Podwójnie czekoladowe babeczki na oleju (wilgotne i puszyste) 206masła czy też margaryny przygotowane na oleju roślinnym ( ja stawiam na rzepakowy). Krem również czekoladowy, stabilny i bez grama żelatyny. Szczypta posypki i dzień czekolady godnie uczczony. Składniki na ok 18 szt: Wszystkie składniki na ciasto muszą być w temperaturze pokojowej: 95 g mąki pszennej 450 42 g ciemnego kakao holenderskiego (gorzkie
vaniliowoczekoladowa
Rolada korzenna z kremem piernikowym i mandarynkami 187Ta rolad to mistrzostwo smaku, lekko korzenny posmak i słodkie mandarynki. Polewa czekoladowa dopełnia całości, zafundujcie sobie ten wypiek. Łatwo się robi, biszkopt można upiec dzień
Moje Małe Czarowanie
SERNIK ZEBRA (keto, LCHF, optymalny, bez glutenu i cukru) 278uchylonym piekarniku do wystygnięcia. Można także stosować kąpiel wodną, czyli umieszczenie formy w wodzie by uniknąć zbyt dużego wyrośnięcia ciasta a później jego opadnięcia po wyłączeniu piekarnika. Sernik zebra po wystudzeniu można posypać słodzikiem w formie pudru lub przygotować polewę czekoladową. Wystarczy rozpuścić dobrej jakości gorzką czekoladę lub przygotować polewę z oleju kokosowego, masła i kakao. Smacznego! — BTW całości
Ola la LCHF
Domowe wafelki z kakaową masą 464Domowe wafle smakiem nie dorównują tym ze sklepu, ta czekoladowa masa z wiórkami, orzechami i herbatnikami z dodatkiem aromatycznego rumu jest słodka i przepyszna.
Wanilia i Kardamon
Zdrowe FIT brownie z batatów i amarantusa 183Idealne brownie musi być mocno czekoladowe, wilgotne i oczywiście słodkie. A jeśli jest zrobione z naturalnych składników, to nie ma już wymówki, żeby go sobie odmawiać Ciasto to ma w sobie same skarby: amarantus będący cennym źródłem łatwo przyswajalnego białka, żelaza, składników mineralnych i witamin z grupy B oraz bataty bogate w błonnik, witaminy i minerały. Jednym słowem można jeść
Lamarida.pl
Czekoladowy krem z mascarpone 161Po krótkiej przerwie wracam do Was z prostym i mega czekoladowym kremem na bazie serka mascarpone. Początki wiosny zamiast przynieść dawkę porządnej energii, całkiem rozładowały moje
Pink Envelope
Zdrowe czekoladowe muffinki z cukinii 266Muffinki to taka mini wersja na raz pysznego, mocno czekoladowego brownie z cukinii, na które przepis pojawił się na blogu rok temu i które bardzo gorąco polecam - Brownie z cukinii . Ciasto podbiło moje podniebienie i okazało się prawdziwym hitem. Tym razem zdecydowałam się więc, przygotować również muffinki, które można łatwo chwycić i przekąsić w każdej chwili, albo wygodnie zabrać
Healthy food explorer
Drożdżówki z twarogiem i kremem czekoladowym 195łyżki cukru (30 g) 8 g cukru wanilinowego 1 białko dowolne nadzienie - u mnie masa twarogowa i krem czekoladowy Mąkę wymieszać z suchymi drożdżami (ze świeżymi najpierw zrobić rozczyn). Dodać resztę składników i wyrobić, pod koniec dodając roztopiony tłuszcz.Ciasto wyrabiać,aż będzie miękkie i elastyczne. Uformować z niego kulę, włożyć do oprószonej mąką miski, przykryć i odstawić
Moje domowe kucharzenie
Klasyczny chlebek bananowy z czekoladą 193Klasyczny chlebek bananowy, mięsisty, wilgotny i intensywnie smakujący bananami. Całej słodyczy temu ciastu nadają głównie banany oraz dodatkowo posiekana mleczna czekolada. Przepis banalnie prosty w 'obsłudze
Kraina Miodem Płynąca
Czekoladowe babeczki z nadzieniem serowym czyli poWeekenodwe Lakocie odc.169 188okolicznościach zginęła połowa muffinków...). Wprost idealne do gorącej herbaty na zimowy podwieczorek w towarzystwie Muminków. Czekoladowe babeczki z nadzieniem serowym nadzienie serowe: 125 g twarogu (rozgniecionego widelcem) 2 łyżki cukru 1 łyżeczka mąki pszennej 1 jajko ciasto: 1 i 1/2 szkl. mąki pszennej 3/4 szkl. cukru 1/4 - 1/3 szkl. kakao 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/3 łyżeczki
Dzieje kuchennej Wiewióry
Brownie z buraczkami... 227wywieszonymi językami czeka przed kuchenka... :) Przepis z bloga Raspberries and Cream . Składniki: (blaszka kwadratowa 20cm; gotowe ciasto daje się spokojnie pokroić na 16 porcji) 150g masła lub margaryny do pieczenia 200g ciemnej czekolady (50 %), posiekanej, lub groszków czekoladowych do pieczenia 2 duże jajka, plus 1 duże żółtko 200g jasno-brazowego, miałkiego cukru 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 100g
Lejdi of the house
CIASTECZKA Z CZEKOLADĄ 257cukru lub miodu - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 2 jajka - łyżka czekolady w proszku W/w składniki zagniatamy w jednolite ciasto, schładzamy w lodówce przez kwadrans. Wycinamy ciastka pieczemy na złoty kolor w 180 stopniach C, przez 20 minut. Studzimy. masa czekoladowa: - 2 czekolady gorzkie - 1/2 szklanki mleka - 2 łyżeczki cukru - łyżka kako W/w zagotuj w rondelku, wymieszaj na jednolitą masę
SMYKWKUCHNI
,,Chatka Baby Jagi’’ 768paseczek. Na serze układamy galaretkę. Następnie wykładamy resztę masy serowej. Bierzemy jeden bok folii aluminiowej i drugi, składamy ciasto w trójkąt lekko dociskając. Całość dokładnie zawijamy folią i wkładamy do lodówki na około 12 godzin. Gotową chatkę polewamy polewą czekoladową i posypujemy wiórkami kokosowymi
Podróż w kulinaria
Jagodzianki 174miejsce. Pamiętajcie o odstępie, nasze drożdżówki będą rosły. Ja zawsze lekko nagrzewam piekarnik, wyłączam go i do środka wkładam ciasto do wyrośnięcia. Pieczcie na środkowej półce bez termoobiegu w temp. 180C około 20-25 minut. Gotowe możecie polać ozdobnie polewą czekoladową. Smacznego
Zasmakuj Kuchni