ciasto czekoladowe - 22635 przepisów (strona:881/1509)

Lamingtony 644

Lamingtony to nic innego jak australijskie ciasteczka biszkoptowe w polewie czekoladowej, obtoczone w wiórkach kokosowych. W Polsce nazywane bardzo często jako kudłacze lub kokosanki . Ciasteczka te

Przepiski.pl
BATONIKI CZEKOLADOWE MY RAW JOY Z NADZIENIEM – SIŁA ROŚLIN 96

Pamiętacie naszą recenzję czekoladowych batoników My Raw Joy ?  Dzisiaj opiszemy Wam nowe smaki tych surowych czekoladek. Warto się im bliżej przyjrzeć, ponieważ nie zawierają one

Candy Pandas
Cupcakes z wiśniami i kremem z białej czekolady 138

Na Dzień Kobiet zaproponuję Wam szybkie cupcakes z wiśniami i kremem czekoladowym :) Bo nic nie poprawia humoru jak małe co nieco :) Z okazji Dnia Kobiet, życzę

Ana Mari's world
Cupcakes z wiśniami i kremem z białej czekolady 138

Na Dzień Kobiet zaproponuję Wam szybkie cupcakes z wiśniami i kremem czekoladowym :) Bo nic nie poprawia humoru jak małe co nieco :) Z okazji Dnia Kobiet, życzę

Ana Mari's world
Blok z białej czekolady z orzechami – najlepszy przepis! 105

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Blok z białej czekolady z orzechami to ulubione ciasto mojego męża. Jest to banalnie proste ciasto bez pieczenia, gdzie głównym składnikiem jest mleko

To Musisz Wiedzieć
Mus czekoladowy z truskawkową nutą 154

Zrobiło się chłodniej i od razu zachciało się nam deseru czekoladowego. Na szczęście wszystkie potrzebne składniki miałam w domu i po kilku minutach deser był gotowy

Moja kraina smaków
Sernik na zimno z truskawkami na bezglutenowym spodzie 124

Lekki i puszysty sernik z truskawkami na zimno na bezglutenowym orzechowo-czekoladowym spodzie. Delikatny i bardzo truskawkowy. Pyszny! SKŁADNIKI: spód: 200 g ciastek bezglutenowych pełnoziarnistych (np

Kuchnia bezglutenowa
CZEKOLADOWY SERNIK NA ZIMNO Z WIŚNIAMI 256

Obłędny w smaku: kusząca wiśnia, herbatnikowy spód oraz lekka piankowa czekoladowa masa. PYCHOTA!!!   SKŁADNIKI Spód herbatnikowy: 130 g  herbatników maślanych regionalnych , 60 g rozpuszczonego

słodki bratek
Chilli Fit Cake 169

SKŁADNIKI: 7 białek 3 łopatki odżywki białkowej (ja dodałam 1,5 łopatki czekoladowej i 1,5 waniliowej) szczypta sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1

ClauditteMissCooking
Czekoladowe ravioli z serkiem, malinami, borówkami i sosem z białej czekolady 196

 Składniki:Ciasto do ravioli:250 g mąki pszennej3 łyżki kakao1/2 szklanki gorącej wody2 łyżki cukruSos z białej czekolady:100 g białej czekolady150 ml śmietany kremówkiFarsz

Smakowity Blog Kulinarny
Sernikobrownie z truskawką 63

Macie tak czasem, że zjedlibyście coś dobrego, jakieś ciasto, ale ciężko się zdecydować czy sernik czy brownie? Ja tak mam, dlatego tak bardzo kocham sernikobrownie, bo rozwiązuje te moje małe problemy. Dodatek truskawki sprawia że deser zyskuje nie tylko w smaku, ale i w wyglądzie. Mniam mniam mniam. Cudowne w tym cieście jest również to jak łatwo można je zrobić(...)serowa nie napowietrzyła się za bardzo). Masę serową wylać na warstwę czekoladową (delikatnie, najlepiej stopniowo łyżką wazową by nie wymieszać masy serowej z czekoladową). Łyżeczką, miejscami wykładać mus truskawkowy i wykałaczką lub patyczkiem szaszłykowym kreślić w masie ósemki aż powstaną wzorki. (Pozostały mus pozostawić do polewania już upieczonego ciasta.) Ciasto wstawić do piekarnika, zmniejszyć temperaturę do 160 stopni i piec

Wypieki i Rumieńce
Sernikobrownie z truskawką 204

bardzo kocham sernikobrownie, bo rozwiązuje te moje małe problemy. Dodatek truskawki sprawia że deser zyskuje nie tylko w smaku, ale i w wyglądzie. Mniam mniam mniam. Cudowne w tym cieście jest również to jak łatwo można je zrobić. Nie trzeba być mistrzem cukiernictwa. Wystarczą nawet dwie lewe ręce do gotowania/pieczenia. Na 100% się uda. A jak nie wyjdą dwie równe(...)Masę serową wylać na warstwę czekoladową (delikatnie, najlepiej stopniowo łyżką wazową by nie wymieszać masy serowej z czekoladową). Łyżeczką, miejscami wykładać mus truskawkowy i wykałaczką lub patyczkiem szaszłykowym kreślić w masie ósemki aż powstaną wzorki. (Pozostały mus pozostawić do polewania już upieczonego ciasta.) Ciasto wstawić do piekarnika, zmniejszyć temperaturę do 160 stopni i piec ciasto przez około 40 minut

Wypieki i Rumieńce
Ciasto Toffifee bez pieczenia – pyszny smakołyk w kilka chwil 51

ciasto będzie najlepiej smakować dopiero na drugi dzień po przygotowaniu, dlatego jeśli szukacie czegoś „na już”, to lepiej skorzystać z innego przepisu. Jak przygotować ciasto Toffifee bez pieczenia? Przygotowanie deseru jest banalnie proste. Wystarczy rozpuścić i wystudzić czekoladę, następnie wymieszać ją z mascarpone. Taką masą przekładamy krakersy, a ostatnią warstwę smarujemy kajmakiem i posypujemy orzeszkami. Gotowe! Składniki na Ciasto Toffifee(...)pieczenia (moja ma wymiary 24×24 cm) wykładamy warstwę krakersów. Na nich rozsmarowujemy 1/3 masy czekoladowej, następnie znowu krakersy, masa, krakersy, masa i krakersy. Wierzch ostatniej warstwy krakersów smarujemy kajmakiem i posypujemy rozdrobnionymi orzeszkami. Można również ułożyć czekoladki Toffifee. Ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Ciasto Toffifee bez pieczenia – pyszny smakołyk w kilka

e-PrzepisyKulinarne
Naleśniki bezglutenowe (bez jajek i mleka) 238

Mąkę, mleko i wodę dokładnie wymieszać, dodać kleik z siemienia Wymieszać, najlepiej mikserem - ciasto jest dość płynne Smażyć (najlepiej bez tłuszczu, na patelni do naleśników), przewracać dopiero, gdy naleśnik swobodnie odkleja się od patelni. Jeśli przewrócisz za wcześnie naleśnik się niestety rozpadnie Krem czekoladowo - morelowy Składniki: 150 g suszonych moreli 4 łyżki kakao 15 ml ciepłej wody 2 łyżki syropu

pyszne zdrowości
Omlet na samych białkach 35

czekoladowym Taka mała rozpusta na dobry początek weekendu P.s. Jeśli chcecie by omlet wyszedł Wam jeszcze grubszy użyjcie mniejszej patelni Jak zrobić omlet na samych białkach? Składniki: 170 g płynnych białek – niezmiennie polecam te od Farma Białka 80 g mąki pszennej 2 łyżki cukru/erytrolu 1 łyżka budyniu waniliowego mała szczypta soli propozycja podania: serek naturalny, jagły ekspandowane, sos czekoladowy(...)całość zmiksować krótko na małych obrotach, ale omlet lekko straci na puszystości. Ciasto wylewamy na patelnię i smażymy z obu stron na małym ogniu (najpierw pod przykryciem, potem obracamy omlet i smażymy już bez przykrycia). Podajemy z ulubionymi dodatkami – u mnie kremowy serek, jagły, sos czekoladowy i listki mięty Smacznego Wpis we współpracy reklamowej z Farma Białka The post

Słodkie okruszki
Tort orzechowo-czekoladowy II 81

łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki wody Krem budyniowy czekoladowy: 2 budynie czekoladowe (po 40g każdy) 2 szklanki mleka (500ml) 3 łyżki cukru 200 g masła Dodatkowo:  mały słoik dżemu malinowego mocny napar z kawy rozpuszczalnej ( do naparu można dodać alkoholu, jeśli tortu nie będą jadły dzieci) czekoladowe serduszka + mielone orzechy do posypania Sposób wykonania: 1. Biszkopt: Białka ubić(...)szczyptą soli, partiami dodawać cukier, a potem żółtka. Mąkę pszenną przesianą z ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia wsypać partiami do ciasta, mieszać szpatułką. Podobnie postąpić w orzechami, a w czasie mieszania dodawać też wodę. Ciasto przelać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, piec w 170 st.C przez ok 30 minut. Piec do suchego patyczka. Po upieczeniu całkowicie wystudzić, dopiero potem

Kuchnia domowa Ani
Strucla z makiem 139

podwinęłam pod spód.   Piekarnik ustawiłam na 180 °C . Struclę przełożyłam na papier   do pieczenia i całą zawinęłam w papier dookoła, zachowując trochę miejsca, żeby podczas wyrastania,   ciasto miało przestrzeń. Tak zapakowana strucla zachowa ładny, okrągły kształt. Wstawiłam do piekarnika na około 30 minut.     Potem przecięłam papier wzdłuż i zajrzałam do moich strucli. Upiekły się(...)całej powierzchni moich strucli. Na wierzchu rozsypałam orzeszki, kandyzowaną skórkę pomarańczową i polałam roztopiona polewą czekoladową.   Po zastygnięciu lukru mogłam już pokroić struclę. Nie mogłam się doczekać jaka wyszła. Bo zawsze wzorek wewnętrzny jest inny. Wystarczy dodać trochę więcej masy, albo ciasto rozwałkować na inną grubość. Ale jedno się nie zmienia... zawsze   jest   pyszna, aromatyczna, wilgotna

Kuchnia u Krysi
Brownie z gruszkami i migdałami 180

puder, cynamon, sól oraz pokrojone w kostkę masło. Mieszamy delikatnie podgrzewając do momentu otrzymania jednolitej masy. Przestudzoną masę czekoladową przekładamy do miski, dodajemy jajka, miksujemy. Dodajemy wcześniej zmiksowane migdały, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz mleko. Całość dokładnie miksujemy. Ciasto przekładamy do natłuszczonej formy. Na wierzch układamy kawałki gruszek. Ciasto wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 40 minut. Podgrzewamy

Qchnia po prostu
Najłatwiejsze bananowe ciasteczka – dla dzieci i dorosłych 200

płaskie łyżki cukru trzcinowego 2 płaskie łyżki masła 3 łyżki płatków owsianych lub musli (u mnie płatki owsiane z dodatkiem suszonych truskawek) kilka kropli aromatu waniliowego (można pominąć) opcjonalnie czekoladowe wiórki, posiekana czekolada Dodatkowo: papier do pieczenia – u mnie Stella Przygotowanie: Do miski wsypujemy cukier, dodajemy masło i całość łączmy (mieszamy) – ja robię to widelcem. Następnie dodajemy pół(...)łączmy składniki obu misek. Dokładnie mieszamy najpierw widelcem, a potem można zagnieść ciasto chwilę ręką. Z ciasta formujemy małe kulki, spłaszczamy lekko i układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce (zachowując odstępy między ciasteczkami). Opcjonalne na każde ciastko nakładamy (na środek) odrobinę czekoladowej posypki lub posiekanej drobno czekolady. Blaszkę z ciasteczkami wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (grzanie góra

Słodkie okruszki

Proponowane wyszukiwania