ciasto czekoladowe - 21138 przepisów (strona:885/1410)

Czekoladowe cupcakes-przepis 314

cały czas miksując. Napełnij ciastem papierowe papilotki, dodatkowo umieszczone w foremce do muffinów. Piecz babeczki przez 15 -20 minut lub do suchego patyczka. Wyjmij i ostudź. Wymieszaj cukier puder z kakao. Dodaj do miękkiego masła i zmiksuj na puszysto. Wstaw krem do lodówki na 30 minut. Napełnij rękaw cukierniczy kremem i udekoruj cupcakes.Powściskaj deliaktnie czekoladowe chipsy. Przechowuj babeczki

codojedzenia
serowy torcik a la ambasador 114

biszkopt przełożony kremem cytrusowym i czekoladowym, polany czekoladą z bakaliami. Bardzo wykwintnie i elegancko! Serowa wersja torcika jest równie pyszna i dużo lżejsza niż tradycyjna, maślana. Zainspirowałam się tutaj , ale zrobiłam po swojemu. Spodobał mi się pomysł warzenia sera ze zwykłego mleka, na pewno wypróbuję ten sposób jeszcze w innych wariantach! składniki: ciasto: 8 jaj 2 łyżki wody

6niebo
CIASTO Z KASZY MANNY 163

Ciasto z kaszy manny jest ciastem bez pieczenia. bardzo szybko się je przyrządza. L ubią je wszyscy i dorośli i dzieci. Składniki 5 paczek herbatników petit beurre 1 litr mleka 1 szklanka cukru 1 szklanka kaszy manny 1 kostka masła 2 łyżki kakao polewa czekoladowa 1/2 kostki margaryny Kasia 1/2 szklanki cukru 3 łyżki kakao 3 łyżki wody wiórki kokosowe(...)masę i przykryć pozostałymi herbatnikami 3. przygotować polewę margarynę, cukier, wodę i kakao zagotować. Gotować na wolnym ogniu przez 3 minuty. Odstawić do wystygnięcia, co jakiś czas mieszając. 4. Ciasto polać polewą i posypać wiórkami kokosowymi. Odstawić do lodówki na całą

Darcia w kuchni
Tort Truskawkowa Delicja 157

papierem do pieczenia. Piec 40-50 minut w 160ºC do suchego patyczka. Biszkopt ostudzić w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Wyjąć z formy i podzielić na trzy równe części.Krem czekoladowy:500 ml śmietany kremówki 36%500 g mascarpone200 g czekolady gorzkiej, minimum 70% kakao4 łyżki cukru pudruKremówkę ubić na sztywno. Następnie dodawać partiami mascarpone, ubijając na wolniejszych obrotach. Wsypać cukier(...)ciastek owsianych z czekoladą typu digestive, pokruszonychponcz z 120 ml zaparzonej herbaty z cytryną i cukrem (do nasączenia)opcjonalnie: 100 ml ubitej kremówki do dekoracji, cukrowe kwiatkiPrzygotowanie:Pierwszy blat ciasta położyć na paterze. Nasączyć 1/3 ponczu, a następnie posmarować połową musu. Na mus wyłożyć część kremu, na który poukładać plasterki truskawek. Przykryć kolejnym blatem i postąpić analogicznie. Ostatni blat jedynie

Food Square
Muffinki z cukinią i makiem 164

pszennej 30 g maku ale-raj 120 g cukinii (po obraniu) 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Lukier: 4 łyżki soku z cytryny około 1 szkl cukru pudru wiórki czekoladowe żółte cukieteria Przygotowanie: Cukinię obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Jeśli będzie dużo soku to odlać. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i wymieszać z makiem. Jajka(...)wymieszać łopatką. Papierowe papilotki wypełnić do 3/4 wysokości ciastem. Piec około 20-25 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu ostudzić. Lukier: Do soku z cytryny dosypywać stopniowo cukier puder i ucierać. Lukier powinien mieć taką konsystencję, żeby za bardzo nie spływał z muffinek. Zimne muffinki polać lukrem i posypać wiórkami czekoladowymi

Ala piecze i gotuje
Podnieście wieczko pudełka . . . Rozdział I 128

piekarniku nagrzanym do 140 stopni przez ok. 50 minut. Po tym czasie wyłączyć piekarnik, a całuski suszyć dalej aż do całkowitego wystudzenia. Można je zlepiać razem smarując masą czekoladową, ale my najczęściej zjadamy je bez dodatków. Nie uwierzycie jak szybko można pochłonąć dwie blachy całusków:D /przepis Karolki/ TRUFLE DAKTYLOWO-POMARAŃCZOWE 500 g wydrylowanych daktyli kila łyżek likieru pomarańczowego(...)ciasteczek byłoby zbyt ciężką pracą:), dlatego formuję z ciasta małe kuleczki - ok. 1 cm. Kulki okładać na blasze do pieczenia, a następnie za pomocą widelczyka deserowego odciskać w nich wgłębienia. Piec przez ok. 10 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.  Po upieczeniu i przestudzeniu przekładać nutellą lub innym kremem czekoladowym lub orzechowym. Ciasteczka rozpływają się w ustach

KUCHARNIA
Trochę inny makowiec 187

Nie wiem jak u Was, ale u mnie na świątecznym stole zawsze musi pojawić się coś z makiem. Nie zawsze jednak mam czas przed świętami mielić

Słodkie Przyjemności
TORT RYBA "POŁÓW DNIA" (PRZEPIS Z PRZYJĘCIA URODZINOWEGO W STYLU WĘDKARSKIM) 153

MASĘ MAŚLANĄ DO OBŁOŻENIA TORTU: 500 g miękkiego masła 4 łyżki cukru pudru odrobina aromatu śmietankowego DODATKOWO: gotowa biała masa cukrowa (kupiłam gotowy, rozwałkowany blat ciasta o wadze 450 g, zapakowany jak ciasto francuskie) barwniki spożywcze w żelu: czarny i niebieski (lub inne według uznania) barwnik spożywczy w proszku: srebrny WYKONANIE: BROWNIE: Piekarnik nagrzej do temperatury 170 stopni C. Blachę(...)cukrem rozmieszaj trzepaczką i wlej je do ostudzonej masy maślano - czekoladowej, zmiksuj dobrze, po czym dodaj mąkę i szczyptę soli, i ponownie zmiksuj całość krótko na gładko. Do masy dodaj posiekane drobno śliwki suszone i wymieszaj. Przelej masę na blachę i piecz brownie przez około 30 min (ciasto ma pozostać wilgotne w środku, ale nie surowe). KREM CYNAMONOWY: Śmietanę

Słodko-Słony Świat Ilony
Ciasto z malinami 188

Ciasto na specjalną okazję np dzień matki lub po prostu do kawy Składniki 2 galaretki malinowe  1 szklanka malin  500 ml śmietany 30% 1 łyżka cukru 1 opakowanie serka mascarpone  na spód  220 g heratników petit beurre czekoladowe  3 łyżki nutella  200 g masła  50 g mielonych orzechów laskowych Sposób przygotowania przepisu(...)łyżką cukru, dodać serek mascarpone  i połowę tężejącej galaretki.  Wyłożyć śmietanę na wcześniej przygotowaną blachę  a na górę rozdzielić kleksami odłożoną polewę,chwilę schłodzić . Potem na ciasto wyłożyć maliny ,zalać resztą galaretki i schłodzić w lodówce

W królestwie smaków Beaty
Ciasto czekoladowe z truskawkami 281

Biszkopt budyniowy z kremem maślano- truskawkowym i lekko poziomkową galaretką to kolejna propozycja w tym sezonie. Składniki biszkopt budyniowy 5 jajek 1 budyń czekoladowy Gellwe 3 łyżki mąki pszennej 1 szkl cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia krem 200 g miękkiego masła ok. 900 g truskawek 4-5 łyżek cukru cukier waniliowy Gellwe galaretka 1 l wody o smaku poziomkowym(...)budyniem i proszkiem. 2. Tortownicę o średnicy 26 cm wykładamy okrągłym papierem do wypieków od Jana Niezbędnego . Specjalne nacięcia pomogą w wygodnym ułożeniu i dopasowaniu. Obustronne silikonowanie zapobiegnie przywieraniu ciasta do blachy. Papier doskonale nadaje się do okrągłych form o średnicach od 26 cm do 32 cm. 3. Ciasto przelewany do tortownicy i pieczemy około 45 minut w 180 stopniach

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Pomarańczowiec II 112

przekładaniec pełen orzechów i owoców ugotowanych i zmielonych pomarańczy. To one robią tutaj największą „smakową” robotę : ) Zdecydowałam się także na krem kawowy na bazie budyniu i niewielkiego dodatku kremu czekoladowego. Całość smakuje jak pomarańczowy, wytworny tort. Przepis z inspiracji „Pomarańczowca” s. Anastazji.Wykonałam go z moimi modyfikacjami w blaszce 22x 25 cm. p { margin-bottom: 0.25cm; direction: ltr; color(...)kawy rozpuszczalnej ( typu crema) + 2 łyżki kremu czekoladowego typu nutella= mieszamy dokładnie Żółtka miksujemy z mąkami i 1/2 szklanki mleka. Resztę mleka gotujemy z cukrem i wlewamy masę budyniową. Gotujemy budyń.    Studzimy. Miksujemy z masłem, pod koniec dodając wymieszaną nutellę z kawą. Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji.   Dodatkowo: polewa czekoladowa deserowa p { margin-bottom: 0.25cm; direction

Domowe ciasta
Tort orzechowo- kajmakowy bez pieczenia 186

ściślej przylegały do tortu.  5. Wierzch tortu dekoruję cukrowymi różyczkami i czekoladowymi ażurkami.  Do przygotowania masy do tortu wykorzystałam orzechy włoskie, które otrzymałam do testowania od firmy MAKAR . Orzechy włoskie to składnik niezbędny w każdej kuchni. Możemy je wykorzystywać absolutnie do wszystkiego. Zarówno do ciast, ciastek, deserów, jak i wytrawnych farszy, sosów czy panierki. Orzechy włoskie MAKAR mają

Tradycyjna kuchnia Kasi
Bezglutenowe ciasto kokosowe 208

Czas przygotowania: 1h + 12h moczenia kaszy Składniki: Ciasto: – 1,5 szkl. suchej kaszy gryczanej niepalonej – 2 łyżki mąki kokosowej – 2 łyżki karobu lub 1,5 łyżki kakao – 3/4 szkl. wiórków kokosowych – 2 łyżki syropu klonowego lub miodu – 0,5 łyżeczki soli – 150 ml wody Polewa czekoladowa: – 70g gorzkiej czekolady(...)Dodajemy wiórki i mieszamy dokładnie łyżką. 5. Masę przelewamy do formy keksówki i umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 180 st. Pieczemy ok. 40min do tzw. suchego patyczka. 6. Ciasto studzimy, a następnie polewamy wcześniej rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą z olejem kokosowym

Podwójnaporcja
Pszczółki na łące- ciasto szpinakowo brzoskwiniowe 136

Kolejne ciasto, które spodoba się każdemu :) Najfajniej wygląda oczywiście w całości, kiedy widzimy cały rój pszczółek, ale i pokrojone na kawałki zrobi furorę.  Soczyście zielony biszkopt szpinakowy oraz aromatyczny czekoladowy przełożony masą brzoskwiniową. Nie za słodki, ale taki w sam raz ;) Jeśli nie przygotujecie go na święta, to nic straconego, ponieważ okazji będzie jeszcze wiele. Dzień Matki, bo przecież(...)pieczemy w 180⁰C do suchego patyczka, ok 40 minut. W trakcie możemy przykryć wierzch folią aluminiową. Gotowe wykładamy z formy i studzimy. Ścinamy wierzch- posłuży do dekoracji ciasta. Krem brzoskwiniowy: Brzoskwinie z puszki przekładamy do rondla z grubym dnem. Dolewamy ½ szklanki syropu z brzoskwiń i miksujemy wszystko na gładką masę. Gotujemy na małym ogniu, a gdy zacznie wrzeć wyłączamy

Kuchnia w czekoladzie
Kokosowa babka Bounty 80

można znaleść w internecie. Moja babka Bounty jest na maxa kokosowa, lekko się kruszy od ilości kokosu, na smak jest łagodna i lekka. Jej całość jest przykryta czekoladową kołderką w postaci polewy czekoladowej, która wsiąka w powierzchnię babki dodając jej wilgotności i dekadenckiego przysmaku. To babka cud! Mało, że robi się bardzo prosto, to na dodatek prezentuje się świetnie. Jestem(...)oprószamy mąką. Nadmiar mąki wysypujemy z foremki.  Ciasto przekładamy do przyszykowanej foremki. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 40-45 min. do tzw. suchego patyczka.  Upieczoną babkę studzimy przez ok. 5 min i przekładamy z formy na kratkę. Zostawiamy do całkowitego wystudzenia. W międzyczasie robimy polewę czekoladową. Wszystkie składniki polewy umieszczamy w rondelku. Gotujemy

Kuchnia Łukasza