 minut. Po tym czasie rozwałkowujemy ciasto, wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, nakłuwamy widelcem, podpiekamy aż ciasto zacznie się rumienić. 2. Wszystkie składniki na masę serową umieszczamy w misce, wyrabiamy na jednolitą(...)drugiej misce. Stopniowo ubite białka dodajemy do masy makowej i delikatnie mieszamy. 4. Na podpieczone ciasto kruche na przemian nakładamy kleksy z masy serowej i makowej. Całość pieczemy w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 160-170* około 70minut. Po wystudzeniu możemy udekorować wierzch np. polewą czekoladową, ja pozostawiłam bez niczego

Dziś Ja gotuje